Dobrý den,
už 4 den bojujeme se zatvrdlým mlékem v jednom zadním cecku, fena dostala antibiotika, mažeme nějakou mastí na vemena proti zánětu, mimo kojení i chladíme, štěňata přikládáme ale cecek je furt jak beton, nezvětšuje se, ale neměkne, už jsme z toho celkem na nervy, že to nemění tvrdost, jak dlouho trvalo u vaší feny, než to povolilo? díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

chce to, no. vydojit.

Masírujte, "vydojte" hnusy, zkuste i zábal ze studeného tvarohu, babská funkční rada. A jak dlouho to trvá - záleží na mléčnosti feny, počtu štěňat.
no tak dneska odpoledne se jí na jedné straně toho cecku udělala díra a teče z toho hnis, teda nesmrdí to, ale je to taková vodička s trochou krve, je to růžové, jsem netušila, že se to tak podělá, když jsme dělali přesně to, co nám říkal veterinář fenu to samozřejmě bolí, celý to "prso" takže nějaký mega mačkání a vydojení nehrozí, to leda že bych ji přivázala jak na skřipec

nikdonevi
napsal(a):
no tak dneska odpoledne se jí na jedné straně toho cecku udělala díra a teče z toho hnis, teda nesmrdí to, ale je to taková vodička s trochou krve, je to růžové, jsem netušila, že se to tak podělá, když jsme dělali přesně to, co nám říkal veterinář fenu to samozřejmě bolí, celý to "prso" takže nějaký mega mačkání a vydojení nehrozí, to leda že bych ji přivázala jak na skřipec
no jestli je tam píštěl, tak je to na dlouho a to vemínko je samozřejmě trvale kaput.

No a byli jste na kontrole u veta původního nebo jiného dneska? Když je takovýhle problém, u kojicí feny bych na nic nečekala. Díra v cecku, bolí ji to, co chcete na diskuzi diskutovat?

janaa
napsal(a):
Hlavně k tomu nedávejte štěňata,jak jste psala nahoře. A ty zmíněné zábaly z tvarohu jsou fajn,vytahují horkost
Žiš, mě nenapadlo, že by k tomu cecíku přikládali štěňata, já myslela, že jde řeč o přikládání štěňat k jiným strukům.

nikdonevi
napsal(a):
no vidíte a mě dnes veterinář řekl, že k tomu cecku mám štěňata přikládat ať z toho tahaj mlíko, které se pořád tvoří, dle veterináře, je dobře že to prasklo a teče to bokem pryč, že prý se i feně uleví a nebude tam mít už takový tlak, tak já nevím no.
no chudák štěňata, nucený do požívání zánětlivého výpotku....
jako prasknutím se asi ulevilo, ale pro to vemínko je to konečná.
nikdonevi
napsal(a):
no vidíte a mě dnes veterinář řekl, že k tomu cecku mám štěňata přikládat ať z toho tahaj mlíko, které se pořád tvoří, dle veterináře, je dobře že to prasklo a teče to bokem pryč, že prý se i feně uleví a nebude tam mít už takový tlak, tak já nevím no.
To jde dělat, když začne cecek tvrdnout,ale ještě tam není akutní zánět. Takhle si taky můžete u štěňat vyrobit parádní akutní problém

nikdonevi
napsal(a):
Změňte veterináře.