Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.12.2022 20:27
Žebro

XXX.XXX.113.136

Zdravím
Plánuji pořízení psa a jelikož se jedná o kupírovaného psa zabloudila jsem na polské stránky. Našla jsem a dala se do kontaktu s majitelem přes WhatsApp, číslo je polské majitel údajně z Ukrajiny, prodává štěňata do zahraničí. Štěňata prý posílá přepravní službou. Nemám žádné zkušenosti s koupí psa ze zahraničí, ráda bych sehnala někoho zkušeného kdo by mi mohl poradit. Byla mi zaslána kupní smlouva v angličtině k podpisu. Vím že je internet plný podvodníků a nerada bych naletěla.

Neregistrovaný uživatel

19.12.2022 20:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.217

Nejspis podvod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2022 20:32

a je to štěně úplně zadarmo a budete platit jen přepravu, že?

19.12.2022 20:57
Žebro

XXX.XXX.113.136

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
a je to štěně úplně zadarmo a budete platit jen přepravu, že?

Zadarmo není.
Dopředu bych měla platit jen přepravu a psa až při převzetí. Ale vážně nemám žádné zkušenosti tak netuším jak to chodí.

19.12.2022 21:03
Šarina

XXX.XXX.200.119

Žebro napsal(a):
Zadarmo není.
Dopředu bych měla platit jen přepravu a psa až při převzetí. Ale vážně nemám žádné zkušenosti tak netuším jak to chodí.

Chodí to tak, že zaplatíte přepravu, pak se něco stane na letišti, budou potřeba další vyšetření psa, vy doplatíte, pak bude muset pes ještě počkat, protože problémy (na UA je válka), vy zase zaplatíte, pak bude potřeba větší přepravka, vy zase doplatíte. No a to bude všechno, Dál nic.
Takhle se fakt pes nekupuje.

19.12.2022 22:02

Žebro napsal(a):
Zadarmo není.

a kde konkretne ten pes je? v Polsku nebo na UK?
jaka spolecnost by ho mela prepravovat?
to vse jde zkontrolovat.

Pes by mel byt uz starsi, mel by mit PP - muzou poslat nahled.
A zase podle plemena -jdou dohledat i chovatelske stanice, rodice, reference.

ten vas pripad je totiz trosku jiny nez obvykle podvody. ( inzerat pres prekladac, stene zadarmo, "jen" preprava se plati, anonymni platba pres western union atd. )

19.12.2022 22:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

no a s kupírovaným psem (uši) u nás nesmíte na žádné ofiko akce

19.12.2022 22:10

lupus4 napsal(a):
no a s kupírovaným psem (uši) u nás nesmíte na žádné ofiko akce

to je sice pravda, ale drzeni kupirovaneho psa je porad legalni a mozne

19.12.2022 22:41
Žebro

XXX.XXX.113.136

to vse jde zkontrolovat.

ten vas pripad je totiz trosku jiny nez obvykle podvody. ( inzerat pres prekladac, stene zadarmo, "jen" preprava se plati, anonymni platba pres western union atd. )

Na Ukrajině, ve Lvově údajně.
Společnost tato https://goodlogistics.com.ua/dostavka-v-iz-evropy/
Moc sem toho nezjistila, i ze smlouvy která mi byla poslaná sem toho moc nezjistila, nepíše ani název chs ale o PP sem si napsala, zatím bez odpovědi.

19.12.2022 23:16

jako -nejsem odbornik na dovozy.
ale -ve smlouve by melo byt stene presne definovano -absence CHS je varovani.
Cislo cipu tam je uvedeno?

19.12.2022 23:31
Evv

XXX.XXX.108.153

Žebro napsal(a):
Zdravím
Plánuji pořízení psa a jelikož se jedná o kupírovaného psa zabloudila jsem na polské stránky. Našla jsem a dala se do kontaktu s majitelem přes WhatsApp, číslo je polské majitel údajně z Ukrajiny, prodává štěňata do zahraničí. Štěňata prý posílá přepravní službou. Nemám žádné zkušenosti s koupí psa ze zahraničí, ráda bych sehnala někoho zkušeného kdo by mi mohl poradit. Byla mi zaslána kupní smlouva v angličtině k podpisu. Vím že je internet plný podvodníků a nerada bych naletěla.

Úplně nejlepší je zeptat se nějakých chovatelů plemene v čechách, oni se stejně všichni navzájem znají nebo o sobě aspoň vědí. Zkouknout fb, web a tak...
Ve smlouvě musí být definováno co kupujete, takže minimálně číslo čipu nebo tak. Ale upřímně opravdu chcete kupovat štěně jen proto že má v inzerátu napsané že má PP? Ono PP je sice hezký ale není to záruka dobrého, zdravého psa. To že má PP by jako informace stačit nemělo. :)

19.12.2022 23:38
Šarina

XXX.XXX.200.119

to vse jde zkontrolovat.

Je to jen marginální rozdíl.
Je úplně jedno, jestli je neexistující pes "zadarmo", nebo se má platit "po přepravě".
--------------------
Zadavatelko: když chcete koupit psa, tak musíte vybírat podle chovatelské stanice a buď osobně, nebo přes ověřené kontakty!
Seznámíte se s chovatelem, píšete si s ním, máte reference od lidí, znalých tohoto plemene, najdete někoho, kdo má od něj štěně, sledujete ho na sociálních sítích, podle výsledků výstav, závodů atd. Znáte oba rodiče štěněte, rodokmen, sledujete jak vrh roste, necháte si posílat fotky ... jak jednoduché toto dneska je oproti minulosti!
Uvědomte si, že žádný slušný chovatel nepošle štěně někam do trmatárie někomu, o kom nic neví, kromě nějaké zprávy na WhatsUp. To vám slíbí jenom podvodník.

I kdyby vám nakrásně poslali nějakou pofiderní smlouvu, kde bude uvedený nějaký pes s PP, tak pokud jste nedělala nic z toho, o čem píšu výš, tak nalítnete.

19.12.2022 23:43

Žebro napsal(a):
Na Ukrajině, ve Lvově údajně.
Společnost tato https://goodlogistics.com.ua/dostavka-v-iz-evropy/
Moc sem toho nezjistila, i ze smlouvy která mi byla poslaná sem toho moc nezjistila, nepíše ani název chs ale o PP sem si napsala, zatím bez odpovědi.

Pokud je pes fyzicky ve Lvově, tak 100% nebude “chovatel” spolupracovat s přepravcem sídlícím v Kyjevě a Oděse. To je vyloučené. Takže pravděpodobně je to podvod.
Pokud budete chtít poradit konkrétněji, můžete mi napsat do sz.

20.12.2022 12:26
Žebro

XXX.XXX.113.136

Moc všem děkuji, jdu raději od toho 😊

Neregistrovaný uživatel

20.12.2022 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.217

Žebro napsal(a):
Moc všem děkuji, jdu raději od toho 😊

A co to má být za plemeno? Já jen ze zatím všechna plemena včetně kupirovanych pp psu jsem v ČR našla takže by bylo jednodušší kontaktovat chovatele v ČR který takové zvíře má a poptat se odkud atd. Než toto.

20.12.2022 14:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A co to má být za plemeno? Já jen ze zatím všechna plemena včetně kupirovanych pp psu jsem v ČR našla takže by bylo jednodušší kontaktovat chovatele v ČR který takové zvíře má a poptat se odkud atd. Než toto.

Seriózní chovatel v ČR kupírovat nebude - proč by si dobrovolně piplal nestandardy a ještě riskoval oplejtačky se zákonem?

Neregistrovaný uživatel

20.12.2022 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Seriózní chovatel v ČR kupírovat nebude - proč by si dobrovolně piplal nestandardy a ještě riskoval oplejtačky se zákonem?

Znam chovatelku bandogu. Ma je kupirovane obe feny. Udat stenata nebyl problém a to feny jsou na top urovni.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2022 16:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

Pokud vim je zakaz kupirovani u nas. Ne zakaz vyjet za hranice třeba. Nebo se da koupit pes uz kupirovany ze zahranici. Možnosti je tuna.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2022 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.82

A zrovna tohle mi prijde jako menší zlo nez orevenzivne brakovat fene delohu a vaječníky pro svou pohodlnost

20.12.2022 17:03

Znam chovatelku bandogu. Ma je kupirovane obe feny. Udat stenata nebyl problém a to feny jsou na top urovni.

Tady nejde o feny (kupírované, asi ze zahraničí), ale štěňata. Ta tady nikdo nezkupíruje - teda neměl by. A o to zadavateli jde. Jestli jsem to správně pochopila.

20.12.2022 17:09
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A zrovna tohle mi prijde jako menší zlo nez orevenzivne brakovat fene delohu a vaječníky pro svou pohodlnost

Nejde o kupírování jako takové - já se netajím tím, že jsem příznivcem kupírovaných psů. Jde o to, že kupirováním ty psy člověk degraduje na nestandardy a pak už se nejedná o chov, ale o obyčejné povrchní rozmnožování psů pro prachy. Takové psy si zase pořizují povrchní lidi, kterým jde jen o to, aby si léčili komplexy "drsným" psem. Seriózní chovatel má trošku jiná kritéria chovu i výběru majitelů svých odchovů.

Neregistrovaný uživatel

20.12.2022 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.217

Nejde o kupírování jako takové - já se netajím tím, že jsem příznivcem kupírovaných psů. Jde o to, že kupirováním ty psy člověk degraduje na nestandardy a pak už se nejedná o chov, ale o obyčejné povrchní rozmnožování psů pro prachy. Takové psy si zase pořizují povrchní lidi, kterým jde jen o to, aby si léčili komplexy "drsným" psem. Seriózní chovatel má trošku jiná kritéria chovu i výběru majitelů svých odchovů.

Hele ja zrovna co se tyce tohohle povrchni nejsem. Ale kdyz rtw tak bez ocasu. Když achala tak bez hrivy. Atd. To ze nekdo chce zvire urciteho vzhledu neznamena ze chce mnozit na prachy. A to ze ten pes nesmi na fci vystavy... No fci neni pupek sveta bez ktereho by nebylo nic. Je to byrokratickej moloch kterej se zvrhnul jak unie a je neschopnej inovací a změn. Za me zadna skoda nechovat pod fci

20.12.2022 22:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Hele ja zrovna co se tyce tohohle povrchni nejsem. Ale kdyz rtw tak bez ocasu. Když achala tak bez hrivy. Atd. To ze nekdo chce zvire urciteho vzhledu neznamena ze chce mnozit na prachy. A to ze ten pes nesmi na fci vystavy... No fci neni pupek sveta bez ktereho by nebylo nic. Je to byrokratickej moloch kterej se zvrhnul jak unie a je neschopnej inovací a změn. Za me zadna skoda nechovat pod fci

FCI není svatá, ale pořád je nejtransparentnější ze všech evropských organizací - tohle prostě nikdo nezpochybní.
Zrovna u rtw vidím v ocase nejmenší problém - mnohem víc by mě trápily ty tragický povahy a zdraví, a věřte, že jestli to v FCI stojí za houby, tak mimo ni to je úplný průser, protože tam se chová na odpadu, který neprojde do FCI chovu.

20.12.2022 22:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Mimochodem pes s kupirovánýma ušima nesmí v ČR na ŽÁDNÉ akce - ne jen na akce FCI.

20.12.2022 23:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Mimochodem pes s kupirovánýma ušima nesmí v ČR na ŽÁDNÉ akce - ne jen na akce FCI.

Jestli se nepletu, tak nesmí ani jako nesoutěžící, čili jen doprovod...

20.12.2022 23:07
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Terven napsal(a):

Nesmí.no ...

21.12.2022 00:31

Terven napsal(a):

..nesmí dělat ani zkoušky canisterapeutickeho psa, tedy dříve, pochybuji, že by se to změnilo.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík