Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kaja12

22.1.2023 16:35
Kaja12

XXX.XXX.168.226

Dobrý den, prosím o radu. Máme doma 11 měsíčního pejska, kříženec 10kg (co v něm je nevíme). Před pár dny za námi při venčení v noci přiběhl pes bojového plemene (majitelka ho volala k sobě, vůbec ji neposlouchal a dál běžel k nám, tak pak začala volat na mě, že nic neudělá, že je hodný). Chvilku se očuchával s naším psem a oba vypadali klidně a v pohodě. Pak teda přišla po chvíli majitelka druhého psa a připla si ho na vodítko. Vodítka se zamotala a ten druhý pes na mého psa jak kdyby skočil, začal hrozně hnusně vrčet a nechtěl ho pustit, můj pes pak dost kňučel. Majitelka psa se ho snažila sundat, tak z něj po chvíli slezl a nejspíš mu tedy nic neudělal,
nebo alespoň ne nic co by šlo nějak vidět nebo že by mu tekla krev. Zkoušela jsem pak jestli ho něco bolí ale nic jsem nenašla, chodil normálně, dokonce se pak k tomu psovi ještě trochu přiblížil když už odcházel... ALE...už včera a teď znovu šel chvíli venku v pohodě, ale po chvíli stáhl ocásek a jak kdyby se sekl, už jsem s ním nepohla ani o krok, takže jsme se pokaždé vraceli a šli jinou cestou. Myslíte že se může bát po tom co se setkal s tím psem? Místa kde se při venčení zasekne s tím místem kde se to stalo nějak nesouvisí, nebo alespoň je to o pár desítek metrů dál. Nevím jestli se něčeho bojí, nebo to může být z jiného důvodu. Prosím o radu, co s tím můžu dělat, respektive jak se v té situaci zachovat aby můj pes nebyl nějak ve stresu.
Děkuji K.

22.1.2023 18:45
Doron

XXX.XXX.10.187

Napište o pejskovi něco víc.
Jakou má povahu, jak žije, jestli byl bojácný už někdy dřív, co umí, co ho baví...

Kaja12

22.1.2023 20:15
Kaja12

XXX.XXX.168.226

Pejska máme od jeho 2 měsíců, brali jsme si ho z útulku. Je akční, ke všem psům i lidem kamarádský, hravý. Normálně bývá doma sám když jdeme do práce (od cca 7h do cca 15-16h). Posledních pár týdnů jsem s ním doma víceméně celý den, přítel od minulého týdne už taky(nemoc). Zbytek dne tráví s námi, hrajeme si, když si ho chvíli nevšímáme tak za námi přijde znovu s hračkou nebo chce pochovat. Když jdeme ven tak je veselý, nejradši by furt běhal. Umí základní povely jako sedni, lehni, pac. Nejvíce ho baví hraní, házení aportu. Dříve se právě ničeho nebál, je to veselý akční pejsek. Nikdy mu nedělalo problém jít daleko od paneláku, až poslední dva tři dny se prostě na náhodném místě sekne, stáhne ocásek mezi nohy a po chvíli se otočí a jde zpět odkud jsme přišli a domů.

22.1.2023 20:59
Doron

XXX.XXX.10.187

Aha. Tak to opravdu vypadá, že ho vyděsilo to napadení cizím psem:(.
Doufám, že Vás neurazím, ale připadáte mi jako taková trochu nerozhodná panička:)
Došlo k blbé situaci, napadl ho větší pes a nikdo mu nepomohl, cítí se teď nejistý a právem, vlastně se chová sebezachovně.
K tomu by nemělo dojít, ani k zamotání vodítek:), to byl pravděpodobně spouštec agrese toho druhého psa.
Chovejte se na procházce sebejistě, místům, kam nechce jít se NEvyhýbejte.
Zkuste ho rozptýlit pamlskem, hračkou, aportem, případně ho vezměte na vodítko aby se cítil jistěji.
Kdyby k vám běžel cizí neovladatelný pes, svého psíka ochraňte, stoupněte si před něj a nedovolte žádný kontakt. Není to těžké, jen musíte být trochu obratná:)
Co Vám říká majitel cizího psa, na to nedbejte:)!
Pes prostě musí mít pocit, že když je s Vámi, je pod Vaší ochranou.
Váš pes pomalu ztrácí, nebo už ztratil šteněcí licenci ( na štěňata vyrovnání psi neútočí), musíte na to být připravená a případné šarvátky korigovat, nebo jim spíš předcházet.
Řekla bych, že se teď asi oba trochu bojíte, ale to určitě překonáte:)!

22.1.2023 21:15
Doron

XXX.XXX.10.187

Děláte na mě dojem, že jste taková příliš hodná a slušná, nebojte se říct majiteli jiného psa, že nechcete, aby Vašeho obtěžoval a nebojte se ani říct svému psovi, že půjde tam, kam jdete Vy.
Uvidíte, že to ocení.
A opravdu doufám, že jsem se Vás nedotkla:)

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2023 21:27

to Doron

No... Pokud pes na některá místa opravdu nechce a bojí se, tak bych ho nenutila. Tedy max. pamlsky nebo kamarád/ka jako motivace třeba, ale pokud přes ten strach nejede vlak, tak se v extrému může ve finále seknout tak, že nebude chtít jít ven vůbec, aby nemusel tam, kam opravdu nechce.

22.1.2023 21:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
to Doron

No... Pokud pes na některá místa opravdu nechce a bojí se, tak bych ho nenutila. Tedy max. pamlsky nebo kamarád/ka jako motivace třeba, ale pokud přes ten strach nejede vlak, tak se v extrému může ve finále seknout tak, že nebude chtít jít ven vůbec, aby nemusel tam, kam opravdu nechce.

Jo určitě to nedělat na sílu....osobně bych asi zkusila tandem s nějakým psím kámošem..příklady často "táhnou"

22.1.2023 22:02
Doron

XXX.XXX.10.187

Jo určitě to nedělat na sílu....osobně bych asi zkusila tandem s nějakým psím kámošem..příklady často "táhnou"

Ano, taky dobrej nápad.
Teď jsme kamarádovu čubičku v psí partě protáhli podchodem, kde se vždycky bála.

22.1.2023 22:27
Doron

XXX.XXX.10.187

to Doron

No, já jdu kam chci, a psi se mnou.
Ale mají ve mně velkou oporu.
Nedokážu si představit, že bych šla tam, kam chce jít pes.
Ale neměla jsem nikdy labilního pejska, vybírám si je podle povahy, i podvraťáky co teď máme( jsou opravdu povedený:)
A, máte pravdu, když bych měla opravdu přecitlivělého psa, asi bych svůj přístup přehodnotila...

23.1.2023 11:10
Doron

XXX.XXX.10.187

Já no toho Vašeho pejska pořád musím myslet..
Ještě mě napadlo, jestli není zraněný, jak ho ten blboun zachoval , jestli ho něco nebolí.
Můj pes se choval podobně, když měl problém s ploténkou

23.1.2023 11:40

"Myslíte že se může bát po tom co se setkal s tím psem?"
Ano.

Co s tím - základní práce se strachem a zaměřit se na potkávání hodných psů (např. cíleně se s pár lidmi domluvit), nedopustit, aby mu někdo zase ublížil. Ať si může připomenout, že většina psů je v pohodě a že ho kdyžtak ochráníte.

23.1.2023 11:46

No ale nápad s plotýnkou taky není od věci. Možná bych zkusila zajít k veterináři se specializací na pohybový aparát, aby ověřil hybnost a tak....

Přidejte reakci

Přidat smajlík