Pes v 1roce začíná být agresivní

Kříženec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

amicka01

20.1.2023 08:52
amicka01

XXX.XXX.110.43

Zdravím, mám skoro ročního křížence(NO a x) z útulku, mám ho od jeho 4měsíců. Nikdy s ním nebyl žádný problém, kamarádil se s každým, chodili jsme do psí školy na cvičák a pravidelně ho pouštíme na psí loučce s ostatními psi. Minulý týden začal být agresivní na ostatní psi, fenky a štěňata mu vůbec nevadí. Myslela jsem si, že chce třeba ukázat svoji “dominanci”v rámci jeho dospívání, nebo něco takového? ale včera začal vrčet během procházky na dvě paní. Začínám mít trochu strach, aby se to nedostalo někam dál, mám ho samozřejmě na vodítku celou procházku a když začne takhle vynadám mu. Bydlíme v centru města, takže kontakt s lidmi a psi je tady každodenní a ty procházky začínají být opravdu vyčerpávající. Nevíte čím by to mohlo být a co v takovém případě dělat?

20.1.2023 09:32
Valérie22

XXX.XXX.241.5

Zeptejte se na cvičáku kam chodíte. Tam jsou snad odborníci kteří Vám poradí.

20.1.2023 09:38
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

amicka01 napsal(a):
Zdravím, mám skoro ročního křížence(NO a x) z útulku, mám ho od jeho 4měsíců. Nikdy s ním nebyl žádný problém, kamarádil se s každým, chodili jsme do psí školy na cvičák a pravidelně ho pouštíme na psí loučce s ostatními psi. Minulý týden začal být agresivní na ostatní psi, fenky a štěňata mu vůbec nevadí. Myslela jsem si, že chce třeba ukázat svoji “dominanci”v rámci jeho dospívání, nebo něco takového? ale včera začal vrčet během procházky na dvě paní. Začínám mít trochu strach, aby se to nedostalo někam dál, mám ho samozřejmě na vodítku celou procházku a když začne takhle vynadám mu. Bydlíme v centru města, takže kontakt s lidmi a psi je tady každodenní a ty procházky začínají být opravdu vyčerpávající. Nevíte čím by to mohlo být a co v takovém případě dělat?

Košík - to pro Váš kllid a cvičit a trénovat - pod dohledem odborníka. Takhle na dálku se to hrozně blbě řeší -resp. to vlastně ani řešit moc nejde. Nevidíme toho psa, nevíme zda se třeba nebojí . Je mu rok, puboš, v tuhle dobu nastává takové období nedůvěry. Učte ho, veďte ho - vím, je to tak blbě obecně řečeno, ale ono to opravdu takhle na dálku nejde.
Je moc dobře, že se to snažíte podchytit včas.DOmluvte si na cvičáku soukromé lekce s trenérem v terénu. Pokud tedy je ten cvičák a trenér kvalitní, pokud přijde s tím, že se psem škubat apod, tak bič a pryč.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2023 09:53
Uživatel s deaktivovaným účtem

"mám ho samozřejmě na vodítku celou procházku a když začne takhle vynadám mu"

tohle bych jako optimální postup neviděla
nejistota psa bývá příčinou
a nadávat někomu za to, že je nejistý, že se bojí.......to asi to pravé ořechové nebude
místo vynadání bych mu řekla, co má dělat, když se míjíme s někým - třeba jít (sedět) u nohy ( podnět "pán/paní" = pes jde k noze psovoda)
a to učíme, když je pes v klidu, záměrně trénujeme, na cvičáku, v terénu v dostatečné vzdálenosti od těch cizích
ne v momentě, když je pes ve stresu

20.1.2023 10:11
galina

XXX.XXX.168.56

Moje feny tohle začaly dělat cca v půl roce. U nás podmíněno mixem plemen, myslím. Mě pomohlo zakazovym povelem, neboli spíše dát najevo svůj nesouhlas a když feny reagovaly správně ( to je nereagovaly na kolemjdoucí) následovala pochvala, přemrštěné jásání.
Takže teď ve dvou letech už mají zažité že se na lidi nereaguje, občas to pro jistotu podpořím slovy, ne, nesmíš. Ale vidím že jim to není vrozené, vidím jak na volno obě kouknou a,, říkají si,, hele, jde člověk se psem, kdybych chtěla, klidně zautocim. Ta druhá,,, pche já i na toho psa,, ale teď zrovna cmuchame myši, nemám čas.

20.1.2023 10:32
lupus4

XXX.XXX.205.61

dobře to napsala hmn, neříkat mu co dělat nemá, ALE co dělat MÁ

20.1.2023 15:31
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Hmm to píše pěkně. Taky jsem tenhle problém měla u jednoho psa. Prostě jsem ho přivolala k sobě a snažila se, aby se jeho pozornost upínala ke mně a ne k osobě, kterou míjíme, chválila pak, když minul a nestartoval a a časem se naučil psy na procházce zcela ignorovat.

20.1.2023 15:56
Doron

XXX.XXX.10.187

Trickyvoo napsal(a):
Hmm to píše pěkně. Taky jsem tenhle problém měla u jednoho psa. Prostě jsem ho přivolala k sobě a snažila se, aby se jeho pozornost upínala ke mně a ne k osobě, kterou míjíme, chválila pak, když minul a nestartoval a a časem se naučil psy na procházce zcela ignorovat.

Také to tak dělám, i když mám opačný problém. Moji psi jsou vítací a na to také není každý zvědavý.
Ne že by na někoho skákali , ale seznamovat by se chtěli, a lidem, třeba s malýma dětma, to pochopitelně vadí.
Takže jsem je taky dřív přivolávala k noze a dala povel "jdeme".
Teď stačí říct "jdeme" a už i na volno a na dálku poslechnou a minou lidi bez povšimnutí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík