Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2023 10:52
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zdravím,
tak mě tak napadlo téma puberty. Já už si to u mého psa moc nepamatuju, už je to nějaký ten rok .
Prosím, podělte se o Vaše zkušenosti, jak jste pubertu chlupáčů zvládali, co pomohlo, nebo naopak co jste v nevědomosti pohnojili? Budu ráda za všechny pubertální historky, rady, zkušenosti i srandy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2023 11:49

Mně nejvíc pomáhá alkohol.

18.1.2023 12:02
KoKRA

XXX.XXX.63.82

My jsme do puberty teprve přišli, takže ocením pokud někdo napíše jak todle přežít. Z roztomilého štěněte co mi byl neustále v patách a venku se nevzdálil na víc jak dva metry se stal zvědavec pro kterýho je všechno zajímavější než panička.
A historka k začátkům puberty. Ráno hned co vstaneme jsme byli zvyklí jít hned na zahradu, hodit louži a utíkat domů, kde štěndo čekalo, než se panička připraví a půjde se na velkou prochajdu a do práce. No a takhle si rozespalá v županu vylezu se štěndem na zahradu a čekám na loužičku. Místo toho zdrhnul, protože kočka. Podlezl sousedům pod plotem a začal nadšeně šňafat a honit kočku po zahradě. Na zavolání absolutně nereagoval, takže jsem ráno, v zimě, v županu přelejzala sousedům plot a honila si u nich po zahradě psa , pes z toho měl strašnou pr.del. Už nas.raná jsem začala utíkat pryč, aby se začal honit semnou, zabralo, začal mi rvát župan a běhat kolem mě. V tom ho zaujalo něco jinýho a vzal čáru zpátky k nám na zahradu, než jsem přelezla plot zpátky tak už se podlezl na ulici a začal nadšeně běhat tam. No na to sem se mu už vyprdla, honit ho po vesnici v županu. Tak sem nas.raná čekala u dveří a pán se po chvíli uráčil přijít sám, seděl před brankou a koukal jak neviňátko. Takhle to u nás začalo a já se teď trpělivě, ikdyž denně několikrát nas.raná, že mám psa blbce, snažím todle období přežít. A každý večer když už spí se na něj zamilovaně koukám a usmívám se, jak mi to za ten den zas nandal

18.1.2023 12:20
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Souhlasim!

Můj první ohařík - byl od štěňátka Einstein - pak uhodil sedmej měsíc a začal mě volochtávat - sem si říkala jaká sem já zdatná, že jsme tím propluli, jako prt..........v roce jsem měla v rukou úplně cizího psa a všichni ti, co mi ho záviděli, protože v grupě ostatních byl za vzor, mě hluboce litovali.

A třeba současnej ohařík - ten jako by pubertu vlastně asi ani neměl. To je takovej mudrlant můj, ten se narodil už s Nobelovkou v kapse, takže jsme se krásně domluvili.

O pubertě flekatý psát nebudu, držím v současnosti suchý čtvrtrok a nerada bych ho kvůli nehezkým vzpomínkám porušila

18.1.2023 12:32
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

My jsme do puberty teprve přišli,
takže ocením pokud někdo napíše jak todle přežít.

Odstranila bych plot a branku.
Bude to jednodušší. (pro oba)

18.1.2023 12:46
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Tomu zatím odvolávám - 3 děti,z toho jednou dvojčata

18.1.2023 13:02
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

to je samo o sobě na flašku

Máte můj obdiv. Moje sestra má tři kluky rozvrženo tak nějak plus mínus po pěti letech, někdy to byl masakr. Stačili mi dva najednou. Vždy jsem zavedla hned po příchodu k nám vojenskej režim . byla jsem drsná tetička

18.1.2023 13:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nicméně ještě k tématu, jako vždy - když se člověk hodí do klidu - což jde těžko, moc dobře si to pamatuju, tak to funguje pochopitelně líp. Vždycky když jsem šla domů z práce s tím, že jsem si dala závazek soc.prc s názvem "Mě nenas*..š!" bylo to výrazně lepší.každopádně, pokud jste se tomu Babinskýmu věnovala jako štěněti a narvala jste do něj spoustu dovedností, tak se nebojte, on se zase vrátí ten hodnej. Za čas teda.

18.1.2023 13:07
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Zrzavci napsal(a):

Máte můj obdiv. Moje sestra má tři kluky rozvrženo tak nějak plus mínus po pěti letech, někdy to byl masakr. Stačili mi dva najednou. Vždy jsem zavedla hned po příchodu k nám vojenskej režim . byla jsem drsná tetička

No, až budou děti v pubertě, asi na tu flašku fakt dojde. Já mám strašný kocoviny, tak se pití snažím vyhýbat.

18.1.2023 13:09

Zrzavci napsal(a):

Jsem si vzpomněla na Policajta ze školky. Můj oblíbený film. Pravda, on tam měl těch dětí víc, ale princip je stejný. I u psů a koní. Prostě nastavit pravidla a ta důsledně dodržovat. A utahat.

18.1.2023 13:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Rezzzy napsal(a):
No, až budou děti v pubertě, asi na tu flašku fakt dojde. Já mám strašný kocoviny, tak se pití snažím vyhýbat.

hele já jsem byla děsnej sígr od malička /pořád v nějakým průseru/ , ale puberta celkem dobrý až na dva, tři......nebo možná čtyři pět, excesů jsme s mámou fungovaly dobře , dala mi důvěru a já se snažila až na ty výjimky ji nezklamat, Hodně pomohl sport-závodně, to pak jedinec stejně nemám moc energie zbytkový na velký bejkárny. Pokud dítě podlehne nějakýmu koníčku opravdově, tak je dle mýho napůl vyhráno, že nebudou velký potíže /jasně, všecko se může zvrtnou/, ale sport je v tomhle podle mě excelentní.
Tak třeba na tu flašu nakonec nedojde vůbec.

18.1.2023 13:13
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Jsem si vzpomněla na Policajta ze školky. Můj oblíbený film. Pravda, on tam měl těch dětí víc, ale princip je stejný. I u psů a koní. Prostě nastavit pravidla a ta důsledně dodržovat. A utahat.

No jasně, platí to všude stejně. Psí máma, nebo lidská, poslouchat a mít hranice se prostě musí. A to i pro klid duše toho mláděte. A výdej energie - viz můj předchozí příspěvek. Sport je moje spása, kdoví, co by bylo, kdybych se ho nechytla

18.1.2023 13:13

Rezzzy napsal(a):

Tak to budete asi v pohodě. :-))

Můj první ohařík měl šílenou pubertu, ten se jednou ráno vzbudil a divil se, co je to za cizí paní, se kterou leží v posteli. To ho přešlo až za x měsíců, kdy se jednou ráno zase vzbudil a byl takový jako před pubertou, jen mentálně vyspělejší. Celkově byl taková jemná povaha, byl můj první vlastní pes a měl se mnou obrovskou trpělivost. Srostli jsme spolu, byl to velmi speciální vztah.

Současný ohař je komplikovanější povaha, má větší drive, ale zároveň se snadno vyfrustruje, někdy i přetočí. Řeším s ním úplně jiné problémy a jsem moc ráda, že to není můj první pes, že už mám nějakou zkušenost a něco maličko o psech vím, i tak je to někdy náročné. U něj je puberta v prvním poločasu, projevuje se hlavně velkou nekonzistencí - jeden den parádně funguje a druhý den třeba musím předčasně ukončit procházku, protože vím, že už psychicky víc neunesu. Jak říká náš trenér, nedává mi to (ten pes) zadarmo. Snažím se s ním intenzivně (a správně) pracovat, máme trenérské vedení (což bylo moje nejlepší rozhodnutí), vzdělávám se, piju víno (červené i bílé), neberu si ty psí excesy osobně (většinou) a doufám, že to dobře dopadne.

18.1.2023 13:14
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kometa - ještě- Policajta ze školky miluju. "Co se stalo s vaším psem?"
Je škoda, že chlapi ve školství jsou taková vzácnost.

18.1.2023 13:15
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak to budete asi v pohodě. :-))

Můj první ohařík měl šílenou pubertu, ten se jednou ráno vzbudil a divil se, co je to za cizí paní, se kterou leží v posteli. To ho přešlo až za x měsíců, kdy se jednou ráno zase vzbudil a byl takový jako před pubertou, jen mentálně vyspělejší. Celkově byl taková jemná povaha, byl můj první vlastní pes a měl se mnou obrovskou trpělivost. Srostli jsme spolu, byl to velmi speciální vztah.

Současný ohař je komplikovanější povaha, má větší drive, ale zároveň se snadno vyfrustruje, někdy i přetočí. Řeším s ním úplně jiné problémy a jsem moc ráda, že to není můj první pes, že už mám nějakou zkušenost a něco maličko o psech vím, i tak je to někdy náročné. U něj je puberta v prvním poločasu, projevuje se hlavně velkou nekonzistencí - jeden den parádně funguje a druhý den třeba musím předčasně ukončit procházku, protože vím, že už psychicky víc neunesu. Jak říká náš trenér, nedává mi to (ten pes) zadarmo. Snažím se s ním intenzivně (a správně) pracovat, máme trenérské vedení (což bylo moje nejlepší rozhodnutí), vzdělávám se, piju víno (červené i bílé), neberu si ty psí excesy osobně (většinou) a doufám, že to dobře dopadne.

a kdyby ne, dá se objednat sud toho vína.

18.1.2023 13:16

Zrzavci napsal(a):
a kdyby ne, dá se objednat sud toho vína.

Nebo ho namlít do sekaný a pořídit si něco hodnějšího. 🙈😂

18.1.2023 13:17
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Nebo ho namlít do sekaný a pořídit si něco hodnějšího. 🙈😂

to nevyjde. když si teda místo vižly nepořídíš pekinéze

18.1.2023 13:20

Zrzavci napsal(a):
to nevyjde. když si teda místo vižly nepořídíš pekinéze

Tahle akce má krycí název “pes na svatbu” (viz …A bude hůř). Na pekinéze prdim, to spíš nějakého chrta. Hrdá aristokracie mi s tím naším blbečkem celkem schází, on je takový výběr z hroznů.

18.1.2023 13:20

Rezzzy napsal(a):

K tomu se propijete, nebojte… 😂

18.1.2023 13:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tahle akce má krycí název “pes na svatbu” (viz …A bude hůř). Na pekinéze prdim, to spíš nějakého chrta. Hrdá aristokracie mi s tím naším blbečkem celkem schází, on je takový výběr z hroznů.

lepčí než pozdní sběr

18.1.2023 14:27

Zrzavci napsal(a):
Kometa - ještě- Policajta ze školky miluju. "Co se stalo s vaším psem?"
Je škoda, že chlapi ve školství jsou taková vzácnost.

Tak u nás je jich zatím docela dost. Myslím chlapů. Ale studenti mužského pohlaví začínají být nedostatkovým zbožím.

"Co se stalo s vaším psem" - tuhle hlášku si nevybavuji.

18.1.2023 14:40
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Tak u nás je jich zatím docela dost. Myslím chlapů. Ale studenti mužského pohlaví začínají být nedostatkovým zbožím.

"Co se stalo s vaším psem" - tuhle hlášku si nevybavuji.

se ptal ten malej dragéd na tu lasičku, kterou považoval za nemocnýho psa

No já myslím tak na zákldce,střední škole ty učitele

18.1.2023 15:55

Zrzavci napsal(a):
se ptal ten malej dragéd na tu lasičku, kterou považoval za nemocnýho psa

No já myslím tak na zákldce,střední škole ty učitele

A jó.

Já učím na střední. A kolegů máme dost.

19.1.2023 00:16

Vrátím to k psí pubertě. Z mých psů zkoušely v pubertě mojí trpělivost jenom dvě čuby...ovčanda a pyrenejka. Klasické projevy...selektivní hluchota popř. ignor a samozřejmě testování, co všechno panička vydrží. Nesnášela jsem, když na mě ovčanda koukala tím svým potutelným výrazem v očích "Aha a co teď budeš dělat?" Ale bylo to zase lepší než pyrenejka, která absolutně nekomunikovala.

No dneska už jsou to spíše veselé "historky z natáčení" a přiznám se, že se i trochu potutelně usmívám, když někdo popisuje útrapy se svým psím puberťákem....jo jo, to se mi to směje, když už to mám za sebou.

A moje zkušenost je taková, že prostě zatnout zuby, neházet flintu do žita a to ani když mi táhne hlavou, že moje snaha je marná a se psem dál makat a ony se ty výsledky dostaví. A pak najednou přijde den, kdy si člověk říká "Kdo jsi a co jsi udělala s mojí fenou?", protože najednou je z tý trucovitý, vzdorovitý psí holky vzorňačka. No sice je to jen vlašťovka a druhý den už je to zase souboj vůlí. Ale těch vlaštovek přibývá a pak se poměr otočí a těch dní, kdy je to super, je více a více...a to je pak člověk zase ve střehu, protože pořád tak nějak čeká, že ta poberťačka, co se schovává v těle vaší vychované psí holčičky, ještě neřekla poslední slovo.

8.2.2023 13:50
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Vrátím to k psí pubertě. Z mých psů zkoušely v pubertě mojí trpělivost jenom dvě čuby...ovčanda a pyrenejka. Klasické projevy...selektivní hluchota popř. ignor a samozřejmě testování, co všechno panička vydrží. Nesnášela jsem, když na mě ovčanda koukala tím svým potutelným výrazem v očích "Aha a co teď budeš dělat?" Ale bylo to zase lepší než pyrenejka, která absolutně nekomunikovala.

No dneska už jsou to spíše veselé "historky z natáčení" a přiznám se, že se i trochu potutelně usmívám, když někdo popisuje útrapy se svým psím puberťákem....jo jo, to se mi to směje, když už to mám za sebou.

A moje zkušenost je taková, že prostě zatnout zuby, neházet flintu do žita a to ani když mi táhne hlavou, že moje snaha je marná a se psem dál makat a ony se ty výsledky dostaví. A pak najednou přijde den, kdy si člověk říká "Kdo jsi a co jsi udělala s mojí fenou?", protože najednou je z tý trucovitý, vzdorovitý psí holky vzorňačka. No sice je to jen vlašťovka a druhý den už je to zase souboj vůlí. Ale těch vlaštovek přibývá a pak se poměr otočí a těch dní, kdy je to super, je více a více...a to je pak člověk zase ve střehu, protože pořád tak nějak čeká, že ta poberťačka, co se schovává v těle vaší vychované psí holčičky, ještě neřekla poslední slovo.

Já jsem na to zvědavá, jak u psa tak u dětí, nejstarší holce je 9, jako malá byla zlatá, teď začíná být pěkně drzá a o všem chce diskutovat, tak jsme zvědavá, jak to bude pokračovat, zato její sourozenci jsou už od narození jak 2 pytle blech. U prvního psa nebyla puberta nijak výrazná, tak se bojím, že u dalšího psa to bude pravý opak, ještě ani nevím, jestli to bude pes nebo fenka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík