Milí přátelé.
Jak jsme už několikrát psaly s "chameleonHugo", vpašovaly jsme sem kočky.
Proto si troufám sem vložit dotaz, zda by někdo neměl - ani ne tak radu - jako spíš zkušenost, informaci, co se to u nás děje .
Můj prostřední kocour, nar. 2016. Někdy minulý týden přišel za mnou do postele, a pomočil (označkoval) mi zeď, u níž stojí postel. Když jsem jej rychle odsunula, ještě se dovymočil na moji halenku. NIKDY předtím toto neudělal, a chválabohu zatím ani poté. No, a jak píšu v názvu, mám pocit, že už asi dva týdny huláká - přesně jako v dospívání oba moji kocouři (včetně tady tohoto), když na ně přišly hormony, mrouskání koček, atd. Všechny tři moje kočky jsou kastrované. Tady ten jako jediný močí do záchodku tak, že stříká; málokdy si přidřepne. To je OK. Ale tady to hulákání - typické hrdelní zvuky, "jódlování", dlouhé vrkání, plus občasná snaha nakrývat Elsu, mi začínají dělat starost. Kočky a kocoury jsme měli celý život, Fida by takovéto chování ani nenapadlo. Ani se takto nechoval žádný z předchozích kocourů.
Prosím, máte někdo zkušenost, že se takto může chovat kastrát, především stran toho hulákání?? Navíc to na něj přišlo opravdu až teď někdy (ve věku 6 let), dříve toto nedělával.
Budu vděčná za vaše postřehy nebo zkušenosti.
A asi nejvíc mi jde právě o ty jeho zvukové projevy (teď jsem byla před domem a při návratu zpět jsem jej už zase slyšela vyřvávat).
Uživatel s deaktivovaným účtem

To je ten, co chodí na noc ven? Asi to okoukal od venkovních nekastrovaných kocourů. Asi mu brzy namelou, jestli si na ně bude dovolovat.

Něco podobného začal dělat, cca před 2 lety náš, teď 12lety nalezenec. Máme ho od mini kotěte , kastrovaný zhruba v roku a půl. Ze začátku sem tam značka, vyřvávání..., Časem značkoval více,méně celý dům, (zdi ve výškách, věci...). Řešeno s veterinářkou, po zdravotní stránce v pořádku, zkoušeli jsme antidepresiva, chemickou kastraci...., už jsme, ze zoufalství, vymýšleli kde co a bez úspěchu. Teď, klepu na dřevo, bez příčiny, se chování výrazně zlepšilo, značkuje i řve výjimečně. Proč se to celé stalo a proč téměř, ikdyz po 2 letech přestalo, jsme nikdy nezjistili, je to prostě náš Mates.
Zkušenost s kočku nemám skoro žádnou, ale třeba teď bylo zajímavé sledovat, jak působí Malina na psy bez ohledu na to, zda jsou kastrovaní či nikoliv. Věk psa nevím, minimálně 3 roky mu jsou, možná mu je 5 let, kastrovaný. Byl z Maliny celý mimo a zkoušel jí nakrýt. Napadlo mě, jestli třeba někdo ve vašem blízkém okolí nemá novou atraktivní kočičku, která by ho takhle pobláznila.

Sedmiletý Kocour má vždy nějaká období v roce (typicky na jaře, jak se to venku začne hemžit, ale i jindy v roce, tam je to nevysledovatelné), kdy také močí v záchodku ve stoje, huláká (to je dobré označení ) a naznačuje mi, že by si dal s mojí rukou sex Považuji to za běžný občasný projev, hormony jsou hormony. Sousedi si zatím nestěžovali (on teda Kocour není moc hlučný) a mě to nevzbudí, tak to neprožívám.

Jako neporadím, zkušenost nemám, ale tak mě napadlo… co zkusit kontaktovat tu holčinu resp. paní, co byla na ČT1 v tom pořadu s Desenským… jak se to jmenovalo? “ Kočka nebo pes” … už nevím. Známá se s ní ohledně problémového chování jejich kocoura radila a fakt jim pomohla.

Klára Nevečeřalová
https://www.bad-kitty.cz/o-mne/
a jo, je dobrá
(hned po mém oblíbeném týpkovi "má pekelná kočka" )

fikovnice
napsal(a):
Milí přátelé.
Proto si troufám sem vložit dotaz, zda by někdo neměl - ani ne tak radu - jako spíš zkušenost, informaci, co se to u nás děje .
Můj prostřední kocour, nar. 2016. Někdy minulý týden přišel za mnou do postele, a pomočil (označkoval) mi zeď, u níž stojí postel. Když jsem jej rychle odsunula, ještě se dovymočil na moji halenku. NIKDY předtím toto neudělal, a chválabohu zatím ani poté. No, a jak píšu v názvu, mám pocit, že už asi dva týdny huláká - přesně jako v dospívání oba moji kocouři (včetně tady tohoto), když na ně přišly hormony, mrouskání koček, atd. Všechny tři moje kočky jsou kastrované. Tady ten jako jediný močí do záchodku tak, že stříká; málokdy si přidřepne. To je OK. Ale tady to hulákání - typické hrdelní zvuky, "jódlování", dlouhé vrkání, plus občasná snaha nakrývat Elsu, mi začínají dělat starost. Kočky a kocoury jsme měli celý život, Fida by takovéto chování ani nenapadlo. Ani se takto nechoval žádný z předchozích kocourů.
Prosím, máte někdo zkušenost, že se takto může chovat kastrát, především stran toho hulákání?? Navíc to na něj přišlo opravdu až teď někdy (ve věku 6 let), dříve toto nedělával.
A asi nejvíc mi jde právě o ty jeho zvukové projevy (teď jsem byla před domem a při návratu zpět jsem jej už zase slyšela vyřvávat).
Úplně blbý nápad, nepravděpodobné - nádor na nadledvinkách a více testosteronu?
Můj tříletý kastrovaný kocour tohle čas od času taky předvede, ale opravdu jenom několikrát do roka. Ale 2 týdny v kuse je opravdu zvláštní. Poptám se kolegů. Víc hlav víc ví.

"Úplně blbý nápad, nepravděpodobné - nádor na nadledvinkách a více testosteronu?"
jo, to mě také napadlo
nebo zdravotní problém na straně Elzy, na některé pachy nemoci může reagovat jako na mrouskání
nebo venku narazil na mrouskající se kočku, i když v tuto dobu bych to nečekala (na rozdíl od fen )

Kuky ale ven nechodí, ven chodí Fido.

fikovnice
napsal(a):
Milí přátelé.
Tak jsem se ptala kolegyně, která má několik polo a venkovních koček a kocourů. Že jak byl netypicky teplý podzim, tak se splašily hormony i nekastrovaným.
napsal(a):
Tak jsem se ptala kolegyně, která má několik polo a venkovních koček a kocourů. Že jak byl netypicky teplý podzim, tak se splašily hormony i nekastrovaným.
Když rozkvetly kosatce a koniklece, což ohromilo i pamětníky, proč by to nemohlo zblbnout i ta zvířata. Dává to smysl.
janaa
napsal(a):
No,nejsem až tak pamětník,ale u některých druhů kostaců i konikleců není podzimní kvetení rarita - nekvetou už tak bohatě, ale nějaké květy vyženou poměrně pravidelně
Aha, tak nám se to stalo poprvé, ale na mé zahradě začíná i jaro později než u sousedů. Tchán zas u Prahy má zahrádku a kosatce miluje a pěstuje roky a nevykvetly mu napodzim ještě nikdy, jeho sestře letos poprvé.
impact
napsal(a):
Kdysi jsem někde zaznamenala majitelku kocoura, co taky dělal i jako kastrovaný podobný "problémy" a ptala se, esi jde znovu vykastrovat. Aby to jako přestal dělat. Tož se na to zkuste veta taky poptat.
No, víte, co mě i napadlo? Jestli nemůže mít třeba nějaký hormonálně aktivní nádor...
napsal(a):
Něco podobného začal dělat, cca před 2 lety náš, teď 12lety nalezenec. Máme ho od mini kotěte , kastrovaný zhruba v roku a půl. Ze začátku sem tam značka, vyřvávání..., Časem značkoval více,méně celý dům, (zdi ve výškách, věci...). Řešeno s veterinářkou, po zdravotní stránce v pořádku, zkoušeli jsme antidepresiva, chemickou kastraci...., už jsme, ze zoufalství, vymýšleli kde co a bez úspěchu. Teď, klepu na dřevo, bez příčiny, se chování výrazně zlepšilo, značkuje i řve výjimečně. Proč se to celé stalo a proč téměř, ikdyz po 2 letech přestalo, jsme nikdy nezjistili, je to prostě náš Mates.
Aha, takže vydržať...?
A děkuji za zkušenost!
napsal(a):
Sedmiletý Kocour má vždy nějaká období v roce (typicky na jaře, jak se to venku začne hemžit, ale i jindy v roce, tam je to nevysledovatelné), kdy také močí v záchodku ve stoje, huláká (to je dobré označení ) a naznačuje mi, že by si dal s mojí rukou sex Považuji to za běžný občasný projev, hormony jsou hormony. Sousedi si zatím nestěžovali (on teda Kocour není moc hlučný) a mě to nevzbudí, tak to neprožívám.
Jo jo, já si hned řekla, že budu muset vyloženě napsat HULÁKÁNÍ!
Je to takové to houkavé a vrkavé, ale třeba dneska úplný klídek...
Nad sousedy také přemýšlím...
Na stranu druhou já mám ze všech stran dost problematické sousedy, a dokonce sousedku, co mi neohlášeně chodí do bytu v mé nepřítomnosti , takže nebudu zatím útlocitná.
napsal(a):
Úplně blbý nápad, nepravděpodobné - nádor na nadledvinkách a více testosteronu?
Můj tříletý kastrovaný kocour tohle čas od času taky předvede, ale opravdu jenom několikrát do roka. Ale 2 týdny v kuse je opravdu zvláštní. Poptám se kolegů. Víc hlav víc ví.
Čtu to postupně...a vidíte? Máme úplně stejné myšlení - hormonálně aktivní nádor...
Snad probůh ne.
napsal(a):
Dámy, děkuji všem - některé reakce mě znepokojily, teď se cítím uklidněná...tedy pokud "Kometo" jste se přepsala a myslela jste, že hormony se splašily naopak kastrovaným...?
Moc všem děkuji ještě jednou!

fikovnice
napsal(a):
No, víte, co mě i napadlo? Jestli nemůže mít třeba nějaký hormonálně aktivní nádor...
Však jsme to s hmn psaly.

fikovnice
napsal(a):
Dámy, děkuji všem - některé reakce mě znepokojily, teď se cítím uklidněná...tedy pokud "Kometo" jste se přepsala a myslela jste, že hormony se splašily naopak kastrovaným...?
Moc všem děkuji ještě jednou!
Jasně, že přepsala. Kastrovaným. Kecala jsem s s kolegou o Eltonu Johnovi a nesoustředila se.

fikovnice
napsal(a):
Vás bere Elton John? To by mohla být další zajímavá debata...
Ne, že by mě úplně bral. Ale kolega povídal, že končí s kariérou a já to pojala jako případnou aktualitu na hospodský kvíz. Tak jsem si o něm i něco málo nastudovala a poznamenala.
Jo, ale ještě teda jedna zajímavá věc: Jak se jednou vymočil na tu zeď u postele (je to cca 10 dní), tak to furt cítím - vyloženě smrad, což cítit v posteli, je "super"! Zeď jsem samozřejmě ihned omývala - tím, že jsem byla jeho aktu přímo osobně přítomná. Není to ten strašlivej dospívající puch, ale smrdí to (popsat ten zápach neumím)!
Jééé, a na tom se dá najít jedno minipozitivum! Mně se po COVIDu asi vrátil čich!
napsal(a):
Ne, že by mě úplně bral. Ale kolega povídal, že končí s kariérou a já to pojala jako případnou aktualitu na hospodský kvíz. Tak jsem si o něm i něco málo nastudovala a poznamenala.
Jo vlastně, Vy kvízujete...
Já jsem jinak odkojená asi nejvíc Queeny.

fikovnice
napsal(a):
Jo, ale ještě teda jedna zajímavá věc: Jak se jednou vymočil na tu zeď u postele (je to cca 10 dní), tak to furt cítím - vyloženě smrad, což cítit v posteli, je "super"! Zeď jsem samozřejmě ihned omývala - tím, že jsem byla jeho aktu přímo osobně přítomná. Není to ten strašlivej dospívající puch, ale smrdí to (popsat ten zápach neumím)!
Jééé, a na tom se dá najít jedno minipozitivum! Mně se po COVIDu asi vrátil čich!
To je dobrá zpráva. Ta špatná, že pomočená zeď bude cítit hodně dlouho. A netuším, jak to neutralizovat.
Měla jsem podobný problém s kobercem. Kus jsem úplně vyhodila, zbytek šel odpachovat kombinací octa a sody, jak tady někdo poradil. Ale stejně to není úplně ono. Do budoucna plánuji koberec nový. Až starší, občas blinkající, kocour nebude.

koberec je dobré zasypat sodou s pár kapkami esenc. olejíčku (pozor na jedovatost pro kočky-některé), dle chlupu ještě vkartáčovat dovnitř, nechat cca půl hoďky a vyluxovat
na stěnu mám ten alpík
fakt bych se pídila po zdravotním problému, jestli mu ještě výrazně páchne moč....
fikovnice
napsal(a):
No mně přijde, že ta kočičí moč smrdí neskutečně a asi by mě mrsklo, cítit to v posteli, to bych se snad odstěhovala na gauč. Nám chodil dřív na zahradu značkovat kocour a ten "střílel" na několik metrů, mí rodiče kvůli tomu neměli rádi kočky, protože pak to člověk hrozně cítil.
Tchýně nepovolila a kocourek, co si je na konci léta našel a adoptoval, bude jen venkovní a do bytu v Praze ho nechce. Prý bude raději jezdit furt na chalupu, mají to asi půl hodiny cesty. A když tak čtu vás, tak si říkám, že to by tchýně asi nerozdejchala, kdyby jí ten kocour takhle pochcal zeď. Ona řešila jen všudypřítomné chlupy .
napsal(a):
koberec je dobré zasypat sodou s pár kapkami esenc. olejíčku (pozor na jedovatost pro kočky-některé), dle chlupu ještě vkartáčovat dovnitř, nechat cca půl hoďky a vyluxovat
na stěnu mám ten alpík
fakt bych se pídila po zdravotním problému, jestli mu ještě výrazně páchne moč....
Ano, budu!
Jako úplně puch to není, ale prostě to pořád cítím...
Jinak je žravý - až moc, nálada (krom hulákání) stále stejná, hravý a mazlivý (to ale jen se mnou).
Spíš teď přemýšlím už i nad Elsou...
napsal(a):
Počkejte, proč vlastně píšete "hormony jsou hormony". Váš Kocour je tedy nekastrát? To by hodně věcí vysvětlovalo!

Kocour je kastrát, ale hormony má samozřejmě pořád, z jiných části endokrinní soustavy.
Dneska taky na začátku večera vyvolával. Když jsem na něj taky houkla přes dveře, tak se asi urazil, a šel hrabat flašku s granulema
napsal(a):
Kocour je kastrát, ale hormony má samozřejmě pořád, z jiných části endokrinní soustavy.
Dneska taky na začátku večera vyvolával. Když jsem na něj taky houkla přes dveře, tak se asi urazil, a šel hrabat flašku s granulema
Jo, tak vy už hulákáte oba...!
napsal(a):
Já teď přišla z práce, vyčistila záchodky, dotyčný kocour ihned naklusal na nové stelivo...a začal s močením. Samozřejmě se natočil zadkem k té nižší stěně WC...a začal kropit a stříkat!!! Takže proud byl unášen daleko za WC, kdejaký prostatik by mu mohl závidět ...a já zas vytírala. Ale toto je ještě dobrá varianta, hlavně, ať to nechodí provádět ke mně do postele.
napsal(a):
Jinak já už také občas na něj zahulákám, ba dokonce na něj houkám!
Obvykle s udiveným výrazem se přijde podívat, co to vydávám za zvuky...