Štěňata border kolie s PP

Prodám Border kolii - S radostí oznamujeme narození nádherných štěňátek ple...
DohodouBaru555
XXX.XXX.168.226
Zdravim, chci se zeptat, jestli někdo neřešil podobný problém… Prosím, žádám o radu, nechci tu číst jak jsme hrozní apod, bohužel to vim…
Máme od známé fenku borderky. Jsou ji dva roky. Vzali jsme si ji jako stěně, když jsme ještě ani děti neměli v plánu. Bohuzel, jsme se přestěhovali a to byl pro ni první šok. Veškerý výcvik byl najednou tentam a začala být nevychovaná, přesto že povely sedni lehni a další udělá, děla proste naschvaly. No potom přišlo najednou těhotenství a mimco. Teď máme male miminko a s feneckou je to mazec. Jednou za tři dny nam posere a pochcije celou jidelnu a kuchyň - ví ze nesmi, jakmile to udělá, zklopi ocas a běží jinam, jakoze nic… malyho se teda docela boji, i kdyznjsem zkoušela mu do ruky davat tyčinky aby ji jakoby dal a furt ocuchavat apod.nejde to ale cely den, protože ji musím mít od nás oddělenou, jinak leze po posteli, gauci, a na malyho by skočila, protože jen vedle nej si nevydrží lehnout… no a do toho jsem ji tenkrát naučila ze je přes den venku, kde jsme s ni vždy cely den byli a na noc jde dovnitr což je děs, protože teď s ni zkratka nezvladam být ani pul dne venku, a muž se ji muze věnovat tak par hodin denně, ja s ni blbu cvicim apod az pak doma... no a do toho mame od ni dirami rozbombardovany dvůr a když ji mám umyvat na doma ve sprše, tak je komplet od hlavy k pate od bahna a to nejde ji mýt, protože bych za chvíli ucpala trubky kamínky. Jsem z toho teď na mrtvici a nevím co dělat, protože mi aktuálně vystačí za dvě mala mimina... Zkusím vše na co budu mít síly, ale fakt nevím co delat.
Muž je z toho jejího vyprazdňování doma atd tak naštvaný ze ji chce nechat venku i přes noc nonstop a ze ji tak naučime proste. Jenze ja se bojím, ze ona je tak nadšena když je tady u krbu s námi, ze bude trpět… Klidne bych ji zkusila naučit jen na doma s prochazkami, aby byla furt s námi, ale ona je fakt akční a miluje celodenní blbnutí na zahradě nejen s námi, ale i ptaky, návštěvami apod. Doma je to na ni malý a ani na procházce se podle me nevyblbne tak jako na naši mega zahradě…a proste nevim jestli bych ji naucila byt víc v klidu a nedělat naschvaly. Nebo jsme si říkali nechávat venku a na noc brát jen do chodby. ale to podle me bude rvat ze chce za námi… no a nebo co vrta hlavou me, jestli by jinde nebyla šťastnější… ale uprime nevim jestli bych to zvládla… bojím se ze ne. A muž taky ne. My ji fakt milujem ❤️ Ale je mi ji hrozne líto… proste poučení, příště přemýšlet X let do predu no… me nenapadlo, ze dítě přijde tak brzy a ze to bhde tak zle snášet…. Takže asi tak 😕 Nemate nejake rady, jak to společně zvládnout aby ona ani my (aspoň casem ) tak netrpěli?
Baru555
napsal(a):
Zdravim, chci se zeptat, jestli někdo neřešil podobný problém… Prosím, žádám o radu, nechci tu číst jak jsme hrozní apod, bohužel to vim…
Máme od známé fenku borderky. Jsou ji dva roky. Vzali jsme si ji jako stěně, když jsme ještě ani děti neměli v plánu. Bohuzel, jsme se přestěhovali a to byl pro ni první šok. Veškerý výcvik byl najednou tentam a začala být nevychovaná, přesto že povely sedni lehni a další udělá, děla proste naschvaly. No potom přišlo najednou těhotenství a mimco. Teď máme male miminko a s feneckou je to mazec. Jednou za tři dny nam posere a pochcije celou jidelnu a kuchyň - ví ze nesmi, jakmile to udělá, zklopi ocas a běží jinam, jakoze nic… malyho se teda docela boji, i kdyznjsem zkoušela mu do ruky davat tyčinky aby ji jakoby dal a furt ocuchavat apod.nejde to ale cely den, protože ji musím mít od nás oddělenou, jinak leze po posteli, gauci, a na malyho by skočila, protože jen vedle nej si nevydrží lehnout… no a do toho jsem ji tenkrát naučila ze je přes den venku, kde jsme s ni vždy cely den byli a na noc jde dovnitr což je děs, protože teď s ni zkratka nezvladam být ani pul dne venku, a muž se ji muze věnovat tak par hodin denně, ja s ni blbu cvicim apod az pak doma... no a do toho mame od ni dirami rozbombardovany dvůr a když ji mám umyvat na doma ve sprše, tak je komplet od hlavy k pate od bahna a to nejde ji mýt, protože bych za chvíli ucpala trubky kamínky. Jsem z toho teď na mrtvici a nevím co dělat, protože mi aktuálně vystačí za dvě mala mimina... Zkusím vše na co budu mít síly, ale fakt nevím co delat.
Muž je z toho jejího vyprazdňování doma atd tak naštvaný ze ji chce nechat venku i přes noc nonstop a ze ji tak naučime proste. Jenze ja se bojím, ze ona je tak nadšena když je tady u krbu s námi, ze bude trpět… Klidne bych ji zkusila naučit jen na doma s prochazkami, aby byla furt s námi, ale ona je fakt akční a miluje celodenní blbnutí na zahradě nejen s námi, ale i ptaky, návštěvami apod. Doma je to na ni malý a ani na procházce se podle me nevyblbne tak jako na naši mega zahradě…a proste nevim jestli bych ji naucila byt víc v klidu a nedělat naschvaly. Nebo jsme si říkali nechávat venku a na noc brát jen do chodby. ale to podle me bude rvat ze chce za námi… no a nebo co vrta hlavou me, jestli by jinde nebyla šťastnější… ale uprime nevim jestli bych to zvládla… bojím se ze ne. A muž taky ne. My ji fakt milujem ❤️ Ale je mi ji hrozne líto… proste poučení, příště přemýšlet X let do predu no… me nenapadlo, ze dítě přijde tak brzy a ze to bhde tak zle snášet…. Takže asi tak 😕 Nemate nejake rady, jak to společně zvládnout aby ona ani my (aspoň casem ) tak netrpěli?
No nejsem odborník na borderky, ale bohužel osobně nevidím cestu, která by vám zajistila harmonické soužití v podmínkách, které máte a můžete nabízet. Fena je věkem dospívající jedinec extrémně akčního resp. plemene náročného na zaměstnání. Jestliže jste ji nezaměstnávali systematicky před mimčem, nemáte tedy zajetou a reálnou cestu, kde fena vydávala dostatek psychické i fyzické energie, pak si nemyslím, že tu cestu dokážete nyní nalézt. Vím, co člověku vezme sil první miminko, takže dobré rady, jak fenu vybít, když nemáte energii ani sama často vysvléct pyžamo, to je prostě nereálné. Také nereálné je čekat, že fena "pochopí" vaše pravidla, ona by jistě ráda, ale je to jako chtít po plnokrevném dostihovém mladém koni, aby byl spokojený a nedestrukční na zahradě u rodinného domku. To prostě nikdy fungovat nebude a dovede to do blázince vás, fenu nebo vás obě. Ano podcenili jste to, ale asi mnohem dříve, než přišlo mimčo. Jestli ovšem nejste rozhodnutá a schopná nyní věnovat feně hodiny času denně a moře vaší energie, pak hledejte feně RYCHLE nový domov, dokud to není ještě úplně neurotický uzlíček nervů s hromadou zlozvyků.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Moje rada - máte borderu, která vy potřebovala práci. Zkuste jí najít nový domov, jinak hrábne vám a hlavně jí. Zažila jsem 2 bordery s naturelem pracáka, kterým z frustrace z nečinnosti fakt přeskočilo a stali se z nich neovladatelní magoři. U tohohle plemene celkem běžná věc, bohužel.
Baru555
XXX.XXX.168.226
Ironií je, že její sourozenci jsou převážně v bytech, a přijdou mi docela spokojení, kdykoliv je vidím. Bohatě jim stačí dvouhodinová prochazka a žijí z toho do dalšího dne. To u te naši ale nehrozí.
Baru555
napsal(a):
Já se zeptám a ta vaše fenka chodí vůbec na nějaké procházky? Asi špatně čtu, ale mám z toho pocit, že její veškerá existence se odehrává na zahradě a doma. Každopádně se tu vždy radí, že je potřeba zaměstnat hlavu, což přetahování, běhání za něčím, není. Podlě mě ani nezáleží na tom, jak dlouho s tím psem čas trávíte jako na jeho intenzitě. Když se budu s mým psem plácat jen doma a na zahradě, tak mi bude z toho šílet a co teda zrovna u mého psa dost pomáhá, tak nějaký řád. Když ví, že ráno to bude kratší prochajda, že pak další akce bude třeba od jedné hodiny a pak zase ve čtyři a pak v šest dejme tomu, tak je tak nějak spokojenější. Stačí, abych byla nemocná a má jí pod palcem muž a už jsou věci jinak, tak byla několik dnů docela divoká, než pochopila, že i když jsem doma, tak ven mě nedostane a fatk teda to bylo naročné, když chce člověk odpočívat a vymýšlí animační program pro psa.
No a taky někdy je potřeba toho psa i zastavit, Malina z akce bývá někdy moc aktivní, má pak takový šílený pohled a pořád něco vymýšlí a když vím, že akce už měla dost a měla by odpočívat, tak jí prostě řeknu, ať si lehne a spí a ona si lehne a pak na ní vidím, že jí to právě došlo, že je vlastně utahaná a většinou hned usne.
Baru555
napsal(a):
Ironií je, že její sourozenci jsou převážně v bytech, a přijdou mi docela spokojení, kdykoliv je vidím. Bohatě jim stačí dvouhodinová prochazka a žijí z toho do dalšího dne. To u te naši ale nehrozí.
..a viděla jste někdy náplň jejich procházky.....i na ni se dá pes pracovně vyžití tak, že pak je doma spokojený a v klidu odpočívá, což je mimochodem také potřeba tohle plemeno naučit...
Sourozenci jsou v těch bytech ale od štěňátek zvyklí a byli učení na ten režim. Tak asi proto jsou v pohodě.
Když se narodila dcera, psovi bylo teda už 10, ale já jsem asi divná a pojala jsem to trochu jinak. Když už přišel ke mě vetřelec (miminko), chtěla jsem psovi ukázat, že je to vlastně ta nejvíc super věc. Psovi jsem se věnovala o to víc, delší procházky, víc akce, i ve svém věku se naučil nové věci. Naučila jsem ho chodit vedle kočáru, přinášet plinky, hlídat kočár, ... Myslím, že byl pes spokojený, na dceru nedal dopustit. Vím, že se s dítětem změní celý život, ale když je miminko malinké, ještě neleze kam nemá, neutíká, ... Tak ten čas je. Nakonec jsem vyměnila kočár za šátek a mohli jsme chodit všude. Dítě není důvod odsunout zvíře na druhou kolej.
Já radím fenku někomu darovat. Někomu, kdo jí dá to, co potřebuje. Je dobrý, že si uvědomujete, že jste hrozní. Z vašeho příspěvku je totiž jasný, že psům vůbec nerozumíte, jinak byste nemohla napsat "dělá naschvály" a "ví, že to nesmí".
Takže opravdu ji dejte někomu, kdo se jí bude chtít věnovat, jinak se budete trápit vy i fenka.
Nemám zkušenost s borderkami… já měla ovčandu a prostě miminko přišlo do rodiny a dělali jsme všechno společně… já a fena jsme pořád tým a společně se staráme o mimčo a takový rodinný pes zapojený do péče a výchovy dítěte je nakonec rád, že padne za vlast. O borderách se traduje, že jsou to nejchytřejší psi na světě, tak proč jí nezapřáhnout doma… podej plínku, odnes dupačky do koše na prádlo.. myslím, že pokud má člověk talent a něco si o tom nastupuje, tak by z ní mohl udělat takovou asistentku. Jako vážení já nevím, ale mám dojem, že by to borderce tu hlavinku zaměstnat mohlo, navíc by pracovala v součinnosti s paničkou a ty procházky se dají pofackovat i s tím kočárem. Ve chvíli kdy dítě spí tak mám chvíli jenom na psa,, můžeme si pohrát, pomazlit se a nebo jen tak z gauče čučet na televizi a tím si utužovat vztah. Napadá mě jediný dúvod proč by to nešlo.. Čuba je citlivý labil, v pubertě začalo vychované štěně haprovat v poslušností , možná i tím přestěhováním, ale nemyslím si, že v tom bude jen změna prostředí, myslím, že se toho asi změnilo vícero a že se to následně celé zvrtlo do situace, kdy buď zadavatelka vyhledá odbornou pomoc.. nějakého psího trenéra, co rozumí tomuto plemeni a poradí, jak to uchopit za ten správný konec a nebo najde feňuli nový domov. Teď je to trápení pro obě strany.
napsal(a):
Nemám zkušenost s borderkami… já měla ovčandu a prostě miminko přišlo do rodiny a dělali jsme všechno společně… já a fena jsme pořád tým a společně se staráme o mimčo a takový rodinný pes zapojený do péče a výchovy dítěte je nakonec rád, že padne za vlast. O borderách se traduje, že jsou to nejchytřejší psi na světě, tak proč jí nezapřáhnout doma… podej plínku, odnes dupačky do koše na prádlo.. myslím, že pokud má člověk talent a něco si o tom nastupuje, tak by z ní mohl udělat takovou asistentku. Jako vážení já nevím, ale mám dojem, že by to borderce tu hlavinku zaměstnat mohlo, navíc by pracovala v součinnosti s paničkou a ty procházky se dají pofackovat i s tím kočárem. Ve chvíli kdy dítě spí tak mám chvíli jenom na psa,, můžeme si pohrát, pomazlit se a nebo jen tak z gauče čučet na televizi a tím si utužovat vztah. Napadá mě jediný dúvod proč by to nešlo.. Čuba je citlivý labil, v pubertě začalo vychované štěně haprovat v poslušností , možná i tím přestěhováním, ale nemyslím si, že v tom bude jen změna prostředí, myslím, že se toho asi změnilo vícero a že se to následně celé zvrtlo do situace, kdy buď zadavatelka vyhledá odbornou pomoc.. nějakého psího trenéra, co rozumí tomuto plemeni a poradí, jak to uchopit za ten správný konec a nebo najde feňuli nový domov. Teď je to trápení pro obě strany.
..to pes padá zvlášť, když máme na návštěvě vnuka...no vlastně oba dva jak nás to klouče zaměstná....
napsal(a):
Viděla jsem dokument, kde pán naučil borderku podávat neskutečné množství věcí. Nebyl pro ní problém z obrovské hromady věcí podat tu správnou věc.
Jinak si myslím, že jí to dítě prostě nabuzuje, proto je aktivnější. Naše dítě z Timíka dělalo hodného psa v pelíšku, nebo zloděje rohlíků, z Maliny dělá divokého démona. Je 2x tak aktivnější, když je dcera poblíž. No ale vlastně to Timíka taky nabuzovalo, ten šťastný výraz, když batolícímu dítěti vzal nějaké jídlo z ruky, dítě ječelo a pes byl navrcholu blaha, jakou má nyní snadnou oběť .
Trickyvoo
napsal(a):
Viděla jsem dokument, kde pán naučil borderku podávat neskutečné množství věcí. Nebyl pro ní problém z obrovské hromady věcí podat tu správnou věc.
Jinak si myslím, že jí to dítě prostě nabuzuje, proto je aktivnější. Naše dítě z Timíka dělalo hodného psa v pelíšku, nebo zloděje rohlíků, z Maliny dělá divokého démona. Je 2x tak aktivnější, když je dcera poblíž. No ale vlastně to Timíka taky nabuzovalo, ten šťastný výraz, když batolícímu dítěti vzal nějaké jídlo z ruky, dítě ječelo a pes byl navrcholu blaha, jakou má nyní snadnou oběť .
Retrívr to umí taky. Nejdřív mu tu věc ukážete, aby věděl, co má hledat, pak ji jdete schovat a následně psa vyšlete na dohledávku. To děláme doma běžně, když venku prší a psi se nudí. Dráček už je schopen najít cokoliv...kartáč na boty, plácačku na mouchy, utěrku atd., holky zatím jen plyšáky a míčky.
napsal(a):
Retrívr to umí taky. Nejdřív mu tu věc ukážete, aby věděl, co má hledat, pak ji jdete schovat a následně psa vyšlete na dohledávku. To děláme doma běžně, když venku prší a psi se nudí. Dráček už je schopen najít cokoliv...kartáč na boty, plácačku na mouchy, utěrku atd., holky zatím jen plyšáky a míčky.
No proto si myslím, že by prostě šlo borderce nejen zabavit hlavinku, ale využít jejího fenomenálního talentu k praktickým věcem...podrž přines, odnes, zhasni, zavři dveře...když se domácnost trochu uzpůsobí....
Ono ...alespoň z mého pohledu...je velký rozdíl, když pes jen tak leží a chytá lelky a když leží a např. čeká na povel, aby např. přistrčil koš s prádlem. Byť to vypadá podobně, tak první varianta je nuda, zatímco druhá varianta vyžaduje soustředění s tudíž je to pråce....a opravte mě jestli se pletu a tak se toho dá vymyslet vícero...
Všichni máte dobré nápady. Ale. Na výchovu a výcvik psa musíte mít "buňky". Talent, schopnost se na psa napojit, pozorovat ho, přemýšlet o něm... Musí vás to bavit. Když to tak není, nepomůžou rady, knihy, často ani trenér.Borderka je pro začátečníka docela složitý pes.Já bych zadavatelce radila bez pocitů viny fenku předat někomu jinému. A hlavně jí do té doby netrestat.
napsal(a):
Viděla jsem osobně!
Fenku darujte. Až dítě vyleze z postýlky......tak ji strčíte celodenně ven a ona z toho zcvokne.
Mimochodem : žádný pes se na zahradě nezabaví a neunaví sám. Zvlášť ne bordera, pro kterou je práce a spolupráce s člověkem to nejdůležitější. Chudák pes.
Darujte ji a hodně dobře vybírejte, ať neskončí podobně jako u vás.
napsal(a):
Fenku darujte. Až dítě vyleze z postýlky......tak ji strčíte celodenně ven a ona z toho zcvokne.
Mimochodem : žádný pes se na zahradě nezabaví a neunaví sám. Zvlášť ne bordera, pro kterou je práce a spolupráce s člověkem to nejdůležitější. Chudák pes.
Darujte ji a hodně dobře vybírejte, ať neskončí podobně jako u vás.
Nejvíc z mých psů zahrada bavila Malinu, ale jen s námi. Ráda sledovala jak pracujeme, ale teď už i tohle je ohrané a je schopná jít sama domů, že je s námi nuda. Zabavilo jí nedávno, když manžel řezal betonový plot a rušil předzahrádku. Ta byla jak v kině, očumovala tak, že jí raději dal na vodítko, aby se mu tam nějak nemotala a nezranil jí. Pro mě to bylo fascinující, protože předešlý pes by se před takovou akcí schovával.
To že tam zadavatelčin pes kope díry, lítá jak šílenej, ještě neznamená, že se úžasně baví, spíš mu hráblo. Když vezmu, že se i často udává, že borderku nebaví ani jen obyčejné procházky, což teprve jen zahrada. Pokud doposud nic nevymysleli a nezkoušeli, tak asi fakt zkusit najít někoho, kdo ví, že ten potřebuje něco víc.