Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2023 21:34
ruzickovaa

XXX.XXX.41.208

Prosím o radu.
Mám již 2 roky anglického buldoka, žil s námi v rodinném domě s celou mojí rodinnou, byl to miláček, ale po silvestru se změnil. Kousl mého tátu, z ničeho nic, když seděli na sedačce. Musela jsem se psem z domu odejít do bytu, kde nám po 3 týdnem řekli, že tam také být nesmí.
A jsme zpět u mojí rodiny. Jsem jediná osoba, která se toho psa nebojí, zbytek členů z něj má strach. Občas má ten pes agresivní chování, pokud se mu něco nelíbí.
Snažíme se s ním nějak zžít, ale jak jednou už ublížil, bojíme se že to může přijít zas.
Poradíte mi prosím někdo co s takovým psem?

25.1.2023 21:36
Odetta

XXX.XXX.123.39

Důkladně vyšetřit na veterině, a pokud na vině nebude zdravotní problém, tak vyhledat pomoc kvalitního trenéra.

25.1.2023 21:43
ruzickovaa

XXX.XXX.41.208

Chodíme na soukromé hodiny, ale jeho chování to nemění.
Přemýšlíme i o kastraci, ale už jsme zoufalí, nikdo kromě mě ho nemůže venčit. Nevíme jak si poradit s tím, aby se trochu uklidnil a byl hodný i na zbytek rodiny.
Všichni kolem něj chodí po špičkách.

25.1.2023 21:51
plaka

XXX.XXX.235.172

Občas má ten pes agresivní chování, pokud se mu něco nelíbí.
Snažíme se s ním nějak zžít, ale jak jednou už ublížil, bojíme se že to může přijít zas.
Poradíte mi prosím někdo co s takovým psem?

V jakých situacích se mu něco nelíbí a je agresivní?
Jestli je dle nadpisu pes nechtěný, tak co s ním asi. Nafoťte ho, zadejte inzeráty a hledejte mu lepší domov.

25.1.2023 21:57
ruzickovaa

XXX.XXX.41.208

Vzhledem k tomu, že někoho pokousal na sedačce, má tam zákaz. Když tam vyleze a chci ho dát dolů, začne na mě po několikátém sundávání vrčet.
Ostatním členům rodiny chytá vodítka na procházce a pak je agresivní, protože to vodítko nechce vrátit.

Samozřejmě že je nechtěný, pes který vám po dvou letech poklidného soužití ublíží, a může ublížit i vašim blízkým není uplně ideální parťák do života. Ale stále s námi prožil 2 roky a za tu dobu se už holt stal členem rodiny.
Proto jsem tady chtěla poprosit o radu, radši toho psa zkusíme vykastrovat, nebo převychovat, nebo vyzkoušíme cokoli co třeba pomohlo někomu jinému, dokud nebude jiná možnost než ho dát pryč.

25.1.2023 22:28
sardullah

XXX.XXX.221.216

Pokud tam není nějaký zdravotní problém...což tedy posoudí veterinář...tedy za předpokladu, že je pes zdravý nemá žádný fyzický nebo psychický problém nebo nějaký špatný geny...předpokládám, že pes je bez PP, protože jinak byste to asi primárně konzultovala se svojí chovatelkou/chovatelem...

No prostě mi to obecně připadá, že mladý pán je nevychovaný fracek, který kvůli absenci autority to musí vzít do svých pacek.
Promiňte, ale dvouletýho psa nemusím sundavat několikrát z gauče, prostě ho odešlu na místo, pokud ho tam nechci....no prostě mu řeknu ať sleze...

25.1.2023 22:31
plaka

XXX.XXX.235.172

Kastrace nepomůže, když pes není vychovaný. Abyste ho byli vy schopni převychovat, musíte mít nějaké vedení. Kam chodíte na soukromé hodiny, že se nic nelepší?
Když tam vyleze a chci ho dát dolů, začne na mě po několikátém sundávání vrčet.
Psa nesundávám, psa předem naučím, co má dělat na povel za odměnu. Neboli třeba "Běž si na pelíšek!" a odměna. Nebo stojím od gauče dál, přivolám ho a pamlsek. Nechci, aby pes okupoval sedačku, naučím ho, co místo toho má dělat. Ale to by vás měl ten někdo na individuálu naučit. Vás, coby paničku a rodinu, jak se psem jednat. Vypisovat tu více je nesmysl, podobných témat najdete spoustu.
Nemáte fotku toho svého "angličáka"? Dlouho jsem naživo žádného nepotkala, zato jsem včera chválila jedné paní na ulici leoparda, byla překvapená, že jsem plemeno poznala.

26.1.2023 07:50
keriton

XXX.XXX.80.24

Jak a proč si myslíte, že by měla pomoci kastrace? Snad jedině v případě, že by měl zdravotní problémy (potvrzené veterinářem), které ho trápí a vyvolávají agresivitu, a které ta kastrace vyřeší, tak pak asi ano. Výchovu psa to ale bohužel nezařídí.

V první řadě bych psovi pořídila vhodný, dobře padnoucí náhubek, který bude mít nasazený klidně nonstop. Pak se nikdo nebude muset bát pokousání a taky se zbavíte toho problému s braním vodítka.

Další opatření by mohlo být, že by pes měl i doma neustále připnuté krátké vodítko. Když ho budete potřebovat někam nebo odněkud dostat, nebudete muset sahat na psa, ale odvedete ho za to vodítko. Také ho pomocí toho vodítka můžeta naučit povely jako "jdi na místo". Pokud nemá chodit na gauč, bylo by lepší zařídit, aby se tam vůbec nedostal (zabránit mechanicky, naučit nějaký povel, odvést ho jinam, atd).

26.1.2023 07:59
petrahei

XXX.XXX.44.137

V první řadě bych psovi pořídila vhodný, dobře padnoucí náhubek, který bude mít nasazený klidně nonstop

tak to budu u buldoka drzet palce

26.1.2023 08:05
balu

XXX.XXX.163.233

petrahei napsal(a):
V první řadě bych psovi pořídila vhodný, dobře padnoucí náhubek, který bude mít nasazený klidně nonstop

tak to budu u buldoka drzet palce

Já taky. To bude nejspíš něco jako je mřížka na hokejovou helmu...

26.1.2023 08:15
Xerxová

XXX.XXX.82.28

balu napsal(a):
Já taky. To bude nejspíš něco jako je mřížka na hokejovou helmu...

já vím, že to k tématu nepatří - ale kdysi se někdo ptal, jak sehnat do autobusu košík na mopse a dostal odpověď, že stačí vzít síťku od kila pomerančů a mašličkou uvázat pod krčkem...

Anglická buldočice, kterou jsem znala měla na míru šitý košík z kožených pásků... ale opravdu na celodenní nošení to nebylo a z placaté tlamy si to uměla shrnout, když chtěla...

26.1.2023 08:19
keriton

XXX.XXX.80.24

Vidíte, to mi nedošlo, že náhubek na takovou tlamu může být problém :) Tak takovýho psa bych nechtěla :)

26.1.2023 08:24
petrahei

XXX.XXX.44.137

jsem musela - protoze tady se rady rozdavaji ctrlC ctrlv kosik a couracka...
ale tohle je -buldok

a buldok je super spolecnik - jestli ma takovehle reakce ( a ja neverim ani na tu nemoc -oni jsou tvrdaci, nekousou, kdyz je nekde pichne) - proste neni nijak vychovany a zije pro nej v divnem svete.
a moc neverim, ze se mu tam bude darit lepe s kosikem a courackou...

ma pocit, ze se musi branit ? tak asi si to nevymysli...
to je jen tak na prvni dobrou, co se mi honi hlavou

dal -nechat se pokousat buldokem nebo -i jen nechat ho nekolikrat po sobe vyskocit na gauc ? to co mate v rodine za reakce/pristup, ze tomuhle neumite zabranit?
to neni russel, co vam vyskoci na gauc ani nemrknete

najdete mu novy domov, protoze z buldoka udelat rodinu kousaciho psa - je svym zpusobem umeni.

26.1.2023 08:30
Tenurri

XXX.XXX.213.168

S agresivním psem nijak neporadím, ale pokud se tak dříve nechoval, přemýšlela bych, jestli ho něco nebolí nebo nemá nějaký skrytý zdravotní problém. Minulý rok toto říkal i Chirag Patel na přednášce z MET konference...že spousta agresivních nebo "nevycvičitelných" psů se tak chová z bolesti nebo špatného zdravotního stavu. Doporučila bych i přemýšlet tímto směrem, než se psa zbavíte...

Na druhou stranu pokud je pes nechtěný a "na obtíž" + rodina se ho bojí, tak to ten pes pozná a tu situaci to spíše celou zhoršuje, než naopak. Zvířata tohle vycítí.

26.1.2023 08:39
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Vzhledem k tomu, že někoho pokousal na sedačce ...

Nemá svoje křeslo?

O kousajícím AB ani nemluvím.
Snažím se být tzv. korektní,
ale nedělá mi to dobře...

26.1.2023 08:41
ruzickovaa

XXX.XXX.242.51

Ten pes byl od malička rodinný miláček, spával s námi v posteli a na gauči s námi byl nonstop. Proto je teď těžké ho odnaučit na ten gauč nechodit a nechápe že teď, když my tam všichni sedíme tak on nesmí.
Každopádně Vám děkuji za radu.

26.1.2023 08:47
petrahei

XXX.XXX.44.137

kdyz vidim ty oci - je vysetreny od veta nebo neni?

26.1.2023 08:48
ruzickovaa

XXX.XXX.242.51

Ten pes seděl na sedačce, vedle mého otce a když zvedal ruku a dával si ji na opěrku, tak se po něm pes ohnal a kousl ho.
Nevím jak byste se bránila vy, když po vás 25 kilový pes vystartuje a vy to vůbec nečekáte.
Není to russel ale sám vyskočí i do kufru od auta, takže ano, vyskočí sám na sedačku ani nemrkneme:) není to ten typický tlustý zavalitý buldok.
Každopádně díky za cenné rady.

26.1.2023 08:50
petrahei

XXX.XXX.44.137

ruzickovaa napsal(a):
Ten pes seděl na sedačce, vedle mého otce a když zvedal ruku a dával si ji na opěrku, tak se po něm pes ohnal a kousl ho.
Nevím jak byste se bránila vy, když po vás 25 kilový pes vystartuje a vy to vůbec nečekáte.
Není to russel ale sám vyskočí i do kufru od auta, takže ano, vyskočí sám na sedačku ani nemrkneme:) není to ten typický tlustý zavalitý buldok.
Každopádně díky za cenné rady.

nechci na vas byt oskliva.
ale nerozumite tomu psovi.
pred kousnutim je xy varovani - ktere nevidite.

26.1.2023 08:50
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

nechápe že teď, když my tam všichni sedíme tak on nesmí

tak to taky nechápu

26.1.2023 08:51
ruzickovaa

XXX.XXX.242.51

Byl na operaci obou očí, když byl štěně.

26.1.2023 08:55
ruzickovaa

XXX.XXX.242.51

Ano, bohužel mu nerozumím a už jsem zoufalá. Tak proto jsem začala tuhle diskuzi.

26.1.2023 09:19
kometa

XXX.XXX.224.101

ruzickovaa napsal(a):
Ano, bohužel mu nerozumím a už jsem zoufalá. Tak proto jsem začala tuhle diskuzi.

Jenže tady vám asi neporadíme. To chce člověka naživo u vás doma. + to vyšetření u veterináře.

26.1.2023 12:22
Doron

XXX.XXX.3.131

ruzickovaa napsal(a):

Oni buldoci nemusí být takoví hodní broučci.
Jako mladá jsem chodila ke koním, majitel měl tři chovné feny a psa.
Když šel venčit, všichni jsme utíkali, naskákali na valník s hnojem, zavřeli se do stáje, šli po nás docela ostře:))

Úplně chápu, že Vás to chování vyděsilo.

Je možné, že dospěl, bere tátu jako takového parťáka na stejné úrovni, a vyjel po něm, jako vyjede pes po jiném psovi, který ho obtěžuje.
Kdyby to tak bylo, je možné ostatním členům rodiny zvýšit hierarchický status.
To by Vás naučil psí trenér.

Je nadějné, že ještě jakžtakž respektuje Vás, na tom se dá stavět.

Vyhledejte nějakého dobrého trenéra se specializací na bull plemena, ať přijde k Vám domů a vidí situaci na místě.
Odkud jste? Kdyby z Prahy, mohla bych Vám někoho doporučit...

A ta oprerace očí.. Vidí dobře?

Dokážu si představit, že chování svého psa berete jako takovou zradu, ale od toho se musíte oprostit:)
Je to pes a potřebuje jasná pravidla a hranice, a pevné, laskavé a pro něj srozumitelné vedení .

Držím palce:)!

26.1.2023 12:41
efe

XXX.XXX.199.5

Dle popisu ten pes vůbec neví, kde je jeho místo a co po něm (ne)chcete, jednou něco smí, jednou ne, každý se k němu chováte jinak. Jeho jedinou obranou je vrčení a zuby, to je prostě logické. A je to buldok, žádný gaučák, má buldočí povahu a ta není jednoduchá. Rady na netu nehledejte, hledejte pomoc na místě. Klidně oslovte chovatele (začněte ideálně u toho svého) nebo jiné majitele. Buldok víc, než jiná plemena (nadsazeně), potřebuje DŮSLEDNOST a spravedlnost.

26.1.2023 13:18
rapotacka11

XXX.XXX.224.174

Je to pes a potřebuje ...
je to zátěž

co s nechtěným psem?

26.1.2023 14:29
Doron

XXX.XXX.3.131

rapotacka11 napsal(a):
Je to pes a potřebuje ...
je to zátěž

co s nechtěným psem?

No, možná že pes potřebuje jen vychovat.
Slečna to ještě nezkoušela a neví, jak nato, jestli jsem pochopila správně.
Ještě bych neházela flintu do žita.

Na mě můj kavkazák také jednou vystartoval jako mladý dospělec .
Bylo to kvůli masu na guláš, oba jsme si mysleli, že je naše:)))

Všechno se dalo do pořádku a důvěra byla zcela obnovena.

26.1.2023 15:59
juhaj

XXX.XXX.164.121

Asi je problém v tom, že to byl takový miláček. Roztomilé štěňátko, které si mohlo hodně dovolit. A pes dospěl, už to není štěňátko a je z něho sebevědomý pes. A protože doteď neměl mantinely, tak si je dělá sám. Vlastní zkušenost z dětství, akorát s jiným plemenem.
Netvrdím, že to tak je, ale dávám k úvaze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík