Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.12.2022 20:10
Monyta

XXX.XXX.60.220

Dobrý večer, za pól roka sa budem sťahovať k priateľovi na garsónku ktorá sídli na dedine pri lese a teda mám dva malé psi do 10kg a chcela by som si zadovážiť stredne plemeno do 20kg a sa chcem spýtať či je tu niekto kto má viac než dvoch psikov v malom byte a či sa to dá zvládnuť… určite so psami plánujem byt väčšinu času vonku a vo vnútri sa bude len oddychovať.. Aby vo vnútri nerobili neplechu.

11.12.2022 20:30
fikovnice

XXX.XXX.60.218

Monyta napsal(a):
Dobrý večer, za pól roka sa budem sťahovať k priateľovi na garsónku ktorá sídli na dedine pri lese a teda mám dva malé psi do 10kg a chcela by som si zadovážiť stredne plemeno do 20kg a sa chcem spýtať či je tu niekto kto má viac než dvoch psikov v malom byte a či sa to dá zvládnuť… určite so psami plánujem byt väčšinu času vonku a vo vnútri sa bude len oddychovať.. Aby vo vnútri nerobili neplechu.

A proč??
Dva psi vám do garsonky nestačí?
Nebo to je zas nějaká provokace?

11.12.2022 20:40
Monyta

XXX.XXX.60.220

fikovnice napsal(a):
A proč??

Toto nie je žiadna provokácia ale pytam sa sa či je tu niekto kto má viac psikov v malom byte ..

11.12.2022 20:41
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):
A proč??

Proč by to měla být provokace? Soudíte podle sebe...vám by stačili, nepejskař by nepotřeboval ani toho jedinýho...co víte a můžete soudit, když neznáte zadavatelku ani její situaci?
Když jsem si pořídila druhýho psa z útulku, pár nepejskařů se podivilo: "proboha, to ti jeden pes nestačil?"
Já tvrdím, že pokud nebude problém se sousedy, psi se navzájem snesou a zadavatelka bude psí máma tělem i duší, pak vše OK.

11.12.2022 20:45
janaa

XXX.XXX.174.242

Tak hlavně se přesvědčte, že ty stávající psi jsou doma opravdu v klidu, jsou vychovaní,vycvičení,že v místě není problém se sousedy. Protože když si přivezete štěndo,všechno okouká od těch starších. Jinak v tom nevidím problém,pokud se budete psům naplno věnovat, a pokud jste oba s přítelem ochotni se o malý prostor se smečkou dělit. Měla jsem v 1+1 (48 m2) dva velké a jednoho středního psa, a to bylo širší centrum Prahy

11.12.2022 20:53
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Monyta napsal(a):

Jděte si za svým!
Je to skvělý nápad, problém nevidím.
Sousedi vás trápit nemusí.
Ještě by to chtělo otěhotnět.
To budete mít času , nebudete
vědět co s ním ...

11.12.2022 20:53
Monyta

XXX.XXX.60.220

Terven napsal(a):
Proč by to měla být provokace? Soudíte podle sebe...vám by stačili, nepejskař by nepotřeboval ani toho jedinýho...co víte a můžete soudit, když neznáte zadavatelku ani její situaci?
Když jsem si pořídila druhýho psa z útulku, pár nepejskařů se podivilo: "proboha, to ti jeden pes nestačil?"
Já tvrdím, že pokud nebude problém se sousedy, psi se navzájem snesou a zadavatelka bude psí máma tělem i duší, pak vše OK.

Normalne som sa spýtala no a pani mi hned vynadala ci to nie je provokácia z mojej strany 😅 Haha ja som len chcela nájsť človeka či tiež nebol alebo nie je v takej situácii ako ja :) moje psi sú znášanlivé a nemajú problém s ničím.

11.12.2022 20:55
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):

Jděte si za svým!
vědět co s ním ...

Vy evidentně nevíte, co s časem dlouhodobě...nechcete si pořídit psa?

11.12.2022 20:56
Monyta

XXX.XXX.60.220

rapotacka11 napsal(a):

Jděte si za svým!
vědět co s ním ...

Hahaha tehotnou ešte sa nechystám byt minimálne 5 rokov 😅 a my plánujeme za tri roky sa presťahovať do domu..:)

11.12.2022 20:56
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Terven
Stačí mi jeden.
A času mám fakt hodně, tak otravuji.

11.12.2022 20:59
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):
Terven
Stačí mi jeden.
A času mám fakt hodně, tak otravuji.

To mi nemusíte hlásit, to vidím...

11.12.2022 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Bystrá

11.12.2022 21:08
Monyta

XXX.XXX.60.220

janaa napsal(a):
Tak hlavně se přesvědčte, že ty stávající psi jsou doma opravdu v klidu, jsou vychovaní,vycvičení,že v místě není problém se sousedy. Protože když si přivezete štěndo,všechno okouká od těch starších. Jinak v tom nevidím problém,pokud se budete psům naplno věnovat, a pokud jste oba s přítelem ochotni se o malý prostor se smečkou dělit. Měla jsem v 1+1 (48 m2) dva velké a jednoho středního psa, a to bylo širší centrum Prahy

Ano sú niekedy až moc hrr, ale dá sa to odnaučiť teraz som tiež v byte a sú úplne pohode.. len keď prídem domov tam má vítajú ozvenou 😅 zatiaľ sa nikto nesťažoval:) ja už mám aj v pláne čo s novým robiť ake aktivity aby bol doma v klude bude mat aj svoje miesto kde bude mat svoj pelech a budem ho učiť aj tam spat počas dni a noci ab sme sa aspoň v noci vyspali :) ja si hovorím jak si psi naučím tak mám🙏🏼

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.12.2022 21:45

Říká se, že když nemáte dům s velkou zahradou, psa nepořizovat. Jenže když pes nemá nic jiného, než tu zahradu, tak je mu to k ničemu. Tedy v případě, že to není pes na práci a pozemek nehlídá. Stejně tak velikost bytu. Pokud je člověk v práci, většina psů tu dobu prospí. Když se jim pak věnujete a mají zábavu, tak je celkem šumák, jak velký je "pelech".

11.12.2022 21:51
fikovnice

XXX.XXX.60.218

Monyta napsal(a):
Normalne som sa spýtala no a pani mi hned vynadala ci to nie je provokácia z mojej strany 😅 Haha ja som len chcela nájsť človeka či tiež nebol alebo nie je v takej situácii ako ja :) moje psi sú znášanlivé a nemajú problém s ničím.

Já jsem Vám ale nevynadala...
Já se Vás slušně zeptala, a v tom vidím dost značný rozdíl!

11.12.2022 21:53
fikovnice

XXX.XXX.60.218

rapotacka11 napsal(a):

Jděte si za svým!
vědět co s ním ...

Asi jsme se stejným názorem osamocené...

Dvojí metr: V některé diskuzi kritika jak hrom, proč si někdo pořizuje třeba jen 2. psa, a jindy, ať si pořídí třeba celou smečku, třebaže je to do garsonky!

11.12.2022 22:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Takto - velikost "pelechu" je skutečně jedno, ale jít do cizího se 3 psy mi přijde jako bruslení na hodně tenkém ledě. Snad máte v záloze i plán B, kam se psy jít v případě, že tady to nevýjde - lidi se scházejí, rozcházejí a celkově životní situace se různě mění, a 3 psi pak bývají docela už docela velké sousto...

11.12.2022 22:02
Terven

XXX.XXX.110.191

fikovnice napsal(a):

Dvojí metr: V některé diskuzi kritika jak hrom, proč si někdo pořizuje třeba jen 2. psa, a jindy, ať si pořídí třeba celou smečku, třebaže je to do garsonky!

Copak nevidíte rozdíl? Tady není jiné info než tři psi v garsonce a to opravdu, za splnění jistých podmínek, sám o sobě problém není. Proč by měl?
Neznáte zadavatelku, netušíte, jak se psy pracuje...soudíte podle sebe, vám by stačil jeden nebo kočka.
Oproti tomu, když tu někdo popíše svou situaci, problém má už s jedním psem a zvažuje druhého, případně dalšího psa pořídí bez rozmyslu a bez ohledu na specifika toho prvního...to je úplně jiná situace.
Znám lidi, kterým bych nedoporučila jediného psa ani do 4+1...

11.12.2022 22:06
fikovnice

XXX.XXX.60.218

Terven napsal(a):
Copak nevidíte rozdíl? Tady není jiné info než tři psi v garsonce a to opravdu, za splnění jistých podmínek, sám o sobě problém není. Proč by měl?
Neznáte zadavatelku, netušíte, jak se psy pracuje...soudíte podle sebe, vám by stačil jeden nebo kočka.
Oproti tomu, když tu někdo popíše svou situaci, problém má už s jedním psem a zvažuje druhého, případně dalšího psa pořídí bez rozmyslu a bez ohledu na specifika toho prvního...to je úplně jiná situace.
Znám lidi, kterým bych nedoporučila jediného psa ani do 4+1...

Holt to vnímám jinak než Vy. Nic víc v tom nehledejte.
Asi jako Inspektorka.
A ano, více info od zadavatelky bych uvítala. Jinak jak známo, já mám kočky tři, a už jsem se přistihla někdy u myšlenky, že jsem si ukousla trochu velké sousto.
Tím neříkám, že plně soudím zadavatelku dle sebe, to ne. Ale do garsonky, a ještě ne vlastní, tři psi...za mě problematické rozhodnutí.

11.12.2022 22:13

fikovnice napsal(a):

Mně se to taky nezdá jako ideální. Mám byt 67m2 a tři psy bych tady mít nechtěla i když je hodně zbožňuju...ale dva jo, to bych chtěla, ovšem zatím mi ten nápad neprochází u mé polovičky.....každá vnučka by mohla mít svého chlupáče 😁🤷‍♀️ takhle se furt dohadujou, kdo bude mít vodítko a na jak dlouho 🙈

11.12.2022 22:19
Lily2

XXX.XXX.133.234

Popřemýšlela bych nad pár situacemi. Zda mám plán B v případě.

a) S přítelem se rozejdete. Jestli jste ochotna možná i hodně velkých kompromisů, aby vás vzal někdo do pronájmu se třemi psy (vím, že bývá problém i jen s jedním).

b) V případě, že se třetí pes nesnese s prvníma dvěma, tak nemáte téměř žádnou šanci je dělit. Takže to chce zvolit hodně dobře snášenlivé plemeno a ideálně i dobré pohlaví k těm dvěma. No a popřemýšlet, jak se to bude řešit, když to nevyjde.

c) Pokud byste neplánovaně otěhotněla dříve, tak jestli to máte jak řešit.

d) Taky případná změna práce, zda nehrozí, že nebude málo času (záleží jaké máte pracovní zaměření = jestli je současné pracovní vytížení ve vašem oboru běžné, nebo máte štěstí).

Já vím, že se nedá nikdy počítat úplně se vším. Ale já jsem zvážila všechny možné možnosti a kombinace, co kdyby, už jen proto, abych měla čisté svědomí, že jsem si vše promyslela. :)

Samotné pořízení třetího psa do garsonky být problém nemusí. Mám v garsonce psa a dvě kočky a přijde mi to už teda maximum. Dalšího psa bych si tam nebrala. :)
Ve dvou se třemi psy tam o sebe budete zakopávat. Prvně bych asi vyzkoušela, jaké to je žít v garsonce s přítelem a současnými pejsky. Když vše bude ok, tak proč ne. :)
Já si to neumím představit, ale já si dalšího psa nepořizuji. :)

11.12.2022 22:20
fikovnice

XXX.XXX.60.218

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mně se to taky nezdá jako ideální. Mám byt 67m2 a tři psy bych tady mít nechtěla i když je hodně zbožňuju...ale dva jo, to bych chtěla, ovšem zatím mi ten nápad neprochází u mé polovičky.....každá vnučka by mohla mít svého chlupáče 😁🤷‍♀️ takhle se furt dohadujou, kdo bude mít vodítko a na jak dlouho 🙈

Já vím, že jste už už měla druhého psíka. Strašně jsem si přála, aby to tenkrát vyšlo...
No, nevyšlo, nedá se nic dělat.

11.12.2022 22:21
fikovnice

XXX.XXX.60.218

Lily2 napsal(a):

a) S přítelem se rozejdete. Jestli jste ochotna možná i hodně velkých kompromisů, aby vás vzal někdo do pronájmu se třemi psy (vím, že bývá problém i jen s jedním).

b) V případě, že se třetí pes nesnese s prvníma dvěma, tak nemáte téměř žádnou šanci je dělit. Takže to chce zvolit hodně dobře snášenlivé plemeno a ideálně i dobré pohlaví k těm dvěma. No a popřemýšlet, jak se to bude řešit, když to nevyjde.

d) Taky případná změna práce, zda nehrozí, že nebude málo času (záleží jaké máte pracovní zaměření = jestli je současné pracovní vytížení ve vašem oboru běžné, nebo máte štěstí).

Já vím, že se nedá nikdy počítat úplně se vším. Ale já jsem zvážila všechny možné možnosti a kombinace, co kdyby, už jen proto, abych měla čisté svědomí, že jsem si vše promyslela. :)

Samotné pořízení třetího psa do garsonky být problém nemusí. Mám v garsonce psa a dvě kočky a přijde mi to už teda maximum. Dalšího psa bych si tam nebrala. :)
Ve dvou se třemi psy tam o sebe budete zakopávat. Prvně bych asi vyzkoušela, jaké to je žít v garsonce s přítelem a současnými pejsky. Když vše bude ok, tak proč ne. :)

11.12.2022 22:58

fikovnice napsal(a):
Já vím, že jste už už měla druhého psíka. Strašně jsem si přála, aby to tenkrát vyšlo...
No, nevyšlo, nedá se nic dělat.

Však já to pořád pokouším 😉 teď mám vyhlídnutou malou fenečku a "yorkskiři" 😃 bo jak to tady tenkrát bylo...má bělouš moc rád...no už jsem to téma doma zase rozjela 😁

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=76756

Ta je hezká, že? 😉

12.12.2022 05:35
Monyta

XXX.XXX.243.9

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Takto - velikost "pelechu" je skutečně jedno, ale jít do cizího se 3 psy mi přijde jako bruslení na hodně tenkém ledě. Snad máte v záloze i plán B, kam se psy jít v případě, že tady to nevýjde - lidi se scházejí, rozcházejí a celkově životní situace se různě mění, a 3 psi pak bývají docela už docela velké sousto...

Ano to chápem, ale nejdem do cudzieho prostredia každy vikend som v tej dedine takže to tam poznam aj ľudi.

12.12.2022 05:55
Monyta

XXX.XXX.243.9

Lily2 napsal(a):

Konečne normálny príspevok!:)

Nad plánom B som už rozmýšľala..

Priateľ: sme spolu už pomaly 5 rokov a určite neplánujeme sa rozísť i keď sa môže stať hocičo.. Veľa veci sme spolu preskákali takže tak:)

Tretí pes: mam dve malé fenky, ktoré sú bezproblémové a skôr som do feniek než do psíkov takže by to bola určite fena a plemeno to je NSDTR ( Toller ) ktorý je len o hlavu vyšší od mojich feniek. Nejdem do plemena ktorý ma viac než 20 kg ale aj podľa mňa takíto psici žijú v malom byte a a keď si s počítam moje dve malé, ktoré majú 8 kg a jedného Tollera, ktorý ma 17 kg takže to je jak keby som mala jedneho velkeho psa v byte :D ale to je len moja teoria.. haha

Tehotenstvo: no určite neplánujem otehotnieť minimálne 5 rokov a moc nie som na deti :D

Práca: teraz pracujem na polovičný úväzok takže pol dna som v práci a pol dna som s mojimi dvoma, kde chodíme na dlhé prechádzky alebo robíme nejaké aktivity.. a nie som ten typ aby som robila od rana do večera nie som workoholik a na to, že pracujem na polovičný tak mam dobrý plat :D

Takže budem mat viac času na nich a na tretieho určite je to lepšie než si kúpiť psíka na dvor a chudák tam bude cely jeho život lebo väčšina to tak robí kúpi si psíka na dvor povedia si a veď je cely deň vonku nepotrebuje chodiť mimo dvora von.. Na to, že psíkovi ktorí žijú v bytoch sa majú lepšie pretože vyhnanú svojich ľudí ich vyvenčiť toto som trošku dala odveci...

Idem na dedinu, ktorá sídli pri lese takže vonku budeme neustále vonku..:) určite je lepšie než niekde v meste na sídlisku.

Uvidíme ešte čo a ako len som chcela názor ludi :)

12.12.2022 07:42
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Monyta napsal(a):
Ano to chápem, ale nejdem do cudzieho prostredia každy vikend som v tej dedine takže to tam poznam aj ľudi.

Nemyslela jsem do cizího, jako mezi cizí lidi, ale do bytu, který patří někomu jinému - proto jsem psala o plánu B, kam
se 3 psy jít v případě, že to tady z nějakého důvodu nedopadne.

Mmch. zrovna mám doma svůj odchov který se mi ve 2 letech vrátil od jednoho páru "cosenikdynerozejde" a najednou nebyl ani jeden schopný postarat se o psa - ten schopnější měl pracovní dobu neslučitelnou se psem a druhý zase neměl kde bydlet se psem.

12.12.2022 07:51
Monyta

XXX.XXX.243.9

Nemyslela jsem do cizího, jako mezi cizí lidi, ale do bytu, který patří někomu jinému - proto jsem psala o plánu B, kam
se 3 psy jít v případě, že to tady z nějakého důvodu nedopadne.

Mmch. zrovna mám doma svůj odchov který se mi ve 2 letech vrátil od jednoho páru "cosenikdynerozejde" a najednou nebyl ani jeden schopný postarat se o psa - ten schopnější měl pracovní dobu neslučitelnou se psem a druhý zase neměl kde bydlet se psem.

Ánom chápem...

Tiež sa môže stať, že sa raz rozídeme... ale zas pevne dúfam, že sa nikdy nerozídeme:) ale zas, keď mi ostanú tak budem sa vedieť o ne postarať keďže tieto fenky su len moje. Tretia by tiež bola moja.

Všetko sa môže stáť preto som si toho vedomá. Pre psov spravím aj nemožné.

12.12.2022 07:56

Do garsonky, kde je v podstatě jen jedna místnost a tudíž možnosti rozdělení psů v případě potřeby nulové, bych si třetího psa nepořizovala a modlila bych se, aby ti dva byli pořád spolu v pohodě. Třetího psa bych pořídila, až bych se přestěhovala do domku nebo většího bytu, a vychovala ho, než otěhotním. A hodně bych přemýšlela, jestli je pořízení třetího psa dobrý nápad.

12.12.2022 08:06
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Pre psov spravím aj nemožné.

12.12.2022 08:43
Monyta

XXX.XXX.243.9

Ešte som zabudla napísať, že vo vedľajšej dedine mame rodinnú chalupu, kde chodievame každý víkend a teraz keď budem len za rohom bývať tak tam môžeme byt počas dna aby sa psici vybehali atď. plus prechádzky v lese a všelijaké aktivity budem s nimi robiť a na garsónke sa bude len oddychovať.. Ešte aj priateľ ma priamo v tej dedine kde sa ta garsónka nachádza rodinný dom tak aj tam budeme častejšie než na garsónke..

Keďže by som chcela Tollera priamo z chs tak určite s nim mam veľké plány. Keď nedajbože náhodou o par rokov otehotniem ( v dnešnej dome neviem či by som chcela byt matkou ) tak všetci už budú mať svoj vek a budú podľa mňa klude.

12.12.2022 08:55
assil

XXX.XXX.121.3

No jestli se feny nesnesou, tak ta větší vám ty menší zabije.
A řekla bych, že s tollerem počítejte s tím, že garsonka první roky dožije značné úhony.
No a taky počítejte s tím, že toller se vrací z vycházky jako bahnitá chlupatá koule.

12.12.2022 09:11

Nebydlím v malém bytě, bydlím v poměrně velkém domě se dvěma psy. Tak si tak říkám, jak by jim bylo, kdybychom bydleli v jedné místnosti. A teď nemyslím kvůli místu, ale vidím to na jejich chování…když chtějí přes den spát, tak si raději odejdou někam do klidu…čuba si jde někdy lehnout do patra do ložnice, protože tam má klid i od druhými psa.
V garsonce jsem za mlada bydlela, tak si to umím trošku představit. A jen tak si říkám, jestli to v jedné místnosti s dalším psem… štěnětem… nebude moc hektické nejen pro lidi, ale pro psy samotné.
A pak další věc… na takové uspořádání musí být přítel pejskař tělem i duší, pokud není, tak je nejdříve potřeba prověřit, zda se to v něm neprobudí. Prostě pokud po tom pejskovi tak toužíte a nechcete čekat na to, až se přestěhujete do domu, tak tomu dejte i tak nějaký čas. Ono člověk zjistí, že je náročné žít s dalším člověkem v jedné místnosti, natož se dvěma psy a štěnětem.

12.12.2022 09:29

Monyta - je to vaše rozhodnutie a Vaša zodpovednosť, iba vy viete aké máte podmienky a rituály atď. No za mňa je to moc traja psy a dvaja ľudia v jednom "kotci" - budete všetci nervózny z nedostatku súkromia - aj keď sa Vám to teraz tak nezdá. Viem o čom hovorím - boli sme šiesti ľudia plus veľký kľudný pes v dvojizbovom byte a boli situácie na mašľu. A to je v konečnom dôsledku stres pre všetkých a ľahko zarobené na "problémové" správanie.

12.12.2022 09:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

assil napsal(a):
No jestli se feny nesnesou, tak ta větší vám ty menší zabije.
A řekla bych, že s tollerem počítejte s tím, že garsonka první roky dožije značné úhony.
No a taky počítejte s tím, že toller se vrací z vycházky jako bahnitá chlupatá koule.

Jedna věc je, co v případě, že se feny nesnesou a druhá věc je ta, že 3 psi už jsou smečka, která si utváří vlastní hierarchii (bez ohledu na člověka) a jako smečka se i chovají, takže to je pak pro spoustu majitelů docela studená sprcha.

1 a 2 psi v chování nejsou nějaký extra rozdíl, ale 2 a 3 psi už je úplně jiný level.

12.12.2022 09:36
Monyta

XXX.XXX.243.9

Nebydlím v malém bytě, bydlím v poměrně velkém domě se dvěma psy. Tak si tak říkám, jak by jim bylo, kdybychom bydleli v jedné místnosti. A teď nemyslím kvůli místu, ale vidím to na jejich chování…když chtějí přes den spát, tak si raději odejdou někam do klidu…čuba si jde někdy lehnout do patra do ložnice, protože tam má klid i od druhými psa.
V garsonce jsem za mlada bydlela, tak si to umím trošku představit. A jen tak si říkám, jestli to v jedné místnosti s dalším psem… štěnětem… nebude moc hektické nejen pro lidi, ale pro psy samotné.
A pak další věc… na takové uspořádání musí být přítel pejskař tělem i duší, pokud není, tak je nejdříve potřeba prověřit, zda se to v něm neprobudí. Prostě pokud po tom pejskovi tak toužíte a nechcete čekat na to, až se přestěhujete do domu, tak tomu dejte i tak nějaký čas. Ono člověk zjistí, že je náročné žít s dalším člověkem v jedné místnosti, natož se dvěma psy a štěnětem.

Popravde obidvaja sme psičkári telom i dušou keďže aj on mal od detstva stále nejakých psíkov :)

Moje dve fenky spia stále spolu v pelechu aj majú spoločnú klietku teda nemajú žiadny problém s nikým len malé deti im robia problém aaa tie nemáme :D popravde mam svoje fenky vychované.

Viem aké to bude s ďalším šteniatkom ale na to všetko som pripravená.

12.12.2022 09:38

za mě je tím hlavním bodem k zamyšlení co dělat, když se z nově příchozí vyklube agresorka
máš plán?

12.12.2022 09:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

za mě je tím hlavním bodem k zamyšlení co dělat, když se z nově příchozí vyklube agresorka
máš plán?

Ona vůbec nemusí být agresora ta nově příchozí - stačí, když ji ty dvě stávající neakceptují. Dokud bude malá, tak jim půjde z cesty (nebo se o to aspoň pokusí, protože garsonka tomu moc nepřeje), ale jak dospěje, tak se začnou dít věci ...., hlavně před háráním.

12.12.2022 09:54
Monyta

XXX.XXX.243.9

máš plán?

ja si myslím, že ked si vyberiem správnu chs z dobrého krytia ( rodičia budu mat vyrovnanú povahu ) tak si nemyslím, že sa stane z nej agresorka. Podotýkam, že moje dve fenky nie su agresívne. Tak nemyslím, že tretia bude zla. Teda dufam ale je to malo pravdepodobne.

Preto treba so psami cvičiť a cvičiť.

12.12.2022 09:58

No zrovna tolleři nejsou vzhledově, ani v povahách ustálení, pokud je mi známo. Spoléhat na to, že bude mít nějakou povahu, se mi v garsonce a v mixu tří fen, zdá poněkud krátkozraké…

12.12.2022 10:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Monyta napsal(a):
ja si myslím, že ked si vyberiem správnu chs z dobrého krytia ( rodičia budu mat vyrovnanú povahu ) tak si nemyslím, že sa stane z nej agresorka. Podotýkam, že moje dve fenky nie su agresívne. Tak nemyslím, že tretia bude zla. Teda dufam ale je to malo pravdepodobne.

Preto treba so psami cvičiť a cvičiť.

Kdyby to bylo takto jednoduché, tak mají všichni super vyrovnané bezproblémové psy - vždyť si je přece tak vybrali, že jo😉

12.12.2022 10:08
assil

XXX.XXX.121.3

Jedna věc je, co v případě, že se feny nesnesou a druhá věc je ta, že 3 psi už jsou smečka, která si utváří vlastní hierarchii (bez ohledu na člověka) a jako smečka se i chovají, takže to je pak pro spoustu majitelů docela studená sprcha.

1 a 2 psi v chování nejsou nějaký extra rozdíl, ale 2 a 3 psi už je úplně jiný level.

Jsem 3 psy nikdy neměla a popravdě ani by mě nenapadlo, že to může být až takový rozdíl. No to asi 3 psy nikdy nechci.

12.12.2022 10:15

Ona vůbec nemusí být agresora ta nově příchozí - stačí, když ji ty dvě stávající neakceptují. Dokud bude malá, tak jim půjde z cesty (nebo se o to aspoň pokusí, protože garsonka tomu moc nepřeje), ale jak dospěje, tak se začnou dít věci ...., hlavně před háráním.

ano, velmi souhlasím

"ja si myslím, že ked si vyberiem správnu chs z dobrého krytia ( rodičia budu mat vyrovnanú povahu ) tak si nemyslím, že sa stane z nej agresorka."

to je velice naivní představa
a mohu sloužit i zcela konkrétním příkladem

"Podotýkam, že moje dve fenky nie su agresívne. Tak nemyslím, že tretia bude zla. Teda dufam ale je to malo pravdepodobne."

opět, naivní představa
a viz inspektor výše

ono pes nemusí být "zlý", ale bude labilní a může být zle

"Preto treba so psami cvičiť a cvičiť."

toto jednoznačně ano

12.12.2022 10:15

A taky bych popřemýšlela, jak budou ty starší feny stárnout. Nějak jsem nepostřehla, kolik jim je. Mohou být hůř pohyblivé, mohou mít speciální nároky (cukrovka...), atd. Pokud jsou stejně staré a budou mít každá jiné potíže, bude to docela hoňka i bez třetího psa.

Stres ze stěhování + stres z dalšího člena domácnosti + stres z nemožnosti se uklidit jinam.

Za tři roky další stěhování. Starší feny budou starší, budou si hůř zvykat na změnu...

Já bych snad ty tři (čtyři) roky počkala a na dalšího psa bych pomýšlela, až se usadíte v tom domečku. Nejnáročnější období mladého psa tady v bytě budete muset zvládat v těsném prostoru, kdoví jestli nemáte po cestě schody (venčení každé dvě hodiny se štěnětem v náručí)...

12.12.2022 10:17
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.44.23

assil napsal(a):
Jsem 3 psy nikdy neměla a popravdě ani by mě nenapadlo, že to může být až takový rozdíl. No to asi 3 psy nikdy nechci.

Je to rozdíl - 2 psi jsou pár nebo team, který mezi sebou sice má vazby, ale pořád je tam ten řídící prvek na vrcholu pyramidy člověk (v ideálním případě). 3+ psi už ale tvoří smečku se svou vlastní hierarchií, vlastním velením a pravidly, které ty psy vrací zpět ke kořenům a vrozenmu pudovému chovaní.

12.12.2022 10:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Dobrá chovka to jistí.
Jasný?!

Trošku by mě zajímalo, co říkají
rodiče?
Budou hlídat?

12.12.2022 10:44
assil

XXX.XXX.121.3

Je to rozdíl - 2 psi jsou pár nebo team, který mezi sebou sice má vazby, ale pořád je tam ten řídící prvek na vrcholu pyramidy člověk (v ideálním případě). 3+ psi už ale tvoří smečku se svou vlastní hierarchií, vlastním velením a pravidly, které ty psy vrací zpět ke kořenům a vrozenmu pudovému chovaní.

Není to taky odvislý od plemene? Jako znám víc lidí, kteří mají víc malých psů a nemají s tím žádný problém, takže nebude rozdíl 3+ čivav a 3+ NO například? Každopádně tomu věřím, že vícero psů už se musí nějak porovnat mezi sebou.

12.12.2022 10:46

....ja tedy nevím, jak velká bude garsonka zadavatelky, ale co jsem garsonky u známých viděla, tak si tam nedokážu představit ani sama sebe samotnou s oblečením, knihami a kytkami, natož pak s několika psy a partnerem navíc....nikdo nebude mít svůj osobní prostor....

12.12.2022 10:49
janaa

XXX.XXX.174.242

Jj,všem říkám,že jestli má člověk pět,šest psů,to už rozdíl není. Největší rozdíl je dva nebo tři psi,tam se vše mění

12.12.2022 10:55
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.44.23

assil napsal(a):
Není to taky odvislý od plemene? Jako znám víc lidí, kteří mají víc malých psů a nemají s tím žádný problém, takže nebude rozdíl 3+ čivav a 3+ NO například? Každopádně tomu věřím, že vícero psů už se musí nějak porovnat mezi sebou.

Pravidla smečky jsou daná bez ohledu na plemeno. Na plemeno se spíš váže pravděpodobnost komplikací a případné zvýšené požadavky na osobnost majitele.
Třeba chrti se soužitím ve smečce problém mít nebudou, protože jsou to odjakživa smečkoví psi a není jim vlastní ani vznětlivost a agresivita, ale 3 chrti už klidně venku zabíjí psa, kterého by si jinak jednotlivě ani nevšimli nebo s ním byli zadobře. Stačí že jejích alfa zavelí "letíme za psem", pes udělá blbý pohyb, čím se aktivuje jejich přirozené lovecké chování a pak je prostě vymalováno..

12.12.2022 11:01
Terven

XXX.XXX.110.191

assil napsal(a):

Asi hodně záleží na plemeni. Inspektorka má zřejmě zkušenost s těmi komplikovanějšími.
Znám dost lidí, co mají tři psy (i víc), nikdo z nich si nestěžuje, že by byl problém se vzájemným soužitím nebo že by tři psi pro ně byli nějaká sprcha oproti dvěma.
I moje sestra měla svýho času doma tři feny - nejdřív tři placatky, pak dvě placatky a GR - nikdy žádnej problém.
Jenom namátkou ve svým okolí mám tři honiče, což je plemeno k bytí ve smečce přímo určené a takových je víc...mohla bych jmenovat dál a dál.
Jako jasně, že každej další pes do domu je závazek, kterej si žádá víc vašeho času a financí a obvykle i trenérských dovedností. Nepochybuju, že když se tři psi někde vymknou kontrole, je to 3x větší starost než s jedním. To je dobře patrný už i u dvou - prostě, je-li nějaká vyhrocená situace, má to tím větší grády, čím víc máte psů.
Už párkrát jsem slyšela od lidí, že jeden pes a dva psi je óbr rozdíl, oproti tomu dva psi nebo tři psi už je skoro nastejno.
Je to jako všechno, záleží to na lidech, kteří si je pořizujou. Na jejich zodpovědnosti a soudnosti...u některých může být malér už i jedinej pes, všichni známe.
Proto mi přijde trochu nešťastný ptát se na takovou věc v internetový diskuzi. To je obecně takový nevlídný prostředí, kde si lidi vybíjejí svoje frustrace a nízký pudy
...vsaďte se, že když se na totéž zeptáte někde naživo, nikdy nedostanete takovou sprchu.
Netvrdím, že to bude idylka a že to určitě půjde. Ale může to být víc na pohodu než jeden pes v baráku se zahradou - za jistých okolností. To tady fakt nikdo neposoudí.
Zadavatelka ale vlastně nechtěla žádný soudy, ptala se na zkušenost lidí, co to tak zažili - tak to byla, tuším, jen jedna odpověď od janaa, ostatní nezažili, jen měli potřebu si přisadit.

12.12.2022 11:02
Monyta

XXX.XXX.243.9

A taky bych popřemýšlela, jak budou ty starší feny stárnout. Nějak jsem nepostřehla, kolik jim je. Mohou být hůř pohyblivé, mohou mít speciální nároky (cukrovka...), atd. Pokud jsou stejně staré a budou mít každá jiné potíže, bude to docela hoňka i bez třetího psa.

Stres ze stěhování + stres z dalšího člena domácnosti + stres z nemožnosti se uklidit jinam.

Za tři roky další stěhování. Starší feny budou starší, budou si hůř zvykat na změnu...

Já bych snad ty tři (čtyři) roky počkala a na dalšího psa bych pomýšlela, až se usadíte v tom domečku. Nejnáročnější období mladého psa tady v bytě budete muset zvládat v těsném prostoru, kdoví jestli nemáte po cestě schody (venčení každé dvě hodiny se štěnětem v náručí)...

Staršia Fenka bude mat v lete 3 roky a mladšia bude mat v lete 2 roky. Sú to malí bradáči.

Keď sa budeme sťahovať tak, to bude o par ulíc ďalej a poznajú to tam keďže tam často chodíme a je to jeho babky dom ktorý chce potom za tri roky renovovať.

Predsa len nad tým premýšľam keďže času budem mat dosť. Financie nie sú problém.

12.12.2022 11:38
Arbora

XXX.XXX.134.38

Ja by som si pred definitívnym rozhodnutím prečítala tu na faune diskusie o spolužítí viacerých psov, hlavne tých ženského pohlavia. Napríklad veľmi nedávnu diskusiu stále aktívnu. https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/4003925/mladsi-fena-napada-starsi-fenu?a=4004510#a4004510

Žiejm v malom byte s jedným psom mačkou, a teda, bordelu je z nich až-až. Najmä teraz v zime, aj keď psa pred bytom očistím od najväčšieho bordelu. Máte dve chlpaté feny, chcete ďalšiu, predstava, že idem 3-4x denne von a furt to obliekam a umývam všetko, odradilo by ma už len to. A tých chlpov, ktoré sa budú koncentrovať na veľmi, veľmi malom priestore...

Ano sú niekedy až moc hrr, ale dá sa to odnaučiť teraz som tiež v byte a sú úplne pohode.. len keď prídem domov tam má vítajú ozvenou 😅 zatiaľ sa nikto nesťažoval:)
toto sa pri troch psoch, ktoré sú v malom priestore 24 h veľmi rýchlo zmeniť a z "nikto sa nesťažoval" sa do situácie, keď bude riešiť neutále sťažnosti od susedov, aj s tým treba počítať.

12.12.2022 13:00

Monyta napsal(a):
Staršia Fenka bude mat v lete 3 roky a mladšia bude mat v lete 2 roky. Sú to malí bradáči.

Keď sa budeme sťahovať tak, to bude o par ulíc ďalej a poznajú to tam keďže tam často chodíme a je to jeho babky dom ktorý chce potom za tri roky renovovať.

Predsa len nad tým premýšľam keďže času budem mat dosť. Financie nie sú problém.

..a mohu se zeptat, pokud jsem to dobře přeložila máte tedy plemeno knírač, dvě fenky 2 a 3 roky, proč s nimi necvicite a nesportujete, pokud se to dělá pořádně zabere to dost času, proč tedy dalšiho psa?

12.12.2022 13:14
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Mám vyšší cíle.

12.12.2022 13:26
aluska

XXX.XXX.197.205

určite so psami plánujem byt väčšinu času vonku a vo vnútri sa bude len oddychovať.. Aby vo vnútri nerobili neplechu.

občas třeba 3 dny v kuse leje, to pak nejde být venku a budou dělat neplechu

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Ja si nedokazu predstavit 3 psy v garspnce a jakekoli intimni chvile partneru. Sileny. Jako pokud prachy nejsou problem radsi si zvyste nacas uvazek maknete. Dodelejte si ten barak nebo predelejte chatu na celorocni bydleni a za rok muzete mit svoje bydleni s dostatkem prostoru. Pak premyslejte nad tretim psem. Jako jestli mate v planu rekonstrukci kterou hazite jen na partnera (on z prave honem makat na barak) zatimco vy si budete cele dny po lesich behat s pejsky... No tam to nadejne nevidim

12.12.2022 13:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.44.23

Já si stejně myslím, že je to jen uměle vytvořené téma, aby to tady trochu ožilo - nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že to píše dítě.

12.12.2022 14:43
Varaxi

XXX.XXX.191.78

Já si to dovedu představit třeba na výletě, na nějakém dočasném pobytu. Ale dlouhodobě moc ne.

12.12.2022 16:23
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Však já to pořád pokouším 😉 teď mám vyhlídnutou malou fenečku a "yorkskiři" 😃 bo jak to tady tenkrát bylo...má bělouš moc rád...no už jsem to téma doma zase rozjela 😁

https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=76756

Ta je hezká, že? 😉

Tak to pozor, to byli jorskiri, ale patent má na to slovo "espiro"!

12.12.2022 16:28
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Já si stejně myslím, že je to jen uměle vytvořené téma, aby to tady trochu ožilo - nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že to píše dítě.

No ale víte přece, že jsem byla usazena, že o žádnou provokaci nejde.

12.12.2022 17:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

fikovnice napsal(a):
No ale víte přece, že jsem byla usazena, že o žádnou provokaci nejde.

Tak ono to zpočátku vypadalo jako celkem normální dotaz, akorát s dalšími a dalšími argumenty zadavatelky mi to čím dál víc připomíná spíš projev školou povinného dítěte, než dospělého člověka...

12.12.2022 17:49
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Tak ono to zpočátku vypadalo jako celkem normální dotaz, akorát s dalšími a dalšími argumenty zadavatelky mi to čím dál víc připomíná spíš projev školou povinného dítěte, než dospělého člověka...

Tak je možné, že už jsem na tyto dotazy nějak vysazená, což mě mrzí...
Ale prostě jak se objeví něco podobného, močení na podložku, nečistotné štěně, atd. atd., tak už větřím, že možná jde o "roztleskávačku". Ale samozřejmě mnohdy ne, to je také pravda, a je to smutnější než kdyby to "roztleskávačka" opravdu byla.

12.12.2022 18:37
Monyta

XXX.XXX.60.220

Tak aby som dala všetko na správnu mieru…

To že sa vám, zdajú moje vyjadrenia nejakého maleho dieťaťa tak to má veľmi mrzí. Som dospela a neviem či by nejake dieta vlastnilo dvoch psov… aa ešte k tomu pracujem ako normálny dospelý človek.

Písala som sem preto lebo som sa chcela poradiť a či sa to dá zvládnuť.

Ano všetci ste mi tu odporučili že v žiadnom príprade tretieho psíka a to si veľmi cením len nemusíte má tu hneď zhadzovať že som dieťa či nejaká roztlieskavačka 😄 ďakujem veľmi pekne.
Možno moje názory sú asi fakt detinské a veľmi sa ospravedlňujem že niesom taka uvedomela ako vy všetci tu čest výnimkám 🙏🏼

Jedine dvaja ľudia má v tom podporili. Oni to vedia ktorí sú to ♥️

Ale ja si myslim, že väčšina ľudi tu má možno jedného alebo žiadneho psíka a nevedia aké je to super mat dvoch a viac psikov 😊 ja si to pochvalujem a ano tretí môže byt problém ale aj nemusí keď mu dáte to čo potrebuje teda všetkým dam čo potrebujú 🙂

Tiež poznám ľudí, kt. majú viac psikov malom byte k tomu majú dve deti a ziju pokojným životom. Určite sa majú lepšie než psikovia ktori si ludia kúpia psíka na dvor a ten chudák je tam cely svoj zivot, ktorý nevidel vonkajší svet len dvor a to je všetko.

Keď ich budem mat na garsónke tak sa im budem viac venovať a vymýšľať ako ich zaujať lebo mna to proste baví. Môže sa stať že bude celé tri dni pršať. No a ja si nemyslím že to psikom vadí oblečiem ich a ideme von 😅 no a čo zmoknem nevadí zivot ide ďalej 🙂

Nechcem tu proste o sebe vypisovať súkromne veci lebo každý má pravo na svoje súkromie 🤷🏼‍♀️

Teraz nebudem svojho priateľa tlačiť aby rýchlo staval dom. Len mame take plány do budúcna a Toller je môj sen a ja dúfam, že ho raz budem mat. 😊

Moje dve fenky sú super veľmi sa ľúbia a druhých psikov si nevšímajú len onuchaju toho druhého a idu si svojou cestou. Poznám ich takze tak. S nimi nerobim zatiaľ žiadny šport ale chodievame na dlhé prechádzky a začneme robiť canicroos 😎

Inak môj názor je že väčší skok je z jedného psíka na dvoch psikov a uz tretí je ako bonus. 😎

Ale veľmi si cením vaše názory 😊

Neregistrovaný uživatel

12.12.2022 18:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Monyta napsal(a):

To že sa vám, zdajú moje vyjadrenia nejakého maleho dieťaťa tak to má veľmi mrzí. Som dospela a neviem či by nejake dieta vlastnilo dvoch psov… aa ešte k tomu pracujem ako normálny dospelý človek.

Ano všetci ste mi tu odporučili že v žiadnom príprade tretieho psíka a to si veľmi cením len nemusíte má tu hneď zhadzovať že som dieťa či nejaká roztlieskavačka 😄 ďakujem veľmi pekne.
Možno moje názory sú asi fakt detinské a veľmi sa ospravedlňujem že niesom taka uvedomela ako vy všetci tu čest výnimkám 🙏🏼

Ale ja si myslim, že väčšina ľudi tu má možno jedného alebo žiadneho psíka a nevedia aké je to super mat dvoch a viac psikov 😊 ja si to pochvalujem a ano tretí môže byt problém ale aj nemusí keď mu dáte to čo potrebuje teda všetkým dam čo potrebujú 🙂

Tiež poznám ľudí, kt. majú viac psikov malom byte k tomu majú dve deti a ziju pokojným životom. Určite sa majú lepšie než psikovia ktori si ludia kúpia psíka na dvor a ten chudák je tam cely svoj zivot, ktorý nevidel vonkajší svet len dvor a to je všetko.

Keď ich budem mat na garsónke tak sa im budem viac venovať a vymýšľať ako ich zaujať lebo mna to proste baví. Môže sa stať že bude celé tri dni pršať. No a ja si nemyslím že to psikom vadí oblečiem ich a ideme von 😅 no a čo zmoknem nevadí zivot ide ďalej 🙂

Nechcem tu proste o sebe vypisovať súkromne veci lebo každý má pravo na svoje súkromie 🤷🏼‍♀️

Teraz nebudem svojho priateľa tlačiť aby rýchlo staval dom. Len mame take plány do budúcna a Toller je môj sen a ja dúfam, že ho raz budem mat. 😊

Moje dve fenky sú super veľmi sa ľúbia a druhých psikov si nevšímajú len onuchaju toho druhého a idu si svojou cestou. Poznám ich takze tak. S nimi nerobim zatiaľ žiadny šport ale chodievame na dlhé prechádzky a začneme robiť canicroos 😎

Inak môj názor je že väčší skok je z jedného psíka na dvoch psikov a uz tretí je ako bonus. 😎

Prostě tretiho psa chceš. Tak si ho kup a nás se tu neptej. Že je zo nápad pitomý zjistíš sama časem až tě přítel vyrazí z garsonky i se psama pulrok po tom co nebude mit normalni sex.

12.12.2022 18:49
Monyta

XXX.XXX.60.220

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prostě tretiho psa chceš. Tak si ho kup a nás se tu neptej. Že je zo nápad pitomý zjistíš sama časem až tě přítel vyrazí z garsonky i se psama pulrok po tom co nebude mit normalni sex.

Od kedy je pýtať sa ľudí zakázané ? 😂 tak teda vy nemusíte na všetko odpovedať…

Na tomto webe sa ľudia pýtajú všelijaké blbosti tak prečo nie aj ja ?😄

A ešte niečo môj milostný život Vás nemusí vôbec zaujímať takze tak.

12.12.2022 18:54

Monyta napsal(a):

..ale jak lidi, tak zvířata potřebuji svůj prostor ke spokojenosti a to v garsonce prostě nezajistite......

12.12.2022 19:04

Monyta napsal(a):

Prostě vy toho třetího psa chcete, chcete, chcete, dup!

Ano, lidi mívají tři i více psů, ale ne na stísněném prostoru. To s tím sexem se vám nelíbí, ale zkuste se zamyslet... budete vy, váš přítel a tři psi, z toho jedno aktivní štěně, na malém prostoru, kde se bude odehrávat veškerý vás život.

No, dělejte jak umíte.

12.12.2022 19:17
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Monyta napsal(a):

Milá "Monyto". Kdybyste sem chodila delší dobu, zjistila byste, že se zde opakují některé kontroverzní dotazy i zadání "roztleskávaček". A někteří z nás jsou už na takováto zadání alergičtí. Já sama za sebe necítím vůči Vám žádnou vinu. Buď jsem psala v obecné rovině, anebo jsem se Vás slušně zeptala, nikoli, že bych Vám nadávala, jak jste mě osočila.
Za mě mít 3 psy v malém prostoru je blbost, důvody Vám výše napsali ostatní (smečkoidní chování, malý prostor k životu). A vězte, že sem nechodí jen obyčejní pejskaři, ale fakt zkušení chovatelé a kynologové profesně.

12.12.2022 19:19
fikovnice

XXX.XXX.62.142

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Psíci budou voyeři...

12.12.2022 20:00

S nimi nerobim zatiaľ žiadny šport ale chodievame na dlhé prechádzky a začneme robiť canicroos 😎

Vypadalo to, že máte nějaké pidi psíky.....proto chcete tollera. Malí knírači jsou sice malí, ale velcí psi. S nimi jde dělat jakýkoliv sport, jakákoliv psí aktivita. Od záchranařiny, přes agility po nosework. Není mi tedy jasné, proč na plné sportovní vyžití se psem, potřebujete něco jiného.
Na to, abyste se plně věnovala tollerovi, budete muset kníračky upozadit. Vždycky, když přijde štěně, jsou stávající psi upozaděni. Někdy víc, jindy méně. Prostě štěně potřebuje....potřebuje víc péče, potřebujete ho vychovávat částečně odděleně.
Knírači nejsou úplně "hodné" a mírumilovné plemeno z podstaty. Také se v nich může s příchodem štěněte probudit ďábel.
Mít dvě mladé kníračky je úžasné a vy si to můžete zatraceně pokazit.

12.12.2022 20:04

Dva nebo tři psi...to už je v jistých ohledech asi fakt jedno. Kdyby dcera potřebovala pohlídat psa, tak s tím nemám problém...u nás se ten jeden pes navíc ztratí. Psi se snášejí ok. Tak to pofackuju všechno dohromady...ale bude to
Já bych tady chtěla vypíchnout případný jiný temperament nově příchozího štěněte. Vidím to nejen u mlaďocha mojí dcery (8 měsíců),ale rozdíl je veliký i u mojí téměř tříleté pyrenejky a 13-ti měsíčního berňuchy.

Pořídíte si štěně a bude to malý ďábel, bude dorážet na vaše fenky, protože si bude chtít hrát, divočit a v tom malém prostoru to může být náročnější...
Není to o tom, že je to nemožné, ale o tom, že to pár měsíců může být minimálně diskomfortní.
Předpokkádám, že pokud se budete stěhovat k příteli, tak jste spolu předtím nebydleli. Přijdou běžné denní starosti, nebudete mít ani jeden soukromí, na které jste byli zvyklí.
I vaše psí holky si budou na nové uspořádání zvykat.
Sice plánujete být většinu času venku, ale pořád je počasí na to, aby to bylo možné.
No prostě je třeba zvážit toho víc, než jestli se v garsonce nějak poskládáte.

12.12.2022 20:08

Já mám 4 kousky a od loňska jsem na ně sama. Jednoho psa a 3 fenky. Ale nemám garsonku a popravdě v ní bych si to vůbec nedokázala představit. Jedna fenka má skoro 13 let, většinu dne prospí a potřebuje klid, ostatní ji ruší. A pak ještě v době, kdy fenky hárají, je třeba je od psa oddělit. Takže v podstatě 2 místnosti navíc. A co se týká spaní, tak někdy spím se psy, ale někdy potřebuju klid a chci spát sama. Takže další pokoj.

Jinak mě ještě napadlo, když chcete toho tollera, tam je docela dlouhá čekací doba, už jste oslovila nějakého chovatele? Ono se totiž může stát, že ten domek klidně postavíte dřív, než toho tollera budete mít.

12.12.2022 20:17

Já mám 4 kousky a od loňska jsem na ně sama. Jednoho psa a 3 fenky. Ale nemám garsonku a popravdě v ní bych si to vůbec nedokázala představit. Jedna fenka má skoro 13 let, většinu dne prospí a potřebuje klid, ostatní ji ruší. A pak ještě v době, kdy fenky hárají, je třeba je od psa oddělit. Takže v podstatě 2 místnosti navíc. A co se týká spaní, tak někdy spím se psy, ale někdy potřebuju klid a chci spát sama. Takže další pokoj.

Jinak mě ještě napadlo, když chcete toho tollera, tam je docela dlouhá čekací doba, už jste oslovila nějakého chovatele? Ono se totiž může stát, že ten domek klidně postavíte dřív, než toho tollera budete mít.

Já se zeptám, možná hloupě. Toller je vhodný na lovecký výcvik? Pracuje se s nimi v myslivosti podobně jako se zlatými?
Tam bych viděla jediný důvod pořízení. Kníračky nejsou staré a všechny ostatní aktivity lze provozovat s nimi.
Jestli je to jen představa - tohle bude ideální pes, ten je tak chytrý a snadný ( s tím je pořizováno dost retrívrů ), tak může přijít velké zklamání.

12.12.2022 20:25

A ešte niečo môj milostný život Vás nemusí vôbec zaujímať takze tak.

Váš milostný život nás rozhodně nezajímá. Ale ty psy zajímat bude :-))
A jediná leithian to dokázala zmínit. Asi s tím má svou zkušenost, jako ostatně mnohé z nás také. Kolikrát musel pes za dveře, které vy mít nebudete :-))

12.12.2022 20:27

Já se zeptám, možná hloupě. Toller je vhodný na lovecký výcvik? Pracuje se s nimi v myslivosti podobně jako se zlatými?
Tam bych viděla jediný důvod pořízení. Kníračky nejsou staré a všechny ostatní aktivity lze provozovat s nimi.
Jestli je to jen představa - tohle bude ideální pes, ten je tak chytrý a snadný ( s tím je pořizováno dost retrívrů ), tak může přijít velké zklamání.

Ano, dá se s ním dělat to samé, co s goldeny. Ale na canisterapii nebo jako vodící psi vhodní prý nejsou. Já jsem zažila na výcviku asi tři tollery, jedna fena vyloženej nervák a zvěř do huby nevzala. Panička s ní hlavně dělala working testy. Druhá fenka byla myslím mladší a ta zas byla šikovná, hned po OVVR zvládla vyšší zkoušky. A pak ještě tuším pes a ten teda štěkal na všechno, co se mu nezdálo.

12.12.2022 20:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Mám pocit, že jsem kdysi četla na stránkách
p. Matuškové, že chtěla, aby její odchovy
dostaly lov. výcvik.

12.12.2022 20:40

Ano, dá se s ním dělat to samé, co s goldeny. Ale na canisterapii nebo jako vodící psi vhodní prý nejsou. Já jsem zažila na výcviku asi tři tollery, jedna fena vyloženej nervák a zvěř do huby nevzala. Panička s ní hlavně dělala working testy. Druhá fenka byla myslím mladší a ta zas byla šikovná, hned po OVVR zvládla vyšší zkoušky. A pak ještě tuším pes a ten teda štěkal na všechno, co se mu nezdálo.

Dík.

12.12.2022 20:51

Ty bláho, tady se to rozjelo... Já bych to fakt tak černě neviděla. Znám spoustu lidí, co mají víc psů v menších bytech. Třeba v pidi 1 + kk 4 vořeši adopťáci 10 až 20 kg. Bydlí v podstatě na sedačce, panáčci spí na patře. Nijak netrpí, rozhodně je nevenčí vyčůrat, vykakat a mazej domů. Chodí na túry, v týdnu se všemi běhají. Občas doma o psa zakopnou a stanování je taky trochu horší (museli pořídit rodinný), ale jinak si nestěžují. I mému psovi stačí obývák, potažmo je většinou tam, kde jsem já. Dokola průchozích 130 m2 využívá pouze v případech, kdy je venku hnusně a je nutné přede mnou vzít dráhu. Když jsem hlídala a byly tady 3 kousky, tak to sice občas prosvištělo kolem, ale byli to puberťáci. Většinu času se satani masakrovali v posteli nebo na gauči a běhali v obýváku okolo stolu. Jo a ještě využívali kuchyň k tomu, aby v pravidelných intervalech obručkovali linku, jestli není v dosahu něco, co by šlo čmajznout a pozřít. Nutně moc prostoru nepotřebovali a naopak mi doma bujela anarchie, jak jsem je neměla pod kontrolou.

12.12.2022 21:02
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Jeden čas jsem měla v 1+kk celkem 7 psů (u toho tři teriéří štěňata).
Prostě se častěji uklízelo, občas člověk o nějakého psa zakopl, a když došlo na sex, vždycky se to nějak udělalo 😉
Pro mě teda ty psi jako takoví byli daleko menší komplikace v intimním soužití, než jedno malé dítě ve střídavé péči. Protože dítě do sprcháče nezavřeš. 🤣

12.12.2022 22:12
Terven

XXX.XXX.103.178

No, přesně...obecně si myslím, že děti jsou mnohem větší překážka v sexu než psi 🤣...

12.12.2022 22:13

Ty bláho, tady se to rozjelo... Já bych to fakt tak černě neviděla. Znám spoustu lidí, co mají víc psů v menších bytech. Třeba v pidi 1 + kk 4 vořeši adopťáci 10 až 20 kg. Bydlí v podstatě na sedačce, panáčci spí na patře. Nijak netrpí, rozhodně je nevenčí vyčůrat, vykakat a mazej domů. Chodí na túry, v týdnu se všemi běhají. Občas doma o psa zakopnou a stanování je taky trochu horší (museli pořídit rodinný), ale jinak si nestěžují. I mému psovi stačí obývák, potažmo je většinou tam, kde jsem já. Dokola průchozích 130 m2 využívá pouze v případech, kdy je venku hnusně a je nutné přede mnou vzít dráhu. Když jsem hlídala a byly tady 3 kousky, tak to sice občas prosvištělo kolem, ale byli to puberťáci. Většinu času se satani masakrovali v posteli nebo na gauči a běhali v obýváku okolo stolu. Jo a ještě využívali kuchyň k tomu, aby v pravidelných intervalech obručkovali linku, jestli není v dosahu něco, co by šlo čmajznout a pozřít. Nutně moc prostoru nepotřebovali a naopak mi doma bujela anarchie, jak jsem je neměla pod kontrolou.

No mě to nepřijde nemožný, ale myslím, že je dobře vyzkoušet, jak se jim bude žít po sestěhování a aby měli na paměti možnost, že více méně pohodička bude nebo může být příchodem štěněte narušena.
No na to bude mít asi zadavatelka čas, dost pochybuju, že už je čekatelkou na štěně, co je už narozené.

Já mám samozřejmě větší psi, takže to není to samé jako u zadavatelky, ale když má Gina dobrou náladu a začnou se s Matesem nahánět a mordovat, většinou to berou po gaučích, občas jim ležím v cestě..,.tak to se přiznám, že jsem ráda, že máme barák...to hudruju, ať se jdou mordovat nahoru do ložnice.

13.12.2022 01:40
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak určitě se to dá tři menší psi v garsonce. Zvláš´t jesli má zadavatelka moře času, jak jsem vyrozumněla z úvodního příspěvku. Ono mít psy v bytě člověka nutí víc se snažit s procházkama aktivitama. Asi na něm bude mít víc času, než bude ten baráček. Já bych teda minimálně počkala, jak si to v té garsonce sedne, co sousedi. Na tollera je opravdu dlouhá čekací listina, takže je možné, že přijde toller a barák zároveň. To bych pak nechtěla dodělávat barák a mít časově náročné štěně, ale někteří lidi si v té době klidně pořídí pár koní, pozemek, dva psy a nemají problém. Někdo má prostě energie víc, já bych to nedávala.

13.12.2022 07:39
janaa

XXX.XXX.174.242

Ježiš,zas se na tollera nečeká roky,neblbněte

13.12.2022 08:33
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Sehnat třetího je velmi složité,
kór tollera .
Ona to zvládne, vyzná se v tom,
má tolik energie.
Už to vidím, jak to frčí.

13.12.2022 08:40
Monyta

XXX.XXX.243.9

rapotacka11 napsal(a):
Sehnat třetího je velmi složité,
kór tollera .
Ona to zvládne, vyzná se v tom,
má tolik energie.
Už to vidím, jak to frčí.

tak teda si na neho počkam aj dva roky

13.12.2022 08:45

Monyta napsal(a):
tak teda si na neho počkam aj dva roky

..mohu se zeptat jaký vycvik a aktivity děláte s kníračkami?

13.12.2022 08:53
Monyta

XXX.XXX.243.9

..mohu se zeptat jaký vycvik a aktivity děláte s kníračkami?

So staršou robím agility len nie súťažne a dlhé prechádzky plus nejaké tie triky. Poslušnosť som snou robila sama a je ľahko cvičitelna od šteniatka.

S mladšou robím základy poslušnosti, chcela by som s ňou začať obedience a tiež dlhé prechádzky ako s prvou. Ešte k tomu ma rada aportovanie. Ešte miluje plávanie.
No a po Novom roku chcem s nimi začať behať canicroos.

13.12.2022 09:00

Monyta napsal(a):
So staršou robím agility len nie súťažne a dlhé prechádzky plus nejaké tie triky. Poslušnosť som snou robila sama a je ľahko cvičitelna od šteniatka.

S mladšou robím základy poslušnosti, chcela by som s ňou začať obedience a tiež dlhé prechádzky ako s prvou. Ešte k tomu ma rada aportovanie. Ešte miluje plávanie.

..děkuju za odpověď......zkuste s nimi i sportovní kynologii, jsou moc šikovní na prachové práce a jsou přímo zkoušky pro malá plemena, kde mali knírači excelovali...podívejte se na náplň zkoušek ZMMP

13.12.2022 09:47

janaa napsal(a):
Ježiš,zas se na tollera nečeká roky,neblbněte

Roky né, ale půl roku klidně jo. Zvlášť pokud chci konkrétní spojení. Já čekala víc jak půl roku i na GR, po zkušenostech už jsem nechtěla vzít někde - leckde štěně hned. Ono se třeba hodně radí: jeďte se podívat na výstavu. Jo, podívat se a pokecat, ale pečlivě ty informace i vyhodnotit, příp. probrat se zkušenými chovateli. Kdyby vybírala štěně podle toho, co se mně líbilo na výstavě, tak dnes mám doma psa od Růžičkový a nejspíš bez PP.

13.12.2022 09:48
janaa

XXX.XXX.174.242

Roky né, ale půl roku klidně jo. Zvlášť pokud chci konkrétní spojení. Já čekala víc jak půl roku i na GR, po zkušenostech už jsem nechtěla vzít někde - leckde štěně hned. Ono se třeba hodně radí: jeďte se podívat na výstavu. Jo, podívat se a pokecat, ale pečlivě ty informace i vyhodnotit, příp. probrat se zkušenými chovateli. Kdyby vybírala štěně podle toho, co se mně líbilo na výstavě, tak dnes mám doma psa od Růžičkový a nejspíš bez PP.

To jo,ale už několikrát tu padlo,že bude barák postavený dřív než bude štěně. Tak tak dlouho se fakt nečeká

13.12.2022 09:50

janaa napsal(a):
To jo,ale už několikrát tu padlo,že bude barák postavený dřív než bude štěně. Tak tak dlouho se fakt nečeká

No, ale barák může bejt postavenej klidně do roka, když se mákne. Svépomocí teda, ne s firmou.

13.12.2022 09:54
Monyta

XXX.XXX.243.9

Popravde som bola pred dvomi týždňami na výstave u nás v Ba a išla som pozrieť hlavne na Tollerov a to plemeno sa mi neskutočne zalubilo 🙂 hneď som si našla aj majiteľov danej chs a bola som s nimi aj tento víkend vonku a všetko mi o nich povedali teda boli vonku s ich fenkou ktorú chcú na jar kryt s psikom z Nemecka.

Takze mi ukázali čo robí taký toller a čo očakávať od neho a hlavne som videla aj tu fenku aká je a aké má predispozície.

Ako nehovorim, že chcem teraz hneď Tollera ale dúfam že blízkej budúcnosti sa mi to podarí ho vlastniť keďže toto plemeno je u nás na SVK pomenej než oproti Česku:)

13.12.2022 10:01

Monyta napsal(a):

..ještě mně tak napadlo, že pokud se intenzivně cvičí, je dobré vzít si třetího psa, až by ten nejstarší byl tak cca 7 až 8letý....protože takhle se stane, že vám všichni tři psi odejdou zhruba nastejno do sportovního důchodu...navíc pak budete mít na vycvik a aktivity s tím třetím více času a těm starším nebude vadit, že se jimi až tak nezaobíráte.....

13.12.2022 10:03
janaa

XXX.XXX.174.242

Monyta napsal(a):
Popravde som bola pred dvomi týždňami na výstave u nás v Ba a išla som pozrieť hlavne na Tollerov a to plemeno sa mi neskutočne zalubilo 🙂 hneď som si našla aj majiteľov danej chs a bola som s nimi aj tento víkend vonku a všetko mi o nich povedali teda boli vonku s ich fenkou ktorú chcú na jar kryt s psikom z Nemecka.

Takze mi ukázali čo robí taký toller a čo očakávať od neho a hlavne som videla aj tu fenku aká je a aké má predispozície.

Ako nehovorim, že chcem teraz hneď Tollera ale dúfam že blízkej budúcnosti sa mi to podarí ho vlastniť keďže toto plemeno je u nás na SVK pomenej než oproti Česku:)

Tak pro štěně klidně můžete do Čech. Jen počítejte s tím,že toller je relativně nové plemeno, a ty povahy bývají hodně odlišné kus od kusu. Jakože fakt hodně. Takže je fajn, že jste byli venku,viděla jste tollera v reálu, ale o plemeni jako takovém vám toho zas tolik neřekne. Znám tollery jemné,citlivé až moc (určitá měkkost na výcvik je pro ně typická), znám tollery hyperaktivní, hodně tollerů je ukňučených, a poměrně dost má i problém s ostatními psy (o čemž se moc nemluví). Toller je sympatické plemeno,ale má svá specifika a s odlišností povah napříč plemenem je potřeba počítat

13.12.2022 10:12

Monyta napsal(a):

Tady jich taky moc není. A někteří chovatelé si hodně vybírají a prodají jen tomu, kdo bude jezdit na výstavy a věnovat se výcviku. Osobně znám jen CHS z Jesenické smečky. Co se týká práce, tak se mně moc líbila fenka z polské CHS Jumping Hunters (zmiňovala jsem ji výše). Já si tollera ale už určitě nepořídím, ta povaha mně připadá až moc komplikovaná, na to už se necítím.

13.12.2022 10:15
Monyta

XXX.XXX.243.9

Tady jich taky moc není. A někteří chovatelé si hodně vybírají a prodají jen tomu, kdo bude jezdit na výstavy a věnovat se výcviku. Osobně znám jen CHS z Jesenické smečky. Co se týká práce, tak se mně moc líbila fenka z polské CHS Jumping Hunters (zmiňovala jsem ji výše). Já si tollera ale už určitě nepořídím, ta povaha mně připadá až moc komplikovaná, na to už se necítím.

Inak myslite si, že Toller je jedine plemeno na svete, ktoré je komplikované ?

13.12.2022 10:18

Monyta napsal(a):
Inak myslite si, že Toller je jedine plemeno na svete, ktoré je komplikované ?

To asi ne, ale vzhledem k tomu, že se specializuju jen na retrívry, tak to o jiných tvrdit nemůžu. Jen jak píše Jana výš, kvůli té málopočetnosti jsou ty povahy občas nevyrovnaný. Ale samozřejmě se to může občas objevit i u GR, to netvrdím, že ne. Jen ve svým věku už nechci jít prvoplánovitě do plemena, kde není nic jistý. To už jsem si prošla s útulkáčema a už fakt ne.

13.12.2022 10:27
Monyta

XXX.XXX.243.9

To asi ne, ale vzhledem k tomu, že se specializuju jen na retrívry, tak to o jiných tvrdit nemůžu. Jen jak píše Jana výš, kvůli té málopočetnosti jsou ty povahy občas nevyrovnaný. Ale samozřejmě se to může občas objevit i u GR, to netvrdím, že ne. Jen ve svým věku už nechci jít prvoplánovitě do plemena, kde není nic jistý. To už jsem si prošla s útulkáčema a už fakt ne.

Chápem, asi sa treba viac pýtať ľudi čo toto plemeno vlastnia. Spraviť si vlastný usudok.

13.12.2022 14:15
Terven

XXX.XXX.110.191

..ještě mně tak napadlo, že pokud se intenzivně cvičí, je dobré vzít si třetího psa, až by ten nejstarší byl tak cca 7 až 8letý....protože takhle se stane, že vám všichni tři psi odejdou zhruba nastejno do sportovního důchodu...navíc pak budete mít na vycvik a aktivity s tím třetím více času a těm starším nebude vadit, že se jimi až tak nezaobíráte.....

Úplně jsem se lekla toho důchodu
Já je mám 7 a 9 let a pořád mám pocit, že jsme na začátku a máme toho fůru před sebou. Je fakt, že děláme hlavně nosework a ten se dá provozovat prakticky až do smrti. Ale pohrávám si i s myšlenkou na rally obedience, plánuju intenzivnější turistiku...zatím žádný známky stárnutí nepozoruju, maximálně Vikině stárne slinivka, bohužel.
Občas mi někdo řekne o nějakým psu "to víte, už mu je devět" a já vždycky pokejvám hlavou a vzápětí se leknu, že pinčové je taky devět.
Je pravda, že mám kousky s předpokladem dlouhověkosti, v případě velkých psů už bych měla seniory.
Máme psího kamaráda, je to takovej obří mix šmrncnutej argentinskou dogou. Narodil se snad na den stejně s Vikinou, obě dvě ho milujou a milujou hlavně obsahy kapes jeho páníka. Vždycky jsme se potkávali na jednom místě u lesa, ale teď už je to jinak. Pán s obřím mixem postupně zkracuje vycházky, pes se pohybuje ztěžka, už se mu nechce...je to smutný, zvlášť v porovnání s Vikinou, která mi přijde, že je teď v nejlepším a od doby, co je na pankretický dietě je jako na turbo pohon.
Už se to tu kdysi probíralo- každej to má nastavený jinak. Já jsem naopak ráda, že mám psy cca podobně starý, časově bych nedávala dva různý režimy - mlaďocha a seniora. A navíc by mi bylo líto, že senior je doma sám, zatímco já lítám venku s mlaďochem.

13.12.2022 14:34

Terven napsal(a):
Já je mám 7 a 9 let a pořád mám pocit, že jsme na začátku a máme toho fůru před sebou. Je fakt, že děláme hlavně nosework a ten se dá provozovat prakticky až do smrti. Ale pohrávám si i s myšlenkou na rally obedience, plánuju intenzivnější turistiku...zatím žádný známky stárnutí nepozoruju, maximálně Vikině stárne slinivka, bohužel.
Občas mi někdo řekne o nějakým psu "to víte, už mu je devět" a já vždycky pokejvám hlavou a vzápětí se leknu, že pinčové je taky devět.
Je pravda, že mám kousky s předpokladem dlouhověkosti, v případě velkých psů už bych měla seniory.
Máme psího kamaráda, je to takovej obří mix šmrncnutej argentinskou dogou. Narodil se snad na den stejně s Vikinou, obě dvě ho milujou a milujou hlavně obsahy kapes jeho páníka. Vždycky jsme se potkávali na jednom místě u lesa, ale teď už je to jinak. Pán s obřím mixem postupně zkracuje vycházky, pes se pohybuje ztěžka, už se mu nechce...je to smutný, zvlášť v porovnání s Vikinou, která mi přijde, že je teď v nejlepším a od doby, co je na pankretický dietě je jako na turbo pohon.
Už se to tu kdysi probíralo- každej to má nastavený jinak. Já jsem naopak ráda, že mám psy cca podobně starý, časově bych nedávala dva různý režimy - mlaďocha a seniora. A navíc by mi bylo líto, že senior je doma sám, zatímco já lítám venku s mlaďochem.

.....tak ten důchod myšleno v uvozovkách...u toho noseworku je to věkově neomezeno a vůbec pachove práce si myslim, že mohou provadět I psí senioři , ale třeba ve sportovce už mají na závodech od 8 let svoji třídu - pravda velká a střední plemena, kdy se např. snižují překážky. ..Keliš na jaře šestiletý, že by spomalil nebo v myšlení dospěl, také nepozoruji ....no a obedience planuju až se opravdu spomali a začne dříve myslet než jednat pakliže se toho oba ve zdraví dožijeme.....

14.12.2022 08:29
Monyta

XXX.XXX.243.9

Terven napsal(a):

Tiež si myslím, že moje dve fenky malého bradáča budú stále také aké sú doteraz no možno budú o niečo kludnejšie.. Ale tiež nie som zástanca toho, že by som priviedla domov šteniatko, keď mám doma seniora, ktorý potrebuje svoj kľud a mohol by byt zlý na šteniatko to nikto nevie. I keď moje dve fenky su nekonfliktne voči psom teda len voči väčším plemenám lebo majú s nimi zlu skúsenosť, ale sú na druhej strane dobré.

Ak by som si ďalší rok zaobstarala šteniatko, tak by som mala na neho určite viac času. No a keď by sme sa rozhodli za par rokov s priateľom si urobiť rodinku, tak cca za 5 rokov by boli všetky tri už možno kľudnejšej povahy.

A teda nemala by som s nimi veľa starosti skôr by mi to pomohlo keby sa mi narodí bábätko, keď už budú moji psíci o niečo starší než keby mam doma pojašene šteniatko :D alebo mladého psa.

Toto je len môj názor.

Přidejte reakci

Přidat smajlík