Ewee55

XXX.XXX.220.17
Zdravím, co máme dělat když máme s dcerou podezdření na množírnu? Byli jsme se před týdnem mrknout na štěňě a vypadalo to tam hrozně, hned jak jsme přišly do budovy (barák na samotě) tak jsme slyšeli šílený štěkot za dveřma, pán nás pustil jen do obýváku a i to štěne tam donesl.. Náš tip je že tam měl minimálě 10 pejsků. Teď na bazoši pán dal stejný inzerát se stejnými fotky. Co teď?
Ewee55
napsal(a):
Zdravím, co máme dělat když máme s dcerou podezdření na množírnu? Byli jsme se před týdnem mrknout na štěňě a vypadalo to tam hrozně, hned jak jsme přišly do budovy (barák na samotě) tak jsme slyšeli šílený štěkot za dveřma, pán nás pustil jen do obýváku a i to štěne tam donesl.. Náš tip je že tam měl minimálě 10 pejsků. Teď na bazoši pán dal stejný inzerát se stejnými fotky. Co teď?
Jméno pána, kde to bylo a rasa? Pokud je to množírna, ať se informace dostanou více mezi lidi....
Uživatel s deaktivovaným účtem

kate17
napsal(a):
Jméno pána, kde to bylo a rasa? Pokud je to množírna, ať se informace dostanou více mezi lidi....
Co když to není množírna? Máme GDPR. Hlášení na KVS mi přijde lepší.
Ewee55
napsal(a):
Pán Vás pustil jen do obýváku? A co byste chtěla, komentovanou prohlídku celého domu?
Pokud máte podezření na množírnu, obraťte se na Krajskou veterinární správu. Napište tam email, adresu a popište Vaše podezření. Oni ho proklepnou, ověří počet hlášených fen a čipování všech psů v místě.
Na nějaké zveřejňování jména se rovnou vybodněte. Onehdá se jedna taková dostala do vážných problémů se zákonem, tak ať tak nedopadnete taky.

Tak já zvala zájemce o štěňátka taky do obýváku. Ale já jsem přímo tam měla ohrádku s prckama.

Tak já teda nebyla opravdu provedena po celém domě, ale fenu se štěňaty jsem viděla vždycky. Buď měli štěněcí ohrádku přímo v obýváku nebo na chodbě. V případě pyrenejky místnost, ze které měla štěňata přístup do venkovního výběhu.
Ale třeba když jsme odebírali chrťáka, tak tam byla chovatelka hodně opatrná, šli jsme dovnitř přes desinfekční rohože a neviděla jsem celý vrh...měli jsme zájem o psího kluka a do obýváku byli přineseni jenom kluci...mimo matku byli předvedeni i dospělci z chovatelské stanice. Vzhledem k tomu, že se jednalo o velmi dobrou chovku a na afgánech by člověk na první pohled poznal zanedbanou péči a to nejen v srsti, ale i v chování psů, tak jsem se necpala do odchovny.
Jinak minimálně matku, popř. oba rodiče a štěňata, co chovatel měl ještě doma (mimo toho afgána, tam jsme z osmi štěňat viděli jen ty 3 kluky a to včetně toho, co už byl rezervovaný, zbytek byly fenečky o které jsme zájem neměli) a to ať už se jednalo o PP štěně, bez PP štěně a nebo kříženec. A co teda já v tomto považuji za jednu z nejdůležitějších věcí, že vidím, jak se chovatel chová ke psům, ke štěňatům a taky jak se fena a štěňata chovají k němu. Samozřejmá je dobrá kondice štěněte a zdraví...alespoň, co běžný laik může při odběru zkontrolovat.