Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se zvětšenou slezinou u psa ?
Byly dělané kompletní krevní testy a tam je vše v pořádku.
Ultrazvuk ukázal jen zvětšenou a ohraničenou slezinu.
Jinak bylo vše v pořádku. Nikde ani žádné útvary nic. Pes mi přijde víc přítulný a nervózní.
Mám strach o tu naši princeznu, ikdyz lékař řekl, že je podle krevních testů v pořádku.
Stolice normální. Jídlo také neodmítá.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mercerci
napsal(a):
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se zvětšenou slezinou u psa ?
Byly dělané kompletní krevní testy a tam je vše v pořádku.
Ultrazvuk ukázal jen zvětšenou a ohraničenou slezinu.
Jinak bylo vše v pořádku. Nikde ani žádné útvary nic. Pes mi přijde víc přítulný a nervózní.
Mám strach o tu naši princeznu, ikdyz lékař řekl, že je podle krevních testů v pořádku.
Stolice normální. Jídlo také neodmítá.
Nádorové onemocnění? Torze?

Mercerci
napsal(a):
Žádný útvar nemá a krevní výsledky měla úplně v normě. Neměla tam ani jedno vychýlení. Dělal se úplně kompletní rozbor.
Zvětšena slezina není totéž co útvar. A ne všechno se v krví pozná. Nebo dělali rakovinové markery?

upřímně
sleziny bývají tak různě velké a jejich velikost je ovlivněná tolika i přechodnými faktory, že bych si opravdu netroufla u nějakého psa jen tak říct, že má velkou slezinu.
možná s extrémními výjimkami typu "slezina vyplňuje celý břicho a chová se jako masa".
fikovnice
napsal(a):
Já na to blbě vidím. Ale na tom prvním obrázku máte zažlucený diferenciál. To, že v referenčních mezích máte u jednotlivých složek nuly, je ale chybně. Takže to zažlucení Vás může mást jako že je tam něco špatně.
Doktor říkal, že je tam vše v pořádku.
každopádně dnes jdeme k jinému. Nemá normální stolici. Je oranžová a málo.

fikovnice
napsal(a):
Já na to blbě vidím. Ale na tom prvním obrázku máte zažlucený diferenciál. To, že v referenčních mezích máte u jednotlivých složek nuly, je ale chybně. Takže to zažlucení Vás může mást jako že je tam něco špatně.
Ty nuly mě taky zmátly. Tam má být přece nějaké rozmezí, ne?

fikovnice
napsal(a):
Netuším, proč tam nejsou referenční meze...
Já taky ne.
marushka
napsal(a):
Co je to za plemeno? Třeba naše “plemeno” (evropský sanovy pes) má větší slezinu než průměrný pes běžně. Zřejmě to souvisí s tím, ze jsou to extrémně výkonní psí atleti. Dovedu si představit, ze třeba u chrtů je to podobne..
Kříženec Staford/Boxer 12let. Dělalo se jí echo srdce, to má jak mladý pes. Nikde žádné odchylky. Ledviny, játra dle krve také, jak mladý pes. před rokem a půl měla zánět dělohy, odstranění mléčných žláz z důvodu útvarů (nezhoubné) a pak ji srazilo auto, kde má sešroubovanou pánev. Doktor říkal, že se slezina nemusela ještě dát uplně do pořádku po tolika věcech.
Ale již žere, pije normálně. Jen u ní stále pozoruji neklidná, přítulná. Chová se nezvykle.
Kdyby začala být nějaká apatická, tak půjdeme na rentgen.
Takže to zatím vypadá dobře. Jen si nedokáži vysvětlit ten stav akutního slinění a olizování. Ale to naštěstí přešlo.
Poznm. Ještě nás napadlo, že ta změna chování je způsobená mým těhotenstvím. Ale to jsem se nikde nedočetla, jestli to může být, tak výrazná změna.

Mercerci
napsal(a):
Kříženec Staford/Boxer 12let. Dělalo se jí echo srdce, to má jak mladý pes. Nikde žádné odchylky. Ledviny, játra dle krve také, jak mladý pes. před rokem a půl měla zánět dělohy, odstranění mléčných žláz z důvodu útvarů (nezhoubné) a pak ji srazilo auto, kde má sešroubovanou pánev. Doktor říkal, že se slezina nemusela ještě dát uplně do pořádku po tolika věcech.
Ale již žere, pije normálně. Jen u ní stále pozoruji neklidná, přítulná. Chová se nezvykle.
Kdyby začala být nějaká apatická, tak půjdeme na rentgen.
Takže to zatím vypadá dobře. Jen si nedokáži vysvětlit ten stav akutního slinění a olizování. Ale to naštěstí přešlo.
Poznm. Ještě nás napadlo, že ta změna chování je způsobená mým těhotenstvím. Ale to jsem se nikde nedočetla, jestli to může být, tak výrazná změna.
Slinění a olizování... Vředy? Slinivka? Cizí těleso?
Jenom nápady.
napsal(a):
Slinění a olizování... Vředy? Slinivka? Cizí těleso?
Jenom nápady.
Bylo to jen jednou, okamžitě jsem v moc jela na veterinu, výsledky krve v pořádku a ultrazvuk taky. Krom té zvětšené sleziny. Ještě nás napadlo jestli neprochladla a nebolelo ji v krku. Na žádnou jinou příčinu se prostě nepřišlo. Zatím vypadá dobře sledujeme ji stále.