Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2022 19:06
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zdravím, máme dům na polosamotě, bohužel u silnice a z větší části bez plotu. Budeme pořizovat štěně.Nebudeme ho nechávat samotného na zahradě, ale pokud tam budeme, bojím se, aby mi v nestřežené chvíli nevběhnul do silnice. Taky k nám stále chodí kachny, srnky, zajíci, nutrie a slepice, to mi tak nevadí, ale silnice se bojím, není to moc frekventovaná cesta, ale jezdí tu jak blázni. Myslíte,že by v ton mohl pomoci ohradník? Plot někdy bude, ale kdy je ve hvězdách. Předem děkuji za postřehy

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2022 20:09

Na jak velkou plochu chcete ohradník aplikovat? Jestli by nebyla lepší elektrická síť, co se používá pro ovce a kozy, prodávají se v 50m délce a různé výšce. Když se ale podíváte na cenu zdroje k takovému ohrazení, je to pálka, plus musíte počítat s podsekáváním, aby to dobře fungovalo.
Nebylo by lepší koupit třeba karisítě a nařezat je? Nebo lesnické pletivo, nějaké samodomo kůly či tyče do země, přitahnout k nim plot plastovými páskami... Zkrátka vyrobit provizorní plot za co nejmenší náklady. Bez bezpečně zajištěné zahrady/její části bych si štěně nepořizovala.

6.11.2022 20:42
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na jak velkou plochu chcete ohradník aplikovat? Jestli by nebyla lepší elektrická síť, co se používá pro ovce a kozy, prodávají se v 50m délce a různé výšce. Když se ale podíváte na cenu zdroje k takovému ohrazení, je to pálka, plus musíte počítat s podsekáváním, aby to dobře fungovalo.
Nebylo by lepší koupit třeba karisítě a nařezat je? Nebo lesnické pletivo, nějaké samodomo kůly či tyče do země, přitahnout k nim plot plastovými páskami... Zkrátka vyrobit provizorní plot za co nejmenší náklady. Bez bezpečně zajištěné zahrady/její části bych si štěně nepořizovala.

Máme cca 2000m²,z části před domem to oplocené je, tam je Jakš taks rovina, další kus zahrady je svažitá a kam se kopne, tam je kámen. Nějaké provizorium to chce, napadl me ten ohradník, ale asi jak říkáte, doplotime alespoň nějak část zahrady, kde plot je. Je to na prd, je to tak divně členěné, kameny, kamenné rozpadlé zídky. V jedné části je pozemek nad náma asi 3 metry, pak pomalu klesá k našemu. Nevím jak to mám popsat,je to divočina.

7.11.2022 08:28
assil

XXX.XXX.225.195

Rezzzy napsal(a):
Máme cca 2000m²,z části před domem to oplocené je, tam je Jakš taks rovina, další kus zahrady je svažitá a kam se kopne, tam je kámen. Nějaké provizorium to chce, napadl me ten ohradník, ale asi jak říkáte, doplotime alespoň nějak část zahrady, kde plot je. Je to na prd, je to tak divně členěné, kameny, kamenné rozpadlé zídky. V jedné části je pozemek nad náma asi 3 metry, pak pomalu klesá k našemu. Nevím jak to mám popsat,je to divočina.

No tak oploťte jen kus pro psa, pes nepotřebuje velkou zahradu, však bude mít vycházky, ne?

7.11.2022 08:45

Ohradnik bez plotu je pro stene blbe reseni. Asi by uplne nechapal, kam kdy muze a kam uz ne, plus u silnice takhle hrozi, ze to probehne.

7.11.2022 09:06
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

assil napsal(a):
No tak oploťte jen kus pro psa, pes nepotřebuje velkou zahradu, však bude mít vycházky, ne?

To je jasný, že bude mít vycházky, na zahradě by nebyl nikdy sám, nechci psa zahradního, ani děti neudrzim dlouho na zahradě, cca 40m plot má. S otradnikem nemám zkušenost, tak mě to napadlo jako taková berlička, než bude řádný plot všude. No, když to nejde, tak se ukončí plot tam kde je,aspoň provizorně. Jistota je jistota.

7.11.2022 09:08
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ohradnik bez plotu je pro stene blbe reseni. Asi by uplne nechapal, kam kdy muze a kam uz ne, plus u silnice takhle hrozi, ze to probehne.

Dík za postřehy, právě jsem nevěděla, jak to funguje, tak jsme se zeptala, jen mě to tak napadlo, tak holt nějak ten plot dotahneme

7.11.2022 09:08
janaa

XXX.XXX.174.242

Koukněte na pastevecké pletivo,za slušnou cenu jde oplotit i velká plocha. Pokud nemáte psa utíkače,tak stačí

7.11.2022 09:15

případně hledejte pletivo na oplocenky

7.11.2022 09:16
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

janaa napsal(a):
Koukněte na pastevecké pletivo,za slušnou cenu jde oplotit i velká plocha. Pokud nemáte psa utíkače,tak stačí

Děkuji, mrknu na to.
Ještě psa nemáme, snad utíkač nebude. Na zahradě ho nechci nechávat samotného, chci jen nějaké jištění, kdyby bylo venku něco zajímavějšího, jak jsem psala, leze nám sem kde co, kachny a nutrie se nás vůbec nebojí, tak by snad toto pletivo mělo stačit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík