Jak se ujistit že inzerát na štěňata není podvod?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kenny77

17.11.2022 19:27
Kenny77

XXX.XXX.168.127

Dobrý večer,je možné se ujistit že inzerát není podvod, když chtějí po vás velkou zálohu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2022 19:31

je to úplně ale úplně jednoduchý

zálohu snad platíte při osobní návštěvě u chovatele, kdy vidíte štěňata naživo a s chovatelem jste se tváří v tvář dohodli, že až štěně vyroste, dojde k jeho předání.

jo, a taková smlouva o smlouvě budoucí se zálohou je ideál písemná.

17.11.2022 19:42

Nebo kupujete štěně ze zahraničí, máte danou chovatelskou stanici ověřenou z více zdrojů, komunikujete průběžně a chovatel po vás rozhodně nebude chtít velkou zálohu předem. Z vašeho zadání to zní jako podvod, ideálně vám štěně letecky někam přepraví?

17.11.2022 19:52

tak mám chovatelský klub, pod nímž funguje daná chovatelská stanice
mohu se obrátit na poradce chovu, což je činovník klubu
zjistit na klubu, zda ta CHS fakt existuje, zda byl vydán krycí list, zda je vrh evidován
no tak normálně, ne?

17.11.2022 20:06

Do neznáma posílám jen tolik peněz, o které můžu bezbolestně přijít. Např. do neověřených e-shopů.
Když po mně bude někdo chtít hodně peněz ( velkou zálohu ), tak je prostě nepošlu bez ověření. Viz příspěvky přede mnou.
A nabídky, které vás nutí ke spěchu - tak ty jsou vůbec podezřelé.

17.11.2022 20:36

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo kupujete štěně ze zahraničí, máte danou chovatelskou stanici ověřenou z více zdrojů, komunikujete průběžně a chovatel po vás rozhodně nebude chtít velkou zálohu předem. Z vašeho zadání to zní jako podvod, ideálně vám štěně letecky někam přepraví?

zahraniční chovatelské stanice nemají zapotřebí inzerovat někde na českém bazoši k těm kontaktům už je potřeba se docela propracovat a většinou je to stejně přes nějakou známost, že psy z té stanice nebo i toho chovatele znáte z nějaké akce.

17.11.2022 21:03

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
zahraniční chovatelské stanice nemají zapotřebí inzerovat někde na českém bazoši k těm kontaktům už je potřeba se docela propracovat a většinou je to stejně přes nějakou známost, že psy z té stanice nebo i toho chovatele znáte z nějaké akce.

No vždyť píšeme jinými slovy to samé. Podvod. Kde našel/a zadavatel/ka inzoš nepíše, tak třeba ušetří a nenalítne. Za mě dobré, že se ptá.

17.11.2022 21:08

Kupodivu se ptá dřív, než poslala tu zálohu. Většinou je to naopak. Také kód banky napoví.

17.11.2022 23:05

Tak já posílala zálohu i na pyreneku i na berňuchu.....záloha v obou případech pětina ceny.....ale obě chovky sem měla prokleplé horem dolem, všechno, co sem kde dohledala... berňuchu jsme rezervovali dokonce až po týdnu, kdy jsme si ho předběžně vybrali, protože jsem studovala rodokmen...všechno příbuzenstvo, co jsem dohledala...a samozřejmě jesli je chovka ok. No a u pyrenejky nebylo co řešit, chová ještě malé plemeno a všude na chovatelku samá chvála.
Navíc na klubech si člověk ověřil, že štěňata skutečně existuji a že deklarovaní rodiče štěňat souhlasí...že otec i matka jsou chovní jedinci, že proběhlo krytí atd.
K tomu přidám velmi dobrý dojem z telefonické komuikace, zklamání, že se na štěně nestihneme přijet podívat před odběrem a opakovaná pozvání, že kdyby nám o přeci jen vyšlo, tak že jsme kdykoliv vítáni....se vlastně divím, že nám vůbec štěně prodaly...ale pochopily důvody a hodně jsme si povídaly před odběrem a znáte mě, já jsem romanopisec....na oplátku jsem dostávala fotky a videa a infíčka, jak štěníci rostou.....

Jinak všechno ohledně peněz jsme dělaly přes mailovou komunikaci, aby bylo jasné, kolik peněz a na co posílám a vysloveně bylo uvedeno i jméno konkréního štěněte na které zálohu posílám, obě chovatelky mi také obratem potvrdily přijetí peněz.

Určitě bych neposílala zálohu na štěně bez PP, nějakému Vomáčkovi z Horní Dolní..prostě úplně cizímu člověku a třeba jen na základě telefonního rozhovoru.

18.11.2022 06:07

Tak my dokonce Yodislava zaplatili najednou (místo zálohy jsme poslali rovnou plnou cenu). My měli vybráno, chovatelka chtěla prodat. Ale - ona věděla, kam Yoda jde a my věděli, odkud psa kupujeme (i když osobně jsme se neznali, ale společných známých by se pár našlo...)

Ale to je úplně jiná situace, než u zadavatele - pokud nevím, že chovatel a pes skutečně existuje a nemám jistotu, že bude štěně v pořádku předáno ...

Přidejte reakci

Přidat smajlík