Nezalehává předměty na stopě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2022 20:03
Blekinka

XXX.XXX.233.48

Dobrý den,

vždy mi tu dobře poradíte. Pes nezalehává předměty na stopě i když mimo stopu to umí v jakémkoliv prostředí. Na té stopě ho to prostě obtěžuje a chce jít dál. Máte někdo stejnou zkušenost a nápad, jak si s tím poradit?

10.11.2022 20:44
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.136

Většinou bývá problém v tom, že pes chápe to zalehávání předmětů mimo stopu jako úplně jiný cvik.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2022 20:56

třeba :
cestou k nášlapu hodit dva předměty, ten regulerní na stopě bude už třetí a pes už bude mít bezprostředně natrénováno
na stopu více předmětů
samozřejmě předmět řádně odměnit
a stopu normální, běžnou, možná až lehkou, předmětem tréninku je zalehávání

10.11.2022 21:05

vedet, kde ten predmet - to je takovy zaklad, aby se to podarilo :-)

To je ten pes, co rve na stope a chysta se na dvojku?
Kolik mu je, kolik ma za sebou stop?

Proste "lehni" u predmetu - by nestacilo?

10.11.2022 21:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.32.136

Na trénink předmětů jsou fajn cyklické stopy. A u psa, co letí jako kráva rovnou zabijete 2 mouchy jednou ranou, protože se na tom ti psi parádně zklidní a jednak zjistí, že nemá cenu letět, protože stopa nemá konec a druhák si tu stopu můžete ukončit, kdy se to podle projevu psa hodí vám 😉

11.11.2022 10:55
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Pišišvore - cyklická stopa tý jofka! To je pro mě věc naprosto neznámá- jak se v těchhle vodách nepohybuju, ale ...........velmi mě to okouzlilo, neb jsem se na to teď podívala a to bude Bubrdle nadšená! Bude moct chodit furt vlastně na místě a pořád dokolečka objevovat žřádlo! Domů povedu sud! To je krása, to je krása, to nás bude bavit jako hraní všechny dohromady.

11.11.2022 11:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.56.187

Zrzavci napsal(a):
Pišišvore - cyklická stopa tý jofka! To je pro mě věc naprosto neznámá- jak se v těchhle vodách nepohybuju, ale ...........velmi mě to okouzlilo, neb jsem se na to teď podívala a to bude Bubrdle nadšená! Bude moct chodit furt vlastně na místě a pořád dokolečka objevovat žřádlo! Domů povedu sud! To je krása, to je krása, to nás bude bavit jako hraní všechny dohromady.

Je to fajn na zpomalení psa, trénink lomů (může mít klidně i tvar kříže nebo hradby) i na ty předměty.
Já to úplně standardně nepoužívám, ale jako doplněk nebo řešení nějakého problémů je to výborná pomůcka 😉

11.11.2022 11:51
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Je to fajn na zpomalení psa, trénink lomů (může mít klidně i tvar kříže nebo hradby) i na ty předměty.
Já to úplně standardně nepoužívám, ale jako doplněk nebo řešení nějakého problémů je to výborná pomůcka 😉

A nebo jako dobrá zábavička pro nás, co děláme samý blbiny a stopu velmi neprofesijounálně

Přidejte reakci

Přidat smajlík