Dobrý den
Mám dotaz nevíte co by to mohlo byt za plemeno a popr. Nějaké informace o něm na výcvik a ksirky jaké velikosti a popr. Boticek zkratka nějaké informace je to zatím ještě tvrdohlave stěně
Děkujeme za pomoc
PrinceznaMya
napsal(a):
Dobrý den
Mám dotaz nevíte co by to mohlo byt za plemeno a popr. Nějaké informace o něm na výcvik a ksirky jaké velikosti a popr. Boticek zkratka nějaké informace je to zatím ještě tvrdohlave stěně
Děkujeme za pomoc
Plemeno - KŘÍŽENEC.
Výcvik - ŠTĚNĚCÍ ŠKOLKA A CVIČÁK.
Postroj - VYBRAT V OBCHODĚ. Ne norský typ.
Botičky - NEPOTŘEBUJE.
PrinceznaMya
napsal(a):
Dobrý den
Děkujeme za pomoc
No vypadá jako bígloidní vořech. Tedy kříženec bígla s něčím, ale taky být nemusí. U těch kříženců jeo vždycky záhada a málokdy má povahu plemene, které připomíná nejvíc. Zkuste pohledat nějaké cvičáky v okolí nebo psí školku. Knížkou, kde si počtete, jak správně cvičit, taky nic nezkazíte. Hodně je tu doporučován Šusta - Trénink je rozhovor, ale ne každému vyhovuje.
Kšíry vybrat v obchodě, ale ještě poroste, tak asi nemá smysl utrácet za něco expres.
Botičky jsou teda naprosto zbytečné. Jen teď v zimě se trochu vyhýbám místům, kde se solí.
Jinak teď bude dost zima, tak volit spíš kratší procházky a častější... kdyby mu byla zima, tak mu třeba udělat svetr ze starého rukávu. Je krátkosrstý, zima by mu mohla být. I když kámoška měla bígla, který na zimu rozhodně netrpěl, ale taky byl v zimě už odrostlé štěně.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych doporučila i knihu od Tomáše Nusharta - "Neštěkej na svého psa". Je to napsané hodně...lidsky. Šusta je určitě super, ale třeba jeho druhou knihu už mám problém občas chápat...je to takové hodně vědecké...nejpochopitelnější mi přišla jeho třetí kniha "Neznám druhé takové zvíře, jako je pes"...
Plus hodně dobrá (a to si myslím, že by si měl přečíst každý, kdo má psa) je kniha "Konejšivé signály" od Turid Rugaas.
A hodně moc mi dalo sledování Radechy, Lenky Blachové, Roberta Zlochy a podcastu pejskárium.
Píšu to jako naprostý začátečník, co si bude psa teprve pořizovat...lidé, co už ty zkušenosti mají na to mohou mit zase jiný názor :)

PrinceznaMya
napsal(a):
Dobrý den
Děkujeme za pomoc
Viz výše.
Ale trochu nerozumím, proč se ptáte na plemeno. Protože štěně buď má nebo nemá PP.

napsal(a):
Viz výše.
Ale trochu nerozumím, proč se ptáte na plemeno. Protože štěně buď má nebo nemá PP.
Možná se paní špatně vyjádřila a jen ji zajímá čeho všeho to může být mix :)..on je ten dotaz trochu zvláštně napsaný.

Možná paní, ale hlavně naprostý laik. Který se ptá ex post. Tyhle otázky se kladou chovateli nebo v útulku.
Ale i tak je to ta lepší varianta.