Jakou vetbetku a pes v zimě v autě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2022 14:30
PumaCZ

XXX.XXX.54.41

Ahoj,
Jaka myslite, ze je lepsi vetbetka do auta na cvicak na zimu, tzn. pes cekajici x hodin v kufru v aute, nekdy mokry.
Mam doma obe - komplet syntetickou a z padesati procent z ovci vlny. Ktera udrzi psa lepe v suchu? Resp. Aby nelezel na mokrem? Mam pro nej pro nejhorsi pripady v aute i frote zupan, ale na ten je zatim jeste brzo :)

A jeste jeden dotaz. Kdyz mate psy v zime v aute, nechavate jim pootevrene treba okno? Jasne, ze zalezi na teplote, ale tak zhruba? :)

Diky! :))

12.11.2022 18:35
manitschka

XXX.XXX.29.118

S vetbedkou bohužel neporadím, psa (BOM) v zimě v autě mívám, než odcajkuju koně, cpe se tam sám. Ale to je tak maximálně hodinu, utřený, v přepravce má molitan z naší starý matrace, na něm ručník nebo deku, a dávám teda deku i psovi - bucasku poděděnou po předchozím, tuším 100 gramáž. Okno mu neotvírám. Ale je to fakt ta hodina maximálně, spíš třeba 40 minut. Nicméně když jsme spali v autě, v osobáku ve třech, v teplotě okolo nuly (nouzovka), tak jsme si v noci chvilku větrali, ale fakt tak 10 minut, jinak bychom zmrzli. :-)

Neregistrovaný uživatel

12.11.2022 19:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

A nemuze makat v nejakem tom pracovním psim obleku nebo tak neco? Nebo na nej dat neco jako kone mivaj odpocky pak sundat a voala firt je na suchem? Nevim. Neznam. Jen uvažuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2022 20:24

Já mám těch vetbedek doma několik, ale popravdě vůbec netuším, jestli je nějaká s vlnou nebo ne. Jen po tom, co jsem měla štěňata, jsem zjistila, že nejlepší je ta s tím nejhustším vláknem, neslehne se tak, jak ty obyčejnější, a tu vlhkost opravdu odvádí dobře. Jen teda bohužel už nevím, jaká ta hustota je, štítek už jsem vyhodila.

12.11.2022 21:54
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A nemuze makat v nejakem tom pracovním psim obleku nebo tak neco? Nebo na nej dat neco jako kone mivaj odpocky pak sundat a voala firt je na suchem? Nevim. Neznam. Jen uvažuji.

Mame frote zupan, ve kterem ho pllanuji nechat, pokud bude mokry a bude fakt zima :)
Ale diky za tip!

12.11.2022 21:58

PumaCZ napsal(a):
Mame frote zupan, ve kterem ho pllanuji nechat, pokud bude mokry a bude fakt zima :)
Ale diky za tip!

jestli uz chcete psa do neceho navlikat - tak do funkcniho neceho. frote zupan je cajk na sucheho psa, ne na mokreho. mu akorat priplacne chlupy

nemam teda zkusennost s dlouhosrstaky - zatim
muj kratkosrsty, kdyz mel problemek - nosil preventivne back on track, lezel na vetbedce a mel pootevrene okno

12.11.2022 22:01
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já mám těch vetbedek doma několik, ale popravdě vůbec netuším, jestli je nějaká s vlnou nebo ne. Jen po tom, co jsem měla štěňata, jsem zjistila, že nejlepší je ta s tím nejhustším vláknem, neslehne se tak, jak ty obyčejnější, a tu vlhkost opravdu odvádí dobře. Jen teda bohužel už nevím, jaká ta hustota je, štítek už jsem vyhodila.

Co jsem vycetla, tak by vlna mela zlepsovat "termoregulacni" vlastnosti, tedy v zime zahrat, v lete chladit. Tak jsem ted jeste vic na vazkach :D

Jinak jsem objevila tuhle savou podlozku, tak ji hodim pod tu vetbetku na pelech (uz ted mam v aute sandwich citajici penovou podlahu do posilky, ochrannou deku do kufru, tlustou podlozku do posilky a pelech). To by mohlo fungovat :)

https://www.obojky.cz/pratelna-podlozka-2-velikosti-pro-inkontinentni-psy-a-stenata

12.11.2022 22:08
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

jestli uz chcete psa do neceho navlikat - tak do funkcniho neceho. frote zupan je cajk na sucheho psa, ne na mokreho. mu akorat priplacne chlupy

nemam teda zkusennost s dlouhosrstaky - zatim
muj kratkosrsty, kdyz mel problemek - nosil preventivne back on track, lezel na vetbedce a mel pootevrene okno

Tak tohle je primo zupan na mokre psy :) Zatim jsem ho k tomuto ucelu nepouzila, ale predpokladam, ze prave tu vlhkost nasaje a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa :)

https://www.mushgo.cz/rukka-zupan-micro-bathrobe_z11024/

Jinak mam po predchozim pesanovi psi plastenku a sofshelovy oblecek s vyjimatelnou fleecovou vlozkou, kdyby bylo nejhur. Ale on nijak extra zimomrivy nastesti neni, takze myslim, ze by z nej zrovna nadseny moc nebyl. Jen mam strach, aby prave pri tom cekani v aute nenastydnul, kor kdyz bude mokry..

Coz me privadi jeste k ottazce, zda davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime. Nemyslim vylozene na snehu, ale dneska bylo 5 stupnu a mokro a Hachi neustale menil strany, tak jsem si rikala, zda mu ta mokra studena zem neni neprijemna :/

12.11.2022 22:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Kupovala jsem vloni kvůli zádům pinčový BOT fleecovou deku z MushGO. Je super a víc než pinčová ji využívám já
Teď koukám, že je nedostupná, ale mají BOT matraci, která by mohla pro vás být lepší
https://www.mushgo.cz/back-on-track-matrace-pro-psy-allround-3034_z5032/

12.11.2022 22:37

Já Teda mám polovenkovni psy a nechávám je čekat v autě normálně mokré a bez ničeho. Třeba u obchodu, nebo u koně když dodělávám něco u něj. Okna nechávám pootevrene, ať vzduch luftuje a nedrží se vlhkost uvnitř, kluci většinou lehnou a spí. Na podlaze mám vlnenou deku pod westernové sedlo a klasickou fleecovou deku.

12.11.2022 22:54

a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa

me to moc nedava smysl - jak to funguje, kdyz na tom ten pes - lezi?
ale neznam, nevim - nepouzivam to.

davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime

pokud by mel pes prochladnout, tak mu nedavam tak dlouhe dlouhodobe
dlouhodobe z pohledu sport. zkousek? pri tom neprochladnou.

ne. nedavam pod psa nic.

13.11.2022 17:53
PumaCZ

XXX.XXX.252.190

a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa

me to moc nedava smysl - jak to funguje, kdyz na tom ten pes - lezi?
ale neznam, nevim - nepouzivam to.

davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime

pokud by mel pes prochladnout, tak mu nedavam tak dlouhe dlouhodobe
dlouhodobe z pohledu sport. zkousek? pri tom neprochladnou.

ne. nedavam pod psa nic.

Z pohledu cvicaku, tedy nez odcvici jiny pes :) Pokud nekam jdeme, tak ma vzdycky pod sebe deku

13.11.2022 18:39

PumaCZ napsal(a):
Z pohledu cvicaku, tedy nez odcvici jiny pes :) Pokud nekam jdeme, tak ma vzdycky pod sebe deku

....nedávám nic při dlouhodobém odložení, ale od teď do jara už necvicim tak dlouhé, spíš krátké, ale přidávám rušivé podněty....

Přidejte reakci

Přidat smajlík