Pán neudržel svého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2022 13:56
Doron

XXX.XXX.29.118

Chci se s vámi podělit o zážitek z dnešního venčení.
Jdeme po úzký lesní cestě, já,dva moji psi na volno a bázlivá čubička, co jí hlídám,na vodítku.
Proti nám statný mladý muž a statný československý vlčák.
Takže klasika, zavolám psy k noze a volám z dálky, dobrý den, je v pohodě?, můžem? A mladík pokrčí bezradně rameny, to já nevím,co udělá..:)))
Tak říkám, dobrý, my vás obejdeme.
Obcházím je asi dvaceti metrovým obloukem lesem a najednou koukám, pes se k nám řítí a za ním v předklonu na vodítku zavešenej jeho pán:)))
Že ho prej neudrží..
A takovej fakt sportovec urostlej.
No, věřili byste tomu?

31.12.2022 14:24
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Doron napsal(a):
Jdeme po úzký lesní cestě, já,dva moji psi na volno a bázlivá čubička, co jí hlídám,na vodítku.
Takže klasika, zavolám psy k noze a volám z dálky, dobrý den, je v pohodě?, můžem? A mladík pokrčí bezradně rameny, to já nevím,co udělá..:)))
Obcházím je asi dvaceti metrovým obloukem lesem a najednou koukám, pes se k nám řítí a za ním v předklonu na vodítku zavešenej jeho pán:)))
Že ho prej neudrží..
No, věřili byste tomu?

Věřili, bohužel. Když jsem ještěelq psa, bydlela jsem na sídlišti, byl ti jeden Čau čau a jeho panička, všichni je obcházeli obloukem a ani to nestačilo. Já sama jsme se jí jednou snažila obejít, bahnem, ale čau čau nabral směr a ona za ním cupitala tím bahnem, nakonec se jí vysmekl a jen koukala, na tu měli, kterou jsem se já snažila urovnat. Naštěstí to skončilo bez úrazu, jen lítaly chlupy. Sousedi na chalupě si pořídili Cane Corso, nikdo ho nezvládal, celá vesnice už věděla, že ho berou jednou týdně do lesa, sice na vodítku, ale nikdo ho neudržel, takže ten den byl les liduprázdný. Chudák pes, nevychovaný, specializovaný. Občas měl snahu majitelky bratr, ten ho zvládal, věnoval se mu, ale pak se nepohodli, přestal jezdit a pes jen bezprizorně přežíval, teď mají dalšího psa, ale neviděla jsme ho. No a tak bych mohla pokračovat,

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2022 14:25

Doron napsal(a):
Že ho prej neudrží..
No, věřili byste tomu?

Já bych věřila všemu. Ale nepřestává mě to překvapovat. Tak přeci tohle mu pes nemohl udělat poprvé. Tak když ví, že má s udržením psa problém, tak třeba řeknu "moment" a přivážu psa u stromu.

31.12.2022 14:34

tak věřila, fyzicky to není problém, v bull sportech ti psi tahají lokomotivu a to jsou mnohem menší než čsv, to stejný sáňoví psi, psi mají prostě páru, prý jeden v pohodě dlouhodobě uveze 3x tolik, než váží (že, Noro, počkej, až ještě zdraží nafta)

no a že je ten člověk debi1, to bohužel není k neuvěření vůbec.

31.12.2022 14:37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já bych věřila všemu. Ale nepřestává mě to překvapovat. Tak přeci tohle mu pes nemohl udělat poprvé. Tak když ví, že má s udržením psa problém, tak třeba řeknu "moment" a přivážu psa u stromu.

No, asi to nestihnul. Nebo by si musel přiznat, že na to nemá. Nebo to ví a už žije s tím, že to vždycky nějak dopadne. Nebo nevím.

Tady už se asi ví, že nejsem majitelem psa. Mám jenom kocoury a koně. Ale přijde mi to podobné - nepořídila bych si plnokrevníka, protože vím, že na něj bych neměla koule. A stejně, až (jestli) si budu v důchodu vybírat psa, tak kromě toho, že bude z útulku, tak zvážím své možnosti. Fyzické a psychické. Takže něco malého, chlupatého, nejspíš i staršího.

31.12.2022 14:37
Doron

XXX.XXX.29.118

Já ho to trochu naučila snad:))
Volala jsem, jste chlap!, udržíte psa přece! Udělejte páku, zakloňte se!
A tomu konečně porozuměl, asi student ČVUT:)))
Ale fakt to byl silnej chlap.
Jo, a do toho ještě křičel hodneeej!!! hodneeej!!! aby byl pes hodnej:))

31.12.2022 14:49

Doron napsal(a):
Já ho to trochu naučila snad:))
Volala jsem, jste chlap!, udržíte psa přece! Udělejte páku, zakloňte se!
A tomu konečně porozuměl, asi student ČVUT:)))
Ale fakt to byl silnej chlap.
Jo, a do toho ještě křičel hodneeej!!! hodneeej!!! aby byl pes hodnej:))

Asi student ČVUT.

Jsem s těmi koňmi trapná. Vím, že to není totéž, co pes, ale... když se na vodítku dá zvládnout a naučit chodit 600 kg... I když, ono se začíná od těch 60 kg coby hříběte.

31.12.2022 15:21

taky to nemusel být majitel.......

31.12.2022 15:31

jasný, že velký pes, možná cokoliv nad 10 kg, chodí na tom vodítku stejně, jako chodí na vodítku kůň. není to o fyzické převaze.

ale bohužel kůň je pro většinu lidí nedostupný, zatímco psa pořídí každej tydýt.

31.12.2022 16:11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jasný, že velký pes, možná cokoliv nad 10 kg, chodí na tom vodítku stejně, jako chodí na vodítku kůň. není to o fyzické převaze.

ale bohužel kůň je pro většinu lidí nedostupný, zatímco psa pořídí každej tydýt.

No, ono dřívavějc i toho koně - vyřazeného dostiháka za 15 - 20 000. A pak ustájení za 1 500... A pak bylo jenom divení se. Že to není jako v romantických filmech.

Dneska se ty ceny naštěstí posunuly. Ale i tak. Ne každý si nechá poradit. Stejně jako u těch psů.

31.12.2022 17:36

Zažila jsem, že velkého psa vedli dva lidi na dvou vodítkách mezi sebou. Když jsem se s nimi měla minout, odbočila jsem pro jistotu na pěšinu, i když cesta byla dost široká. Ten způsob vedení psa se mi zdál podivný.
A pak volání : " To máte fenu? Běžte pryč, pryč běžte ". To už jsem byla dost vysoko ve stráni. "Slyšíte? Běžte dál, dál, my ji neudržíme" Už jsem byla vysoko nad cestou ve stráni porostlé křovím. Nevím kam šli, možná měli u silnice auto. Když jsme se stejnou cestou vracely, naštěstí už jsme je nepotkaly.

31.12.2022 19:28
Rronjabutterfly

XXX.XXX.119.6

Tož taky věřila,
teď každý den výletujeme.
Včera okruh město příroda, vracíme se po louce k autu a naproti nám dva psi na volno, borderka a mé oblíbené - nějaký bullmix a venčily to děti, tak 10 a 12 let.
Psi byli teda v poho, ale říkala jsem si, jestli jednou narazí na psa magora, že to může být zajímavý...tak rodiče asi v klidu no, co by se mohlo stát?
Nebo já jsem magor úzkostnej a ta rodina jsou prostě psí borci a já jim to můžu jen závidět?

A takových situací, kdy paníček měl se psem co dělat, těch by bylo...

Občas mám pocit, že ke mně dotyčný vysíla signály, to vy musíte, já nic já muzikant a nevidím, neslyším.
Ale pokud to jde a vidím, že pes není v pohodě, klidně vyklízím pole.

Věřím, že ne vždy to musí být pro toho druhýho v poho a chápu, že majitel toho taky může mít dost, že za sebou můžou mít spoustu nelehký práce ( to je ale většinou na člověku vidět ).
Viz. dnešní výlet, lidi naproti nám, lesní cesta, na psu bylo vidět, že ok to není, stáhli se skoro do křoví, psa si posadili za sebe a něco mu tam zapovelovali.
Tak my je bez keců rychle přešli.

Chtělo by to si uvědomit, že si pořizuju živýho tvora, chtělo by to ohleduplnost...tady si ale vyměňujou zkušenosti pejskaři, co se zajímaj, k majitelům, co si pořizujou psa, protože můžou, se to bohužel asi nedostane.

31.12.2022 19:35

ale tak jsou na světě různý lidi s různým vzhledem do toho, co se může stát

hele třeba Nora je pes jak medvěd, velmi přátelská k celému světu, ale to svět není povinný vědět. taky chodí v 99% času na stopovačce, protože občas mívá "nápad". no a sestra mi k vánocům dala gps na obojek, aby Nora mohla taky zažít svobodu. Úmysl dobrý, přístroj vyzkouší Máša (kočka) ale je to dobrá ilustrace různýho způsobu myšlení. Ségra měla dobrmana, mimochodem.

31.12.2022 19:51

Takové "on je hodnej" zažívala naše vesnice se psem tibetské dogy. Všeobecně se traduje, že to není vyloženě přátelské plemeno. Když šli lidi ranním svítáním na autobus do práce a uprostřed silnice stála "obluda" a opravdu se to nedalo nikde obejít......Já jsem ho zažila jednou na pastvě. Když se 20,30 m od nás v trávě objevila hlava jak medvědí. Když zjistil, že ho vidíme, šel se představit. Nevěděla jsem jaké má úmysly. Jestli si nejde pro kůzlátko. Šly jsme nejkratší cestou domů, zavřít kozy. Cestou jsem mu hrozila klackem (ano, největší blbost, ale bála jsem se o zvířata). Měl mě naštěstí "na háku" i s tím klackem - byl to pohodář ( v době jeho návštěvy u nás jsem to nevěděla ) Obešel chalupu, obech....co se dalo a zase odkráčel.

Vesničanvpraze

1.2.2023 20:24
Vesničanvpraze

XXX.XXX.50.114

Měli jsme taky psa který strašně tahal a nedal se udržet ale pořídili jsme ost.obojek a od té doby chodí jak beránek občas zatáhne ale pak si vzpomene a už netahá a chodí u nohy což nikdy předtím nechodil takže dobrá zkušenost nevím proč to každý hejtí.

1.2.2023 20:48
lupus4

XXX.XXX.205.61

Vesničanvpraze napsal(a):
Měli jsme taky psa který strašně tahal a nedal se udržet ale pořídili jsme ost.obojek a od té doby chodí jak beránek občas zatáhne ale pak si vzpomene a už netahá a chodí u nohy což nikdy předtím nechodil takže dobrá zkušenost nevím proč to každý hejtí.

Jste "úžasnej/á".
Jasně , proč ho něco učit, když ho můžu ztejrat
Jak často ostříte ?
OMG, kde se tohle "líhne"
doufám, že se nerozmnožujete

Vesničanvpraze

1.2.2023 20:59
Vesničanvpraze

XXX.XXX.50.114

Jak často ostrime? No jak kdy většinou dvakrát do týdne ale teď už to má zapíchle tak už ostřit nemusíme a už ani sundávat drží mu to tam zapíchle:) ne teď vážně 😀 nechápu váš dotaz proč by se to mělo ostřit ? ostny jsou tupé stejně tak jako jeho pán nebo panička aby jste to nemusela psát tak to píšu už za vás a tak by to mělo být a množí se dobře máme dvě zdravé děti a pes se zatím nemnozil tak uvidíme děkujeme za optání:)

Vesničanvpraze

1.2.2023 23:55
Vesničanvpraze

XXX.XXX.50.114

Omlouvám se jen troll.

2.2.2023 00:00
Doron

XXX.XXX.26.130

To nevadí:)
My jsme to pochopili:))

Přidejte reakci

Přidat smajlík