Štěňátko s PP, 5 měsíců, po zlomenině lokte a výstavy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.1.2023 12:11
Pidalka79

XXX.XXX.220.84

Dobrý den, chci se zeptat, mám štěňátko s PP, které při hře s dospělým pejskem stejného plemene utrpělo zlomeninu lokte u pravé přední nožky. Jedná se o molossoindní plemeno, které je těžší, ale kompaktní. Nožku ji před 8 týdny operovali, nyní je nožka zhojená, krásně chodí, běhá, nekulhá. Chůzi na výstavním vodítku zvládá skvěle. Je tady však detail, ze na té pravé nožce je zatím viditelný velký loketní kloub. Mám s ní výstavní plány, jenže vím, že výstavy jsou o kráse a standardu, což ona standardu krásně odpovídá, jen tedy je zde tato estetická vada, která je viditelná.
Proto se ptám, mám s ní i přesto výstavy zkusit? Je možnost, ze ji noha zesílí a kloub se ztratí. Teď má 5 měsíců. Děkuji za odpovědi. 😊

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.1.2023 12:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

pokud vám není líto peněz za výstavu, tak klidně jeďte, výstavy štěňat jsou stejně spíš o okoukání se a je celkem jedno, jestli dostane známku nadějný nebo velmi nadějný.

24.1.2023 16:07
Pidalka79

XXX.XXX.220.84

Líto peněz z důvodu, ze je to asi zbytečné tedy? Chápu vás dobře? Chci chodit výstavy i dále, nejen tr.stenat. Takže proto i tento dotaz, zda se mi nozka i malinko vytočena směrem ven

24.1.2023 16:16
impact

XXX.XXX.195.92

Pidalka79 napsal(a):
Líto peněz z důvodu, ze je to asi zbytečné tedy? Chápu vás dobře? Chci chodit výstavy i dále, nejen tr.stenat. Takže proto i tento dotaz, zda se mi nozka i malinko vytočena směrem ven

Na tohle Vám prostě nikdo nedokáže odpovědět nic, čím byste se doopravdy měla řídit. To je nereálné. Nikdo z nás nohu neviděl, ani na fotce to tak nevynikne. Nikdo z nás neví, jak to bude vypadat v průběhu růstu a "zdá se mi vytočená" je totéž, jako kdybych Vám tady a teď napsala - "Zdá se mi, že mám vytočené oko, myslíte, že budu časem švidrat?" Chápete? Na to Vám nikdo za monitorem neodpoví a pokud není vada významně výrazná, neodpoví Vám nejspíš většina lidí ani v reálu. Buď jeďte za chovatelem a proberte to s ním a nebo prostě sbalte těch pár stovek, jeďte na nějakou výstavu a nechejte to posoudit odborníky na posuzování výstavních psů.

24.1.2023 20:03
Pidalka79

XXX.XXX.220.84

Mockrát vám děkuji a samozřejmě rozumím všemu, co píšete. Je to tak, uvidíme s růstem a co řeknou rozhodčí a podle toho to dopadne. Ještě jednou moc děkuji za názory 😊. Hezky večer.

3.2.2023 14:26
balisek

XXX.XXX.224.166

Pidalka79 napsal(a):

Přihlašte se na nějakou krajskou výstavu do třídy štěňat nebo dorostu. Nestojí to tolik peněz jako mezinárodka a u prcků stejně nejde o známky a tituly (zadává se jen "velmi nadějný / nadějný"), ale - jak bylo psáno výše - o rozkoukání se ve výstavním prostředí.

Časem uvidíte, jak se bude stav pejska vyvíjet. Nicméně pokud by končetina zůstala nejstejná, v kloubu zbytnělá, vybočená či jinak deformovaná, s výraznými výstavními úspěchy příliš nepočítejte. Psí výstava je "soutěž krásy" a jedinec se zjevnou vadou (byť získanou po úraze) obvykle na vysoká ocenění nedosáhne.

Přesto se však takový pes může úspěšně uplatnit v chovu. S potvrzením od veterináře nebývá problém projít bonitací a vyžaduje-li to chovatelský řád, i to VD z výstavy se snadno "vychodí". Sama znám čubu z mého odchovu, která u hry s jiným psem utrpěla zlomeninu přední končetiny a zůstala kulhavá. Majitelé ji zbonitovali, opakovaně se stala matkou a dala několik velmi kvalitních potomků, kteří sklízeli úspěchy ve výstavních kruzích.

3.2.2023 18:48
Pidalka79

XXX.XXX.220.84

Mockrát děkuji za příspěvek, určitě zkusím nějaký ten dorost a uvidíme. Každopádně mate pravdu a rozumím úplně všemu, co píšete. Děkuji 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík