Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2022 09:40
Zemi

XXX.XXX.76.78

Dobrý den, mám doma velké psí plemeno (kavkazak), který mi moc nechce jíst. Je hubený docela dost. Suché granule nesní, barfovat nemůžu, protože ze syroveho zvraci. Granule musí mít superpremiovky, jiné nesní. Teď mám ontario a royal canin, ty mi ještě trosku jí, ne samozřejmě samotné. Dávám mu masový vyvar, třeba jen hrstku granulí, maso a do toho ještě trosku ryze nebo těstovin delikan. Jí asi 4-5x denně po malinkych porcích, ale stejně si myslím, ze ani tak neují porci, který by měl 50 kg pes sníst. Když mu toho dám víc, tak to buď nesní nebo sní, ale potom zase půl dne od jídla couvá a nadavuje se. Zdraví je, výsledky má dobré, je hravý, hyperaktivní, srst má krásnou. Jenom bych potřebovala docílit aspoň ty 3-5 kg nahoru. Ještě mu zkouším dávat tunak s ryzi a vajíčkem nebo tvaroh s vajíčkem, ale zatím se k tomu moc nemá. Jako pamlsky mu dávám sušené maso ( buď kuře nebo kachnu) Napadlo mě, zkusit koupit susene mleko pro stenata a dávat mu to na svacinku. Může to tak být? Nebo je štěnecí mléko už pro dospěláka nevhodné? Nebo kdyby někoho napadlo ještě něco budu moc ráda za rady. Zatím jako váhu nemá nějak extrémně malou, že by to byl hazard ze zdravím, ale přibrat by ještě trochu potřeboval. Pro upřesnění, ne netýrám ho… mám ho z útulku a týral ho majitel predemnou, kdy skoro umřel na podvýživu a dehydrataci. Takže má stažený žaludek. V útulku přibral 17 kg, ale ještě tak těch 3-5 kg by bylo ideální. Děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2022 10:44

pastevci nežravci bývají
jak je starý?

15.12.2022 10:49
Zemi

XXX.XXX.76.78

4 roky. Žere fakt jenom to, co chce. V každém jídle musí být aspoň trochu masa, jinak se toho ani nedotkne

15.12.2022 11:01

také jsem krmila svého pyrenejáka vícekrát denně, také měl STOP a větší porci by nesnědl, i kdyby byla jediná za týden
tohle respektuj a krm, jak mu vyhovuje
však maso dávej, přílohami nešetři
skelety, krky....nežere?

můj pes začal žrát, jako opravdu žrát, až tak bych řekla kolem 6. roku
režim krmení si volil sám, vnucovat mu mé představy o tom kdy krmit se nesetkaly s úspěchem

15.12.2022 11:13
Zemi

XXX.XXX.76.78

To je pravda. Minule, když jsem ho krmila a on nechtěl, tak to maso nabral a já šťastná, ze žere, přišel ke mě a plivl mi ho na tricko 😂 takže už vím, ze když on nechce, proste nechce. Krky mu nedávám. Teď jsem zkusila koupit kuřecí srdce, ze mu z nich udělám vyvar, tak snad mu budou chutnat. Ještě jsem mu zkoušela dat za odměnu ucho a po tom se taky začal nadavovat. On vyžaduje fakt jenom to maso a minimálně přílohy. Když mu dam víc přílohy, tak v misce vybere jen maso, napije se vývaru a ryzi s granulema nechá. Tak mě právě napadlo to mliko pro štěnda, jestli by mu nepomohlo. Protože to je dost výživné

15.12.2022 11:22

No vítejte v klubu...mám pyrenejku téměř tříletou a jediný období, kdy pěkně jedla, bylo období překotného růstu do cca 7-8 měsíců. Od té doby je to boj. Do dvou let jsem jí defakto krmila z ruky, abych do ní nacpala zhruba to, co si myslím, že potřebuje mladý pes v růstu. Nebo jsem jí dělala švédský stůl, aby si mohla vybrat.
No a pak říkám děvče už jsi vyrostla a myslím, že žádný pes neumře dobrovolně hlady. Krmím primárně masem a má i nonstop k dispozici granule...jeden den se nají tak nějak normálně, druhej den mi řekne, že si mám večeři strčit někam, že jedla včera, třetí den jí dám zvěřinu, protože před 14-ti dny jí to omega chutnalo, ale teď mi řekne "co to je? Fuj, tak to jíst nebudu"
Nejlíp jí, když papá se mnou....co to zkusit taky, účel světí prostředky....třeba chlebík, namazat máslem, na to sýr a nebo šunku, nakrájet na kostičky, sednout si k pesanovi a jdeme papat....jednou ty, jednou já.
Jinak já mám ještě ročního berňuchu a to teda taky není žádný jedlík....u nás je to se psema spíš tak " ten nejí to a ten zas tohle a všichni dohromady nejí nikdo nic".

Obecně, když bychom se zaměřili čistě na nějakém přibrání pár kilíček, tak já si myslím, že nejspolehlivější je zařadit nějaké tučnější maso, třeba vepřové a více příloh, třeba těstovin....
A já osobně bych vyzkoušela něco netradičního...co takhle vánočka, klidně i s čajíčkem...moji pesani k tomu milovali i bílý kafe z melty. Milovali i třeba krupicovou kaši. Dělala jsem jim palačinky s tvarohem. Pekla jsem jim spešl bábovku s ovesnými vločkami.
Zkoušela jste třeba těstoviny zapéct s masem a vejcem.
Někdy třeba pomůže dát do krmení lososový olej, spoustě psům to voní a jedí s větší chutí.

V granulích se moc nevyznám, ale tak mě napadá, že bych na přibrání zkusila nějaký hodně nabušený, pro psy v zátěži nebo pro štěňata vekých plemen.....

Jinak obecně si myslím, že jestli se jedná jen o přibrání 3 kilíček, tak u padesátikilového psa bych to asi neřešila, myslím, že jestli pes váží 50 kilo nebo 53 kilo, že to je fakt jedno.

15.12.2022 11:32
Zemi

XXX.XXX.76.78

Noo, to jsem taky ráda, ze v tom nejsem sama. Přesně, co píšete. Dneska sezeru skoro i misku a ráno stejné jídlo a podívá se pohledem jakože fuj, to nemyslíš vážně 😂😂 bože, taky ho krmim z ruky, protože jinak by nežral vůbec. Vždy u něho sedím a nabagruju to do dlaně, pak mu s tím člověk musí zamávat před čumákem styl letadýlko a pak si teda dá. No jako kdyby vážil 60, tak by se mu taky noc nestalo. Je vysoký a mohutný hrudnik a pak to malinke bříško. Hlavně jde dost cítit pater a žebra. Nejhorší je, že má dost pohybu, takže co sní, to zase spálí.Já prave měla vždy psy, kterým jsem fakt jidlo musela hlídat, aby nebyli tlusti a teď mě to stojí drinu a přemlouvání, aby vůbec jedl. Kupuju mi střídavě drůbež a vepřové maso na vývary a tu susenou kachnu a kuře). Ale s tou sunkou to je dobrý nápad. Snad to nedopadne tak, ze on bude furt hubený a já se neunesu. 😂😂😂 protože se na mě bude jen dívat. Ale díky moc za radu, vyzkousim

15.12.2022 11:46
rennie111

XXX.XXX.43.190

Ja moje psy barfujem tak trendy v granuliach moc nesledujem, ale čo mi ešte napadlo je pridať tuky v nejakej podobe. Rybí/lososový olej, alebo ešte môžete vyskúšať aj škvarky, tie sú super na priberanie a psom veľmi chutia. Kupujte ale len v psích predajniach lebo ľudské sú slané. Škvarky sa dajú primiešať aj ku granuliam. A ešte by mohli byť fajn aj varené vajcia. Tiež sa dajú rozdrobiť a zamiešať do granúl.
A ešte taká úplná hlúposť, ale dakedy si pamätám, že babička vonkajším psom v zime do vývaru pridávala trocha kukuričného šrotu. A všetky boli vždy pekné tučné :)

15.12.2022 12:13

Zemi napsal(a):
Noo, to jsem taky ráda, ze v tom nejsem sama. Přesně, co píšete. Dneska sezeru skoro i misku a ráno stejné jídlo a podívá se pohledem jakože fuj, to nemyslíš vážně 😂😂 bože, taky ho krmim z ruky, protože jinak by nežral vůbec. Vždy u něho sedím a nabagruju to do dlaně, pak mu s tím člověk musí zamávat před čumákem styl letadýlko a pak si teda dá. No jako kdyby vážil 60, tak by se mu taky noc nestalo. Je vysoký a mohutný hrudnik a pak to malinke bříško. Hlavně jde dost cítit pater a žebra. Nejhorší je, že má dost pohybu, takže co sní, to zase spálí.Já prave měla vždy psy, kterým jsem fakt jidlo musela hlídat, aby nebyli tlusti a teď mě to stojí drinu a přemlouvání, aby vůbec jedl. Kupuju mi střídavě drůbež a vepřové maso na vývary a tu susenou kachnu a kuře). Ale s tou sunkou to je dobrý nápad. Snad to nedopadne tak, ze on bude furt hubený a já se neunesu. 😂😂😂 protože se na mě bude jen dívat. Ale díky moc za radu, vyzkousim

Já to mám se psy tak na střídačku....afgán totál nežravka na cokoliv, co by mohlo připomínat jídlo pro osy...v té době jsem měla malé děti, tak jedl to, co jsem uvařila jim, nic moc kořeněného, nic přehnaně odoleného, ale lidské jídlo..kaši s pečeným kuřetem, svíčkovou s knedlíkem, file na másle, kuře na paprice s těstovinama, hovězí roštěnou omáčku s rýží.
Tak jasně není to jídlo pro psy, ale tak co už...on byl schopný třeba 3 dny nejíst.

Pak jsem měla psí dvojčata..křížence bernardýna a berňáka a ti zase byli jedlíci. Pes teda nejedl syrové, tak jsem jim vařilač ale to byla radost pro ně uvařit a vymýšlet co budeme vařit.

No a přišla pyrenejka a zkraje to vypadalo ok. A pak šlus ende a pak přišel berňák a tam jsem myslela, že problémy nebudou a je to to samý v bledě modrým.

Zrovna předevčírem jsem se naštvala, poté co opět nesnědli večeři,...a šli se pak dojíst granclema, že se na to můžu krajcvajc..,tak co já se budu furt snažit, tak si jezte granule (a to je u mě teda velkej výkon, protože jsem odpůrce granulí)...no a co byste řekli, včera nedostali k večeři maso...teda to není řečeno přesně...včera jsem jim nenabídla k večeři maso...a to zase chodili jakože "hele je čas na večeři" a já na to..."smolíček, žádný maso rozmražený nemám, běžte se najíst granulí"...no zkrátím to...granulí se od té doby nikdo nedotknul a já byla za Herodese, co trápí nebohé pejsky hlady.
Jo a jinak vám povím, co by madam oyrenejská jedla...dneska se mnou snídala ohřátý párky a teda vzhledem k blížícím se vánocům se ochutnávaly vanilkový rohlíčky...tak to je TOP mňamka..u toho i slintala.
A co teda miluje je hemendex, žloudky pěkně tekutý a do nich namáčet toustový chlebík (samozřejmě americkej tousťák, ne ten "obyč")...pro psy to dělám k snídani tak ze šesti vajec. No když nad tím tak přemýšlím tak vlastně papá pěkně...když se jí náhodně trefím do chuti,

15.12.2022 13:15
Zemi

XXX.XXX.76.78

No tak vidím, ze v tom nejsem sama. Já právě vždy měla pravý opak psy. Tak jsem z toho byla taková špatná. Budu zkoušet. Teď jsem vyzkoušela trik se sunkou a rohlíkem. Tak stal u mě díval se a když jsem mu kousicek odtrhla, tak pekne sežral šunku a rohlík vypadl z tlamy, ze to teda ne, ze chce jenom tu šunku 😂 Bude to boj, ale jak tady někdo psal, dobrovolne hlady určitě neumře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík