annonymmní

XXX.XXX.116.230
Dobrý den, už nějaký ten dotaz jsem sem psala ale píší znova. Moje fenka byla v pátek na vyndání stehů po kastraci a vybrání štěňat. Vet nám neřekl vůbec dobré zprávy.. rána je hnisavá a zanícená i přes to, že jsme hlídali aby ránu nelízala a byla pořád v čistém a suchém. Dostali jsme ještě před vyndáním dezinfekci, kterou používáme 2x denně a teď v pátek nám nasadili antibiotika které též užíváme 2x denně do čtvrtka. Chtěla bych se jen zeptat, jestli s tím nemá někdo nějakou zkušenost nebo radu která by pomohla od toho hnisání. V lékárně nám doporučili ránu otírat řepíkovým čajem ale někde jsem zase četla že to není vhodné. :((
Uživatel s deaktivovaným účtem

řepík je fajn. betadina jako dezinfekce.

Omývali jsme odvarem kycolu ( místní název pro starček ). Spolehlivě zlikviduje všechno hnisání, ale teprve potom, až se přestane, nastane hojení. Mazali jsme následně peruánským balzámem.
Taky se používá chlumák ( Chlumského roztok ).

pouzivam řepík, o tom starceku jsem nikdy neslysela, zajimave, diky !

napsal(a):
pouzivam řepík, o tom starceku jsem nikdy neslysela, zajimave, diky !
všechny staré "babky" jizerskohorské mají nasušené kvetoucí stvoly kycolu (starček fuchsův). I někteří místní zubaří doporučují kycol na všechny rány hnisáním hrozící, dokonce i na bércáky to někdy zabere...
I naší babče musíme každoročně nanosit podzimní žluté kytice, aby měla co do stínu na proschnutí zavěsit...