Mishala

XXX.XXX.96.195
Zdravím vás všechny, zoufale vás prosím o jakoukoliv pomoc či radu.🙏 Nevím kde začít... Máme doma 3 měsíční fenu snažím se jí naučit čůrat na plenu po dobu, kdy jsme doma. Samozřejmě s ní dostatečně chodíme ven, ale občas to prostě neodhadneme a vyčůrá se doma. Nevidím na tom nic špatného, ale nejraději čůrá na plovoučku nebo koberečky a taky se stalo, že se nám vyčůrala na postel na kterou nesmí. Musím podotknout, že po dobu kdy jsme v práci chodí čůrat i kadit na plenu a vždy ji za to pochválíme a dostane pamlsek. Nevím čím to je, že když doma jsme tak na tu plenu nejde, nechci ji vůbec nijak fyzicky trestat, ale obden prát koberce se mi taky zrovna nechce. Zoufale vás prosím o radu. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mishala
napsal(a):
Zdravím vás všechny, zoufale vás prosím o jakoukoliv pomoc či radu.🙏 Nevím kde začít... Máme doma 3 měsíční fenu snažím se jí naučit čůrat na plenu po dobu, kdy jsme doma. Samozřejmě s ní dostatečně chodíme ven, ale občas to prostě neodhadneme a vyčůrá se doma. Nevidím na tom nic špatného, ale nejraději čůrá na plovoučku nebo koberečky a taky se stalo, že se nám vyčůrala na postel na kterou nesmí. Musím podotknout, že po dobu kdy jsme v práci chodí čůrat i kadit na plenu a vždy ji za to pochválíme a dostane pamlsek. Nevím čím to je, že když doma jsme tak na tu plenu nejde, nechci ji vůbec nijak fyzicky trestat, ale obden prát koberce se mi taky zrovna nechce. Zoufale vás prosím o radu. Děkuji.
Viz výše - plenu vyhodit a najít si těch 126 vláken, kde se řeší stejný problém.
Jo a ve 3 měsících je pro většinu štěňat ještě brzy, aby byla 100% čistotná. Ale hlavně opravdu vyhoďte tu plenu - už teď vidíte, že vám fenka vyměšuje kdekoliv. Protože ji učíte, že dělat to doma je normální. Dokonce ji za to chválíte a dáváte pamlsek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

HMMM - keď ste doma tak má čurať na plienku? Keď som doma tak chodíme venčiť vonku - teda aspoň u nás je to tak a nikdy mi nič iné ani nenapadlo (no už som stará a modernostiam asi nerozumiem) No teda vlastne my sme nikdy ani nič také ako učenie na podložky nevymysleli ... A keď doma nie ste, tak to robí na podložku a vy ju pochválite a odmeníte - ako kedy? Keď prídete domov t.j. po xy minútach resp. hodinách ? Ak teda nemáte psa absolútne geniálneho a mixnutého s človekom tak to 100% nechápe! Pes spája veci v horizonte max dvoch troch sekúnd, čin - následok. Čokoľvek presahujúce danú časovú hranicu nechápe, alebo si to spojí s niečím úplne iným. Ale o tom je to spústa diskusií.. Ja ako stará a nemoderná osoba trvám na svojom presvedčení, že pes sa venčí von! Neviem totiž v praxi si prestaviť ako vysvetľujem psovi, že toto je handra na to a toto už nie - lebo to je koberec a pod.