Přísně neptačí granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2022 17:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Než se pohroužím do hlubin internetu, sháním tipy na granule, o který se neotřelo ani brko a nemají moc tuku, ideálně malá velikost granulek.
Nechci to jako jediný a hlavní krmení, spíš jenom jako pamlsky anebo jako první pomoc, když není vařený maso.
Docela se mi líbí Wolfsblut kůň s batáty, ale asi bych radši pro začátek míň tuku, jelikož jsme doteď jely víceméně na nízkotučné dietě a aby to šlo příležitostně a bez následků dát ochutnat i "jakože slinivkářce" Vikině

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2022 18:00

11.11.2022 19:56

megi -a u vas kachna neni ptak? :-D

A 6% tuku je moc?

11.11.2022 20:14
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsou tam i fotografie granul
https://www.wolfsblut.com/wolfsblut-adult-wild-duck-ente-und-kartoffel-trockenfutter-12-5-kg.html
https://www.wolfsblut.com/wolfsblut-adult-wolfsblut-wide-plain-light-pferdefleisch-und-susskartoffel-trockenfutter-12-5-kg.html
Pak jsou nějaké jehněčí senior, ale tam je vejce.
Marp S&L jsou placaté krůtí a pak bílá ryba.

Megí, kachnu ani krůtu neberu, jsou to ptáci
Ideálně králík nebo kůň, ale myslím, že by šel jakejkoli nepták

11.11.2022 20:15
Terven

XXX.XXX.110.191

megi -a u vas kachna neni ptak? :-D

A 6% tuku je moc?

6% tuku není moc, to už je skoro moc málo
ale já jsem koukala na tyhle
https://www.wolfdomisky.cz/p/10638271-wolfsblut-wide-plain-adult-500g-kun-s-bataty

11.11.2022 20:17

Terven napsal(a):
6% tuku není moc, to už je skoro moc málo
ale já jsem koukala na tyhle
https://www.wolfdomisky.cz/p/10638271-wolfsblut-wide-plain-adult-500g-kun-s-bataty

Ty bych brala, akorát teď ta cena 🙄
Ale vy máte prcka.

11.11.2022 20:20

nemecky neumim -ale taky netusim, ktere slozeni je spravne?
z tech nemeckych stranek:

11.11.2022 20:28

Nene, já beru, že všichni nadávají na kuře :D sorry
Terven kouká na koní adult
a já na light - petrahei taky na light.
Ještě mají senior verzi, na tu jsem nekoukala.

11.11.2022 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo jo, to jsou ty light z odkazu megí, ty jsem před tím neviděla.

11.11.2022 20:34
Ouško4

XXX.XXX.225.15

A co se vám přesně nezdá, na českém překladu?

11.11.2022 20:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Ty bych brala, akorát teď ta cena 🙄
Ale vy máte prcka.

No jo, jediný štěstí, že má pět kilo a něco

11.11.2022 20:37
Terven

XXX.XXX.110.191

Nene, já beru, že všichni nadávají na kuře :D sorry
Terven kouká na koní adult
a já na light - petrahei taky na light.
Ještě mají senior verzi, na tu jsem nekoukala.

Taky nadávám na kuře. Ale vet říkal, že blbě jsou většinou i ostatní ptáci, že jsou tam zkřížený reakce. A že dřív se tvrdilo, že ryby ok, ale taky to tak úplně není pravda.
A že ideální by byl králík nebo kůň.
Úplně poctivou eliminačku dělat nebudem. Jen vyřadím všechno, co se otřelo o peří.

11.11.2022 20:41

Jestli nevíte, co s penězi, Aatu salmon :D
Greenwoods insects.
14 tuk už je hodně?
https://www.masovegranule.cz/114361-eden-rybi-kuchyne-15-kg-male-granule.html

11.11.2022 20:42

Ouško4 napsal(a):
A co se vám přesně nezdá, na českém překladu?

uz se to vysvetlilo

11.11.2022 20:42

Terven napsal(a):
No jo, jediný štěstí, že má pět kilo a něco

Ta cena za 12,5 kg 🤦 jímají mě mrákoty. Proboha amarouny a proč tolik peněz?
Vím, že vy potřebujete kvůli dietě granule, ale pro mě jasná volba, radši mletiny.

11.11.2022 20:47
Ouško4

XXX.XXX.225.15

uz se to vysvetlilo

Já se už chtěla leknout, že tam je v originále třeba nějaká přísada, co blbě přeložili.
My jdeme do Wild Plane taky, v kombinaci s vařeným + příloha.

