Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fializa

9.12.2022 20:24
Fializa

XXX.XXX.57.111

Dobrý den. Naši fenu rotvailera nakryl staford. Nebylo to plánované, dostal se na nás pozemek. O to ale nejde. Jedno štěně se narodilo s deformovanou tlapou. Hned jsem šla k veterináři. Řekl, že jí to v ničem omezovat nebude, a amputace nadbytečného prstu by jí mohlo zbortit klenbu. Štěně si vzala nová majitelka. Její veterinář prohlásil, že je to klasický rozštěp, a že řešení je uspat psa nebo amputovat packu, že bude mít velké bolesti. Tak teď nevím. Byla jsem připravená štěně nechat uspat, ale když mě ujistili, že je to jen kosmetická vada, tak už jsem to neřešila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.12.2022 20:36

no a štěně na packu šlape nebo ne?

9.12.2022 20:40
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak pokud tu nohu normálně používá, tak nevidím důvod to teď řešit. Stejně vám nikdo neřekne,jak se to vyvine dál,třeba to bude v pohodě,nebo pes začne kulhat a začne mít výrazné problémy. Ale k uspání dvouměsíčního štěněte nevidím důvod a amputovat se dá při problémech vždy. Doporučila bych konzultovat s ortopedem a v době růstu ho ortopedem nechat kontrolovat.

9.12.2022 20:46

Total Recall, mutant? Pardon, to mě při pohledu na fotku napadlo. Co chcete od této diskuze? Štěně má nová majitelka, která si ho jistě převzala očipované v 50 dnech, jak velí veterinární zákon. Nelíbí se vám uspání štěněte nebo amputace packy? To je už na nové majitelce. Nevím tedy, co nevíte.
Štěně s takovou deformací bych žít nenechala, ať jsem za drsňačku. Takže asi souhlasím s vetem té nové majitelky. Předpokládám, že má svůj názor podložený rtg a je to ortoped, který ví, oč jde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík