Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hafo1

31.10.2022 18:44
Hafo1

XXX.XXX.141.168

Zdravim,poradia skusenejsi chovatelia francuzacikov?Neviem ci cokoladova farba u francuzaka je uznavana,ale poradia mi,akej farby maju byt drapky?Musia byt cierne,alebo mozu mat aj svetlejsiu farbu.Dakujem za prispevky

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2022 21:11
31.10.2022 21:20
Fiona.Praha

XXX.XXX.71.60

Štěně "čistokrevné bez PP po rodičích s PP" může mít barvu srsti i drápků jakoukoli

31.10.2022 21:46
assil

XXX.XXX.121.3

Hnědý pes nemůže mít na sobě nic černého, jakože nic.

31.10.2022 22:02
lupus4

XXX.XXX.205.61

assil napsal(a):
Hnědý pes nemůže mít na sobě nic černého, jakože nic.

hnědí FB (s hnědým nosem) nejsou přípustní

1.11.2022 11:38

Hnědý pes nemůže být frbul.

1.11.2022 12:28
rapotacka11

XXX.XXX.224.161

Ani když správně chrčí?

1.11.2022 12:33

To už vůbec ne!

Hafo1

6.11.2022 09:37
Hafo1

XXX.XXX.141.168

Dakujem za prispevky,ci uz odborne,alebo i tie pre pobavenie.Pridavm foto ,s otazkou,Je to vobec psik tzv. cokoladovej farby?

6.11.2022 11:54

Bohužel ano. U jakofrbulů nese velmi často velké zdravotní problémy s trávením (střeva).

6.11.2022 17:07
janaa

XXX.XXX.174.242

Terven napsal(a):
Není to moc pěkný čtení
https://cnn.iprima.cz/jako-si-koupit-padelek-a-byt-na-to-hrdy-proc-muze-barva-kozichu-stat-psa-zivot-1773

Jen dodám,že i Tofi,druhý z čokoládových bráchů, už zemřel, selhalo mu srdce (v cca 4 letech)

6.11.2022 20:56

Smutné čtení....kéž by si toto nejdřív přečetli lidi, které napadne si takovou raritou pořídit, ještě před tím, než si to štěňátko pořídí.
Chudáci pejsci.

6.11.2022 21:17

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Smutné čtení....kéž by si toto nejdřív přečetli lidi, které napadne si takovou raritou pořídit, ještě před tím, než si to štěňátko pořídí.
Chudáci pejsci.

No já bych řekla, že lidé by si spíš měli přečíst o řadě těžkých zdravotních postiženích buldočků (a nejen jich) obecně, než si je pořídí. Lidé se stejnými genetickými vadami se dřív ukazovali v cirkusech a říkalo se jim zrůdy. A celý život trpěli stejně jako ti psi. Ale u těch je to naopak žádoucí. Absence empatie a sobectví některých lidí nezná mezí.

6.11.2022 22:20

No já bych řekla, že lidé by si spíš měli přečíst o řadě těžkých zdravotních postiženích buldočků (a nejen jich) obecně, než si je pořídí. Lidé se stejnými genetickými vadami se dřív ukazovali v cirkusech a říkalo se jim zrůdy. A celý život trpěli stejně jako ti psi. Ale u těch je to naopak žádoucí. Absence empatie a sobectví některých lidí nezná mezí.

No na to jakou mají frbulíci pověst...co se zdraví týče..mi přijde, že jejich popularita snad ještě roste. Alespoň já jich potkávám mraky, o moc více než dříve..šjestli jsou s PP nebo bez to teda nepoznám, je to plemeno mimo můj záběr, ale třeba modrá barva není nic úplně neobvyklého.

Teda takhle...já jako majitelka plemene, které šlo taky zdravotně do kopru...berňáka...mám co říkat, ale pořád si myslím, že když číověk nekoupí jakékoliv štěně a pohrabe se podle rodokmenu v příbuzenstvu, co nejpečlivěji vše co se dá dohledat a při troše štěstí, je reálné, že se pes dožije třeba devíti let, při velkém štěstí i třeba jedenácti. A ano vím, že pořízení takového psa byla z mé strany såzka do loterie.
Ale frbulík mi přijde taková prohra předem. Kdykoliv se bavím s majitelem frbula, tak jsem ještě od žádného neslyšela, že je pes na pohodu bez nějakých problémů.

7.11.2022 08:26
assil

XXX.XXX.225.195

Hafo1 napsal(a):
Dakujem za prispevky,ci uz odborne,alebo i tie pre pobavenie.Pridavm foto ,s otazkou,Je to vobec psik tzv. cokoladovej farby?

