Opakovaně titr pod 0.5

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana1298

18.1.2023 14:35
Jana1298

XXX.XXX.58.172

Zdravím
Mám psa 15 měsíců. Ve 3 měsících byl řádně očkován na vzteklinu. V červenci měl titr nedostatečným, pod 0.5. očkování jsme opakovalo, počkalo 3 měsíce a nyní přišel titr opět s nedostatečnou hladinou.

Setkal se s tímto už někdo? Že ani po přeočkování se psovi neuvedla hladina? Pes je jinak zdravý, dle rozboru krve.

18.1.2023 17:30
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jana1298 napsal(a):
Zdravím
Mám psa 15 měsíců. Ve 3 měsících byl řádně očkován na vzteklinu. V červenci měl titr nedostatečným, pod 0.5. očkování jsme opakovalo, počkalo 3 měsíce a nyní přišel titr opět s nedostatečnou hladinou.

Setkal se s tímto už někdo? Že ani po přeočkování se psovi neuvedla hladina? Pes je jinak zdravý, dle rozboru krve.

Jakou značkou byl očkován?

18.1.2023 17:36
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Můj osobní tip je Biocan od Biovety🤔

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2023 17:47

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Můj osobní tip je Biocan od Biovety🤔

To asi vysvětluje, proč štěňata očkovaná vakcínou od Biovety neměla vůbec žádnou reakcí a po přeočkování Versicanem vedlejší účinky byly. 🤔

18.1.2023 18:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To asi vysvětluje, proč štěňata očkovaná vakcínou od Biovety neměla vůbec žádnou reakcí a po přeočkování Versicanem vedlejší účinky byly. 🤔

Ono už se ví delší dobu, že po přeočkování Biovety jinou značkou mívají psi reakce - spousta věcí se nese šeptandou mezi vety, ale nahlas se každý bojí něco říct, protože se bojí soudních tahanic👎

18.1.2023 20:22
Ouško4

XXX.XXX.225.15

Mě se stalo, že pes neměl dostatečné protilátky i po Versicanu.

Takže to není taková rarita, a možná bysme se všichni divili, kolik psů nemá protilátky proti vzteklině, přestože jsou očkovaní.
Ono to vyšetření na protilátky stojí (nebo mě to aspoň tenkrát stálo) něco kolem 1700,- a kdo to úplně nutně nepotřebuje, tak to prostě nedělá (a nezjistí).

My to tenkrát potřebovali na cestu do zahraničí mimo EU. Pes protilátky neměl a bylo po cestě.

18.1.2023 22:11
Doron

XXX.XXX.162.99

To jsou zase věci:(, to mě vůbec nenapadlo..
Jakou vakcínu tedy mám chtít?
Jdeme na přeočkování..

19.1.2023 01:07
fikovnice

XXX.XXX.61.149

Ono už se ví delší dobu, že po přeočkování Biovety jinou značkou mívají psi reakce - spousta věcí se nese šeptandou mezi vety, ale nahlas se každý bojí něco říct, protože se bojí soudních tahanic👎

Ono jsou určité náznaky (celkem jasné) dohledatelné i zde na iFAUNĚ. Mám na mysli třeba od vetů, ale i jiných...

20.1.2023 18:26
Gerlinda

XXX.XXX.248.126

Ouško4 napsal(a):
Mě se stalo, že pes neměl dostatečné protilátky i po Versicanu.

Takže to není taková rarita, a možná bysme se všichni divili, kolik psů nemá protilátky proti vzteklině, přestože jsou očkovaní.
Ono to vyšetření na protilátky stojí (nebo mě to aspoň tenkrát stálo) něco kolem 1700,- a kdo to úplně nutně nepotřebuje, tak to prostě nedělá (a nezjistí).

My to tenkrát potřebovali na cestu do zahraničí mimo EU. Pes protilátky neměl a bylo po cestě.

Jestli ono to nebude tim, ze Versican vyrabi Bioveta pro Zoetis, takze IMHO nevnimam rozdil mezi Biocanem (by Bioveta) a Versicanem (by Bioveta).

21.1.2023 12:34
lenocka

XXX.XXX.32.170

A stává se to jen při prvním přeočkování po Biovetě, nebo i další aplikace?
Řešili sousedi s kavalírkem, že prý tuhle (nevím jakou) vakcínu už ne. Tak aby to nebylo zbytečné vracet se k Biovetě.
Děkuji

21.1.2023 13:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lenocka napsal(a):
A stává se to jen při prvním přeočkování po Biovetě, nebo i další aplikace?
Řešili sousedi s kavalírkem, že prý tuhle (nevím jakou) vakcínu už ne. Tak aby to nebylo zbytečné vracet se k Biovetě.
Děkuji

Co jsem pochopila tak po prvním přeočkování, ale kavalíři prý obecně očkování snáší hůř.
Nevím, jestli něco řeší návrat Biovetě, když ty jejich vakcíny mají problémy s funkčností🤔.

21.1.2023 18:19
lenocka

XXX.XXX.32.170

Co jsem pochopila tak po prvním přeočkování, ale kavalíři prý obecně očkování snáší hůř.
Nevím, jestli něco řeší návrat Biovetě, když ty jejich vakcíny mají problémy s funkčností🤔.

Zkusím udělat trochu osvěty, ale mám obavu, že to nevyjde. Jsou to spíš laici, i když v dobrém, ale tady očekávám reakci “předtím to bylo v pohodě, tak u toho zůstaneme.”
Každopádně děkuji 🌼

21.1.2023 18:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

lenocka napsal(a):
Zkusím udělat trochu osvěty, ale mám obavu, že to nevyjde. Jsou to spíš laici, i když v dobrém, ale tady očekávám reakci “předtím to bylo v pohodě, tak u toho zůstaneme.”
Každopádně děkuji 🌼

Podle mě je tahle debata nesmírně zajímavá, i když je to dost tenký led a člověk nemůže napsat to, co všichni zainteresovaní vědí.
Těch psů po očkování bez protilátek o kterých se ví není úplně málo. Jen nejde nezpochybnitelně prokázat, že za to může ta vakcína, tak do toho nikdo nejde...😳

21.1.2023 19:46
fikovnice

XXX.XXX.61.75

Podle mě je tahle debata nesmírně zajímavá, i když je to dost tenký led a člověk nemůže napsat to, co všichni zainteresovaní vědí.
Těch psů po očkování bez protilátek o kterých se ví není úplně málo. Jen nejde nezpochybnitelně prokázat, že za to může ta vakcína, tak do toho nikdo nejde...😳

Já myslím, že pokud napíšete, co víte, a je to pravda, tak se snad nemusíte ničeho obávat. Možná myslíte, že daná firma to vyhodnotí jako pomluvu...?? Ale ty info jsou přece pravdivé. Nevím, nevyznám se v různých právních kličkách - stran toho, zda by za takovouto debatu mohl být někdo popotahován.

Jenže ono je to i důležité varování těch, kteří ty informace prostě nemají.

21.1.2023 19:55

fikovnice napsal(a):
Já myslím, že pokud napíšete, co víte, a je to pravda, tak se snad nemusíte ničeho obávat. Možná myslíte, že daná firma to vyhodnotí jako pomluvu...?? Ale ty info jsou přece pravdivé. Nevím, nevyznám se v různých právních kličkách - stran toho, zda by za takovouto debatu mohl být někdo popotahován.

Jenže ono je to i důležité varování těch, kteří ty informace prostě nemají.

Prý, pokud napíšete informaci formou otázky, není to žalovatelné.

22.1.2023 07:58
impact

XXX.XXX.32.25

Mě by zajímalo, jestli reálně znáte někoho, komu by Bioveta nějakými soudními tahanicemi vyhrožovala?

Když vidím, jakou žumpou je tahají po fejsbuku skrz laboratorní bígly a nikomu se za to nic nestane, přijde mi pramálo pravděpodobné, že by řešili nějakou diskuzi o vakcínách.

22.1.2023 08:14
fikovnice

XXX.XXX.60.88

impact napsal(a):
Mě by zajímalo, jestli reálně znáte někoho, komu by Bioveta nějakými soudními tahanicemi vyhrožovala?

Když vidím, jakou žumpou je tahají po fejsbuku skrz laboratorní bígly a nikomu se za to nic nestane, přijde mi pramálo pravděpodobné, že by řešili nějakou diskuzi o vakcínách.

Já si myslím to stejné. Že by někdo takto procházel sociální sítě...nevěřím. I když doba se mění - a třeba stran názorů na válku a na Ukrajince už nějaká obvinění za příspěvky na soc. sítích padla. Ale to je holt politika.

22.1.2023 09:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):

Veti se bojí říct něco nahlas, protože farmaceutická lobby je silná. Asi ví proč.

22.1.2023 09:38

impact napsal(a):

tak skrz nějaké anonymní diskuze asi nikomu vyhrožováno nebude, ale vyjadřovat se nahlas jako konkrétní mvdr je prostě, no. jsou věci, které se nedělají. nejde ani o nějaké soudy, ale prostě protože některé věci se nedělají.

problém téhle firmy není ani tak v tom, že by něco mělo nežádoucí účinek (což je i nefunkčnost), ale reakce na hlášení takových účinků, což je v lepším případě nula, v horším padesát důvodů, proč za to určitě může vet a ne léčivo.

myslím si, že se nedá dělat nic jiného, než to nekupovat, úplně stejně, jako nekoupíte třeba renault.

22.1.2023 09:46
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):

On je asi rozdíl, když někde plácá něco nějaký jouda, než když to vzejde z řad odborné veřejnosti, ale přitom není nezpochybnitelný důkaz, o který by se šlo opřít.

Znám veta, který poté, co jím naočkovaní psi neměli protilátky byl ochotný jít do sporu, ale bylo mu vysvětleno, že tohle nejde vyhrát, protože je moc faktorů ovlivňujících funkčnost vakcíny (např. skladování, imunitní odezva organismu apod.). Byly by to jen nervy a vyhozené peníze. A o tom, že i když ho teď všichni kolegové plácali po ramenou, tak ve chvíli, kdyby došlo na lámání chleba, tak v tom zůstane sám ...🙄

22.1.2023 09:59

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
tak skrz nějaké anonymní diskuze asi nikomu vyhrožováno nebude, ale vyjadřovat se nahlas jako konkrétní mvdr je prostě, no. jsou věci, které se nedělají. nejde ani o nějaké soudy, ale prostě protože některé věci se nedělají.

problém téhle firmy není ani tak v tom, že by něco mělo nežádoucí účinek (což je i nefunkčnost), ale reakce na hlášení takových účinků, což je v lepším případě nula, v horším padesát důvodů, proč za to určitě může vet a ne léčivo.

myslím si, že se nedá dělat nic jiného, než to nekupovat, úplně stejně, jako nekoupíte třeba renault.

A já zrovna renaulta mám.

22.1.2023 10:02

ano, to je přesně ono, prostě je moc faktorů. u jednotlivého zvířete prostě nelze dokázat, že za to může vakcína. bioveta mi to pěkně vysvětlila i u králíků, že když se to očkuje venku v králíkárně, že chladový řetězec a tak a těžko se pak hádejte, že během převozu je v chladícím boxu a že vakcinace těch králíků netrvá tak dlouho, aby se s tím něco stalo

v podstatě jde o celkový obraz, pravděpodobnost. že jiné vakcíny ty králíky zvládnou i v králíkárně, že po jiných vakcínách nevidíte tolik té parvy nebo postvakcinačních sarkomů

ale je prostě na každém veterináři, ať se podle toho zařídí sám. ono v podstatě, k čemu je nějaký spor. asi tak stejně, jak kdyby člověk chtěl žalovat ten renault. k ničemu. nekupovat.

jediný, co ty vakcíny mají jako plus je, že jsou levné.

22.1.2023 11:48
impact

XXX.XXX.32.25

Veti se bojí říct něco nahlas, protože farmaceutická lobby je silná. Asi ví proč.

Tak já ale reagovala na to Vaše tajnůstkaření tady konkrétně v této diskuzi.

Xx127837

3.3.2023 18:00
Xx127837

XXX.XXX.30.51

Tak konečně vyšel titr pozitivní. Pes byl 4x očkován na vzteklinu a teď má namerenou hladinu přes 11.7. Poprvé jsem titr poslala do zahraniční laboratoře a klaplo to.

Poslední titr před 5.5 týdne, který byl již třetí v ČR, byl negativní.

Nechápu, ale najednou má pes protilátek 20x víc než je potřeba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík