Ochlazovač, zvlhčovač, nebo čistička ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

andulina123

17.11.2022 11:10
andulina123

XXX.XXX.83.248

Dobrý den, nevím zda sem tohle patří, ale chtěla bych se zeptat...
Mám alergii na pyl, prach, psy a psa mám...většinou se mi alergie projevuje víc jen takhle před zimou jak asi víc línají...

Kvůli financím abychom ušetřili za plyn žijeme všichni v 1 místnosti protože v jiných je ukrutná zima a topením bychom přesáhli zálohy, které teďka máme nižší..

Zvazujeme stěhování do bytu a prodání baráku ale to je letos jedno...

Psa do jiné místnosti dát můžu, ale tady je otázka zda mi nevadí i prach z kamen....

Takže jediná možnost je něco udělat se vzduchem v tomto pokoji a dát psa jinam...

Nicméně hodně lidí si chválí čističku vzduchu že to prý strašně pro lidi s náběhem na astma pomáhá..já nemám úplně astma že bych se dusila a tak....ale vzbudím se ráno a hůř se mi dýchá a myslím si že kdybych nechodila se psem ven a do práce bylo by hůř..

Proto jsem se chtěla poradit, co z toho je šunt a co z toho je pro takové případy nejlepší...

Zda stačí zvlhčovač za 150,- nebo čistička nejlevnější za 4000 a nebo ochlazovač...vůbec netuším co vykonává jakou funkci a co je nejlepší pro alergiky..

Ale myslím si že by to mohlo dost pomocí předem moc děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2022 11:43

andulina123 napsal(a):
Dobrý den, nevím zda sem tohle patří, ale chtěla bych se zeptat...
Mám alergii na pyl, prach, psy a psa mám...většinou se mi alergie projevuje víc jen takhle před zimou jak asi víc línají...

Kvůli financím abychom ušetřili za plyn žijeme všichni v 1 místnosti protože v jiných je ukrutná zima a topením bychom přesáhli zálohy, které teďka máme nižší..

Zvazujeme stěhování do bytu a prodání baráku ale to je letos jedno...

Psa do jiné místnosti dát můžu, ale tady je otázka zda mi nevadí i prach z kamen....

Takže jediná možnost je něco udělat se vzduchem v tomto pokoji a dát psa jinam...

Nicméně hodně lidí si chválí čističku vzduchu že to prý strašně pro lidi s náběhem na astma pomáhá..já nemám úplně astma že bych se dusila a tak....ale vzbudím se ráno a hůř se mi dýchá a myslím si že kdybych nechodila se psem ven a do práce bylo by hůř..

Proto jsem se chtěla poradit, co z toho je šunt a co z toho je pro takové případy nejlepší...

Zda stačí zvlhčovač za 150,- nebo čistička nejlevnější za 4000 a nebo ochlazovač...vůbec netuším co vykonává jakou funkci a co je nejlepší pro alergiky..

Ale myslím si že by to mohlo dost pomocí předem moc děkuji za odpovědi

Já teda nevím, ale psi línají víc na jaře, nebo ne?

A nějak vašemu příspěvku nerozumím.

Abychom ušetřili za plyn, žijeme všichni v jedné místnosti, budiž. Nevím, kdo všichni, ale to není podstatné. Zároveň píšete, jestli nevadí prach z kamen. Z plynu se snad nepráší, ne? A nevím, jak s tím souvisí pes v jiné místnosti.

Máte astma potvrzené od lékaře? Berete léky?

17.11.2022 11:45

Snacha je astmatička,vnouček také a ještě alergik.Doma mají tyto čističky a chválí si je.Musí se ale pravidelně oplachovat filtr.Mají psa a kočky,sice nejsou vyloženě domácí,ale domů chodí.

Čistička vzduchu Ionic-CARE Triton X6

17.11.2022 11:45
masterjan

XXX.XXX.120.234

Ahoj andulino, jsem podobný alergik a můžu ti říct, že pes je to nejmenší co vadí. pokud topíš v kamnech, tak popel ať ze dřeva nebo uhlí je horší než kdyby si spala se psem v pelechu, je úplně všude i kdyby si denně vytírala a luxovala. Roztoči v peřinách jsou taky pořád, mě pomáhá obden dát polštáře do sušičky. Suchý vzduch ve vytopeném pokoji je taky na prd, dej aspoň na kamna hrnek vody. Ale nic z toho co uděláš ti stejně příliš neuleví, je to nekonečný a marný boj...bohužel vím z vlastní zkušenosti, ale pokud psa občas vykoupeš, převlíkáš pravidelně pelíšek, luxuješ a vyčesáváš tak s ním můžeš normálně fungovat, ale to ostatní... hodně větrej..

17.11.2022 13:07

"Já teda nevím, ale psi línají víc na jaře, nebo ne?"
ne

17.11.2022 16:21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Já teda nevím, ale psi línají víc na jaře, nebo ne?"
ne

Aha. Tak to mají jinak než koně?

17.11.2022 17:03

nevím, jak to mají koně
ale zrovna dneska se mě ptá sousedka, jestli aribo taky tak strašně líná, že ze své moskevačky včera vyčesala dva kýble
tak přitakám, že jo
začátkem roku, v lednu, z něj šly závěje
a tak....

17.11.2022 17:44
janaa

XXX.XXX.174.242

Logicky,to je u všech zvířat,na jaře se mění srst na letní, na podzim na zimní i když já mám dojem,že línaj celoročně,protože si to nikdy ve smečce nesladí, a jeden přestane línat,druhej začne Ale alespoň za mě je to na jaře horší,protože to pouští ten hustej zimní kožich

17.11.2022 18:06
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Pokud jde čistě o tu čističku, tak mamince s astmatem a alergií na pyl pomohla hodně. Nevím, co má za značku, ale je to fakt rozdíl.

17.11.2022 18:09
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Aha. Tak to mají jinak než koně?

Pes venku líná jako každé normální zvíře na jaře a na podzim, protože přesrsťuje. Pes, který je doma, má ty přirozené funkce rozhozené, proto líná prakticky po celý rok a často nejvíc přes zimu, protože se mu „bijí“ ty přirozené tendence - teplo a světlo v domě vs. brzká tma a zima venku.
Koně doma nejspíš nemáte, proto líná stejně jako venkovní pes.

17.11.2022 20:39

nevím, jak to mají koně
ale zrovna dneska se mě ptá sousedka, jestli aribo taky tak strašně líná, že ze své moskevačky včera vyčesala dva kýble
tak přitakám, že jo
začátkem roku, v lednu, z něj šly závěje
a tak....

Koně na zimu nasrsťují (neboli chlupy nepadají, alébrž přibývají) a zjara je to třeba vyčesat. A to je pak hard core.

17.11.2022 22:25
assil

XXX.XXX.121.3

Pro alergika je nejlepší čistička, kvalitní a ne ionizační, ale s filtrem a ty vyměňujte s respirátorem. Ale taky zvažte hluk, ty čističky jsou docela hlučný a za tichou do místnosti, kde spíte, si obvykle připlatíte.

andulina123

17.11.2022 23:17
andulina123

XXX.XXX.77.48

A sakra...tak to asi nepůjde :/, protože mně vadí jen tikot hodin a nemůžu spát :D je to asi dost divný ale zjistila jsem že nejsem jediná, která to takhle má..takže leda že by byla zapnutá někdy ve dne...a na noc bych ji už musela vypnout...

Ono tohle je na posouzení..alergolog mi řekl že nějaký náběh tam asi je ale není to žádné strašné astma....já teda každý den Šplícham něco co mám každý den vyplachovat pak mám něco na akutní situaci a prášky...ale není to furt tak zle to určitě ne, že bych se jako začala dusit a nemohla dýchat...

Mně se spíš občas stane když je to po delší době co se luxovalo a já nejsem tolik venku, že se mi před spaním hůře dýchalo a nešlo o to že bych se dusila, ale jak se mi špatně dýchalo tak jsem věděla že bych neusnula...tak jsem si šla splichnoht ten sprej a dobrý ...

17.11.2022 23:19

z vlastní zkušenosti: ten krb dělá větší bordel než pes.

18.11.2022 09:47
assil

XXX.XXX.121.3

andulina123 napsal(a):
A sakra...tak to asi nepůjde :/, protože mně vadí jen tikot hodin a nemůžu spát :D je to asi dost divný ale zjistila jsem že nejsem jediná, která to takhle má..takže leda že by byla zapnutá někdy ve dne...a na noc bych ji už musela vypnout...

Ono tohle je na posouzení..alergolog mi řekl že nějaký náběh tam asi je ale není to žádné strašné astma....já teda každý den Šplícham něco co mám každý den vyplachovat pak mám něco na akutní situaci a prášky...ale není to furt tak zle to určitě ne, že bych se jako začala dusit a nemohla dýchat...

Mně se spíš občas stane když je to po delší době co se luxovalo a já nejsem tolik venku, že se mi před spaním hůře dýchalo a nešlo o to že bych se dusila, ale jak se mi špatně dýchalo tak jsem věděla že bych neusnula...tak jsem si šla splichnoht ten sprej a dobrý ...

Mám to taky tak, díky bohu za netikací budíky.
Ty dražší jsou prý i celkem tichý, ale to už bude větší investice a nebo fakt na noc vypínat.
Ty krby a kamna lze alespoň trochu pořešit vysavačem na popel, možná by stálo za to to vyzkoušet jako levnější variantu.

18.11.2022 10:27
Varaxi

XXX.XXX.191.78

andulina123 napsal(a):

Hele, ona ta čistička může být zapnutá přes den a na noc vypnout. Takže spíš jde o to, jestli Vám vadí zvuk i v době, kdy nespíte.
Čističky se dají i půjčit, tak prostě zkuste a uvidíte, jestli to funguje.

andulina123

24.11.2022 13:00
andulina123

XXX.XXX.202.186

Tak čističku mám doma..ale bojím se jí nechávat víc jak 2 hodiny denně zapnutou, protože opět řešíme teď problém s penězi ...šetříme na plynu tak zase nechci abychom to museli připlatit na elektřině...já mám čističku 12w tak jsem se jen chtěla zeptat...kolik to tak sežere ?

24.11.2022 13:09

andulina123 napsal(a):
Tak čističku mám doma..ale bojím se jí nechávat víc jak 2 hodiny denně zapnutou, protože opět řešíme teď problém s penězi ...šetříme na plynu tak zase nechci abychom to museli připlatit na elektřině...já mám čističku 12w tak jsem se jen chtěla zeptat...kolik to tak sežere ?

Spotřebu snad najdete v návodu ne? Ale pokud to má příkon 12 W, tak spotřeba je cca 0,3 kWh za den.

24.11.2022 13:09

assil napsal(a):
Pro alergika je nejlepší čistička, kvalitní a ne ionizační, ale s filtrem a ty vyměňujte s respirátorem. Ale taky zvažte hluk, ty čističky jsou docela hlučný a za tichou do místnosti, kde spíte, si obvykle připlatíte.

Prosím, proč ne ionizační?

24.11.2022 15:00

A ve zbytku baráku bude plíseň.

Neregistrovaný uživatel

25.11.2022 01:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.7

Poridte si kombinovanej kotel a nebudete muset mrznout v jedny mistnosti i se psem. Pokud nemate n3smyslne vysokou hypoteku nechápu jak dva platy neutahnou beznej provoz normalniho baraku

Přidejte reakci

Přidat smajlík