Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Igorek69

7.1.2023 05:34
Igorek69

XXX.XXX.33.253

Dobry den
Mám mladou pitbulí slečnu...chodime pravidelně na cvičák a má zkoušky poslušnosti. V baráku kde bydlíme na nás často útočí malý špic kterého má majitel na volno a to bez jakékoliv výchovy...nekolikrat se stalo že se špic se vzteklym štěkáním rozbehl primo k nám a vztekle na mojí pitbulku útočí že zadu na slabiny...mam ji neustále na vodítku a snažím se jí mít v klidu ale bojím se okamžiku kdy se třeba mojí manželce vytrhne a špice nastolí jak piškot. Majitel špice stojí opodál a bere věc jako legraci ...posledně ale když už se po jeho vzteklem psovi moje pitbulka ohnala ( nedotkla jen mu dala najevo že může dopadnout zle ) na mě majitel špice vyjel starou ohranou básničku o strašlivé bojovem plemeni které zavrčelo a chňaplo po jeho chudáčkovi špičkoví a že jako trestní oznámení a blablabla. Jak se s takovým člověkem vypořádat? Jeho špic je vzteklej a bez výchovy jen kvůli němu...nezná ani základní povely poslušnosti..
přivolaní..nic..a jeho agrese se vztupňuje. A nejen vůči mojí pitbulce ale zkouší to na všechny psy v baráku. Co dělat? Jak se vyhnout průseru? Co kdyz se špic ať už uvnitř domu nebo venku fakt dostane do takový blízkosti mojí pitbulky že ho cvakne do zubů? Díky a přeji vše dobré I. Lecko

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.1.2023 06:56

- první věc - snažit se o domluvu v rámci domu (domovní schůze, zavést pravidlo že po chodbách chodí všichni psi jen na vodítku - to by snad šlo?? )

- dát si na hlavu kamerku a sdělit sousedovi, že máte chování psů nahrané... a vy že máte fenu na rozdíl od něj pod kontrolou

- a pak asi pro vás nepopulární opatření - já bych v takovém případě psici nasadila košík. Protože je fajn, když je na koš zvyklá a i venku k ní může přiběhnout malý otravující pes. Hodně pitů tak chodí - prostě jde se ven, jde se s košíkem...

7.1.2023 07:41
impact

XXX.XXX.34.146

Normálně si vemte do ruky druhé vodítko a jakmile se špic s jekotem přiblíží, přetáhněte ho po zádech. Je to sice ošklivé, ale věřte, že velmi efektivní.

7.1.2023 08:48

nebo paralyzér či pepřák
paralyzérem zajiskříš a byl by zázrak, kdyby to špice neodradilo

edit : mmch, novela zákona na ochranu proti týrání uznává psu právo na obranu a v rámci obrany způsobit psu útočníku újmu na zdraví

(4) Každý je povinen zajistit, aby zvíře, které chová, nezranilo ani neusmrtilo zvíře jiného chovatele. To neplatí, pokud se zvíře jednoho chovatele brání útoku zvířete jiného chovatele nebo pokud zvíře chovatele brání prostor určený k jeho chovu a dále v případě pasteveckých psů při ochraně hospodářských zvířat. Toto ustanovení se vztahuje na volně žijící zvíře, pouze pokud je chováno v zajetí. Toto ustanovení se nevztahuje na zvíře chované v honitbě podle zákona o myslivosti a na loveckého dravce, pokud je používán podle zákona o myslivosti.

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1992-246

7.1.2023 09:58
Tery56

XXX.XXX.89.181

Nesnáším označení bojové plemeno. Je to výmysl hloupých novinářů a dalších co tuhle blbost používají. Měla jsem podobný problém se svou Moskevandou. Na chlapa tvrdě vystartuje se slovy. "Ještě jednou, tak je ten Váš smeták na dvě půlky a policajty zavolám já". Buď si to trotl uvědomí nebo bude mít po psovi. Na tyhle lidi jiný metr není

7.1.2023 10:03
Tery56

XXX.XXX.89.181

Pro Xerxová. A jak se bude pitbulka bránit s košíkem.? Ten bych jí určitě nedávala, vodítko stačí a možná, když špice rafne do zadku bude pokoj

7.1.2023 10:38
impact

XXX.XXX.34.146

Tery56 napsal(a):
Pro Xerxová. A jak se bude pitbulka bránit s košíkem.? Ten bych jí určitě nedávala, vodítko stačí a možná, když špice rafne do zadku bude pokoj

Blbý je, že to rafnutí do zadku může být pro špice fatální.. Já osobně bych to taky řešila náhubkem, protože ať je to jak chce, nechci mít na krku mrtvýho psa. A na špice bych si vzala druhé vodítko, nebo klidně prut nebo bičík na koně. Věřte tomu, že jakmile páneček zjistí, že pes pokaždé dostane výprask, tak si rychle vodítko koupí...

