"Opožděné" pomalejší štěně, vzali jste si někdo?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

LachJ

27.11.2022 10:03
LachJ

XXX.XXX.72.246

Dobrý den, vybíráme štěňátko od chovatele. Měla jsem již pár psů. Vždy jsem vybírala střední temperament a nedbala na vzhled. Nyní mne ale hrozně chytilo za srdce štěňátko, které se drží stranou. Sedí a kouká jak si ostatní hrají, všude je poslední. Je o malinko menší než zbytek ale jinak nevypadá že by mělo jakýkoliv problém. Chovatelka se mu snaží věnovat nejvíce, ale stále se zapojuje pouze individuálně. Brali jste si někdo takové štěně? Jaký z něj vyrostl pes? Jedná se o pracovní plemeno se kterým chci sportovat, takže váhám jestli si brát fenu která mne nechytla až tolik, ale má krásný drive a nebo tuhle opožděnou princeznu. Děkuji všem.

27.11.2022 10:47
janaa

XXX.XXX.174.242

Zvlášť když chcete psa na sport, tak bych takovou fenu nebrala.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2022 10:59

Mého manžela chytlo za srdce podobné štěně. Všude je poslední, když už se rozhodne zapojit mezi ostatní štěňata do nějaké hry, tak přijde třeba i s křížkem po funuse....tím pádem takový chovatelčin mazlík.
Bohužel zpětně musím říct, že myslím, že to bylo způsobené jeho, pokud to tak můžu napsat, nedostatečnou inteligencí a delší reakční dobou. Prostě to nebyl žádnej myslitel, spíš takový troubelínek. Nebylo to pracovní plemeno, ale kříženec bernardýna a BSP...brali jsme si ze stejného vrhu i fenečku a naopak z její inteligence a reakční doby mi padala úžasem brada.
Pes se nakonec ukázal jako båzlivka.,.opět v kontrastu ke své nebojácné sestře.

ŘEknu to takhle...pes byl do konce života takovej troubelínek, mamáneček, takový velký dítě. Byl to můj milovaný chlapeček...nelituju toho, že mě manžel přemluvil, abychom si ho vzali...původně jsme si měli brát jenom fenu. A jsem ráda, že skončil u nás, protože potřeboval obrovskou měrou lásku, trpělivost...hodně trpělivosti a hodně lásky a být se svými lidmi a to všechno jsme mu mohli dát.

Pokud bych si měla vybírat psa, se kterým bych chtěla něco dělat..tak bych si takové štěně už nepořídila, protože moje zkušenost mi velí, že ten pes z toho nemusí vyrůst. Pokud si psa pořizuju spíš na mazla, tak zase moje zkušenost je, že mě pes zbožňoval a miloval låskou oddanou a nekonečnou. Bylo s ním lehčí pořízení než z jeho sestrou...protože nevymejšlel. Resp. on se sice zamyslel, ale stejně nic nevymyslel.
Přestože nejsem z těch, co by psy polidšťovala, tak se nebojím nazvat náš vzájemný vztah vztahem matky k dítěti. A přes toto silné oboustranné citové pouto byla pro mě osudovým psem jeho sestra...

27.11.2022 11:26
masterjan

XXX.XXX.120.234

Nemyslím, že to má štěně vrozené (reakční dobu a zpomalenost), prostě jen se v děloze peklo méně, s tím souvisí i chování k němu. Za svůj život jsem měla spoustu psů, vždy se říkalo - vem si nejsilnější štěně - ale musím říct, že to fungovalo na 50%, psi od kterých se očekávalo hodně zklamali a ti slabší setsakramentsky překvapili... Jestli chcete sportovat nebo cvičit a být úspěšní je logické si vzít psa nadějného, jen kdyby ten červíček v mozku nehlodal, že ta maličká je ta srdcovka... a já osobně vím, že první pocit je správný, ale přistupovat k výchově štěněte tak, jako by nikdy nebyl outsider, posilovat vztah a sebevědomí, on tu lásku vrátí, i když třeba nebude top sporťák. Ať se rozhodnete jakkoliv přeji hodně lásky vám oběma, to ostatní je stejně ve hvězdách..

