Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pavel85

27.11.2022 12:02
Pavel85

XXX.XXX.120.204

Dobry den,
Chci se Vas zeptat mam rocniho psa maleho munsterlandskeho ohare.
Cvicim ho. Vse je ok, poslusnost, hleda, vystavuje.
Mam ale problem s aportem.
Kdyz neco slovim husa, kacena, kormoran, havran, hrdlicka tak prinese sedne odevzda.
Ale bazanta nechce vzit, a nechce brat pohozenou, jak vidi bazanta boji se krci se a i sam od sebe zadaunuje.
A pak uz snim neni vubec nic a nereaguje.
Nikdy sem ho nebil.
Vubec nevim co snim delat, protoze pak mi nedonese ani vlečku.
Kdyz si snim hraju na dvore hazim mu atrapy tak nosi, hodim kacenu zhaslou prinese, hodim slepicu nic ocas dolu a boji se.

Dekuju za radu.

P.

27.11.2022 12:15
janaa

XXX.XXX.174.242

S bažantem byl problém od začátku nebo až časem? Něco se muselo přihodit,když ostatní nosí a bažanta se až bojí. Začala bych s aportem bažanta od začátku,drží,pusť z ruky,pak zvedání ze země, poponesení na vodítku pár kroků. Nemá cenu mu to házet,když to nevezme,jen si ten aport zkazíte

Pavel85

28.11.2022 09:15
Pavel85

XXX.XXX.189.52

Dobry den,

Ano toho bažanta nechcel brat od začátku.
Kolega mi říkal že když sme venku a on aportuje že je to hravej aport proto nosí. A když chcu pohozenou tak nic. že nemá pevný aport.
Takže začnu od začátku s aportem a tak dlouho dokud to nepochopí. Asi.

28.11.2022 10:23
janaa

XXX.XXX.174.242

Ale pokud jsem Váš příspěvek pochopila,tak ostatní nosí a dohledává bez problémů,ne? Každopádně rada je stejná,nejdřív drží pusť z ruky,pak ze země a tak dále. Samozřejmě ideální je,kdyby Vám někdo pomohl osobně,viděl,co pes dělá a podle toho se volilo řešení. Jen pozor na rady typu,musíš toho psa zlomit,zvlášť pokud je tam strach,můžete si psa oddělat úplně. Odkud jste?

Pavel85

28.11.2022 12:24
Pavel85

XXX.XXX.189.52

Zdravím,

Když jsem sním venku tak má zájem o všechno i o bažanty, vyhání je vystavuje. Bohužel sem ještě žádného nestřelil když ho vyžene.
Ale třeba kolega střelil husu kterou neviděl padla do vody a nedokázal sem ho tam poslat, házel sem kamen kní a nic. Nevěděl asi co po něm chcu. Pak sem husu přitáhl klackem ke břehu a hned šel pro ňu vzal aportoval přinesl pustil.
S vodou problém nemá vubec.
Jsem Brno-venkov
Nebojte nikoho ani psa lámat nebudu.

Děkuju Vám moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík