Krycí pes

Nabízím ke krytí 3 roky starého pejska. Pes je s PP, bonitován, vyšetření o...
Dadula68
XXX.XXX.231.214
Dobrý den, máme doma 6-ti měsíční štěně pinče. Za poslední měsíc a půl začal výrazně, tzv. poskakovat po 3 nohách. Zadní levé tlapce ulevuje. Při venčení běhá a skáče jako blázen, ale když běhá kolem domu, při výcviku, nebo jdeme "jen na čůrací" procházku, tak tu nožku zvedne a opravdu jde jen po 3. Manžel tvrdí, že když jsme si ho přivezli a on se od nás nehnul ani na půl metru, tak mu tu tlapku "přišlápl". Nemohlo to být nic strašného, protože ani nekňučel, žádné kulhání ....Kontrolovala jsem, jestli nemá něco píchnutého v tlapce, délku drápků ... na ohmat na nic nereagoval. Chci se zeptat, může se jednat o zlozvyk, nebo mám raději vyhledat odbornou pomoc. Mohlo by jít o nemoc kloubu ??? Toto je druhý pejsek tohoto plemene, předchozí to nedělala. Děkuji předem za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
ano, potřebujete veterináře. pes nic takového jako kulhání "ze zlozvyku" dělat nebude.
janaa
napsal(a):
Luxace pately? Chce to ortopeda
Jo, ta mě napadla jako u první.
Dadula68
napsal(a):
Dobrý den, máme doma 6-ti měsíční štěně pinče. Za poslední měsíc a půl začal výrazně, tzv. poskakovat po 3 nohách. Zadní levé tlapce ulevuje. Při venčení běhá a skáče jako blázen, ale když běhá kolem domu, při výcviku, nebo jdeme "jen na čůrací" procházku, tak tu nožku zvedne a opravdu jde jen po 3. Manžel tvrdí, že když jsme si ho přivezli a on se od nás nehnul ani na půl metru, tak mu tu tlapku "přišlápl". Nemohlo to být nic strašného, protože ani nekňučel, žádné kulhání ....Kontrolovala jsem, jestli nemá něco píchnutého v tlapce, délku drápků ... na ohmat na nic nereagoval. Chci se zeptat, může se jednat o zlozvyk, nebo mám raději vyhledat odbornou pomoc. Mohlo by jít o nemoc kloubu ??? Toto je druhý pejsek tohoto plemene, předchozí to nedělala. Děkuji předem za odpověď
Viz výše. Veterinář, ideálně ortoped.
Dadula68
XXX.XXX.231.214
Děkuji za odpovědi ... hned se jdu podívat co to vlastně ... cvičíme na agility a ráda bych v tom pokračovala i nadále, pokud mu to zdravotní stav dovolí.
Dadula68
XXX.XXX.104.108
assil
napsal(a):
Luxace se zoperuje a je to OK a pes může i sportovat, když to necháte, za pár let artroza a konec. Najděte si nejlépe ortopeda co posuzuje luxace.
Už jsme objednaní k vetovi, prý udělá vyšetření palpací a manipulací .... na základě vyjádření se objednáme k ortopedovi. Máme tu super odborníka.
Dadula68
napsal(a):
Já jsem asi blázen, ale já bych mazala k vetovi už po týdnu kulhání, možná spíš dřív