Výstava - pes vítá všechny

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.11.2022 14:51
leika

XXX.XXX.12.246

Zdravím,
prosím podělí se semnou někdo o rady a zkušenosti?
Mám pejska, starý 10 měsíců, zkoušíme jezdit na výstavy - máme jich za sebou cca 6. Bohužel se pejsek neumí předvést. Když přijede na výstavu, je úplně v transu, chtěl by za všemi pejsky a hrát si, nereaguje na oslovení, na pamlsky také ne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.11.2022 15:08

A on normálně psy nepotkává? Nemá možnost si s nimi vyhrát?

3.11.2022 15:14
impact

XXX.XXX.28.14

Najděte mu v místě bydliště spoustu psích kamarádů, ať se vyřádí a není mu kontakt cizí. Takhle to bohužel vypadá, že mu chybí sociální kontakt se svým druhem. Vy ho nějak izolujete? Co si najít nějakou psí školu, cvičák, aby se vyblbnul tam. Oslovit chovatele jste nezkoušela? Skupinu na FB, která je zaměřená na plemeno, jestli by nešel někdo na společná venčení? Co nějaký výstavní kurz? Doporučuji nejezdit na výstavy jen jako vystavující, ale i jako divák a psa na takové prostředí zvykat bez tlaku na výstavní úspěch.

3.11.2022 15:15
leika

XXX.XXX.12.246

Bydlíme ve městě na sídliště, takže pejsků je okolo mnoho - s těmi je v kontaktu očuchají se, vše bez problémů. Jezdíme za chovatelkou, která má více psů s těmi se může vyběhat a vyhrát si a pak samozřejmě návštěvy u příbuzných, kteří mají také psy, tam je vše bez problémů. Takže interakci s ostatními má.

3.11.2022 15:17

leika napsal(a):
Bydlíme ve městě na sídliště, takže pejsků je okolo mnoho - s těmi je v kontaktu očuchají se, vše bez problémů. Jezdíme za chovatelkou, která má více psů s těmi se může vyběhat a vyhrát si a pak samozřejmě návštěvy u příbuzných, kteří mají také psy, tam je vše bez problémů. Takže interakci s ostatními má.

Pak viz impact - jezdit na výstavy nejdřív na čumendu.

3.11.2022 15:19
aluska

XXX.XXX.197.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pak viz impact - jezdit na výstavy nejdřív na čumendu.

však píše na začátku, že už byli na 6ti výstavách. Já jezdila s Mirečkem od čtyř měsíců. Mimo kruh si taky s ostatními pejsky hrál, v kruhu byl od štěněte v pohodě

3.11.2022 15:23

aluska napsal(a):
však píše na začátku, že už byli na 6ti výstavách. Já jezdila s Mirečkem od čtyř měsíců. Mimo kruh si taky s ostatními pejsky hrál, v kruhu byl od štěněte v pohodě

Ale píše o předvádění, ne čumění.

3.11.2022 15:25
aluska

XXX.XXX.197.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale píše o předvádění, ne čumění.

no čuměním se pes nenaučí předvést v kruhu, musí trénovat a trénovat. Mireček se vystavoval od 5ti měsíců, kdy vyhrál na klubovce nejlepší štěně

3.11.2022 15:28
impact

XXX.XXX.28.14

aluska napsal(a):

Evidentně se tam ale nevěnuje socializaci štěněte, jinak by se nejspíš nechoval jako de bill.

3.11.2022 15:31
leika

XXX.XXX.12.246

tak děkuji za rady a možná bude lepší už další komentáře nepřidávat, chtěla jsem pouze poradit, a ne aby se debata strhla tímto směrem a došlo na toto chování ;) díky všem.

3.11.2022 15:32
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak pokud bydlíte ve městě a psů je dostatek,tak musíte se psem začít trénovat na výstavu právě u psů. Nejdřív z dálky,aby se pes soustředil na vás,ne na psy, a postupně se přibližovat. Až bude pokročilejší,můžete "vystavovat" v parku,na psím hřišti,kdekoli,kde se psi vyskytují Předpokládám,že kromě očuchání se,má i možnost s nima poblbnout a pohrát si

3.11.2022 15:39
leika

XXX.XXX.12.246

ano, ke hrám dochází, samozřejmě ne vždy a s každým psem, ale máme několik pejskařů se kterými se zastavíme na kus řeči a hry

3.11.2022 15:41

leika napsal(a):
ano, ke hrám dochází, samozřejmě ne vždy a s každým psem, ale máme několik pejskařů se kterými se zastavíme na kus řeči a hry

Tak se s nimi domluvte a zkuste v blízkosti (nejdřív ve větší vzdálenosti) trénovat výstavní postoj a chůzi v kruhu. Viz. janaa.

3.11.2022 15:59

kurz vystavování
ani se to tak nemusí jmenovat, ale prostě to chce normální výcvik pod znalým výcvikářem

3.11.2022 16:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Na mě to působí spíš tak, že je pes jednoduše nevychovaný a je zvyklý si i v běžném životě dělat co chce a páneček je pro něj nezajímavý objekt, ne že by pes trpěl nějakým sociálním deficitem.

3.11.2022 16:20
jana.jenickova

XXX.XXX.92.70

Jaké je to plemeno? Některá plemena mají tyto tendence - časté u retrívrů, u choďáků taky celkem běžné...

Každopádně pouštět ho se všemi psy by mohlo přinést víc škody než užitku, vždy by to mělo mít pravidla. Nebo si najít někoho, kdo umí pracovat s metodou zaplavení, což není moc trenérů.

Doporučuji kouknout na youtube na hru "Podívej se na", např. zde je krásně zpracovaná. Je třeba začít v jednodušším prostředí a postupně chování přenášet, což znamená, že bude chvíli trvat, než bude v pohodě i na tak (pro něj" super místě, jako na výstavě.
https://www.youtube.com/watch?v=BEHg-B2t1uc&t=37s

A hry na sebeovládání, též je třeba postupně budovat nejprve s něčím jednodušším, co pro psa nemá až takovou hodnotu (žrádlo, hračky) a později s pouštěním ke psu.
Viz opět projekt Doma se psem a Psí škola Koira.
https://www.youtube.com/watch?v=2M9_DNUpoJc

Zájem o psy opravdu neznamená pouze zanedbaná socializace či výchova.

3.11.2022 16:54
leika

XXX.XXX.12.246

jedná se o plemeno Basenji. Za ta videa moc děkuji :)

3.11.2022 17:13

leika napsal(a):

..zkuste ještě knihu od pana Šusty Vystavování je hra

3.11.2022 18:54
Evv

XXX.XXX.108.153

Dobře já budu znít asi jako tyran ale u nás jakmile se dá výstavní vodítko tak se prostě pracuje. Na kraviny mají psi čas kdykoliv jindy a jinde. A trénujeme i na výstavě, před posuzováním se proběhnout v kruhu, jezdíme po výstavách, učím psi fungovat a spolupracovat i v rušivém prostředí a prostě postupně přidávám zátěž. Jedna handlerka kdysi radila že pes to musí mimo kruh umět na 150%. A vy tam jste od toho aby jste pro něj byla zajímavější než cokoliv jiného.
Trénovat, trénovat, trénovat.

3.11.2022 19:16

aluska napsal(a):
no čuměním se pes nenaučí předvést v kruhu, musí trénovat a trénovat. Mireček se vystavoval od 5ti měsíců, kdy vyhrál na klubovce nejlepší štěně

To já vím. Myslela jsem to tak, že tam pes zpočátku jenom chodí čumět a zvykat si na všechny rušivé elementy a ostatní psy a tak. (jako u koní). Že ho hned nepotáhnu do kruhu, když je takový poděs. Ale ty máš samo větší zkušenosti.

3.11.2022 20:42

leika napsal(a):

Z toho vyroste.

Mně ještě v roce věku v zimě v Brně udělal divadlo v kruhu, když mě v běhu ťafnul do zadku, jakože srandááá, běžíme! Cepovala jsem ho potom tak, že jsem na venčení nosila předváděčku, nečekaně mu jí hodila kolem krku a povolila vodítko. Dokola jsem šeptala mantru "bě ží me bě ží me bě ží me", měnila nečekaně směr, najednou jsem zastavila, zmkla a nacpala mu do tlamičky sušené srdíčko. Když jsem ho naučila dokonale a s vypnutým mozkem běhat, přestal stát. Jinak u BSN bývají znalí rozhodčí oproti jiným plemenům relativně tolerantní, pokud ho tedy při posouzení nechce sežrat, samozřejmě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík