Granule Agil pro štěňata

Plemeno není v seznamu
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2022 10:47
Ismelikova

XXX.XXX.186.228

Dobrý den, prosím o zhodnocení složení granulí Agil junior pro střední plemena psů (Welsh corgi). Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2022 10:52

Vadilo by mi, že klamou - píší tam o kvalitním mase, ale místo masa je tam masokostní moučka (což by mi vadilo i bez klamání). Hrách (luštěniny) bych ve složení taky nechtěla, a na druhém místě už vůbec ne. Řeči o domácím ovoci mě dorazily.

23.11.2022 10:57

Fuj, fuj, fuj.
Prej low grain, oni v těch Chrášťanech už neví, co by ukradli.

Melou o taurinu, ale nepřidali ho, je drahý.

Vymyslete něco jiného.

23.11.2022 10:59

Megí, ale jděte s taurinem, je tam výtažek z meruněk…

23.11.2022 11:06

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Fuj, fuj, fuj.
Prej low grain, oni v těch Chrášťanech už neví, co by ukradli.

Melou o taurinu, ale nepřidali ho, je drahý.

Vymyslete něco jiného.

ty se nevyrabi v Chrastanech

23.11.2022 11:17

ty se nevyrabi v Chrastanech

Možné to je. Ale tamti to ukradli taky. Asi jsem si to spletla s jinou značkou na A. Astor?
Všechno stejné.
Pardon. Ajo, Puffins.

Ty jsem nikdy nekoupila, kdysi byly hodně slavné.

23.11.2022 11:21

Megí, ale jděte s taurinem, je tam výtažek z meruněk…

:D :D
Mám pocit, že varem se i to stopové množství z meruněk ničí. Jestli tam byl. To vůbec nevím, já si od meruněk pamatuji to, že se nemám přežrat těch mandlí nebo co to je, rozbíjeli jsme je na dvorku.

23.11.2022 11:26
Ismelikova

XXX.XXX.186.228

Děkuji za reakce, musím tedy vymyslet něco vhodnějšího 🙈

23.11.2022 11:48
Ouško4

XXX.XXX.68.89

Vadilo by mi, že klamou - píší tam o kvalitním mase, ale místo masa je tam masokostní moučka (což by mi vadilo i bez klamání). Hrách (luštěniny) bych ve složení taky nechtěla, a na druhém místě už vůbec ne. Řeči o domácím ovoci mě dorazily.

Holky, kde tohle mezi řádky vyčtete?
Já to chci taky umět rozpoznat. 😉

23.11.2022 11:49

Trochu OT, resp. hodně, ale docela by mě zajímalo, čím krmí královniny psy...

23.11.2022 12:01
Ismelikova

XXX.XXX.186.228

Trochu OT, resp. hodně, ale docela by mě zajímalo, čím krmí královniny psy...

Nevím co myslíte zkratkou "OT".

23.11.2022 12:07

Ouško4 napsal(a):
Holky, kde tohle mezi řádky vyčtete?
Já to chci taky umět rozpoznat. 😉

Jak mezi řádky? Je to normálně ve složení. :-) Je tam třikrát zmíněná moučka (kuře, jehně, tuňák). Hrách je na druhém místě (a pozice ve složení odrážejí množstevní zastoupení řazeno od nejvíc po nejmíň), a je blbě, protože rostlinné bílkoviny jsou pro psy velmi špatně stravitelné. A kec o mimořádně kvalitním mase (maso a moučka nejsou zaměnitelné pojmy) a že je to nejlepší na světě píší v rámečku “optimal meat complex”.

23.11.2022 12:07

Ismelikova napsal(a):
Nevím co myslíte zkratkou "OT".

OT = mimo téma :)

23.11.2022 12:19
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Jak mezi řádky? Je to normálně ve složení. :-) Je tam třikrát zmíněná moučka (kuře, jehně, tuňák). Hrách je na druhém místě (a pozice ve složení odrážejí množstevní zastoupení řazeno od nejvíc po nejmíň), a je blbě, protože rostlinné bílkoviny jsou pro psy velmi špatně stravitelné. A kec o mimořádně kvalitním mase (maso a moučka nejsou zaměnitelné pojmy) a že je to nejlepší na světě píší v rámečku “optimal meat complex”.

Další takový chyták, jak uměle navýšit bílkoviny, jsou naklíčené obiloviny a další zrna. Vypadá to zdravě, pro lidi to v mnohém prospěšné je, ale proč by to měl žrát pes? Rostlinná bílkovina je pro psa hůře stravitelná, není to teda přímo jed, jak to někteří popisují, ale je to způsob, jak levně a méně kvalitně očůrat krmivo.

23.11.2022 12:27

Kromě toho je část kuřecího masa uvedená v čerstvém stavu, což je podle mého názoru taky podvod, protože reálně je ho tam v sušeném stavu cca třetina.

23.11.2022 13:35
janaa

XXX.XXX.174.242

Klasickej podvod na naivky. Deklarují 75% masa, přitom toho je tam prd prd nic,ve skutečnosti tam bude nejvíc hrachu. A kecy o domácím ovoci a zelenině,to už je fakt jen na zasmání

23.11.2022 18:14
Ouško4

XXX.XXX.74.160

No doprčic, přitom mě by to z toho popisu přišlo jako dobrý, zmátlo mě to čerstvé kuřecí maso... teď když na to koukám tak máte pravdu, že tam jsou vlastně moučky.
To je bordel.

Ještě dotaz, pokud je to fakt moučka, musí to být uvedeno jako moučka? Nebo když někdo někde napíše "sušené maso", "dehydrované maso" , je to taky jinej pojem pro moučku? Nebo to je něco jiného?

23.11.2022 18:50

Ouško4 napsal(a):
No doprčic, přitom mě by to z toho popisu přišlo jako dobrý, zmátlo mě to čerstvé kuřecí maso... teď když na to koukám tak máte pravdu, že tam jsou vlastně moučky.
To je bordel.

Ještě dotaz, pokud je to fakt moučka, musí to být uvedeno jako moučka? Nebo když někdo někde napíše "sušené maso", "dehydrované maso" , je to taky jinej pojem pro moučku? Nebo to je něco jiného?

Moučka musí být uvedena jako moučka.
Není to teda masokostní moučka, ale jen moučka :-) Má to takový zajímavý název... mouka moučka... jsou to rozemleté hnusy, antioxidanty, vytažený tuk, přepálené to je...
Znáte Happy meal? Tak to je úplně stejné, jenom pro ta zvířata je to chicken meal.

Maso je maso. Není v kuchyňské úpravě jako u řezníka, ale svalovina to je, samozřejmě s určitým podílem těch věcí okolo.

Na to jsou vyhlášky a prohlášky a tak.

Spousta výrobců/prodejců kecá, že maso se rozemele, usuší a je z toho moučka.
No, není.

Sušené maso je to, když koupíte hovězí u řezníka, necháte trochu zmrznout a nakrájíte na tenké plátky a dáte do sušičky a já to sežeru. Mňam.

Moučky se používají kvůli ceně a proteinu.
Mě u toho krmiva teda dostalo to složení kompletně = jak když Kočička a Pejsek pekli dort,
úplně stejné Dáme tam tohle, toto, tamto taky, přiměřeně, ještě to, toho taky trochu, přiměřeně...

Přidejte reakci

Přidat smajlík