7.1.2023 11:20
Doron

XXX.XXX.31.129

Bože můj, to tedy pro mě byla řešení poslední volby paralyzér nebo nebo pepřák nebo nechat pitbulku, ať si to vyřídí sama. Možná někde na divokým západě..
Jděte ven bez psa, až toho chlápka potkáte, promluvte si s ním , to v první řadě. Slušne. A řekněte mu,co od něj potřebujete "Vemte si jí prosím na vodítko když jdeme."
Jestli jste holka ,( podle nicku nepoznám), můžete poslat chlapa, jestli jste dítě, můžete poslat tátu.
Když to nepomůže, prostě toho špice k fence nepusťte, stoupněte si mezi ně, fenku dejte za sebe.
Kdyby byl moc dotěrnej, tak pak byste ho holt musela zpacifikovat.
Ale pochybuju , já to takhle těším a nikdy mě žádnej pes nekousnul.
Jakej je to špic? Trpaslík?

Já mám zkušenost, že hodně se toho dá řešit dohodou. Psychopatů není zase tolik..

7.1.2023 12:08
Doron

XXX.XXX.31.129

Promiňte, moc se omlouvám, špatně jsem to přečetla, jste chlap. Tak s tím člověkem prostě promluvte v klidu, jako chlap s chlapem.
Fenka má poslušnost, tak ji ještě naučte, aby se uměla zařadit za Vás ( já říkám "zapaty"). Tím pádem pak budete stát vždycky čelem ke špicovi Vy a budete pořád mezi ní a špicem.
Mít nacvičený tenhle povel se často hodí!

7.1.2023 13:25

@Doron Proč paralyzér jako řešení poslední volby? Ono s ním vůbec nemusíte jít do kontaktu, většina bezprizorních psů hodí zpátečku, jakmile slyší ten zvuk (sama jsem z toho napoprvé měla málem infarkt, jak jsem se lekla).

7.1.2023 13:47
Doron

XXX.XXX.31.129

Fakt?!? Tak si to musím poslechnout..
Ale stejně, moc by to eskalovalo napětí mezi lidma.
Zastrašení je pro mě poslední možnost.

7.1.2023 14:08
Tery56

XXX.XXX.89.181

@doron. Četla jste pořádně pisatele. Chlap má nevychovanýho špice,který útočí na všechny psy a ještě vyhrožuje policií. Takže bych chtěla vidět rozumnou domluvu. Nevěřím tomu, i když by to bylo super, kdyby byli lidi normální a domluvili se.

7.1.2023 14:38

Doron napsal(a):
Fakt?!? Tak si to musím poslechnout..
Ale stejně, moc by to eskalovalo napětí mezi lidma.
Zastrašení je pro mě poslední možnost.

To sice ano, ale znáte to, že nejhorší je srážka s blb.cem.

7.1.2023 14:46
Doron

XXX.XXX.31.129

To Tery

Já spíš agresivitu mírním, u sebe, u psů i u lidí.
Snažím se navázat kontakt.
Většinou to jde.
Taky lidem, když vidím že to neumí říkám, jak to uděláme. Třeba "Tak si ho přidržte, my se vám vyhneme", když se nějakej pes chce prát.

Ale máte pravdu, blbec se občas najde.

Chodil u nás v lese chlapík, a to byl opravdu psychopat,(a ještě vypitej),s rotvíkem, co se rval, a pánovi se to celkem líbilo.
Jednou jsme se potkali v zatáčce ke kostelu, přede mnou můj stařičkej ovčoun a za mnou na stopovačce kavkazák, obrovskej a v plný síle.
Tak já klasicky "Chyťte si ho prosím, ať se nám nepoperou" a chlapík něco v tom smyslu ať jdu někam, že máme chodit jinudy .
Mno, a pak se za zatáčkou vynořil můj Bengošek:))))

Pán to přehodnotil hodně rychle a bylo to hoodně velký zadostiučinění:))
I nás potom zdravil..:)

7.1.2023 14:57

Doron napsal(a):
To Tery

Já spíš agresivitu mírním, u sebe, u psů i u lidí.
Snažím se navázat kontakt.
Většinou to jde.
Taky lidem, když vidím že to neumí říkám, jak to uděláme. Třeba "Tak si ho přidržte, my se vám vyhneme", když se nějakej pes chce prát.

Ale máte pravdu, blbec se občas najde.

Chodil u nás v lese chlapík, a to byl opravdu psychopat,(a ještě vypitej),s rotvíkem, co se rval, a pánovi se to celkem líbilo.
Jednou jsme se potkali v zatáčce ke kostelu, přede mnou můj stařičkej ovčoun a za mnou na stopovačce kavkazák, obrovskej a v plný síle.
Tak já klasicky "Chyťte si ho prosím, ať se nám nepoperou" a chlapík něco v tom smyslu ať jdu někam, že máme chodit jinudy .
Mno, a pak se za zatáčkou vynořil můj Bengošek:))))

Pán to přehodnotil hodně rychle a bylo to hoodně velký zadostiučinění:))
I nás potom zdravil..:)

No a to je ono!

Já teda pořád vycházím s lidmi po dobrém - podle hesla víc much se chytí na med než na ocet. Ale jsou situace, kdy je dobré umět se ozvat, že se mi něco nelíbí. Nicméně stále slušně.

Ale je fakt, že s vyloženým bl.bem jsem se zatím nepotkala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík