Hradí pojišťovna výměnu kloubu ( kyčelního/loketního )?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

andulina123

31.10.2022 16:13
andulina123

XXX.XXX.202.165

Dobrý den, ještě jsem si nepojistila pejska, dneska se na to chystám...
Chtěla jsem se vás zeptat, je možnost pojistit psa, že by mi ročně vypláceli 45 tis..nicméně jinak bych zvolila tu levnější variantu, ale chci se vás zeptat, jestli máte někdo zkušenost s tímto...

Paní co jsem volala mi řekla, že se případ od případu liší, přitom tam píšou, že pojištění nezahrnuje protézy a výměny kloubů, výjimkou kyčelního a loketního..

Chtěla jsem se zeptat zda máte někdo zkušenosti s tím, že by váš pejsek podstoupil výměnu kloubu ( buď loketního, nebo kyčelního ) a protože jste pejska měli pojištěného, tak vám vše pojišťovna proplatila..( v případě že by to bylo do té částky na kterou máte pejska pojištěného )

Samozřejmě si ho pojistim tak i tak..ale zda mám zvolit tu dražší variantu kde by mi proplatili 45 tisíc dejme tomu za operaci a nebo zda mám zatím zvolit řeč 35 tisíc...a platila bych měsíčně méně..

Můj pejsan má totiž artrózu a dysplazií zatím nic takového samozřejmě neuvažuji..ani veterináři to neschvalují, takže jen v krajní nouzi..není to prý lehký zákrok...tak kdyby bylo nejhůř zda se to pojištění vyplatí i na takovýhle zákrok...moc děkuju za vaše odpovědi !!

31.10.2022 17:28
odberryho

XXX.XXX.8.48

Tak to bych si nejdříve zjistila podmínky pojišťovny, protože jsem si téměř jistá, že nemoci, které jsou u zvířete v době sjednání pojistky známy, jsou z pojištění vyjmuty. Takže pokud by mělo dojít k výměně kloubu z důvodu artrózy nebo dysplazie, tak to zacvakáte ze svého.

31.10.2022 17:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

odberryho napsal(a):
Tak to bych si nejdříve zjistila podmínky pojišťovny, protože jsem si téměř jistá, že nemoci, které jsou u zvířete v době sjednání pojistky známy, jsou z pojištění vyjmuty. Takže pokud by mělo dojít k výměně kloubu z důvodu artrózy nebo dysplazie, tak to zacvakáte ze svého.

To jednak a druhak se toho v pojištění léčebných výloh dost změnilo a pojišťovny už mají své smluvní vety, kde už neprojdou podobné šmeliny.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2022 17:56

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To jednak a druhak se toho v pojištění léčebných výloh dost změnilo a pojišťovny už mají své smluvní vety, kde už neprojdou podobné šmeliny.

Smluvní vety má snad jenom PetExpert, ne? Což mi připomíná, že bych měla pojistit psa, ale nějak nevím, kde - nejvíc se mi líbil právě PetExpert, ale samozřejmě nemají s mými veterinami smlouvu… 😡

31.10.2022 18:25

chronické nemoci mají výluku a nemoci, které ten pes má v okamžiku pojištění samozřejmě taky.

a plechové lotky vůbec neexistují.

31.10.2022 18:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
chronické nemoci mají výluku a nemoci, které ten pes má v okamžiku pojištění samozřejmě taky.

a plechové lotky vůbec neexistují.

U chronických nemocí jsem někde viděla, už nevím, co za pojišťovnu to bylo, že zaplatí diagnostiku (pak už samozřejmě smolík).

31.10.2022 19:40
mala_adel

XXX.XXX.239.85

Co vím, tak asi většina pojištění se nevztahuje na genetické či vrozené vady - což tuším je váš případ. :)

2.11.2022 19:05
fikovnice

XXX.XXX.133.159

Ono je to něco jako bych si šla sjednat Havarijní pojistku na auto už s nabouraným autem a chtěla z té pojistky opravu zaplatit. Respektive blíží se to tomu mému přirovnání...

2.11.2022 19:06
fikovnice

XXX.XXX.133.159

Na stranu druhou, když jdete se psem sjednat pojistku, tak co tedy pojišťovna chce? Nějaký ten výpis z karty nebo kompletní dokumentaci, ev. třeba i RTG snímky...?
Dovedu si představit, že se dá toto celkem ošulit...

2.11.2022 20:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
Na stranu druhou, když jdete se psem sjednat pojistku, tak co tedy pojišťovna chce? Nějaký ten výpis z karty nebo kompletní dokumentaci, ev. třeba i RTG snímky...?
Dovedu si představit, že se dá toto celkem ošulit...

Ošulit se to moc nedá, pokud nemáte veta, co bude lhát a dopustí se tak pojistného podvodu - artróza ani dysplazie není záležitost akutního stavu, takže je zřejmé, že pes měl problém už před uzavřením pojištění.

Ty pojišťovny už dneska ví moc dobře na co si dát pozor, aby s nimi lidi nevydrbávali a jsou plemena, která Vám ani na léčebné výlohy nepojistí - např. fr. buldoček a podobní degeni.

2.11.2022 21:50

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ošulit se to moc nedá, pokud nemáte veta, co bude lhát a dopustí se tak pojistného podvodu - artróza ani dysplazie není záležitost akutního stavu, takže je zřejmé, že pes měl problém už před uzavřením pojištění.

Ty pojišťovny už dneska ví moc dobře na co si dát pozor, aby s nimi lidi nevydrbávali a jsou plemena, která Vám ani na léčebné výlohy nepojistí - např. fr. buldoček a podobní degeni.

To jsem si vždycky říkala, jak jsou na tom vlastně těžce zdravotně postižená plemena. Nedávno jsem si od paní s frbulem vyslechla neuvěřitelnou litanii o diskriminaci a hůř. Má neustále problémy s očima a bude muset na operaci s čenichem, aby mohl dýchat. Páteř prý v háji, vet upozornil, že to bude dost drahé. Léky na kožní problémy. Paní prý hledala jinou veterinu, ale všichni jsou prý zloději. Tak si chtěla psa pojistit. V tom emotivním výlevu jsem nezachtěla název pojišťovny, jestli ho vůbec řekla, ale údajně jí řekli ne, jen řekla frbul.

2.11.2022 22:04
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

To jsem si vždycky říkala, jak jsou na tom vlastně těžce zdravotně postižená plemena. Nedávno jsem si od paní s frbulem vyslechla neuvěřitelnou litanii o diskriminaci a hůř. Má neustále problémy s očima a bude muset na operaci s čenichem, aby mohl dýchat. Páteř prý v háji, vet upozornil, že to bude dost drahé. Léky na kožní problémy. Paní prý hledala jinou veterinu, ale všichni jsou prý zloději. Tak si chtěla psa pojistit. V tom emotivním výlevu jsem nezachtěla název pojišťovny, jestli ho vůbec řekla, ale údajně jí řekli ne, jen řekla frbul.

Jj, ono bylo pojištění léčebných výloh hodně populární i mezi majiteli molossů - vždycky si pochvalovali, že si každý rok nechali zoperovat se směšnou spoluúčastí 2 tis. něco. Nejdřív oči, pak kolena a nakonec kyčle nebo torzi (popř. obojí)...

... ale když jsem letos řešila pojistku psů, tak už mi moje pojišťovačka říkala, že jsou od letošního roku v pojištění velké změny a to pojištění se už víceméně ani nevyplatí (obzvlášť, pokud mám víc psů).

3.11.2022 08:23

U vice psu se to mozna nevyplati, u jednoho ano.
Pojistovny normalne plni.
Čerpala jsem letos přes 20 tisic a ani pojistku mi nezvedli, jak tvrdili na FB, ze se to zaručene
stane :-)
A pojisti i fr. buldocka
Pojisti i jine brachycefalitiky, i bernaky i srdcare...

3.11.2022 10:08

U vice psu se to mozna nevyplati, u jednoho ano.
Pojistovny normalne plni.
Čerpala jsem letos přes 20 tisic a ani pojistku mi nezvedli, jak tvrdili na FB, ze se to zaručene
stane :-)
A pojisti i fr. buldocka
Pojisti i jine brachycefalitiky, i bernaky i srdcare...

Která? Uvažuju, že od ledna nechám pojistit aspoň dva.

3.11.2022 11:00

mam petexpert -moc jsme to teda nevybirala. Nejak jsem neuvazovala o tom, ze to nekdy vyuziju, jen jsem chtela psa pojistit a kam chodim na veteriny, maji jejich inzeraty
ale zaplatili mi v lete 4 ruzna vysetreni a zakrok u dvou ruznych veterinaru k jedne diagnoze - nezlobila jsem se. Na miste zaplatim spoluucast a dal se nestaram
jinak ceska podnikatelska ma dobre ohlasy na plneni - z doslechu. Plni i ten den, co se posle skodni udalost.
a kamoska ma nejakou tu halali? - taky plni, ale po mesici? ta musi u veta zaplatit a pak cekala, jak to dopadne

3.11.2022 19:37

OK, díky, petexpert mám nabídku, tak kouknu ještě na ty ostatní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík