Objem močového měchýře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2022 00:34
kate17

XXX.XXX.210.151

Prosím, nikde jsem nenašla, kolik je zhruba objem močového měchýře psa? A při kolika ml má zhruba nucení na močení? Středně velký pes - 12kg.
Vím, že tu odpovídají veterinářky, tak pokud zde najdu odpověď, předem díky :)

6.12.2022 01:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Když to máte jak s lidma, někdo nejde na wc pomalu celý den a někdo lítá holt častěji. Záleží kolik pije, jakou má stravu....

6.12.2022 07:53
kate17

XXX.XXX.210.151

Trickyvoo napsal(a):
Když to máte jak s lidma, někdo nejde na wc pomalu celý den a někdo lítá holt častěji. Záleží kolik pije, jakou má stravu....

Ale já se neptám, kolik toho za den zhruba vymočí - ano, to je závislé na pitném režimu a stravě.
Ptám se na objem mm plus při kolika ml má zhruba pocit na močení.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2022 08:22

kate17 napsal(a):
Ale já se neptám, kolik toho za den zhruba vymočí - ano, to je závislé na pitném režimu a stravě.

To vám asi nikdo nezodpoví. Myslím ten pocit na močení.

Objem - představuji si pitvy a RTG - velmi hrubý odhad, bez záruky - 2 dcl?

6.12.2022 08:23
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Obsah má asi 3 l
močit potřebuje každý
třetí den.

6.12.2022 10:04
kate17

XXX.XXX.210.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To vám asi nikdo nezodpoví. Myslím ten pocit na močení.

Objem - představuji si pitvy a RTG - velmi hrubý odhad, bez záruky - 2 dcl?

Super, díky.
Tak nejak jsem si to také myslela...

6.12.2022 10:05
kate17

XXX.XXX.210.151

rapotacka11 napsal(a):
Obsah má asi 3 l
močit potřebuje každý
třetí den.

To jako vážně??!
Pokud se nudíte, vyhledejte lepší činnost, než tuto diskuzi.

5008

6.12.2022 19:19
5008

XXX.XXX.228.41

kate17 napsal(a):
Prosím, nikde jsem nenašla, kolik je zhruba objem močového měchýře psa? A při kolika ml má zhruba nucení na močení? Středně velký pes - 12kg.

To jako vážně??! Pokud se nudíte, vyhledejte lepší činnost, než tuto diskuzi.

6.12.2022 19:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

kate17 napsal(a):

No objem neznám, ale chtěla jsem tím odpovědět na otázku, že vám nikdo neřekne, kdy má zvíře pocit na močení, protože je to prostě individuální záležitost a jejich pocity tu nikdo nerozklíčuje.

6.12.2022 21:35
kate17

XXX.XXX.210.151

Trickyvoo napsal(a):
No objem neznám, ale chtěla jsem tím odpovědět na otázku, že vám nikdo neřekne, kdy má zvíře pocit na močení, protože je to prostě individuální záležitost a jejich pocity tu nikdo nerozklíčuje.

Mlčeti zlato.
Nechápu, že maj lidi potřebu komentovat, když vědí prd.

6.12.2022 21:50

možná bych něco věděla, ale nějak nemám potřebu nic komentovat a vyhledala jsem si lepší činnost, takže asi odkazuju na google.

6.12.2022 22:23
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

kate17 napsal(a):
Mlčeti zlato.

Půl otázky jsem zodpověděla. Ublížila jsem vám nějak tím snad? Žij a nech žít. Když se ptám na diskuzním fóru, chci si potlachat. Když chci něco vědět, tak googlím.

7.12.2022 02:31
Doron

XXX.XXX.19.127

Promiňte Kate, proč potřebujete znát obsah močového měchýře?

7.12.2022 03:20
Doron

XXX.XXX.19.127

Tedy objem:).

Neregistrovaný uživatel

7.12.2022 07:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.139

kate17 napsal(a):

Udává se orientačně 3,5 ml/kg jako normální objem močového měchýře psů a 7 - 10 ml/kg jako hraniční.

7.12.2022 08:51
fikovnice

XXX.XXX.63.57

kate17 napsal(a):
Mlčeti zlato.

A tak to bylo vůči "Trickywoo" trochu zbytečné, ne?

8.12.2022 01:25
Doron

XXX.XXX.8.34

Kate, a z toho chcete spočítat? Zajímá mě to...

8.12.2022 22:35
kate17

XXX.XXX.135.200

Trickyvoo napsal(a):
Půl otázky jsem zodpověděla. Ublížila jsem vám nějak tím snad? Žij a nech žít. Když se ptám na diskuzním fóru, chci si potlachat. Když chci něco vědět, tak googlím.

Omlouvám se, přehlédla jsem se v tom, komu odpovídám...
Jasně, google je první, kde hledám. Ale nikde jsem to nenašla.

8.12.2022 22:36
kate17

XXX.XXX.135.200

Doron napsal(a):
Promiňte Kate, proč potřebujete znát obsah močového měchýře?

Protože mám nemocného psa.

10.12.2022 00:37
Doron

XXX.XXX.13.122

:(. Co mu je? Čůrá částo? Nebo naopak málo?

10.12.2022 21:20
kate17

XXX.XXX.210.151

Doron napsal(a):
:(. Co mu je? Čůrá částo? Nebo naopak málo?

Má rakovinu prostaty, ač jinak v pohodě - má problémy s močením, to k tomu ovšem patří. Proto jsem chtěla zhruba vědět objem a pocit na močení, abychom se nějak přizpůsobili...

11.12.2022 00:45
Doron

XXX.XXX.25.186

Sakra! Tak už chápu. Moc ráda bych Vám poradila, ale nemám znalosti;(.
Zkonzultovat s dobrým vetem, možná i tady se nějaký najde...
Držím palce moc!

11.12.2022 08:45

kate17 napsal(a):
Má rakovinu prostaty, ač jinak v pohodě - má problémy s močením, to k tomu ovšem patří. Proto jsem chtěla zhruba vědět objem a pocit na močení, abychom se nějak přizpůsobili...

Zhoubná rakovina? Nebo jenom hypertrofie?

Omlouvám se za přímost, ale spousta lidí (nejen tady) nedokáže přesně popsat problém. A pak tady dochází ke zbytečným nedorozuměním.

11.12.2022 11:58
kate17

XXX.XXX.210.151

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zhoubná rakovina? Nebo jenom hypertrofie?

Omlouvám se za přímost, ale spousta lidí (nejen tady) nedokáže přesně popsat problém. A pak tady dochází ke zbytečným nedorozuměním.

Nejspíš zhobné, nemáme histol potvrzeno, ale je kastrovany, tudiz hypertrofie to není.
Od dubna co 2 mesice zanet prostaty ( v moci E- Coli, leceno Biseptolem dle citlivosti ) ovsem E Coli pretrvava...Na sono kalcifikace / coz je známka ca prostaty /
Nechteli jsme mu davat skoro v 15 letecht narkozu kvuli histologii, stejne by se nic nezmenilo, pokud to je zhoubné, stejne není reseni a pokud by to zhoubné nebylo, zabiraly by ATB, které jsou podle citlivosti...
Bylo nám řečeno, že jednoho dne přestatne močit a že to bude na uspání....Jenže on jinak vypadá hrozně fajn, ve svých letech nemá zakalené oči, není hluchý, není vyhublý....
Močit opravdu před týdnem přestal, ale veterinarka nad ním nechtela lámat hůl a tak cévkujeme. Většinou vždy jen ráno a přes den močí...Proto jsem se ptala na objem.
Cévkování snáší velice dobře ( jsme s partnerem oba zdravotnící, takže ani pro nás to není problém )
Rozhodně ho nechci trápit a držet při životě co nejdéle, ale takhle to zatím funguje a pejsek je spokokený.

11.12.2022 22:03
fikovnice

XXX.XXX.60.218

kate17 napsal(a):
Nejspíš zhobné, nemáme histol potvrzeno, ale je kastrovany, tudiz hypertrofie to není.
Od dubna co 2 mesice zanet prostaty ( v moci E- Coli, leceno Biseptolem dle citlivosti ) ovsem E Coli pretrvava...Na sono kalcifikace / coz je známka ca prostaty /
Nechteli jsme mu davat skoro v 15 letecht narkozu kvuli histologii, stejne by se nic nezmenilo, pokud to je zhoubné, stejne není reseni a pokud by to zhoubné nebylo, zabiraly by ATB, které jsou podle citlivosti...
Bylo nám řečeno, že jednoho dne přestatne močit a že to bude na uspání....Jenže on jinak vypadá hrozně fajn, ve svých letech nemá zakalené oči, není hluchý, není vyhublý....
Močit opravdu před týdnem přestal, ale veterinarka nad ním nechtela lámat hůl a tak cévkujeme. Většinou vždy jen ráno a přes den močí...Proto jsem se ptala na objem.
Cévkování snáší velice dobře ( jsme s partnerem oba zdravotnící, takže ani pro nás to není problém )
Rozhodně ho nechci trápit a držet při životě co nejdéle, ale takhle to zatím funguje a pejsek je spokokený.

