Dobrý den,
hledám lidi, kteří zakoupili psi ze spolku pomoc psikom na východnom Slovensku - Velké Kapušany. Jaké máte osobní zkušenosti.
V jakém stavu pes přijel?
Jak jste se domlouvali ohledně výše ceny?
Komunikovali jste s osobou, která se vám představila celým jménem?
Jak se pes socializoval?
Byl plně zdravý?
Měl cca věk udávaný na webu.
Je zvíře i po letech nějak poznamenané prožitkem z východu?
Má pes v očkovacím průkazu všechny povinné nálepky z vakcín, či jen zápisy.
Máte na kupní smlouvě prodávající osobu či jen anonymní název občanského sdružení, které v živnostenském rejstříku na Slovensku nelze dohledat?
Bylo vám vysvětleno, odkud pes pochází?
Měli jste přitom věrohodný pocit?
Zajímalo je při koupi psa, do jakých podmínek si pejska berete?
Dostali jste doklad - fakturu o prodeji psa?
Budu ráda za vaše jakékoliv informace.
Psi z tohoto útulku jsou foceny překrásně, určitě mnoho lidí láká si takového psa pořídit a pomoci mu.
A proto vaše zkušenosti mohou pomoci se zorientovat a případně nenaletět businessu s ruskými, romskými, divokými či nemocnými pejsky.
http://www.pomocpsikomvychod.eu/
Janka Bikkyová vedoucí spolku
Přeprava 30 ti psů v dodávce, psi urazili 725 km. Prodávají se z dodávky řidičem na parkovišti u OBI Praha Roztyly. Pes má na své exkrementy v přepravce na cestu hadřík, dodávku se psi najdete po čuchu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nedávno proběhla tiskem zpráva, že na Slovensku se už vyskytla vzteklina.
U nás v útulcích je psů málo?

"Máte na kupní smlouvě prodávající osobu či jen anonymní název občanského sdružení, které v živnostenském rejstříku na Slovensku nelze dohledat?"
netusim o co tady jde - ale kdyz uz jste sepsal takovy dlouhy prispevek - proc nedate odkaz na aktualni stranky utulku?
https://pomocpsikomvychod.sk/o-nas/
a ze nejdou dohledat?
Na SK utulky ziji z dani - byla bych prekvapena, kdyby toho nevyuzili - a samozrejme- jsou normalne registrovani....
Občianské združenie
Pomoc psíkom na východnom Slovensku
Jána Erdélyiho 595/41, Veľké Kapušany 07901
IČO: 42407001
DIČ: 2120009012
https://finstat.sk/42407001
Prodej psu - cena byla za tech 100E?
"""Máte na kupní smlouvě prodávající osobu či jen anonymní název občanského sdružení, které v živnostenském rejstříku na Slovensku nelze dohledat?"""
Já je podle jejich IČ normálně našla. 🤔
Občianské združenie
https://www.registeruz.sk/cruz-public/domain/accountingentity/show/1567623#
napsal(a):
"Máte na kupní smlouvě prodávající osobu či jen anonymní název občanského sdružení, které v živnostenském rejstříku na Slovensku nelze dohledat?"
netusim o co tady jde - ale kdyz uz jste sepsal takovy dlouhy prispevek - proc nedate odkaz na aktualni stranky utulku?
https://pomocpsikomvychod.sk/o-nas/
a ze nejdou dohledat?
Na SK utulky ziji z dani - byla bych prekvapena, kdyby toho nevyuzili - a samozrejme- jsou normalne registrovani....
Občianské združenie
https://finstat.sk/42407001
Prodej psu - cena byla za tech 100E?
Ty kráso platíte pivo.
Jsem to odklikla a šla pozavírat psy a teď koukám, úplně stejná odpověď. Ještě s tou citací.
napsal(a):
Nedávno proběhla tiskem zpráva, že na Slovensku se už vyskytla vzteklina.
U nás v útulcích je psů málo?
Máme u nás ale taky dost útulků, které cíleně zadržují psy kvůli platbám z obcí bo to sype dost korunek. Máme u nás spoustu útulků, kde dostanete nemocného neléčeného psa nebo jen se základním očkováním na vzteklinu. O březích fenách ani nemluvě. Taky máme poměrně dost spolků, které si na pomoci psům v nouzi založili dost solidní byznys, ve kterém neváhají psy krást a nebo přeprodávat za těžký ojra do zahraničí. O tom, že na psy dělají těžké sbírky a poté je prodávají za extrémní adopční poplatky ani nemluvě.
Pokud chce někdo zametat, tak by měl zamést napřed u sebe doma. Než se vydá s metlou přes hranice. Ale jasný. Tady riskuje hejno právníků, který by obratem naběhlo. Jednodušší je ze zdánlivého bezpečí anonymní diskuze nakopat ty, co jsou dostatečně daleko.
Vzteklinu by mít neměli, prochází tam karanténou.
Mně to přijde dobrý pro psy i pro lidi.
Mám ty slovenské psy ráda, jsou takoví životaschopní, mám pocit, že na Slovensku je v útulcích víc mladých a neproblematických psů než v Čechách.
A opravdu sehnat v českém útulku psa už je často problém.
Teď jsem koukla na útulek v Troji, a tam bych si teď fakt psa nevybrala ( a je jich tam mnohem míň než dřív zaplaťpánbůh).
Doron
napsal(a):
Vzteklinu by mít neměli, prochází tam karanténou.
Mně to přijde dobrý pro psy i pro lidi.
Mám ty slovenské psy ráda, jsou takoví životaschopní, mám pocit, že na Slovensku je v útulcích víc mladých a neproblematických psů než v Čechách.
A opravdu sehnat v českém útulku psa už je často problém.
Teď jsem koukla na útulek v Troji, a tam bych si teď fakt psa nevybrala ( a je jich tam mnohem míň než dřív zaplaťpánbůh).
Vzteklinu tam přitáhla fena, co tam zřejmě doběhla z Ukrajiny. SR byla zem prostá vztekliny, na UA vzteklina je. A bohužel tam ty zvířata prchají stejně, jako u nás na Silvestra...

impact
napsal(a):
Máme u nás ale taky dost útulků, které cíleně zadržují psy kvůli platbám z obcí bo to sype dost korunek. Máme u nás spoustu útulků, kde dostanete nemocného neléčeného psa nebo jen se základním očkováním na vzteklinu. O březích fenách ani nemluvě. Taky máme poměrně dost spolků, které si na pomoci psům v nouzi založili dost solidní byznys, ve kterém neváhají psy krást a nebo přeprodávat za těžký ojra do zahraničí. O tom, že na psy dělají těžké sbírky a poté je prodávají za extrémní adopční poplatky ani nemluvě.
Pokud chce někdo zametat, tak by měl zamést napřed u sebe doma. Než se vydá s metlou přes hranice. Ale jasný. Tady riskuje hejno právníků, který by obratem naběhlo. Jednodušší je ze zdánlivého bezpečí anonymní diskuze nakopat ty, co jsou dostatečně daleko.
A tak já neměla v úmyslu kopat. Jen mám prostě pocit, že teď momentálně je tady v útulcích plno dost, už se vracejí i nechtěné vánoční dárky.
Jinak samozřejmě, co se děje na Slovensku v těch osadách, je hnus největší a hlava mě nebere, proč tam s tím nic nedělají. Vždyť takhle to neskončí nikdy, bude to pořád dokola.
Oušek
napsal(a):
Přeprava 30 ti psů v dodávce, psi urazili 725 km. Prodávají se z dodávky řidičem na parkovišti u OBI Praha Roztyly. Pes má na své exkrementy v přepravce na cestu hadřík, dodávku se psi najdete po čuchu.
Psi se neprodávají z dodávky. Drtivá většina AP je uhrazena dopředu na účet organizace a jedou jenom psi, kteří již mají domluvené nové rodiny (příp. dočasky) a mají řádně vystavené petpasy. AP lze dohledat na účtu organizace.
Trošku mi připadá, že se pokoušíte vytvořit dojem, že přijede dodávka, vytáhne stánek a prodává je jak kuřata na farmářském trhu.
napsal(a):
A tak já neměla v úmyslu kopat. Jen mám prostě pocit, že teď momentálně je tady v útulcích plno dost, už se vracejí i nechtěné vánoční dárky.
Jinak samozřejmě, co se děje na Slovensku v těch osadách, je hnus největší a hlava mě nebere, proč tam s tím nic nedělají. Vždyť takhle to neskončí nikdy, bude to pořád dokola.
Jeee, já to kopání myslela na zadavatele.
Doron
napsal(a):
Ajaj:(, to jsme nepotřebovali...
Já myslela před tím, než posílají do Čech, aspoň to tak psali.
Vzteklinu měla jen ta jedna fena, která je utracená. Její štěňata utratili taky, výsledky měly negativní.
Sem jezdí psi, alespoň co je mi známo, očkovaní nejen na vzteklinu, ale i na trojkombinaci.

impact
napsal(a):
Jeee, já to kopání myslela na zadavatele.
Jo, takhle.
Po pravdě nechápu, proč to sem dotyčný píše a proč zmiňuje jméno vedoucí spolku (?).
impact
napsal(a):
Bylo to teď těsně před vánocemi. Fenu se štěňaty odchytl na hranicích s UA právě oz Pomoc psíkom a do péče je vzal tuším útulek Trenčín. Tam jsou teď všichni v karanténě a zaměstnanci musí na očkování. Někde na netu o tom byla i reportáž.
Tak tohle bylo pro petrahei, která smazala dotaz předtím, než jsem odklikla odpověď. 🤦🏻♀️
No, oni tam se tam s tím právě snaží něco dělat.
Tady v okolí si dost lidí pořídilo psa ze Slovenska ( já se pořád na procházkách dávám s někým do řeči:)).
A překvapivě jsou to všechno povahově dobrý psi ( teda malý vzorek, znám jich tak šest).
Jedna naše známá fenka zažila v osadě prý hodně blbý věci ( děti jí dost ublížily) a jediný co jí zůstalo, je to, že si udržuje od dětí odstup ,ale takovej klidnej, ne bázlivej, ne agresivní.
Impact, mě to s tím zadržováním psů už taky napadlo, i když o tom nic nevím.
Nevíte kolik obce platí?
Jestli to tak je, tak je to teda dost hnusný..:(
Jako, i tu březí fenu bych jim odpustila, ale nechávat psa v útulku kvůli kvůli prachům 😬

impact
napsal(a):
Tak tohle bylo pro petrahei, která smazala dotaz předtím, než jsem odklikla odpověď. 🤦🏻♀️
jo, uz jsem to nasla
Doron
napsal(a):
No, oni tam se tam s tím právě snaží něco dělat.
Tady v okolí si dost lidí pořídilo psa ze Slovenska ( já se pořád na procházkách dávám s někým do řeči:)).
A překvapivě jsou to všechno povahově dobrý psi ( teda malý vzorek, znám jich tak šest).
Jedna naše známá fenka zažila v osadě prý hodně blbý věci ( děti jí dost ublížily) a jediný co jí zůstalo, je to, že si udržuje od dětí odstup ,ale takovej klidnej, ne bázlivej, ne agresivní.
Impact, mě to s tím zadržováním psů už taky napadlo, i když o tom nic nevím.
Nevíte kolik obce platí?
Jestli to tak je, tak je to teda dost hnusný..:(
Jako, i tu březí fenu bych jim odpustila, ale nechávat psa v útulku kvůli kvůli prachům 😬
K těm platbám obcí - to vždy záleží na konkrétní smlouvě mezi útulkem a obcí. Není nikde daná nějaká norma...

Milý/á Svijane, pokud o trasách toho rozvozu a jejich psech potřebujete něco více vědět, proč nejít rovnou ke zdroji a místo "jedna paní povídala" na anonym diskusi nekontaktovat rovnou tu organizaci? Máte tu o té organizaci údajů dost, jistě nebude problém se zeptat přímo jich.