Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Verony

23.1.2023 21:55
Verony

XXX.XXX.120.151

Dobry den. Pes 4 roky parsson russell terier .. mame jej dva mesice… vzali jsme si jej od jedne holciny… jeji pritel psa nemel rad… a prave proto ma nyni takove chovani… Pri rozhazovani rukama, kdyz nekdo neco vysvetluje ci mluvi,nebo zvysovani hlasu…. Umi zavrcet nebo spis jako skoci k te ruce a ma pohled ze se mu to nelibi… prave si myslime, ze byl bitej a tim padem nema rad tady tohle zvedani ruk a zvysovani hlasu… ale jak tohle prosim vyresit? Aby zacal duverovat,ze mu nechceme ublizit… nemuzeme si pomalu pozvat ani navstevu, s kterou se bavime a gestikulujeme rukama,…proste jde videt, ze tam neco v minulosti probihalo spatneho…
:(( prosim, poraďte…

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.1.2023 22:10

V jeho přítomnosti nezvyšovat hlas a přehnaně negestikulovat. A budovat vztah a hlavně jistoty. Po letech bude chvíli trvat, než mu docvakne, že se ze živějšího chování nemá stresovat. Když bude na nervy někde venku, stačí se psa dotknout, i to mu tu jistotu dodá.

23.1.2023 22:40
Doron

XXX.XXX.103.229

Jestli máte pocit, že ho to stresuje, může jít přeci na místo , kde bude mít klid.
To bych ho naučila jako první věc.
Je možné že byl bitej, je ale také možné, že je nevychovanej.
Umí něco?

Verony

23.1.2023 22:58
Verony

XXX.XXX.120.151

Ano umí… sedni,lehni,dej pac ,místo,zůstaň,.. na jeho výrazu jde kolikrát prostě znát strach právě z toho… verim, ze to bude chtit cas nez zjisti,ze mu neublizime, spis ale jak tomu pomoci,aby to odboural…

23.1.2023 23:15

Pro začátek mu pořiďte bezpečné místo. Jakože bezpečné z úhlu pohledu psa. Kennelku, klec otevřenou trvale, do ní pelíšek, deku, umístěte ji do klidného místa v bytě, ať si má pes opravdu kam zalézt do klidu při návštěvách, nějakém vyšším hluku či pro něj další nekomfortní záležitosti.
Když vrčí, je to dobré, vyjadřuje nespokojenost, nejistotu, snaží se komunikovat. Bezpečná nora je základ. Odbourat? Spíš pochopit příčinu jeho chování musíte nejdřív vy, podle toho se pak může se psem pracovat dál.

23.1.2023 23:26
Doron

XXX.XXX.103.229

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pro začátek mu pořiďte bezpečné místo. Jakože bezpečné z úhlu pohledu psa. Kennelku, klec otevřenou trvale, do ní pelíšek, deku, umístěte ji do klidného místa v bytě, ať si má pes opravdu kam zalézt do klidu při návštěvách, nějakém vyšším hluku či pro něj další nekomfortní záležitosti.
Když vrčí, je to dobré, vyjadřuje nespokojenost, nejistotu, snaží se komunikovat. Bezpečná nora je základ. Odbourat? Spíš pochopit příčinu jeho chování musíte nejdřív vy, podle toho se pak může se psem pracovat dál.

👍 přesně tak!

24.1.2023 09:30
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Některý parsson russell terier mi připadá
povahově trochu jak Jagteriér.
Myslím, že ten pes není pro každého.
Jistě vědí, proč se ho zbavili.
Staňte se psím psychologem a snažte se.
Možná marně.
zkopírováno:
Parson Russell teriéra nemůžete přehlížet. Bez adekvátního využití energie začne velmi rychle vymýšlet vlastní zábavu a začne způsobovat problémy. A to aniž by vás chtěl prvoplánově štvát, jen zkrátka potřebuje zaměstnat jak tělo, tak hlavu a pokud se mu tohoto nedostává, tak trpí.

24.1.2023 10:11

Mohu vřele doporučit tuhle boudinu v příloze, máme tu prostřední vel. M. Můj pes má 8 kilo a stojí v ní v pohodě, natáhne se pohodlně. Bouda je ze Zoohitu. Výhodou je skladnost v obalu na placku( strčím za skříň) a vezmu ji takhle zabalenou na rameno(obal má popruhy na rameno jako taška) a nebo do auta, tudíž nezabere žádné místo. Má podložku s teplým a letním povrchem-vyndavací a zastamdací. Je lehká, má větrání (3síťová okna), dá se použít otevřená nebo zcela uzavřít na zip v případě potřeby-naučit psa- v klidu ležím, nikdo mě neotravuje a vidím, co se kolem děje nebo otevřenou-když chci zalezu si. Nevýhodou je, že je pouze pro vnitřní použití-látková a uvnitř tvrdý papír, takže pozor na děti, aby boudinu nerozsedly.
Já boudu používám na dovolenou nebo právě když tu máme vnoučata a je tu bugr a chci, aby po žrádle odpočíval. Mám psa z útulku a taky moc nerad určité situace...
Než si zvykne Váš pes na návštěvy nebo na hlučné děti a tak, bude to trvat delší dobu, vydržte. Po začátku jsem musela bělouše nechávat ve vedlejším pokoji a po chvilích zvykat, když přišly děti. Dnes ho můžou objímat, líbat, hladit- snese vše, milujou se. 🙂

24.1.2023 10:15
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Tam se vážně zklidní?

24.1.2023 10:18

rapotacka11 napsal(a):
Tam se vážně zklidní?

