AmálkaB

XXX.XXX.25.211
Dobrý den, nemáte prosím někdo kvalitní vzor smlouvy na koupi dospělého psa? Byla bych ráda, kdyby v ní byly i podmínky pro odstoupení od smlouvy. Chtěla bych nějakému staršímu potřebnému pejskovi poskytnout domov, ale bohužel nejsem fyzicky schopná zvládnout např. psa agresivního. Samozřejmě se na to prodávajícího zeptám, ale obávám se, že mi nemusí říci pravdu... Děkuji za pomoc.
Tak si vemte psa z prověřeného spolku nebo útulku,kde s povahou psa pracují a operují. A pokud se něco pose...,tak psa vezmou zpět. Když psa koupíte od soukromé osoby,můžete ho chtít stokrát vrátit,a když se sekne,že psa nechce, papír v ruce vám nepomůže, a budete psovi hledat nový domov sama
AmálkaB

XXX.XXX.25.211
Díky, máte pravdu, ale přesto... život je zkrátka složitější, těžko to tu vysvětlím. Proto bych byla vděčná za tu smlouvu, ač si uvědomuji, že jde jen o velmi chabou pojistku. Lepší nějaká než vůbec žádná. Děkuji a zdravím všechny reagující.
AmálkaB
napsal(a):
Díky, máte pravdu, ale přesto... život je zkrátka složitější, těžko to tu vysvětlím. Proto bych byla vděčná za tu smlouvu, ač si uvědomuji, že jde jen o velmi chabou pojistku. Lepší nějaká než vůbec žádná. Děkuji a zdravím všechny reagující.
Myslím, že už máte nějakého psa vyhlídnutého, nemám pravdu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

AmálkaB
napsal(a):
Kupní smlouva vám spíš zajistí opak. Kdyby vás chtěl prodávající nařknout z krádeže psa, nebo on chtěl psa zpátky.
Ale žádný bod o odstoupení původního majitele nedonutí, si psa vzít. Než byste uspěla u soudu, kde by byl psu konec......
Vemte si malého, milého psa a nemusíte to řešit.
Nakonec i pes, který se u původního majitele choval slušně, může se ve vaší péči chovat jinak.

Je ještě otázka, jestli vám majitel takový dodatek podepíše. Jestli se potřebuje psa zbavit, nebude chtít mít ho za týden zpátky.
napsal(a):
Kupní smlouva vám spíš zajistí opak. Kdyby vás chtěl prodávající nařknout z krádeže psa, nebo on chtěl psa zpátky.
Ale žádný bod o odstoupení původního majitele nedonutí, si psa vzít. Než byste uspěla u soudu, kde by byl psu konec......
Vemte si malého, milého psa a nemusíte to řešit.
Nakonec i pes, který se u původního majitele choval slušně, může se ve vaší péči chovat jinak.
A nechce třeba zadávitelka něco jako předkupní právo (?) - že by se tam vecpala douška tohoto typu...akorát, že by zřejmě nechtěla žádné peníze.

Předkupní právo pro zpětný odkup? To by se snad řešilo, kdyby psa prodávala. Pochopila jsem, že chce psa koupit. S tím, že když by pes dělal velké problémy, tak ho prodávajícímu vrátí.
Jenže, co jsou to velké problémy....Chování, které někdo ani nebude řešit, jinému může vadit a připadat neřešitelné.

AmálkaB
napsal(a):
Ale to opravdu není žádná pojistka.
napsal(a):
Předkupní právo pro zpětný odkup? To by se snad řešilo, kdyby psa prodávala. Pochopila jsem, že chce psa koupit. S tím, že když by pes dělal velké problémy, tak ho prodávajícímu vrátí.
Jenže, co jsou to velké problémy....Chování, které někdo ani nebude řešit, jinému může vadit a připadat neřešitelné.
Jj, já to ale také tak pochopila...
Třeba já, kdybych nedejbože už nechtěla Elsu (resp. z nějakých důvodů se o ni nemohla starat), tak chovatelka má předkupní právo.
Tak jsem to i myslela u zadavatelky: Také se obává, zda bude psa zvládat a chce mít nějak pojištěno, že jej bude moct vrátit původnímu majiteli (zřejmě ale nejde o finance?). Nebo jsem to celé nějak domotala?
To víte, ono mi to s tím blbým COVIDem myslí ještě míň.

Tak nějak. Jenže ona je na opačné straně.Asi tak : Kdybyste prodávala Elsu a podepsala jste, že si ji vezmete zpátky, když nového majitele "přestane bavit". U psa nejde o "bavení", ale o nezvládnutí.
Buď to nepodepíše (prodávající ), nebo to podepíše a pak.....kam s ním? Těžko mu uváže psa na kliku - vy jste to podepsal.
napsal(a):
Tak nějak. Jenže ona je na opačné straně.Asi tak : Kdybyste prodávala Elsu a podepsala jste, že si ji vezmete zpátky, když nového majitele "přestane bavit". U psa nejde o "bavení", ale o nezvládnutí.
Buď to nepodepíše (prodávající ), nebo to podepíše a pak.....kam s ním? Těžko mu uváže psa na kliku - vy jste to podepsal.
No ono se stejně říká, že řada věcí z těchto smluv je nevymahatelných...
Nevyznám se v tom právně, ale onehdá jsme tu řešili, zda skutečně třeba útulky/depozita mohou jít k někomu do bytu na kontrolu, zda je o zvíře dobře pečováno. Já se přiznám, že ani nevím, zda jsem něco takového stran Fida podepisovala. Ale ta depozitářka byla moc fajn, sedly jsme si vzájemně a dlouho jsme ještě byly v kontaktu (hlavně SMSkami), pak už se mi ztratila ze života. Ale Fido byl a je moje životní výhra!

fikovnice
napsal(a):
No ono se stejně říká, že řada věcí z těchto smluv je nevymahatelných...
Nevyznám se v tom právně, ale onehdá jsme tu řešili, zda skutečně třeba útulky/depozita mohou jít k někomu do bytu na kontrolu, zda je o zvíře dobře pečováno. Já se přiznám, že ani nevím, zda jsem něco takového stran Fida podepisovala. Ale ta depozitářka byla moc fajn, sedly jsme si vzájemně a dlouho jsme ještě byly v kontaktu (hlavně SMSkami), pak už se mi ztratila ze života. Ale Fido byl a je moje životní výhra!
Podle mě nemají. Ano policie mi nemůže vtrhnout do bytu bez povolení.

Nedávno na mě vyskočil někde Spolek : V podmínkách - předchozí návštěva nutná
(rozhodně bych si nenechala lustrovat domácnost), např. nabídka 9. měsíční pes - kastrovaný, nakonec vyšlo najevo, že psi jsou taháni ze Slovenska a z "Balkánu". Ale dobrou vůli mají.

fikovnice
napsal(a):
No vidíte...a mně sousedka ano!
Taky ne. Teoreticky ji můžete žalovat, ale zase - násilné vniknutí to nebylo, když má klíče. A nestojí za to, abyste si ničila karmu.
napsal(a):
Taky ne. Teoreticky ji můžete žalovat, ale zase - násilné vniknutí to nebylo, když má klíče. A nestojí za to, abyste si ničila karmu.
Ne ne, nešla bych takto proti ní. Je v podstatě chudák, a já s ní skončila. Pro ni je to blbé, protože ona nemá vůbec nikoho. Rodinu bratra odvrhla a jejich telefony si zablokovala. Je už desetiletí rozvedená. A v baráku je brána za podivínku.
Ale radila jsem se pro zajímavost, je-li to její vniknutí ke mně bez dovolení postižitelné (i s někým odtud ), a není. Dala jsem jí dobrovolně klíče...
Každopádně já ji zcela vážně viním ze současného COVIDu. Kolem mě měl COVID kdekdo a já stále odolávala. A teď jsem onemocněla po té probdělé noci, kdy jsem hledala její klíče (které si bez mého vědomí odnesla a na mé dotazy vůbec nereagovala ). Prostě jsem se oslabila - fyzicky, psychicky - a už jsem viru neodolala.