Ateb

XXX.XXX.249.114
Co si myslíte o pořízení psa bez vědomí rodičů? Sousedky dcera si domů přitáhla vlčáka a několik dní ho schovávala než to mamince řekla. Co so o tom myslíte? Jak dlouho by to holčičce vydrželo kdyby se nesvěřila? Pejsek byl prý sice hodný ale stát se mohlo cokoli.
Ateb

XXX.XXX.249.114
A co by se dělo kdyby pejsek něco provedl? Byli by za to rodiče stíháni? Ale vezměme si že když nezletilí mají s někým sex, tak rodiče malých nezletilích rodiče také nejsou trestně stíháni.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ateb/Dančak
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3994218/muze-dite-podepsat-darovaci-smlouva-na-psa?
Sousedky dcera? Sis dotáhla vlčáka a dostala si ceres od mamky?

hoďte kamenem, kdo nikdy žádné zvíře někde neschovával.

napsal(a):
Jj, potkana. Prasklo to až po půl roce, když na chalupě zdrhnul. Pozdě večer jsem volala Pepo, Pepo!, ten se odněkud zpod skříně vyřítil a už jsem ho měla na rameni. Bohužel na to ve dveřích zírala máma v infarktovém stavu.

Ano, rodiče jsou trestně odpovědní za své dítě. Bere se to tak, že pokud nemají nad dítětem takový dohled a přehled, že dítě má možnost provést lumpárnu, je chyba v jejich přístupu k výchově.
Teda pokud by pes zdrhnul a sousedovi zadávil pár slepic, rodiče to budou platit.
Pokud by pes skočil pod autobus plný lidí, úhrada škody by byla na rodičích.
Pokud ho v lese střelí myslivec jako škodnou, půjde to ohlásit rodičům (pokud se pes nebude potulovat bez dozoru).
Pokud by pes sežral něco špatného (nemáte v domě myši, na které by rodiče stražili jed?), musel na veterinu, kdo to bude řešit? Holčička asi těžko, museli by rodiče. Pokud by to holčička rodičům neřekla, pes umře. Za veterinu se samozřejmě musí platit.
napsal(a):
Já tahala domů všechno (a s většinou mě rodiče taky nekompromisně vyhodili).
I na toho "vlčáka" došlo, ale toho jsem měla ustajeného na cvičáku a krmila ho zbytky z kasárenské jídelny. Dnes, kdy kotec na cvičáku stojí na měsíc i několik tisíc a zadara kyblík masa + přílohy co zbyl je sci-fi, už si takové dobrodrůžo úplně představit neumím.

napsal(a):
Ateb/Dančak
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3994218/muze-dite-podepsat-darovaci-smlouva-na-psa?
Sousedky dcera? Sis dotáhla vlčáka a dostala si ceres od mamky?
Přesně! Je to Dančak z vedlejšího vlákna. Stejná IP.

napsal(a):
Já teoreticky můžu. Všechna má zvířata byla legální. Včetně uhynulého havrana na balkóně - má první pitva.

napsal(a):
Tak třeba já.

Kamarádka si schovala v kralikárně vzteklou lišku. Komu se to dnes povede? :-))

Ateb
napsal(a):
A co by se dělo kdyby pejsek něco provedl? Byli by za to rodiče stíháni? Ale vezměme si že když nezletilí mají s někým sex, tak rodiče malých nezletilích rodiče také nejsou trestně stíháni.
NezletilÝch.
Ano, nezletilí provozující sex jsou nepostižitelní a jejich rodiče taky. Ale pes, který někoho pokouše, se řeší. Takže smůla.
Jo a změna přezdívky nepomůže.
napsal(a):
Ano, potkana, nakonec se to provalilo a dobrý. Taky jsem dlouho prudila se psem, nakonec mi to mamka odkyvala, že až budu mít nějaký papír že školy v ruce, tak že můžu. To mi řekla v létě nebo na podzim, psa jsem měla dovoleného, tak jsem se k tomu tématu už nevracela. V den, kdy jsem dostala výučňák do ruky, jela jsme rovnou ze školy do útulku. No, mamka pak byla v šoku, si myslela, že jsme na to zapomněla a že to nevezmu tak do slova. Já měla brigádu, takže peníze na žrádlo, vybavení, cvičák, ...

napsal(a):
Já jsem jaksi neměla kde. Kdybych ho schovala do peřiňáku, tak by to prasklo ještě týž den.

Ateb
napsal(a):
Je vidět, že studujete i vedlejší vlákna.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.107
napsal(a):
Kdyz nepocitam 120tyho hada kterej se ale mezi tema ostatnima uz tak nejak ztratil.... I kdyz... Ja tvrdila od 20tyho ze vezu z burzy jenom dva tri (5,10 v realu😂)
Kdysi nám ke koním chodila pomáhat 16-letá dívčina. Po čase se sebou začala vodit mladou fenu NO, že ji dostala od rodičů, s podmínkou, že se bude o psa starat výhradně sama.
Postupně u nás fena začala pobývat tu déle, tu kratší dobu s tím, že slečna jela někam se školou apod. Zpočátku jsme to tolerovali, ale dospívající fena se začala rvát s našimi psy, nadto krmení taky slečna moc neplatila, tak byla vyzvána, aby si ji odvedla.
K našemu údivu asi za týden doletěla matka oné dívka a na mojí kamarádku, která byla na ráně, začla řvát, jak si to představujeme, pořád chtít na její dceři, ať nám hlídá psa, ačkoli ví, že doma psa mít nesmí!
napsal(a):
Tak hážu. Ale podotýkám, že jsem toho vždycky litovala, že jsem neměla koule na to, dotáhnout domů něco neškodného.
Vlastně nehážu - rok jsem v práci chovala žížaly načerno, bez vědomí vedení. :D
Edit: Psa dotáhnout domů rodičům navzdory mi přesto přijde trochu jiná liga.
Já jsem se toho natahala.
Způsobilo mi to blaženost
i žal vrchovatě.
Přitáhla jsem pejska a musela jsem
na tábor. Psa mi dali pryč. Ségra mě
poctivě informovala koresponďákama,
tábor jsem prořvala. Dali ho někam na
venkov a než jsem se vrátila, přejel ho traktor.
Něco - z přírody mi i uhynulo.
Nadšení ohromný,
zkušenost a rozum žádný, taky i jiný zájmy ....
Proto jsem tak ostrá na ty pitomý nanynky,
který nutně potřebujou zvíře a ví kulový o čem
to je a zvíře na to zpravidla doplácí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
juhaj
napsal(a):
Kdysi nám ke koním chodila pomáhat 16-letá dívčina. Po čase se sebou začala vodit mladou fenu NO, že ji dostala od rodičů, s podmínkou, že se bude o psa starat výhradně sama.
Postupně u nás fena začala pobývat tu déle, tu kratší dobu s tím, že slečna jela někam se školou apod. Zpočátku jsme to tolerovali, ale dospívající fena se začala rvát s našimi psy, nadto krmení taky slečna moc neplatila, tak byla vyzvána, aby si ji odvedla.
K našemu údivu asi za týden doletěla matka oné dívka a na mojí kamarádku, která byla na ráně, začla řvát, jak si to představujeme, pořád chtít na její dceři, ať nám hlídá psa, ačkoli ví, že doma psa mít nesmí!
Jak to dopadlo?