Dobrý večer, máme doma psa je to kříženec jorkrlšír - Jack Russell máme ho od štěňátka, teď mu jsou 2 , 5roku. Je to hodný pejsek, ostatních psů se bojí jen když na něj štékají. Rád se mazlí , hraje si se všemi hračkami co má, a spí s námi v posteli.A před 2 dněma jsme si domů vzali zhruba stejně starou fenku, zjistili jsme že se o ní skoro vůbec nestaral kolik dní byla i sama, nebudu povídat vůbec v jakém stavu byl byt když jsme pro ji šli. První den byli oba v pohodě, očmuchávali se, hráli si, normálně oba jedli , atd vše dělali nebyl problém . Ale dnes druhý den fenka vyjíždí na psa když si s ním hraju, a on na ni vrčí a to nikdy nedělal ani jsem nevěděla že umí výčet nikdy to neudělal i štěkat se naučil před 3 měsíci zhruba. A chtěla jsem se zeptat zda je to normální nebo popřípadě jak se jí věnovat aby oba psy spolu fungovali ? Můj pes kterého mám od toho štěňátka tak mi přijde že se jí boji a ve všem ji uhejbá vlastně si vůbec nebrání teritorium radši si de lehnout do boudy a tam smutně leží. Je mi z toho smutno a nevím jak to řešit protože mi je líto i fenky nechci ji odnašet někam do útulku chtěla bych aby byla s námi. Můžete prosím někdo zkušený s touto situaci odpovědět jak fenku uklidnit aby byla v pohodě? Je taky hravá jen na pejska je ošklivá tak jak je nejlépe zkamarádit? Děkuji
No vidíte jak se umíte naštvat :), tak trochu toho naštvání použijte spíš u fenky:), prostě musíte nějakým způsobem říct jasné ne jejímu vyjíždění.
Jestli si včera hrála a byla v pohodě, není nijak vystresovaná z nového prostředí, spíš se rychle rozkoukala a dělá ramena.
Ten váš vrčí že strachu, je asi v úzkých.
Skamarádit psy pomáhají dlouhé společné procházky.
Doma to chce klid, žádné velké blbnutí, ono se to hraní může lehce zvrtnout.
Běžte ven a pořádně je unavte. Pořádně. Moc. Klidně deset kilometrů.
Fence dejte doma obojek a vodítko, za které budete moc chytnout a v momentě, kdy bude hnusná a bude se ve smečce chvoat nevhodně, prostě ji lapněte za vodítko a vyhoďte ji za dveře. Jasně, rázně, rychle a bez diskuzí. Stačí na pár minut. Musí si uvědomit, že ten, kdo se nechová dobře, bude prostě vyhozen.
Hodně choďte ven, cvičte různé povely, budujte si vztah, a tak dále.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kymaj
napsal(a):
Bomba rada, Vy nejste ani dospělý člověk že? Běžte si tyhle rady dávat ...... , to je rada jak od 2 letého dítěte
Rapotacka je velmi dospělá. Ale vy jste tady nová(ý) a její příspěvky ještě nechápete. Neplýtvá slovy a jde rovnou k věci.
Já tedy komentář rapotacky považuju za docela výstižný. Pokud psa neumíte srovnat a nastavit jasně pravidla a mantinely, buď se to rychle naučte a nebo ji dejte jinam. Ocení to nejen váš pes ale do budoucna i vy. Jestli se takto chová už druhý den, tak se z velkou pravděpodobností časem objeví problémů mnohem víc. Při učení psa disciplíně nebo při nápravě chování se prostě musíte umět emocionálně ovládat, ideálně se od psa úplně emocionálně odpojit. Zřejmě psa nedokážete důrazně napomenout protože vám je ho líto nebo by ste se potom cítila špatně. Bez změny vašeho myšlení s fenkou výrazně nepohnete.
Nelitovat jí je opravdu hodně důležité.
Člověk má tendenci psy polidšťovat.
Mám teď dva psy, s mladším teď potřebuju cvičit odděleně .
Když odcházím s mladým a starší na mě z pelechu udělá takový ten nechápavý a smutný pohled, cítím se úplně provinile:)))
Nedá se nic dělat, musíte se vzmužit:)!