Ale kalcifikace nemusí být známkou zhoubnosti...
No nic, vy už máte stejně zavedený nějaký režim a nějaký závažný problém tam stejně bohužel bude.

12.12.2022 05:57
kate17

XXX.XXX.135.200

fikovnice napsal(a):
Ale kalcifikace nemusí být známkou zhoubnosti...
No nic, vy už máte stejně zavedený nějaký režim a nějaký závažný problém tam stejně bohužel bude.

Jasně, zavedený režim máme - jeho stav byl konzultován i s veterinárním urologem...
Pokud by to nebylo zhoubné - zabral by Biseptol ( 8 týdnů )

12.12.2022 16:49
fikovnice

XXX.XXX.62.142

kate17 napsal(a):
Jasně, zavedený režim máme - jeho stav byl konzultován i s veterinárním urologem...
Pokud by to nebylo zhoubné - zabral by Biseptol ( 8 týdnů )

Já se nehádám. Naopak Vám přeji, ať to vydrží v nějakém únosném stavu co nejdéle!

22.12.2022 20:46
kate17

XXX.XXX.210.47

fikovnice napsal(a):
Já se nehádám. Naopak Vám přeji, ať to vydrží v nějakém únosném stavu co nejdéle!

Bohužel nevydrželo, 12.12. jsme ho nechali uspat. Přidala se hematurie, poté už jen krev, bylo vidět, že má i přes analgetika bolesti...
Ač jsme ho milovali, rozhodli jsme se ho nechat jít...Zařekli jsme se, že ho nikdy nenecháme trápit a to jsme také s přítelem splnili. Bylo mu 14 let a 9 měsíců, totka je ze 14 října.
Byl to úžasný pes, miloval nás a my jeho.
Měla jsem dva naháče, první zemřel v březnu 2021 ve věku 14 let a 7 měsíců, tenhle ho o dva měsíce přežil.
Je to hrozná bolest, ale vím, že vždy měli maximální péči a krásný domov. Ničeho nelituju a nikdy bych neudělala nic jinak, vždy se vše plánovalo s ohledem na ně....to mi asi hodně pomáhá vyrovnat se s tou ztrátou.
Zda li si pořídím ještě psa si teď nejsem jistá - nedokážu si představit, že bych kdy byla schopná milovat nějakého psa, jako jsem milovala je...

22.12.2022 21:33
Doron

XXX.XXX.162.30

Dobrý život a dobrou smrt, to měl hezký.
Jste statečná, že jste to tak udělala!
Měli štěstí na paničku:)
A na té fotce vypadá skvěle, vůbec by mu člověk ten věk nehádal..
Úplně Vám rozumím, že jste smutná, ale stejně si myslím, že si dalšího pořídíte, kdo poznal psí lásku už se bez ní těžko obejde:)!

22.12.2022 21:35
Terven

XXX.XXX.110.191

kate17 napsal(a):
Bohužel nevydrželo, 12.12. jsme ho nechali uspat. Přidala se hematurie, poté už jen krev, bylo vidět, že má i přes analgetika bolesti...
Ač jsme ho milovali, rozhodli jsme se ho nechat jít...Zařekli jsme se, že ho nikdy nenecháme trápit a to jsme také s přítelem splnili. Bylo mu 14 let a 9 měsíců, totka je ze 14 října.
Měla jsem dva naháče, první zemřel v březnu 2021 ve věku 14 let a 7 měsíců, tenhle ho o dva měsíce přežil.
Je to hrozná bolest, ale vím, že vždy měli maximální péči a krásný domov. Ničeho nelituju a nikdy bych neudělala nic jinak, vždy se vše plánovalo s ohledem na ně....to mi asi hodně pomáhá vyrovnat se s tou ztrátou.
Zda li si pořídím ještě psa si teď nejsem jistá - nedokážu si představit, že bych kdy byla schopná milovat nějakého psa, jako jsem milovala je...

Nádhernej pes...taky je na mým seznamu...mrzí mě, že už nestihnu všechny, který bych ráda...
Jj, když má člověk čistý svědomí vůči psu, jeho odchod snáší o dost líp než když si něco vyčítá.
Držte se

23.12.2022 01:32
fikovnice

XXX.XXX.63.150

kate17 napsal(a):

Přidejte reakci

Přidat smajlík