11.11.2022 20:53

Trainer dělal Fitness koní s hráškem. Kdysi. Pak to zmizelo, tak nevím.
Strašně pěkně to vonělo.
Docela problém najít takové granule, protože když je to i bez vajíček a tuku, tak je tam od 15 tuku výš. Jako Canagan skotský losos. Takových bude víc.

11.11.2022 20:54

Ouško4 napsal(a):
Já se už chtěla leknout, že tam je v originále třeba nějaká přísada, co blbě přeložili.
My jdeme do Wild Plane taky, v kombinaci s vařeným + příloha.

to jsou jake grancle?

11.11.2022 20:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Ta cena za 12,5 kg 🤦 jímají mě mrákoty. Proboha amarouny a proč tolik peněz?
Vím, že vy potřebujete kvůli dietě granule, ale pro mě jasná volba, radši mletiny.

12,5 kg pytel já nikdy nemůžu koupit a to ani v případě, že by to žraly obě a výhradně. Dali by se nám do toho moli.
Já primárně plánuju vařit (a doufám, že se časem zase vrátíme k barfu, aspoň s pinčovou). Granule mám doma jako železnou jistotu, jako variantu mimo domov anebo když zapomenu rozmrazit maso, uvařit apod.... a hlavně jako pamlsky, těch potřebujem dost.
Teď je prostě trávicí trakt indisponovanej a pokud by tohle neklaplo, hrozily by nám striktně hypoalergenní Hill´sy a tomu bych se ráda vyhnula.
Naštěstí mám teď novýho veta, učiněnej zázrak a ten je ochoten respektovat moje přání, takže jsme se prozatím domluvili, že eliminujeme ty ptáky.

11.11.2022 20:57

Klokana ještě měli. Red rock.

11.11.2022 21:00

Terven napsal(a):
12,5 kg pytel já nikdy nemůžu koupit a to ani v případě, že by to žraly obě a výhradně. Dali by se nám do toho moli.
Já primárně plánuju vařit (a doufám, že se časem zase vrátíme k barfu, aspoň s pinčovou). Granule mám doma jako železnou jistotu, jako variantu mimo domov anebo když zapomenu rozmrazit maso, uvařit apod.... a hlavně jako pamlsky, těch potřebujem dost.
Teď je prostě trávicí trakt indisponovanej a pokud by tohle neklaplo, hrozily by nám striktně hypoalergenní Hill´sy a tomu bych se ráda vyhnula.
Naštěstí mám teď novýho veta, učiněnej zázrak a ten je ochoten respektovat moje přání, takže jsme se prozatím domluvili, že eliminujeme ty ptáky.

Jj, jasně, chápu. My máme těch 12,5 kg na půl měsíce. 😊
Granule mám taky jako železnou jistotu, kdyby něco. Ale v poslední době těžko vybírat, ceny děs běs.

11.11.2022 21:00

a nechcete zkusit ty hmyzi?

11.11.2022 21:03
Terven

XXX.XXX.110.191

a nechcete zkusit ty hmyzi?

Asi bych se nebránila
Který konkrétně?

11.11.2022 21:07

A když ty hmyzí budou ok, těším se pak na foto barf verze :-)
Cold river a Dark forest - oboje adult - vypadají ok.

11.11.2022 21:09
Ouško4

XXX.XXX.225.15

to jsou jake grancle?

Koňské maso + batáty. 😉

11.11.2022 21:22
Terven

XXX.XXX.110.191

tohle znate?

https://www.topkrmiva.cz/krmivo-pro-psy/bohemia-pet-food/extrudovane-krmivo/

Ty brďo...aneb možnosti tu jsou

11.11.2022 21:26
Terven

XXX.XXX.110.191

A když ty hmyzí budou ok, těším se pak na foto barf verze :-)
Cold river a Dark forest - oboje adult - vypadají ok.

Hmyzí barf verzi dotáhla nebožka Teri k dokonalosti.
Zbožňovala luční kobylky, při jejich chroustání vypadala, že má orgasmus
A když se v červnu rojili chrousti (už jsem poučená, že správně se to jmenuje chroustek letní), byla schopná se jich přežrat k prasknutí. Další den pak blila nestravitelný krovky.
Pamatuju se, jak jsem venčila před noční, málo času, a ona byla tak v tranzu z chroustů, že nečůrala, nekadila, jen je lapala do tlamy a nic jinýho jí nezajímalo.

12.11.2022 07:48

12.11.2022 07:58

Terven napsal(a):
Hmyzí barf verzi dotáhla nebožka Teri k dokonalosti.
Zbožňovala luční kobylky, při jejich chroustání vypadala, že má orgasmus
A když se v červnu rojili chrousti (už jsem poučená, že správně se to jmenuje chroustek letní), byla schopná se jich přežrat k prasknutí. Další den pak blila nestravitelný krovky.
Pamatuju se, jak jsem venčila před noční, málo času, a ona byla tak v tranzu z chroustů, že nečůrala, nekadila, jen je lapala do tlamy a nic jinýho jí nezajímalo.

OT - existuje chroust obecný (kterého naši předkové konzumovali) a chroustek letní (toho nadšeně loví můj mladší kocour) - o polovinu menší. Jsou to dva druhy.

12.11.2022 09:01
Terven

XXX.XXX.110.191

https://www.korist.cz/jelen/
https://www.korist.cz/jehne/

Ten jelen vypadá dobře.
Značky granulí přibejvají jak houby po dešti...já jsem taková podezřívavá, vždycky se snažím vypátrat, kdo za tím stojí a kde se to vyrábí.
Tady to byl trochu oříšek, v jiným eshopu jsem se dočetla, že je to česká značka vyráběná na Slovensku.
Máte je vyzkoušené?

12.11.2022 09:04

Terven, z "kořisti" máme tyto - https://www.korist.cz/pasik/ . Kazi z nich moc nadšená není, koupili jsme na zkoušku (víc jí chutnají carnilove losos a krůta pro štěňata). Tyhle štěněcí obsahují i krůtu. Ty, na něž jsem dávala odkaz, by ptáky ve složení mít neměly.

Ale ona obecně špatně žere. Nejlíp tedy syrové maso to by mohla pořád. A to dostává denně. Dostává i sardinky, žloutek, tvrdý sýr, tvaroh, jogurt, vše, co je ochotná sežrat (ne vše každý den, ale na střídačku). A k tomu večer granule s vývarem a masem se zeleninou nebo s kočičí krabičkou. Někdy večer jen ďobne, někdy sní půlku a dojídá ráno,... A to nedostává od stolu nic a ani příliš pamlsků, že by byla tím ucpaná...
Nežere a nespí - vůbec nevíme, z čeho roste, ale roste.

12.11.2022 18:06

Terven napsal(a):
Ten jelen vypadá dobře.
Značky granulí přibejvají jak houby po dešti...já jsem taková podezřívavá, vždycky se snažím vypátrat, kdo za tím stojí a kde se to vyrábí.
Tady to byl trochu oříšek, v jiným eshopu jsem se dočetla, že je to česká značka vyráběná na Slovensku.
Máte je vyzkoušené?

jestli je to vyrobene na SK, tak je to stejna fabrika jako vyrabi bodreek, larra granule atd. asi 10 privatnich znacek se tam vyrabi - a vsechny maji temer totozne slozeni, cena lita podle toho, jak je draha reklama

12.11.2022 18:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ten jelen vypadá dobře

proboha kolik pak si myslíte, že asi mají k dispozici tun odpadu z "jelena" na tuny "jeleních amarounů" ?
a že nic než odpad do nich nejde...ostatně jako do všech

fantazie některých musí být fakt "bezbřehá"

12.11.2022 19:54

lupus4 napsal(a):
Ten jelen vypadá dobře

proboha kolik pak si myslíte, že asi mají k dispozici tun odpadu z "jelena" na tuny "jeleních amarounů" ?

Kolik myslíte, že má německá firma, co vyrábí v UK, velbloudů a klokanů?

To jsem z toho jelen. Je naše. A každým dnem jelenů přibývá.

Taky by se tím dalo topit. Ale asi ne. Tříděný odpad. Hoří nehoří. Myslím, že nehoří. Tady se pálí jen pšenice, kukuřice a hnůj.

No su zvědavá, co se stane do roka s granulemi a konzervami, já už jim ty prachy nedám.

12.11.2022 20:00
Terven

XXX.XXX.110.191

lupus4 napsal(a):
Ten jelen vypadá dobře

Bezbřehá je hlavně vaše touha dštít moudra do každého vlákna, kde se zmíní granule.
Řekněme, že mám na ty amarouny momentálně jisté specifické požadavky a nabušenost masem to zrovna není. Masem můžu psům nabušit misky ráno i večer - a i tak se krotím.
Ono třeba při pankreatický dietě je žádoucí pouze 50% živočišný bílkoviny v KD, nepotřebuju tlačit maso horem dolem.
Že do granulí jde odpad nepoužitelnej pro lidi, to mi nemusíte hlásit, to tady léta tvrdím taky. Ale stejnej odpad koupíte v barfshopech.

