Ewee55

XXX.XXX.220.17
Zdravím, co máme dělat když máme s dcerou podezdření na množírnu? Byli jsme se před týdnem mrknout na štěňě a vypadalo to tam hrozně, hned jak jsme přišly do budovy (barák na samotě) tak jsme slyšeli šílený štěkot za dveřma, pán nás pustil jen do obýváku a i to štěne tam donesl.. Náš tip je že tam měl minimálě 10 pejsků. Teď na bazoši pán dal stejný inzerát se stejnými fotky. Co teď?
Ewee55
napsal(a):
Zdravím, co máme dělat když máme s dcerou podezdření na množírnu? Byli jsme se před týdnem mrknout na štěňě a vypadalo to tam hrozně, hned jak jsme přišly do budovy (barák na samotě) tak jsme slyšeli šílený štěkot za dveřma, pán nás pustil jen do obýváku a i to štěne tam donesl.. Náš tip je že tam měl minimálě 10 pejsků. Teď na bazoši pán dal stejný inzerát se stejnými fotky. Co teď?
Jméno pána, kde to bylo a rasa? Pokud je to množírna, ať se informace dostanou více mezi lidi....
Ewee55
napsal(a):
Pán Vás pustil jen do obýváku? A co byste chtěla, komentovanou prohlídku celého domu?
Pokud máte podezření na množírnu, obraťte se na Krajskou veterinární správu. Napište tam email, adresu a popište Vaše podezření. Oni ho proklepnou, ověří počet hlášených fen a čipování všech psů v místě.
Na nějaké zveřejňování jména se rovnou vybodněte. Onehdá se jedna taková dostala do vážných problémů se zákonem, tak ať tak nedopadnete taky.
Tak já teda nebyla opravdu provedena po celém domě, ale fenu se štěňaty jsem viděla vždycky. Buď měli štěněcí ohrádku přímo v obýváku nebo na chodbě. V případě pyrenejky místnost, ze které měla štěňata přístup do venkovního výběhu.
Ale třeba když jsme odebírali chrťáka, tak tam byla chovatelka hodně opatrná, šli jsme dovnitř přes desinfekční rohože a neviděla jsem celý vrh...měli jsme zájem o psího kluka a do obýváku byli přineseni jenom kluci...mimo matku byli předvedeni i dospělci z chovatelské stanice. Vzhledem k tomu, že se jednalo o velmi dobrou chovku a na afgánech by člověk na první pohled poznal zanedbanou péči a to nejen v srsti, ale i v chování psů, tak jsem se necpala do odchovny.
Jinak minimálně matku, popř. oba rodiče a štěňata, co chovatel měl ještě doma (mimo toho afgána, tam jsme z osmi štěňat viděli jen ty 3 kluky a to včetně toho, co už byl rezervovaný, zbytek byly fenečky o které jsme zájem neměli) a to ať už se jednalo o PP štěně, bez PP štěně a nebo kříženec. A co teda já v tomto považuji za jednu z nejdůležitějších věcí, že vidím, jak se chovatel chová ke psům, ke štěňatům a taky jak se fena a štěňata chovají k němu. Samozřejmá je dobrá kondice štěněte a zdraví...alespoň, co běžný laik může při odběru zkontrolovat.