Eliška25

XXX.XXX.103.233
Dobrý den,
před několika měsíci jsem zde psala o problému, kdy moje krátkosrstá kolie kousala mě i celou rodinu, tento problém odezněl, vůči lidem i ostatním psům je přátelská.
Je velmi čistotná a umí základní povely (sedni, lehni, dej pac, přijde na zavolání, čekej), pouze na vodítku na začátku procházky tahá, později už ne.
Nicméně hlavním problémem je, že teď je naprosto destruktivní vůči předmětům, např. rozhryzala křeslo, na zahradě vyhrabává keře, pokusila se i okousat vchodové dveře. Doma je vše neustále postříkáno sprejem proti kousání, všechny drahé věci jsou odstraněné. Pracujeme 9h denně, takže tuto dobu musí strávit sama, buď uvnitř bytu nebo na zahradě s přístupem do zimní zahrady.
Jak toto chování řešit? Přejde to v čase jako okusování nohou a rukou?
Moc děkuji.
Eliška25
napsal(a):
Dobrý den,
před několika měsíci jsem zde psala o problému, kdy moje krátkosrstá kolie kousala mě i celou rodinu, tento problém odezněl, vůči lidem i ostatním psům je přátelská.
Je velmi čistotná a umí základní povely (sedni, lehni, dej pac, přijde na zavolání, čekej), pouze na vodítku na začátku procházky tahá, později už ne.
Nicméně hlavním problémem je, že teď je naprosto destruktivní vůči předmětům, např. rozhryzala křeslo, na zahradě vyhrabává keře, pokusila se i okousat vchodové dveře. Doma je vše neustále postříkáno sprejem proti kousání, všechny drahé věci jsou odstraněné. Pracujeme 9h denně, takže tuto dobu musí strávit sama, buď uvnitř bytu nebo na zahradě s přístupem do zimní zahrady.
Moc děkuji.
Jen minidotaz: To je bordera?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eliška25
napsal(a):
Dobrý den,
Moc děkuji.
Nudí se. Má dost zaměstnání hlavy? Je tady spousta inspirace - pamlsky do krabice, konga, čmuchací koberečky...

fikovnice
napsal(a):
Jen minidotaz: To je bordera?
Proč bordera? Hned v první větě píše, že je to krátkosrstá kolie.

Odstranit z jeji blizkosti vse, co muze a nema rozkousat - a pak jo, pak z toho vyroste

napsal(a):
Odstranit z jeji blizkosti vse, co muze a nema rozkousat - a pak jo, pak z toho vyroste
Bych jen dodala,nahradit tím,co rozkousat může.Náš pes miluje špalíčky,má jich po dvoře plno.V jeho nejvíce kousacím období měl všude krabice vyplnené dalšími krabicemi a v nich roličky od toaleťáku se schovanými pamlsky,plno klacků,špalíkú.No a taky hrabal s tím se nedalo nic dělat.Kam nesměl byl plot.Dávala jsem mu i velké hovězí kosti na kousání.