Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2022 15:07
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

Zdravím vás,
jdu s dotazem, zda nemáte někdo zkušenost. Máme na zahradě kotce, které jsou ze 3 stran plné, ale i tak z té přední strany, když prší nebo sněží, tak se to do kotců dostane a vzhledem k tomu, že podlahy jsou dřevěné, tak to pak klouže a chtěla bych tomu nějak zamezit, aby psi neleželi v mokrém. Koukala jsem např. na tohle https://www.stavebninyhrou.cz/sklolaminatova-vlnita-role-uniroll-76-18-cira-uv/ , že bych to připevnila na spodní část mříží, že by to pomohlo. Řešil jste někdo něco podobného?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2022 21:36

Známí dělali primárně kvůli sluníčku střechu s přesahem 1,5 m, která jde zasunout. Funguje to dobře i při dešti a sněžení.

14.12.2022 08:21
assil

XXX.XXX.225.195

Tuhle vlnitou roli jsem měla kdysi v želvím výběhu, v mrazu křehne a pak se láme a má to pak docela ostrý hrany. A vydrží vám to fakt tak jednu max dvě zimy. Na kotec bych se to bála dát i že do toho pes kousne a pořeže si tlamu.. Známí mají na kotci zvenku na mříži držáky a na zimu tam dávají dřevěnou desku.

14.12.2022 09:00
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

assil napsal(a):
Tuhle vlnitou roli jsem měla kdysi v želvím výběhu, v mrazu křehne a pak se láme a má to pak docela ostrý hrany. A vydrží vám to fakt tak jednu max dvě zimy. Na kotec bych se to bála dát i že do toho pes kousne a pořeže si tlamu.. Známí mají na kotci zvenku na mříži držáky a na zimu tam dávají dřevěnou desku.

No právě toho poranění se trochu bojím. Ta dřevěná deska je asi řešení, původně jsem chtěla něco průhledného, aby tam nebyli zase moc zabarikádovaný, ale to se hold nedá nic dělat . Díky

14.12.2022 09:02
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Známí dělali primárně kvůli sluníčku střechu s přesahem 1,5 m, která jde zasunout. Funguje to dobře i při dešti a sněžení.

I to je řešení, akorát o něco pracnější, to už bych musela zaměstnat chlapa

14.12.2022 09:52
assil

XXX.XXX.225.195

HalíBelí napsal(a):

Tak ono službu by udělala i obyčejná rohož v roli přivázaná na mříž a holt každý rok dva taky dát novou. V podstatě jde i přivázat tam nebo přitlouct tu zelenou plachtu co prodávají, dávám to v zimě na králíkárnu. Ale tohle jsou řešení spíš krátkodobá a hlavně esteticky nic moc. Dřevěná deska samo vypadá mnohem líp.
Jo ta vlnitá role je stejně průhledná do prvních mrazů, pak jak to křehne, matní to.

14.12.2022 10:01
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

Tu zelenou plachtu by asi trhali. Máme tu nějaký zbytky osb desek, tak je asi použiju.

14.12.2022 10:36

Teda nevím jak kdo, ale já si nedovedu představit, že zavřu psa do kotce, který má plné tři stěny a tu čtvrtou zakrytou něčím neprůhledným.

14.12.2022 10:48
assil

XXX.XXX.225.195

Teda nevím jak kdo, ale já si nedovedu představit, že zavřu psa do kotce, který má plné tři stěny a tu čtvrtou zakrytou něčím neprůhledným.

Ta čtvrtá nebývá zakrytá celá, ale jen částečně a spousta psů je v kotci jen v noci, tak čemu to pak vadí?

14.12.2022 10:52

assil napsal(a):
Ta čtvrtá nebývá zakrytá celá, ale jen částečně a spousta psů je v kotci jen v noci, tak čemu to pak vadí?

Ano, záleží na tom, jak, do jaké výšky, bude čtvrtá strana zakrytá. Pokud pes uvidí z kotce ven, tak OK. Nebo pokud je v kotci jen na noc...

14.12.2022 11:01
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

JJ, jednalo by se jenom o spodní část, dejme tomu 60cm, přes to uvidí. Jinak v kotci je nemám trvale, většinou jsou všichni nasáčkovaný doma. Ale někdy je prostě do těch kotců dát musím. Jsou naučení a jsou tam v klidu.

14.12.2022 22:22

HalíBelí napsal(a):

Tak do toho, od čeho ty chlapy máme?

15.12.2022 11:11
HalíBelí

XXX.XXX.213.39

No jo, když s tím kolik má volného času, by to bylo hotový tak v červenci příštího roku

15.12.2022 11:17
bery25

XXX.XXX.33.217

Tak do toho, od čeho ty chlapy máme?

no mohol by som,ale uverejnit to možem až po 22hodine

Přidejte reakci

Přidat smajlík