12.11.2022 20:09
lupus4

XXX.XXX.205.61

Bezbřehá je hlavně vaše touha dštít moudra do každého vlákna,

to vcelku sedí na vás jak něco na hrnec...

12.11.2022 20:50

Terven napsal(a):
Bezbřehá je hlavně vaše touha dštít moudra do každého vlákna, kde se zmíní granule.
Řekněme, že mám na ty amarouny momentálně jisté specifické požadavky a nabušenost masem to zrovna není. Masem můžu psům nabušit misky ráno i večer - a i tak se krotím.
Ono třeba při pankreatický dietě je žádoucí pouze 50% živočišný bílkoviny v KD, nepotřebuju tlačit maso horem dolem.
Že do granulí jde odpad nepoužitelnej pro lidi, to mi nemusíte hlásit, to tady léta tvrdím taky. Ale stejnej odpad koupíte v barfshopech.

Ale houby....nejedná se o bezbřehou touhu všude do vlákna cpát moudra o mase, ale o nepochopení vašeho uvažování a marné hledání logiky v něm - mám to s vašimi příspěvky v tomhle vlákně úplně stejně.

Na jednu stranu veškeré věci okolo vašich fen a kobyly pitváte pomalu na atomy - postroje, vodítka, oblečky, krmení apod - na stranu druhou chcete, i když jako nepodstatnou součást krmné dávky, kupovat shit, o jehož složení ve finále nevíte vůbec nic, i když snad podvědomě tušíte, že to žádná hitparáda určitě nebude.

Krmíte masem ráno a večer - budiž. Pokud nepotřebujete extra masové amarouny a jen víceméně pamlsky, co kdybyste zkusila dávat jako odměnu něco jiného? Třeba tvrdý sýr. Pokud jim chutná, tak je cca čtvrtina nehtu palce na ruce několikrát denně rozhodně nezabije, vyrábějí se i s 15 či 20% tuku v sušině, což pankreatika rozhodně nezabije, i když by skutečně nemocný byl. U Vikiny se to nakonec stejn nepotvrdilo, ne?

Nebo si upečte sýrové suchárky či jinou příchuť, tam toho sýru či jiné zchutňující složky bude ještě míň, ale aspoň budete vědět, že do feny cpete alespoň něco v potravinářské kvalitě

12.11.2022 20:51
Ouško4

XXX.XXX.225.15

lupus4 napsal(a):
Ten jelen vypadá dobře

No tak já se nechám bezbřeze poučit,
kolikpak toho odpadu v reálu opravdu je, a proč by teoreticky nemohlo být?
Nerejpu, fakt mě to zajímá, proč jelení granule jsou z podstaty špatně?

12.11.2022 20:56

Jelen se bourá na kýtu, plec, hřbet, krk a žebra.

Co zbývá? Vnitřnosti - což není "maso", hlava, dolní části nohou plus okrojky.

12.11.2022 21:01

zverinovy orez v sezone - je bezne dostupne maso pro psy.
krmila jsem tim roky...

12.11.2022 21:03
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Což je za mě furt o.k., když jsem krmila syrovým masem, psi mi žrali hlavně odkrojky, hlavy (kuřecí, kachní, krůtí, králičí, rybí), dolní části nohou (drůbeží, vepřový, skopový, zvěřinový, a to dokonce i s kopejtkama).
Nebo co je tak strašně špatně?
Jakože snad si někdo nemyslel, že v těch granulích bude povařená jelení kejta s převahou libovýho?

12.11.2022 21:05

Postavila byste si na tom množství výrobu granulí?
Nemyslím si.
Ale možná to někdo umí,no.

Když se vozí pro lidi hovězí z Rumunska a vyjde cenově levněji než v supermarketech běžné hovězí - proč ne, možná, no.

12.11.2022 21:07
janaa

XXX.XXX.174.242

Ad jelen-mě by zajímal fakt zdroj masa. Bio jelení farmový chovy? Kolik jich tady,ale i v sousedních zemích je,aby se vyplatilo to vozit a vyrábět z toho granule? To je jen taková myšlenka tedy.

Jinak terven pokud byste to fakt chtěla hlavně jako pamlsky,tak bych si je upekla doma. Taky peču. Pro nemocnou Bellinu čistě tuňákové - tuňák,vajíčko,rýžová mouka, pro labiny kvůli prachům do základu dávám ještě masovou konzervu. Samozřejmě jde lecos, z čeho vás napadne,a máte stoprocentní jistotu,co v tom je

12.11.2022 21:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Zbývá třeba tohle - Srnec, daněk, jelen od Sokol Falco...normální pěkný maso, ač teda ořez...
omlouvám se za kvalitu fotky z mobilu

12.11.2022 21:09
Terven

XXX.XXX.110.191

Za mě tohle v pohodě...na rozdíl od sejra

12.11.2022 21:13
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Postavila byste si na tom množství výrobu granulí?
Nemyslím si.
Ale možná to někdo umí,no.

Když se vozí pro lidi hovězí z Rumunska a vyjde cenově levněji než v supermarketech běžné hovězí - proč ne, možná, no.

No kdybych měla zdroj (chov jelenů na maso) a poptávku (odbyt) tak proč ne?

Je to zajímavá alternativa, nepříliš běžné maso, super třeba pro psy alergiky. Kdybych měla značku svých granulí, bylo by to fajn zpestření od klasiky typu kuře, jehně, krůta, losos...

Kousek od nás je třeba farma na daňky, chovají je v soukromé oboře na maso, kousek od dálnice, a v motorestu vaří vynikající speciality z dančího masa. Pokud by někdo zpracovával zbytky do granulí, tak za mě naprosto o.k.

12.11.2022 21:14

Co je na tvrdém sýru špatného?

Zvěřinu občas kupuji zde, ale ani oni se nezaštiťují BIO kvalitou:
https://www.firmadobro.cz/09-zverina/

Úplně vidím ty slovenské zdroje pro českou značku a BIO "Čerstvě zpracované jelení maso v sušeném stavu 40% – velmi stravitelné, chutné a je zdrojem vitamínů B. Pro psy je to velmi vhodná strava, podobná jejich přirozené potravě." - viz ty jejich stránky kořist.

12.11.2022 21:23
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Úplně vidím ty slovenské zdroje pro českou značku a BIO "Čerstvě zpracované jelení maso v sušeném stavu 40% – velmi stravitelné, chutné a je zdrojem vitamínů B. Pro psy je to velmi vhodná strava, podobná jejich přirozené potravě." - viz ty jejich stránky kořist.

Jako že máte pocit, že ti jeleni nejsou bio? 😁

Já si teda moc nedovedu představit jak by musel být odchováván nebio-jelen.
Každý jelen je bio, když se pase na trávě, někde v lese v oboře, a v zimě je dokrmován senem?

Nebo mě vyveďte z omylu 😂 (začínám si připadat jako blázen).

Proč by to maso nemohlo být stravitelné, chutné a zdrojem vitamínu B?

12.11.2022 21:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Je slanej, to hlavně. Tři kousky denně určitě psa nezabijou, ale u pětikilovýho psa bych měla rychle vypamlskováno.
Bio kvalitu nepotřebuju, bylo by to sice hezký, kdyby tohle bylo možný, ale bohužel je nutný volit ne mezi dobrým a špatným, ale mezi blbým a méně blbým...asi tak.
Aby bylo jasno, já toho slovenskýho jelena v granulích neplánuju kupovat, jen jsem balu, když mi hodila odkaz, napsala, že vypadá dobře.
Nejspíše půjdu do těch Wolfsblutů, do úplně nejmenšího balení, protože i u dvoukilovýho pytle mívám obavy, že se mi to dřív zkazí, než to spotřebuju
To jenom k těm granulím, který tady vyvolaly tolik vášní.

12.11.2022 21:51

Nejspíše půjdu do těch Wolfsblutů, do úplně nejmenšího balení,

takove hledani kvuli 2 kilum?
hovezi plice bych koupila a hotovo

12.11.2022 21:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Nejspíše půjdu do těch Wolfsblutů, do úplně nejmenšího balení,

takove hledani kvuli 2 kilum?
hovezi plice bych koupila a hotovo

Hovězí plíce mám taky, nebojte

12.11.2022 22:06

Terven, máte na mysli cca 1,5 g NaCl na 100 gramů tvrdého sýra?

Jako že je to zásadní příjem pro malého psa, když za den dostane třeba cca celkem tři kusy o velikosti nehtu na vašem palci, tedy 12 pidikousků sýra?

Vzdávám to

12.11.2022 22:15
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, máte na mysli cca 1,5 g NaCl na 100 gramů tvrdého sýra?

Jako že je to zásadní příjem pro malého psa, když za den dostane třeba cca celkem tři kusy o velikosti nehtu na vašem palci, tedy 12 pidikousků sýra?

Vzdávám to

Vždyť to píšu...tři kusy psa určitě nezabijou, ale taky jaksi nic neřeší
Krom toho, pokud budu mimo domov nebo nebudu mít náhodou rozmražený maso, určitě nebudu psa krmit sejrem.
Určitě to vzdejte, berte to, že jsem z jiný planety

Přidejte reakci

Přidat smajlík