27.11.2022 11:31

takže váhám jestli si brát fenu která mne nechytla až tolik, ale má krásný drive a nebo tuhle opožděnou princeznu

tak kdyz si to stene vezmete s tim, ze s nim ten sport nemusi jit - berte.

Nebo berte to talentovanejsi - pro vase ucely.
V jine rodine muze byt tomu pomalejsimu steneti lepe - kdyz se mu rodina prizpusobi. Byvaji z nich takovi zavislacci...

27.11.2022 11:53
marushka

XXX.XXX.80.29

Jak jsou teď staří? Měla jsem v posledním vrhu štěně, co se narodilo skoro o polovinu menší než ostatní (300 gramu a druhé nejmenší 500 gramu). Bylo od počátku vitální a životaschopné, trošičku jsem prikrmovala (při 11 kouscich nic zvláštního) ale jinak si místo na slunci vybojovalo samo. Po celou dobu minimálně do 6-7 týdnů ale byla ve všem poslední. Poslední otevřela oči, poslední začala chodit, byla taková i nejméně kontaktní. Větší segry a brachove ji dost valcovali. Ke konci, co byla u mě, jsem si všimla, že poslední vstává ale zároveň poslední usína a když zůstala sama vzhůru, tak to bylo normální kontaktní štěně.. Nikdo ji moc nechtěl, takže jsem ji musela tak trochu natlačit zájemkyni, která byla v řadě poslední..

No.. teď mají 7 měsíců.. Ze záprdka roste nádherná fena, která patří mezi největší ve vrhu, povahově je taky naprosto normální.

Zřejmě proste byla počata později, i fyziologické projevy tomu nasvědčovaly.

Strašně těžko se takhle na dálku radí.. Může to být případ, co jsem měla já, a také tam muže být zdravotní problém.. Asi také dost záleží, co Vám poví chovatelka, pokud k ni mate důvěru..

27.11.2022 11:54
janaa

XXX.XXX.174.242

Jen ještě poznámku - pokud je celkově klidné pomalé i při hře s člověkem, tak je třeba počítat i s potenc. zdravotními riziky - třeba u labíků dost často extrémně hodná klidná štěňata mívají dysplazie loktů. Jak slyším- to je tak abnormálně hodný štěně, tak se bojím. A samozřejmě v tomhle věku to nikdo nepozná. Já bych se prostě bála. Něco jiného je klidné štěně ve srovnání se sourozenci,tam to může být jen o tom,že ostatní jsou větší draci a tohle si neškrtne. Takové štěně se pak rozjede u nových majitelů,kde ta dravá konkurence není

27.11.2022 12:05
Doron

XXX.XXX.16.161

A co chcete dělat za sport? Sportovní kynologii? Já jsem strašně zvědavá....:) Já si štěně vybírám tak, že si vždycky jedno na chvíli ukradnu, vezmu dál od ostatních a zkouším, jak na mě reaguje, už v takových pěti týdnech se pozná opravdu hodně. Dělala jsem to tak i když jsem vybírala našeho Dorouše, ale když si naleju čistého vína, srdcem jsem měla vybráno hned jak jsem ho uviděla:))

27.11.2022 15:21

Nevím jaké mají zkušenosti ostatní, ale moje zkušenost je, že ta podstata povahy, temperament, co má štěně, tak nějak přetrvá a ten pes je prostě takový.
Osobně nemám žádné sportovní ani výstavní ambice, není to kritérium pro výběr štěněte a myslím, že pokud bych se do nějakého zamilovala, tak bych si ho asi i vybrala i kdybych kvůli tomu měla přehodnotit aktivity, co budu se osem dělat.

27.11.2022 17:15
Varaxi

XXX.XXX.137.233

Znala jsem psa, nejmenšího z vrhu, který vyrostl v prakticky ideálního představitele svého plemene. Jeho chovatel o něm řekl, že kdyby to věděl, nechal by si ho do chovu.
Ale ten pes jako štěně byl „jenom“ menší - byl vitální, vždy ve středu dění, myslet naopak musel a taky myslel, aby přepral sourozence.
Štěně, které je nejen menší, ale i ťulpásek, tam bych s velkou pracovní a sportovní kariérou nepočítala.