Ano, ví, že se tam odpočívá a také tam usne nebo tam spí celou noc- na dovče místo pelechu.... jestli je to otázka na mne?

24.1.2023 10:26
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Klaustrofobie?

24.1.2023 10:31

rapotacka11 napsal(a):
Klaustrofobie?

Proč by? 🤷‍♀️ Boudina může být otevřená nebo na zip....je to ryze individuální. Má síťku ze 3 stran. Kolegyně má CHS a každý její pes má svoji tuto boudu, taky tam spí

24.1.2023 11:17
Doron

XXX.XXX.103.229

Ta bouda nebo pelech je takové první režimové opatření, určitě důležité.
Pak ale přijde na řadu psí psychologie jak píše Rapotacka.
Opravdu, každý pes nekouše ze strachu , někteří teriéři jsou prostě takoví vrozeně ostří, lidově řečeno..
Možná se po původních majitelích oháněl, oni ho asi občas plácli, křičeli na něj, asi to vždycky skončilo takovou plichtou, tipovala bych.
Budete muset začít s výchovou a výcvikem, důsledně těmto situacím předcházet, odměňovat dobré chování.
Já bych takového psa krmila zpočátku jen z ruky( celou krmnou dávku), vždycky za něco, buduje to i dobrý vztah k paníkovi, při odměně se vyplavuje dopamin.
Nemyslím nějaké buzerování, ale odměnu za práci.
Prostě potřebuje hodně vyžití a jasná pravidla.
Hlavně ho nelitujte, to ničemu nepomůže.

24.1.2023 11:20
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Měla jsem "toho" psa ...
bylo to špatně, neměla jsem na to ...
přiznávám
a nebyla nikým zkažená.

To není jako NO, labrador, pudl nebo pinč.

24.1.2023 13:37
Doron

XXX.XXX.103.229

rapotacka11 napsal(a):
Měla jsem "toho" psa ...
bylo to špatně, neměla jsem na to ...
přiznávám
a nebyla nikým zkažená.

To není jako NO, labrador, pudl nebo pinč.

Měla jste také parssona?
Myslíte, že je to idiopatická agresivita?
Nemusí být..
Máme v širší rodině Jack Russella a také zkoušel vyjíždět ( určitě to nebylo ze strachu), ale podařilo se to výchovou úplně odbourat, a je z něj zlaťák.
Zkušený pejskař pozná, jestli je agresivita strachová, zdrojová, má jinou příčinu nebo je pes prostě magor, a nepomůže ani svěcená voda.
Asi by se na psa měl podívat nějaký odborník, řekla bych, že zadavatelka to sama zvládne těžko:(.

24.1.2023 13:47
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Doron
Ano.
Nebyla jsem zkušená.
Ale psy jsem si půjčovala a rozuměla
jsem si s nimi. Tomuhle zvířeti ne.
Bylo "umíněné" , nevím jak to popsat líp.
Neviním psa, byl to každým coulem teriér,
aspoň jsem si to myslela a
věděla jsem,
že teriéra už ne. Později jsem poznala
i příjemného teriéra ...Jen to nebyl pes k nám.
Někde u myslivce by jí bylo asi líp
než u nás v paneláku.

25.1.2023 06:36

Musím ale říct, že je to krasavec, ten Váš pejsek 🌷na fotce je ten neklid, nejistota vidět. Chce to pro něj to bezpečné místo a velkou dávku trpělivosti a postupovat po krůčcích. Odvahu, ten pejsek určitě stojí za Vaše úsilí. Počítejte s tím, že to může trvat třeba až půl roku nebo třeba i jen pár měsíců....držím Vám i pejskovi palce!🌷🐾

25.1.2023 09:06
Mí

XXX.XXX.68.162

rapotacka11 napsal(a):
Některý parsson russell terier mi připadá
povahově trochu jak Jagteriér.
Myslím, že ten pes není pro každého.
Jistě vědí, proč se ho zbavili.
Staňte se psím psychologem a snažte se.
Možná marně.
zkopírováno:
Parson Russell teriéra nemůžete přehlížet. Bez adekvátního využití energie začne velmi rychle vymýšlet vlastní zábavu a začne způsobovat problémy. A to aniž by vás chtěl prvoplánově štvát, jen zkrátka potřebuje zaměstnat jak tělo, tak hlavu a pokud se mu tohoto nedostává, tak trpí.

Přesně tak. U nich se zapomíná že jsou lovci a docela drsňáci. Z toho popisu chování mi spíš připadá že se pes ani tak nebojí, ale je nevychovaný a zvyklý šéfovat.

25.1.2023 18:21
Doron

XXX.XXX.162.50

rapotacka11 napsal(a):
Doron
Ano.
Nebyla jsem zkušená.
Ale psy jsem si půjčovala a rozuměla
jsem si s nimi. Tomuhle zvířeti ne.
Bylo "umíněné" , nevím jak to popsat líp.
Neviním psa, byl to každým coulem teriér,
aspoň jsem si to myslela a
věděla jsem,
že teriéra už ne. Později jsem poznala
i příjemného teriéra ...Jen to nebyl pes k nám.
Někde u myslivce by jí bylo asi líp
než u nás v paneláku.

Znala jsem jagteriéra, pána, myslivce, respektoval , ostatní členové rodiny od něj měli každý měli aspoň jednu jizvu po hryznutí, včetně dětí.
Pán celkem spokojenej, že takovýho ostrýho psa do lesa potřebuje:))
Už je to dávno, tenkrát se to tak nebralo..

Přidejte reakci

Přidat smajlík