Dobrý den, dotaz pro všechny kdo barfují, kde kupujete koňské maso? Ideálně nějaký prověřený spolehlivý dodavatel, kterého máte vyzkoušeného ohledně kvality.
O Do Psí Misky vím.
Krmim.masem.cz vím taky 😉
Případně, existují kromě Wolfsblutu i nějaké jiné monoproteinové granule s koňským masem?
Děkuji moc.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Trainer Fitness Adult M/M Horse Pea
Natural Trainer Sensitive Plus Adult Medium/Maxi - kůň -s ryzi

o tehle jsem ani nevedela:
MAC's Mono s koňským masem
Belcando Adult GF Horse 12,5kg

Nekupuji ho (dodavatele neznám), ale viděla jsem ho na Tutani.
https://obchod.tutani.cz/konina/
A Barfit měl nějaké koninové sušené kostky (?), salámy a pamlsky. Bohemia pet food a Farm fresh, myslím, měli koninové konzervy. Z granulí jsem koninu viděla u Goodstuff a u Belcanda (asi i konzevy mají). Nevím, jestli to všechno byly monoproteiny, to je jen co jsem si vzpomněla z hlavy - složení si nepamatuju a určitě jsem ho u všeho ani nečetla.

Jsem ještě našla Goodstuff Adult Horse Dry 12,5 kg. Vypadá to jako monoprotein.

Já jsem kupovala od KIEZEBRINK - FOCUS ON FOOD, ale jak koukám, tak u nás už mají od více dodavatelů. I Litice.
https://obchod.lovebarf.cz/10035-konske

Beru mleté směsi od Paex a pak taky Velva má čistě koňskou hrubomletou svalovinu - jejich maso kupuju moc ráda, je vždycky krásně voňavý a čistý.

Protože to sem nepatří.
Rodl2igo

XXX.XXX.33.3
To nechápu, furt řeč k milionu témat mimo téma zakladatele vlákna a najednou tak pünktlich?
A koně se nechovají primárně na maso. Na jatka idou jen ti, co selhali při sportu. U tohodle sportu se to zvrtne často, tak jak že to sem nepatří? Dávám z trucu, hm takle zasahovat do diskusí...
https://www.youtube.com/watch?v=XSM7NluISIY&ab_channel=RichardBenito

OK, chápu. Lačníš po senzaci a ukazování krutostí. No tak jo no.
A jinak koně se na maso chovají, to, že u nás tento chov již není, protože není odběr, neznamená, že to je v jiných zemích stejně.

Rodl2igo
napsal(a):
To nechápu, furt řeč k milionu témat mimo téma zakladatele vlákna a najednou tak pünktlich?
A koně se nechovají primárně na maso. Na jatka idou jen ti, co selhali při sportu. U tohodle sportu se to zvrtne často, tak jak že to sem nepatří? Dávám z trucu, hm takle zasahovat do diskusí...
https://www.youtube.com/watch?v=XSM7NluISIY&ab_channel=RichardBenito
Mýlíte se dvakrát.
Jsou země, kde se koně na maso primárně chovají (třeba Polsko nebo Itálie).
A na jatka nejdou jenom ti, co selhali ve sportu. Třeba v Rakousku tam posílají ty, kteří neprošli chovatelskou selekcí.

Mí
napsal(a):
Koně žerou jen barbaři.
Ale to nemůžete o mých mopslích takhle veřejně prohlašovat! To by se dalo brát jako ujímání na cti!

Mí
napsal(a):
Mopsličku jsem měla,ke koním až do důchodu,nedovedu si představit krmit jednoho miláčka druhým...
Já taky ne. Voni by mi to ty koně ani nežrali.
Varaxi
napsal(a):
Já se přiznám, že třeba psa bych nesnědla. Ani delfína ne.
Ale nikdy, nikdy jsem neodsuzovala lidi, kteří jedí jakékoli zvíře, které není ohrožené, bylo humánně usmrceno a bylo o ně adekvátně pečováno.
Můj šéf byl relativně nedávno v rámci zemědělské poznávací cesty po Itálii i na farmě chovající koně na maso, viděla jsem fotky: koně pěkní, v čisté stáji typu stáje na výkrm býku, stáj světlá vzdušná, podestlaná, koně klidný pohled. Jediný divný byl ten malý prostor, ale o to tam jde. Pokud jsou rychle čistě a s minimem stresu poraženi, tak s tím fakt nemám problém. Na každé druhé vesnici vidím koňské chudáky, kteří sice žijí dýl, ale nesrovnatelně hůř..

lenocka
napsal(a):
Můj šéf byl relativně nedávno v rámci zemědělské poznávací cesty po Itálii i na farmě chovající koně na maso, viděla jsem fotky: koně pěkní, v čisté stáji typu stáje na výkrm býku, stáj světlá vzdušná, podestlaná, koně klidný pohled. Jediný divný byl ten malý prostor, ale o to tam jde. Pokud jsou rychle čistě a s minimem stresu poraženi, tak s tím fakt nemám problém. Na každé druhé vesnici vidím koňské chudáky, kteří sice žijí dýl, ale nesrovnatelně hůř..
No asi tak. Viz. mnozí chudáci ponďové žijící samotní na zahrádkách, protože dceruška chtěla koníka...
lenocka
napsal(a):
Souhlasím.
Mně se udělá blivno, když si představím halal porážku. To radši doživotní vegetarián, než jíst maso z takto usmrceného zvířete.
Neodsuzuju to musím napsat jako první. Ale já sama si to neumím představit, jako malá jsem od tří let chodila ke koním a jsou to pro mě prostě parťáci a ušlechtilá zvířata. Zároveň si ale uvědomuju, že jsem pokrytec, protože ta kráva, kterou klidně sním, je taky krásná a inteligentní, stejně jako vepřík. A pokud bych byla odkázaná na to, že jíst maso budu, jen když si ho odchovám, tak jsem rázem vegetarián. Takže ač masožrout, jsem rozpolcená, že to nedokážu utnout, neb mám ráda prostě zvířata. Nejím králíka, protože jako dítě jsem doma dva na odchov měla a pak na farmě s nima o prázdninách kámošila a nejím ani kůzlečí jehněčí, telecí, sele.....páč to jsou zase děti, že jo. Z množiny dětí je zase pokrytecky vyjmuto kuře Kdyby někdo přišel otočil knoflíkem a já přestala mít chuť na maso, to by bylo!
Ouško4
napsal(a):
No vidíte to. A já jako koňák, který koně miluje celým srdcem, nakonec sháním pro psa koňský maso.
Cesty osudu jsou nevyzpytatelné.
Čo si tak, pane majór, predstavíte pod pojmom absúrdný ? 😉
To že som ja dnu!
To si vůbec už nedovedu představit, že bych byla vyloženě koňák, měla koňa a musela řešit to, co vy - chápu, že řešit se to musí.
Mně stačily ty dýlemata, co jsem měla s prvním psem, který měl dietní jehněčí granule. Já to nepozřu, protože jehňátko malinký a čoklovi to kupuju! Málem jsem se postavila ke zdi a zastřelila
Ono, když půjdu u sebe do důsledku - tak miluju žvířátka a psům kupuju maso, že jo. Ale vegetariány z nich dělat nebudu.
Zrzavci
napsal(a):
To že som ja dnu!
To si vůbec už nedovedu představit, že bych byla vyloženě koňák, měla koňa a musela řešit to, co vy - chápu, že řešit se to musí.
Mně stačily ty dýlemata, co jsem měla s prvním psem, který měl dietní jehněčí granule. Já to nepozřu, protože jehňátko malinký a čoklovi to kupuju! Málem jsem se postavila ke zdi a zastřelila
Ono, když půjdu u sebe do důsledku - tak miluju žvířátka a psům kupuju maso, že jo. Ale vegetariány z nich dělat nebudu.
Když to už by byl člověk fakt pokrytec.
Ono i takový malinký prasátko má krásný oči, co teprve telátko, i to malý kuřátko, kachnička...