27.11.2022 23:33

Máme půlroční štěně, fenu chodského psa. Narodila se nejmenší z vrhu a byla nejmenší, i když jsme si ji brali. Byla taková zakřiknutá, měla slabé zadní nožky, až jsme váhaly (mamka a já), jestli nebude taková "mouchy snězte si mě". Ale protože nemáme chovatelské, výstavní ani sportovní ambice, a už byla "naše" a těšili jsme se na ni, jela s námi. V ten samý den, jen o tři hodiny později, v novém domově, se chovala, jako by tam žila odjakživa, a hlídala zahradu tak, že do ní nechtěla pustit fenky bišonka s kterými přijel syn se snachou na návštěvu. Jako by u nás ožila. Velice rychle zesílila, pořádně se osvalila a sebevědomí má na rozdávání. Je neúnavná, a určitě by uvítala, kdyby s ní někdo sportoval. Ničeho se nebojí, je vytrvalá až urputná. A malá taky není, výšku jsme neměřily, ale váží 18 kilo.

Rozhodnutí je na vás, my jsme tu nikdo to štěně neviděli. Ani jak se chová.

28.11.2022 07:36

LachJ

28.11.2022 11:19
LachJ

XXX.XXX.72.246

Děkuji moc všem za reakce. Je to o to náročnější, že štěně je daleko v zahraničí a i když chovatelka je naprosto skvělá, mám vše zprostředkované jen přes videa. Pomáhá mi s výběrem ale štěně osobně uvidím až v 16 týdnech před odjezdem domů. Maličká srdcovka se nezapojuje do divokých her se sourozenci ale sama hru s jedním ze sourozenců klidně vyvolá. Když je to moc divoké a začnou se hodně prát tak pak odejde. Při samostatné hře s člověkem není výrazně pomalejší jen prostě vzhledem k tomu že jsou rodiče dva tvrdí pracovní psi, tak u druhé mnou vybrané fenky jde občas o prsty Chovatelka je ochotná dát mi ještě týden do konečného rozhodnutí a posílat mi videa, ale asi by tu měl zvítězit rozum i vzhledem k tomu, že fenka má být za účelem sportu importovaná. Ne že by spadnul svět kdyby to k tomu nebylo, ale zavřít si dveře rovnou je blbost. Díky moc všem za rady a zkušenosti

28.11.2022 11:36
janaa

XXX.XXX.174.242

LachJ napsal(a):
Děkuji moc všem za reakce. Je to o to náročnější, že štěně je daleko v zahraničí a i když chovatelka je naprosto skvělá, mám vše zprostředkované jen přes videa. Pomáhá mi s výběrem ale štěně osobně uvidím až v 16 týdnech před odjezdem domů. Maličká srdcovka se nezapojuje do divokých her se sourozenci ale sama hru s jedním ze sourozenců klidně vyvolá. Když je to moc divoké a začnou se hodně prát tak pak odejde. Při samostatné hře s člověkem není výrazně pomalejší jen prostě vzhledem k tomu že jsou rodiče dva tvrdí pracovní psi, tak u druhé mnou vybrané fenky jde občas o prsty Chovatelka je ochotná dát mi ještě týden do konečného rozhodnutí a posílat mi videa, ale asi by tu měl zvítězit rozum i vzhledem k tomu, že fenka má být za účelem sportu importovaná. Ne že by spadnul svět kdyby to k tomu nebylo, ale zavřít si dveře rovnou je blbost. Díky moc všem za rady a zkušenosti

Tak zvlášť když budete kupovat štěně v zahraničí,takže za nemalé peníze, jedná se o pracovní plemeno,a ten sport je v plánu "na vážno",tak bych určitě volila štěně nadějné. Držím palce. Napíšete o jaké plemeno se jedná?

28.11.2022 11:41

LachJ napsal(a):

..je to asi nesrovnatelné, ale když jsem se jela podivat před pár lety pro papillona, jediný z chumlu dospělých i štěňat seděl bokem a do ničeho se nezapojoval ani do hry s hračkami, po dobu celé mé návštěvy seděl buď bokem nebo u mně na klině....na druhou stranu u mně doma i v cizím prostředí se choval bez známek rozpaků či strachu....dnes je z něj velmi vyrovnaný pes, sporťák duší i tělem a aportuje vše včetně skleničky na víno....

28.11.2022 12:26

LachJ napsal(a):

Upřímně, jestli se jedná o import na sport, tak bych volila nadějnější štěně. Asi bych dala na názor chovatelky, ta má o štěńatech nej přehled,

LachJ

28.11.2022 14:26
LachJ

XXX.XXX.72.246

janaa napsal(a):
Tak zvlášť když budete kupovat štěně v zahraničí,takže za nemalé peníze, jedná se o pracovní plemeno,a ten sport je v plánu "na vážno",tak bych určitě volila štěně nadějné. Držím palce. Napíšete o jaké plemeno se jedná?

Jedná se o australáka :)

28.11.2022 14:36
Evv

XXX.XXX.108.153

LachJ napsal(a):
Jedná se o australáka :)

A o jaký sport jde?
Já mam ráda sebevědomé suverénní štěňata, speciálně u australáků kde to sebevědomí dost chybí. Ale třeba u pasení jsem zatraceně ráda za svoji klidnou, jemnou holčičku.

Peluska

28.11.2022 18:47
Peluska

XXX.XXX.6.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
..je to asi nesrovnatelné, ale když jsem se jela podivat před pár lety pro papillona, jediný z chumlu dospělých i štěňat seděl bokem a do ničeho se nezapojoval ani do hry s hračkami, po dobu celé mé návštěvy seděl buď bokem nebo u mně na klině....na druhou stranu u mně doma i v cizím prostředí se choval bez známek rozpaků či strachu....dnes je z něj velmi vyrovnaný pes, sporťák duší i tělem a aportuje vše včetně skleničky na víno....

No, tak to asi byl zrovna "jenom" introvert https://dogdiscoveries.com/curiosity/dogs-can-be-introverted

28.11.2022 19:00

Peluska napsal(a):
No, tak to asi byl zrovna "jenom" introvert https://dogdiscoveries.com/curiosity/dogs-can-be-introverted

.....to nevím, ale lidi i psy miluje a je rád ve společnosti....

28.11.2022 19:01

.....to nevím, ale lidi i psy miluje a je rád ve společnosti....

to je spis to stene, co popisuje Janaa

Peluska

28.11.2022 19:07
Peluska

XXX.XXX.6.11

Tak to mohlo být i úplně jinak, třeba jste trefili moment kdy se štěndo zrovna přecpalo a mělo hraní dost, nebo něco úplně jiného

28.11.2022 19:08

to je spis to stene, co popisuje Janaa

..možná

28.11.2022 19:28

introvert byl hovawart, sourozence prý moc nepotřeboval, když chtěla babička pochovat štěně, tak šel na klín ten náš, protože jako jediný tam v klidu vydržel
když k chovatelům přijeli zájemci, ten náš jako jediný nezájem
a tak mu to vydrželo
absolutně ultra hyper fantastický pes
pracant z podstaty
obranář srdcem
žil pro rodinu a zbytek ho nezajímal

29.11.2022 08:42

Ja som také šteňa vzala labradora - a bol to super fantastický pes. Asi introvert - v živote s ňou nebol problém odvolanie od všetkého úplne bez problémov. Asi preto, že ju nefascinovalo zapájať sa medzi ostatných. Cvičili s ňou deti - hocičo aj agility (rekreačne) No nebola bojko alebo no povedzme slušne "hlúpa". Naopak bola práve veľmi šikovná len nepotrebovala "spoločnosť" iných psov. Dokonale ich ignorovala až do smrti - tým chcem povedať, že ich vôbec neriešila (ani v dobrom ani v zlom). My rodina sme boli pre ňu všetko čo potrebovala. Toto bol pre mňa ideálny pes. Len zakladateľka má problém v tom že to nevidí na živo. No ono je to vždy lotéria - každé šteňa sa nakoniec môže už doma ukázať v úplne inom svetle

Přidejte reakci

Přidat smajlík