Určitě ne čoko, to vypadá jako modrá, co tak koukám na barvy buldočků, je to nestandard.

7.11.2022 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):
Určitě ne čoko, to vypadá jako modrá, co tak koukám na barvy buldočků, je to nestandard.

Fotka mírně mate, slunce tam háže odlesk, ale za mě to bohužel čoko téměř jistě je...stejně tak to vidí efe

7.11.2022 20:20
janaa

XXX.XXX.174.242

Čoko jako modrá,prašť jako uhoď,kříženci s kdo ví čím

7.11.2022 21:59
assil

XXX.XXX.121.3

Terven napsal(a):
Fotka mírně mate, slunce tam háže odlesk, ale za mě to bohužel čoko téměř jistě je...stejně tak to vidí efe

No mě připadá ten pes šedivej a ne hnědej, ale podle fotky je to fakt někdy těžký říct.

7.11.2022 22:32

No na to jakou mají frbulíci pověst...co se zdraví týče..mi přijde, že jejich popularita snad ještě roste. Alespoň já jich potkávám mraky, o moc více než dříve..šjestli jsou s PP nebo bez to teda nepoznám, je to plemeno mimo můj záběr, ale třeba modrá barva není nic úplně neobvyklého.

Teda takhle...já jako majitelka plemene, které šlo taky zdravotně do kopru...berňáka...mám co říkat, ale pořád si myslím, že když číověk nekoupí jakékoliv štěně a pohrabe se podle rodokmenu v příbuzenstvu, co nejpečlivěji vše co se dá dohledat a při troše štěstí, je reálné, že se pes dožije třeba devíti let, při velkém štěstí i třeba jedenácti. A ano vím, že pořízení takového psa byla z mé strany såzka do loterie.
Ale frbulík mi přijde taková prohra předem. Kdykoliv se bavím s majitelem frbula, tak jsem ještě od žádného neslyšela, že je pes na pohodu bez nějakých problémů.

Jenže ten berňák je aspoň jinak fyzicky v pořádku, zatímco buldočci a spol. jsou fakt koncentrace vážných genetických vad. Známí se nenechali ukecat, že anglického buldoka fakt ne. Teď je holce pár let, jim to po nonstop vet servisu (už v hodnotě nového malého auta) pomalu docvaklo do té míry, že doslova každou minutu jejího života trpí s ní. Nohy, operace, nemůže dýchat, udrbaná a ulízaná do bezvědomí - kožní problémy atd. Dokonce se vet zeptali, jestli by nebylo lepší to ukončit. Ten jim samozřejmě vysvětlil, že ani omylem, že na to kandidát rozhodně není. Tak si to s téměř života neschopným mrzáčkem pěkně vyžírají. Přitom jsem jim před pořízením povyprávěla ty nej hrůzy o plemeni a samozřejmě i to, co teď s fenou prožívají.

8.11.2022 08:21

Modří jakofrbulové nemají tyhle světle okrové oči - ty mají čoko jakofrbulové.

8.11.2022 13:07

Jenže ten berňák je aspoň jinak fyzicky v pořádku, zatímco buldočci a spol. jsou fakt koncentrace vážných genetických vad. Známí se nenechali ukecat, že anglického buldoka fakt ne. Teď je holce pár let, jim to po nonstop vet servisu (už v hodnotě nového malého auta) pomalu docvaklo do té míry, že doslova každou minutu jejího života trpí s ní. Nohy, operace, nemůže dýchat, udrbaná a ulízaná do bezvědomí - kožní problémy atd. Dokonce se vet zeptali, jestli by nebylo lepší to ukončit. Ten jim samozřejmě vysvětlil, že ani omylem, že na to kandidát rozhodně není. Tak si to s téměř života neschopným mrzáčkem pěkně vyžírají. Přitom jsem jim před pořízením povyprávěla ty nej hrůzy o plemeni a samozřejmě i to, co teď s fenou prožívají.

Ach jo....tohle je hodně smutný, samozřejmě už kvůli pejskovi, který těmi zdravotními problémy trpí, ale i z pohledu majitelů....já když si představím, jak koukám na to, jak se moje psí láska trápí....no to je hroná představa.
Můj Mates si minulý měsíc uhnal nějaký zánět v očíčku...takže jsme týden kapali kapičky...ve své podstatě na něm nebylo vidět, že by ho to nějak trápilo...a už jsem ho měla za chudinku nemocnou....ale tohle je teda masakr.
Upřímně nevím, jestli bych to vydržela, jestli bych takového pejska nenechala raději uspat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík