Ahoj,
Jaka myslite, ze je lepsi vetbetka do auta na cvicak na zimu, tzn. pes cekajici x hodin v kufru v aute, nekdy mokry.
Mam doma obe - komplet syntetickou a z padesati procent z ovci vlny. Ktera udrzi psa lepe v suchu? Resp. Aby nelezel na mokrem? Mam pro nej pro nejhorsi pripady v aute i frote zupan, ale na ten je zatim jeste brzo :)
A jeste jeden dotaz. Kdyz mate psy v zime v aute, nechavate jim pootevrene treba okno? Jasne, ze zalezi na teplote, ale tak zhruba? :)
Diky! :))
S vetbedkou bohužel neporadím, psa (BOM) v zimě v autě mívám, než odcajkuju koně, cpe se tam sám. Ale to je tak maximálně hodinu, utřený, v přepravce má molitan z naší starý matrace, na něm ručník nebo deku, a dávám teda deku i psovi - bucasku poděděnou po předchozím, tuším 100 gramáž. Okno mu neotvírám. Ale je to fakt ta hodina maximálně, spíš třeba 40 minut. Nicméně když jsme spali v autě, v osobáku ve třech, v teplotě okolo nuly (nouzovka), tak jsme si v noci chvilku větrali, ale fakt tak 10 minut, jinak bychom zmrzli. :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82
A nemuze makat v nejakem tom pracovním psim obleku nebo tak neco? Nebo na nej dat neco jako kone mivaj odpocky pak sundat a voala firt je na suchem? Nevim. Neznam. Jen uvažuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám těch vetbedek doma několik, ale popravdě vůbec netuším, jestli je nějaká s vlnou nebo ne. Jen po tom, co jsem měla štěňata, jsem zjistila, že nejlepší je ta s tím nejhustším vláknem, neslehne se tak, jak ty obyčejnější, a tu vlhkost opravdu odvádí dobře. Jen teda bohužel už nevím, jaká ta hustota je, štítek už jsem vyhodila.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A nemuze makat v nejakem tom pracovním psim obleku nebo tak neco? Nebo na nej dat neco jako kone mivaj odpocky pak sundat a voala firt je na suchem? Nevim. Neznam. Jen uvažuji.
Mame frote zupan, ve kterem ho pllanuji nechat, pokud bude mokry a bude fakt zima :)
Ale diky za tip!

PumaCZ
napsal(a):
Mame frote zupan, ve kterem ho pllanuji nechat, pokud bude mokry a bude fakt zima :)
Ale diky za tip!
jestli uz chcete psa do neceho navlikat - tak do funkcniho neceho. frote zupan je cajk na sucheho psa, ne na mokreho. mu akorat priplacne chlupy
nemam teda zkusennost s dlouhosrstaky - zatim
muj kratkosrsty, kdyz mel problemek - nosil preventivne back on track, lezel na vetbedce a mel pootevrene okno
napsal(a):
Já mám těch vetbedek doma několik, ale popravdě vůbec netuším, jestli je nějaká s vlnou nebo ne. Jen po tom, co jsem měla štěňata, jsem zjistila, že nejlepší je ta s tím nejhustším vláknem, neslehne se tak, jak ty obyčejnější, a tu vlhkost opravdu odvádí dobře. Jen teda bohužel už nevím, jaká ta hustota je, štítek už jsem vyhodila.
Co jsem vycetla, tak by vlna mela zlepsovat "termoregulacni" vlastnosti, tedy v zime zahrat, v lete chladit. Tak jsem ted jeste vic na vazkach :D
Jinak jsem objevila tuhle savou podlozku, tak ji hodim pod tu vetbetku na pelech (uz ted mam v aute sandwich citajici penovou podlahu do posilky, ochrannou deku do kufru, tlustou podlozku do posilky a pelech). To by mohlo fungovat :)
https://www.obojky.cz/pratelna-podlozka-2-velikosti-pro-inkontinentni-psy-a-stenata
napsal(a):
jestli uz chcete psa do neceho navlikat - tak do funkcniho neceho. frote zupan je cajk na sucheho psa, ne na mokreho. mu akorat priplacne chlupy
nemam teda zkusennost s dlouhosrstaky - zatim
muj kratkosrsty, kdyz mel problemek - nosil preventivne back on track, lezel na vetbedce a mel pootevrene okno
Tak tohle je primo zupan na mokre psy :) Zatim jsem ho k tomuto ucelu nepouzila, ale predpokladam, ze prave tu vlhkost nasaje a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa :)
https://www.mushgo.cz/rukka-zupan-micro-bathrobe_z11024/
Jinak mam po predchozim pesanovi psi plastenku a sofshelovy oblecek s vyjimatelnou fleecovou vlozkou, kdyby bylo nejhur. Ale on nijak extra zimomrivy nastesti neni, takze myslim, ze by z nej zrovna nadseny moc nebyl. Jen mam strach, aby prave pri tom cekani v aute nenastydnul, kor kdyz bude mokry..
Coz me privadi jeste k ottazce, zda davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime. Nemyslim vylozene na snehu, ale dneska bylo 5 stupnu a mokro a Hachi neustale menil strany, tak jsem si rikala, zda mu ta mokra studena zem neni neprijemna :/
Kupovala jsem vloni kvůli zádům pinčový BOT fleecovou deku z MushGO. Je super a víc než pinčová ji využívám já
Teď koukám, že je nedostupná, ale mají BOT matraci, která by mohla pro vás být lepší
https://www.mushgo.cz/back-on-track-matrace-pro-psy-allround-3034_z5032/

Já Teda mám polovenkovni psy a nechávám je čekat v autě normálně mokré a bez ničeho. Třeba u obchodu, nebo u koně když dodělávám něco u něj. Okna nechávám pootevrene, ať vzduch luftuje a nedrží se vlhkost uvnitř, kluci většinou lehnou a spí. Na podlaze mám vlnenou deku pod westernové sedlo a klasickou fleecovou deku.

a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa
me to moc nedava smysl - jak to funguje, kdyz na tom ten pes - lezi?
ale neznam, nevim - nepouzivam to.
davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime
pokud by mel pes prochladnout, tak mu nedavam tak dlouhe dlouhodobe
dlouhodobe z pohledu sport. zkousek? pri tom neprochladnou.
ne. nedavam pod psa nic.
napsal(a):
a budu mit pak mokry zupan a mene mokreho psa
me to moc nedava smysl - jak to funguje, kdyz na tom ten pes - lezi?
ale neznam, nevim - nepouzivam to.
davate nekdo neco pod psa pri dlouhodobem odlozeni v zime
pokud by mel pes prochladnout, tak mu nedavam tak dlouhe dlouhodobe
dlouhodobe z pohledu sport. zkousek? pri tom neprochladnou.
ne. nedavam pod psa nic.
Z pohledu cvicaku, tedy nez odcvici jiny pes :) Pokud nekam jdeme, tak ma vzdycky pod sebe deku

PumaCZ
napsal(a):
Z pohledu cvicaku, tedy nez odcvici jiny pes :) Pokud nekam jdeme, tak ma vzdycky pod sebe deku
....nedávám nic při dlouhodobém odložení, ale od teď do jara už necvicim tak dlouhé, spíš krátké, ale přidávám rušivé podněty....