Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.11.2022 10:58
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Zdravím,
prosím, jestli se tu najde někdo, kdo mi poradí, podělí se o zkušenosti, budu vděčná.

Původně jsem pro psa chtěla pořídit pláštěnku Drizzle coat, líbila se mi ta termofolie, dle výrobce ji lze použít i jako lehkou zimní bundu. Využít lze např. při čekání, nicméně při brouzdání po netu a čtení recenzí, jsem se dočetla, že někomu nevyhovovala, údajně zas tak nehřála.

Další varianta pro mě byla/ je Expedition parka.
Mate mě u ní ale, že ač má mít ( dle tabulky ) stejný vodní sloupec jako pláštěnka, je zároveň inzerována ( někde ) do suché zimy.

Nejde mi o hodinové venčení ve slejváku, ale chci, aby si pes užil procházku v chladu i za mokra, případně pokud by nás zastihl déšť nebo vánice, aby nebyl v mokrém.

No a asi podstatná věc, která mě nenapadla, jak je to s postrojem?
Jde použít i jiný postroj, než hurttí?

Konzultovala jsem a vybrala od Manmat, ale bylo to ještě před výběrem oblečku.

Chvílema to asi i přeháním a uvažuju dokonce nad Extreme warmer.
Ale to je asi vzhledem k současným zimám opravdu extrém.
Jako pes je domácí, miluje teplo, dokáže se hodiny vyvalovat na peci, podsadu má nula nula nic, ale zas nechci, aby byl choulostivej.

Poslední dobou si uvědomuju, že sice nemám doma vetchého staříka, ale senior už je ( nedávno se klepal při výletu do města, zkrátili jsme ), je to můj první pes a i tohle je pro mě něco novýho.
Ještě jednou děkuju!

24.11.2022 18:37
BlueBee

XXX.XXX.3.174

https://www.hurtta-collection.cz/zimni-bundy-hurtta/expedition-parka-hurtta-ruzova/
Presne tuto mam pro moji rocni fenu německého pinče. ( velikost 45 - kdyby to nekdy nekomu pomohlo pri hledani v diskusich) Jsem absolutne spokojena, je pro psa ocividne pohodlna a byly jsme uz nekolikrat cca půl hodiny v mirnem desti a bunda nepromokla. Jinak postroj nemam hurtta a v pohode, tak asi nemusi byt original hurtta. Bunda je vazne krasne tepla, do mrazů to bude snad ok. Preci jen mam kratkosrsteho psa a je s nami doma v teple, tak jsem hledala fakt neco dobre padnouciho a vytepleného.

24.11.2022 18:44
BlueBee

XXX.XXX.3.174

https://psikralovstvi.cz/oblecek-hurtta-expedition-parka-cervena-45cm

A tady jsem ji koupila, byla zde v te velikosti o 500,- levnejsi nez na e-shopu Hurtta.

24.11.2022 18:57
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Moc díky!

Já se zamilovala do rakytníkové, snad mi to pes promine...

24.11.2022 20:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Se značkou Hurtta mám bohaté zkušenosti. Na zmrzlou fenu pinče mám Expedition parka i Extreme Warmer.
Obojí jde použít do deště a chvíli vydrží suché, ale za vydatnějšího deště nejsme venku dlouho, takže nemůžu soudit. Co jsem četla zkušenosti jiných, Expedition parka by měla být voděodolnější než Extreme Warmer.
Nakupuju zásadně z eshopu Mush GO, dámy jsou nesmírně ochotné, vždycky mi dobře poradily a jednou jsem udělala nákup i v rámci jejich MushGO tour - osobní zkoušení.
Nevím, jestli vy s Extreme Warmer přeháníte, ale moje pinčová už ji měla letos několikrát na sobě
Druhá fena nic teplejšího než je Expedition parka nemá a je v pohodě.
Neřídím se kalendářem nebo názory druhých, ale pozoruju psa.
Co se týče postrojů, je to trochu problém. Žádný postroj Hurtta nemáme. Pod oblečky Hurtta dávám postroje šité na míru ze 4 dox a přicvakávám na ně několik malých karabinek jako prodlužovačku, aby dosáhly do otvoru na oblečcích a ještě čouhaly ven.
Postroj Manmat Ricco mám na jednu z fen taky, ale pod Hurttu se neosvědčil.

25.11.2022 07:09
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Terven,
děkuju i Vám.

Půjdu tedy teď do parky a s postrojem to budu muset nějak vymyslet.
Uvidím, až budu mít vše pohromadě.

V přístím roce se na to lépe zaměřím, možná taky skončíme u postroje na míru.
Díky a hezké dny ( všem ).

25.11.2022 07:55
Terven

XXX.XXX.110.191

Rronjabutterfly napsal(a):
Terven,
děkuju i Vám.

Půjdu tedy teď do parky a s postrojem to budu muset nějak vymyslet.
Uvidím, až budu mít vše pohromadě.

V přístím roce se na to lépe zaměřím, možná taky skončíme u postroje na míru.
Díky a hezké dny ( všem ).

Já ty postroje na míru používám vlastně jenom pod ty Hurtty, jinak bych pro nè využití neměla.
Myslím si, že nutnost to není a příště už bych do nich nešla. Pokud vám psa nemůže švadlena změřit osobně, tak měření je strašnej opruz. Pokud jsem měřila psy opakovaně, pokaždý jsem došla k jiným číslúm, výsledek podle toho vypadal.
Není nad osobní vyzkoušení a myslím si, že pokud pes není těžce nekonfekční, postroj se na něj najde
Pro jednu fenu mám Manmat Ricco, pro druhou Zero DC Short. Oba česká výroba a spokojenost veliká.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.11.2022 08:11

Nevím, jestli máte postroj už koupený, ale jestli ne, tak mrkněte na postroj Hurtta Casual Y (https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=hurtta+casual+y). Třeba mému psu neseděl ani Manmat ani Nonstop dogwear, ale Hurtta jí sedí perfektně.

14.12.2022 19:07
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Milé dámy,
psisko chodí v postroji i v oblečku a myslím, že obzvlášť v tomhle počasí je mu dobře:)

Pravda, při zkoušení postrojů, jsme se s přítelem pobavili a dospěli k závěru, že příští pes musí být nejvíc nejčistokrevnější a nejstandardnější, co to jen půjde:)

Ale nakonec vše máme, postroj v bundičce problém nedělá a díky odkazu na eshop, jsem ušetřený peníze využila a udělala si ještě radost novým vodítkem.

Chlupáč nejen se zkoušením ale i s nošením neměl žadnej problém.
Vypadalo to u nás asi tak, vezmu postroj do ruky a pesan vrtěl zadkem " jasně, jdeme ven, jdeme ven. "

Fakt jsem nadšená.
Užívejte si vy i vaši psíci tu zimní nádheru. Díky

14.12.2022 19:08

Milé dámy,
psisko chodí v postroji i v oblečku a myslím, že obzvlášť v tomhle počasí je mu dobře:)

Pravda, při zkoušení postrojů, jsme se s přítelem pobavili a dospěli k závěru, že příští pes musí být nejvíc nejčistokrevnější a nejstandardnější, co to jen půjde:)

Ale nakonec vše máme, postroj v bundičce problém nedělá a díky odkazu na eshop, jsem ušetřený peníze využila a udělala si ještě radost novým vodítkem.

Chlupáč nejen se zkoušením ale i s nošením neměl žadnej problém.
Vypadalo to u nás asi tak, vezmu postroj do ruky a pesan vrtěl zadkem " jasně, jdeme ven, jdeme ven. "

Fakt jsem nadšená.
Užívejte si vy i vaši psíci tu zimní nádheru. Díky

A kde je foto?

14.12.2022 19:16
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

To nemůžu... prý GDPR a kdesi cosi.😁

Moc se necítím " úplně" odtajnit.

Ale po prvních záchvatech smíchu, jsme uznali, že je opravdu boží.
A jinak je to i bez bundičky krásnej pes, lapač na dámy:)

14.12.2022 19:21

To nemůžu... prý GDPR a kdesi cosi.😁

Moc se necítím " úplně" odtajnit.

Ale po prvních záchvatech smíchu, jsme uznali, že je opravdu boží.
A jinak je to i bez bundičky krásnej pes, lapač na dámy:)

Jaké GDPR a odtajnění? Nechci po vás rodné číslo ani heslo k účtu v bance.

Ale je to samozřejmě na vás.

14.12.2022 19:37
elisak

XXX.XXX.194.232

Tak dám fotky já. Tak moc jste ho vychválily, že jsem ho pořídila taky. A je super. Postroj pod tím má Zero DC short a sedí to hezky. Takže bych řekla, že to jaký postroj bude či nebude sedět pod oblečkem bude kombinace konkrétního postoje/psa/oblečku. Už i vyzkoušeno na delší procházce, kdy lítal ve sněhu a obleček zůstal skoro suchý. Fotky jsou starší teď je u nás taky nasněženo, ale už jsem nefotila...

14.12.2022 20:03
Terven

XXX.XXX.110.191

elisak napsal(a):
Tak dám fotky já. Tak moc jste ho vychválily, že jsem ho pořídila taky. A je super. Postroj pod tím má Zero DC short a sedí to hezky. Takže bych řekla, že to jaký postroj bude či nebude sedět pod oblečkem bude kombinace konkrétního postoje/psa/oblečku. Už i vyzkoušeno na delší procházce, kdy lítal ve sněhu a obleček zůstal skoro suchý. Fotky jsou starší teď je u nás taky nasněženo, ale už jsem nefotila...

Jéžiši, božííí...ta barva
Jak tady někteří vědí, mám úlet na oranžovou, ale tenkrát ji asi neměli anebo jsem měla nějaký zatmění, už nevím
A sedí vám pod to ZeroDC Short? To jsem z toho jelen...to očko na vodítko má u nás moc vzadu (směrem k ocasu), zatímco Hurtta má díru víc vepředu.
Já tam sice dávám malý karabinky jako prodlužovačku , ale takhle do protisměru mi to přijde divný.

14.12.2022 20:43
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):
Jéžiši, božííí...ta barva
Jak tady někteří vědí, mám úlet na oranžovou, ale tenkrát ji asi neměli anebo jsem měla nějaký zatmění, už nevím
A sedí vám pod to ZeroDC Short? To jsem z toho jelen...to očko na vodítko má u nás moc vzadu (směrem k ocasu), zatímco Hurtta má díru víc vepředu.
Já tam sice dávám malý karabinky jako prodlužovačku , ale takhle do protisměru mi to přijde divný.

Jj, sedí to přesně.
Postroj jsme měli dřív, vybíraly ho holky na MushGo Tour, takže sedí tak jak má.
Mě se na tý trikolórní barvě líbí právě oranžová, nebo červená. Ten druhej zrzavej má modrou Hurttu.

14.12.2022 20:53
Terven

XXX.XXX.110.191

elisak napsal(a):
Jj, sedí to přesně.
Postroj jsme měli dřív, vybíraly ho holky na MushGo Tour, takže sedí tak jak má.
Mě se na tý trikolórní barvě líbí právě oranžová, nebo červená. Ten druhej zrzavej má modrou Hurttu.

Ono se teda jedná o pinčovou...ale ten postroj jí pasovala přímo paní Levíčková na osobním zkoušení, takže sedí.
A ta Expedition parka sedí taky dobře...to jsem blázen...já to budu muset vyzkoušet nebo z toho nebudu spát

14.12.2022 21:13

elisak napsal(a):
Jj, sedí to přesně.

Jako fakt se jim to nikde nekroutí a necpe vysoko posazený ocas dolů? Já jsem se té Hurrty vždycky bála. BTW reflexní barvy super, se slečnou dcerou máme stejnou žlutou pláštěnku od SOFA. Akorát jak je ďáblice B/W, tak v ní narozdíl od otce vypadá fakt dokonale. Ostatně u černocha je úplně jedno, co na něj navlíkneš. RW mám nejradši, ale ty hadry a jejich barva, to je honička.

14.12.2022 21:31
elisak

XXX.XXX.194.232

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jako fakt se jim to nikde nekroutí a necpe vysoko posazený ocas dolů? Já jsem se té Hurrty vždycky bála. BTW reflexní barvy super, se slečnou dcerou máme stejnou žlutou pláštěnku od SOFA. Akorát jak je ďáblice B/W, tak v ní narozdíl od otce vypadá fakt dokonale. Ostatně u černocha je úplně jedno, co na něj navlíkneš. RW mám nejradši, ale ty hadry a jejich barva, to je honička.

Fakt se to nekroutí a sedí hezky celou dobu, tohle je focený po 4 kilometrech chůze a běhání v roští. Ona je na zádech gumička kterou se to dá před ocasem stáhnout. A vzadu jsou gumičky co to drží na stehnech, nejdřív jsem se bála, aby mu nevadily u kulek, ale dobrý jsou měkký a nevadí.
Sofa u nás zas nesedí úplně ideálně, Qui je štíhlej a i když to na délku a střihem sedí, tak na objem hrudníku ne, je mu to velký a stáhnout se to zas o tolik nedá. A Efík je taky takovej drobnej.

14.12.2022 21:36
elisak

XXX.XXX.194.232

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

A RW je pro mě taky nej barva, maj za mě nejhezší hlavy, jsou nejlíp vidět vrásky, ale druhýho psa jsem chtěla jinak barevnýho. Mamce se ta trikolóra taky zalíbila, proto tu 3. holku ma taky trikolórní. A to se jako napotvoru ten rok v ČR narodila jediná trikolórní fenka.

14.12.2022 21:42

elisak napsal(a):
A RW je pro mě taky nej barva, maj za mě nejhezší hlavy, jsou nejlíp vidět vrásky, ale druhýho psa jsem chtěla jinak barevnýho. Mamce se ta trikolóra taky zalíbila, proto tu 3. holku ma taky trikolórní. A to se jako napotvoru ten rok v ČR narodila jediná trikolórní fenka.

To jsem si vždycky říkala, že to je na výstavách fest neobjektivní, protože každá barva vlastně úplně jiný pes. A třeba rozložení bílé, víc zespoda ti opticky zvětší hrudník třeba... O hlavě ani nemluvím.

14.12.2022 22:58
Lily2

XXX.XXX.245.238

Mám šedou (ostružinovou) expedition parku a naprostá spokojenost. Moc se mi líbila rakytníková, ale pak jsem vzala praktičtější šedou a jsem ráda (můj pejsek miluje válení). Není na ní nic vidět a taky je to krásná elegantní barva.

Pod tím jsem měla NonStop Rock a seděl pěkně. Obleček drží na svém místě. Krásně se to dá stáhnout gumička na zádech tak, aby pes mohl zvednout ocas a zároveň má přikryté vše, co má být.

Mám minibulíka a sedí krásně, že bych řekla, že ho má na míru. Měl by hřát i mokrý. Doporučuji. :)

Ten můj si na něj hned zvykl a chodí s ním, jak kdyby ho neměl. Jen mu není zima. :D

Trošku mi chybí díra na vodítko i u obojku, jako to má třeba NonStop. :)

15.12.2022 17:09
BlueBee

XXX.XXX.3.174

I u nas to krasne sedi, zadny spadavani do stran. Pro psi, co nosi ocas nahoru je to krasne vyřešené tim výkrojem. A vzhledem k tomu, ze ta moje ma delsi pinčí krk, tak muze mit jak postroj, tak obojek. A je dobry, ze kdyz jeste tuhle bez snehu hrabala mysi, tak se to pak da na brise jen otrit vlhkym hadrem a je oblecek cisty bez blata:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík