Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2023 19:36
GEJITKA

XXX.XXX.209.4

Dobrý den, prosim o radu. Mám doma 14dni 13tydeni stene trpasliciho pudla. Od začátku chodíme venčit ven na travu. Doma na pliny a podobny sem ji učit nechtela. Pokud jsem v práci je mi jasné, že nevydrží bez venceni 7,5h a počítám doma s louzickama a hromadkama. Problém, ale je ze nadílku nachazim pouze v pelíšku. Když ji ho vezmu a dám pouze deku tak se zas pocura pouze na ni... zacla sem jí tedy nechávat na zemi podložky aby šla popřípadě na ně, ale tam jít nechce. Mě nevadí loužicky na podlaze stemi počítám, ale jak ji odnaučit curat do pelisku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2023 19:40

pravděpodobně špatný odchov, buď u chovatelky chodila štěňata na plínu nebo byla trvale v ohrádce s plenami/dekami a naučila se prostě, že potřeba se koná na takovýhle povrch.

28.1.2023 20:04
GEJITKA

XXX.XXX.209.4

Ano. Myslím, že to tak bohužel bude. Ale jak to teď odnaučit? Nenechat ji na zemi nic, ale to pak bude ležet na podlaze. Nebo prostě furt prat deky a ,, čekat" až odroste a vydrží déle bez venceni. Dát ji na zem hadry a doufat, že bude chodit na ne?

28.1.2023 20:38
impact

XXX.XXX.32.25

Zkuste pořídit plastový pelech a do něj dát jen kousek deky. Aby z něj musela vyskočit a jít čůrat bokem. Kolem bych zatím dala savé podložky. A samozřejmě co nejvíc učit ven.

28.1.2023 20:44
GEJITKA

XXX.XXX.209.4

Dekuji, to bych mohla vyzkoušet. Ven chodíme poctivě, pokud jsem doma není problém a hygienu zvladame venku, to sme měli akorat jednu nehodu ( ovšem zas v pelisku) největší problém je opravdu pokud jsem v práci.

28.1.2023 21:51

Impact má dobrý nápad s plastovým pelechem, jen já bych na to šla naopak. Do plastu bych dala počůranou deku, savé podložky a udělala z toho místa přechodné wc. Ať se pach z moči nebo bobků koncentruje tam a neprosakuje nikde jinde.
Na venčení přes pracovní dobu nelze sehnat někoho, kdo by štěně aspoň jednou vzal ven? Další věc, jak často tedy krmíte zhruba 3měsíční štěně, když má přes den 8hodinovou pauzu ve vaší pracovní době?

28.1.2023 22:01
GEJITKA

XXX.XXX.209.4

Na venčení určitě nikoho bohužel sehnat nemohu idkyz vim, že by to bylo idealni. Krmim ji 3x denně. Ráno, odpoledne a večer, stim že ráno ji tu pak ještě něco nechávám než odcházím ale většinou to ani nesni. My, ale spíše řešíme opravdu jen ty louzicky bobek sem měla doma pouze jednou.
No jo, ale když bych jí udělal s plastového pelisku prechodne wc nebude si pak myslet, že i druhy pelisek ma na venčení?

28.1.2023 22:21
P.C.

XXX.XXX.234.100

Dala bych počůrané věci do nějaké krabice a tu šoupla ke dveřím. Pelech bych naopak vydrbala, aby z něj nic necítila. Pokud by jí to nutilo, tak by šla ke dveřím na tu krabici a až se naučí vydržet, tak bude vědět, že se jde až venku.
Určitě vydržet. Naše taky čůrala na pelech, akorát jsem to kolikrát ani nepoznala, udělala to třeba v noci, já ráno nadšená, že nikde mokro a nakonec smrad z pelechu. Denně jsem to prala, aby měla vždycky jenom čistý pelíšek, kam dostávala i jídlo. Psi jsou v podstatě čistotní a nechtějí dělat potřebu tam, kde jí a spí.

29.1.2023 08:18
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Impact má dobrý nápad s plastovým pelechem, jen já bych na to šla naopak. Do plastu bych dala počůranou deku, savé podložky a udělala z toho místa přechodné wc. Ať se pach z moči nebo bobků koncentruje tam a neprosakuje nikde jinde.
Na venčení přes pracovní dobu nelze sehnat někoho, kdo by štěně aspoň jednou vzal ven? Další věc, jak často tedy krmíte zhruba 3měsíční štěně, když má přes den 8hodinovou pauzu ve vaší pracovní době?

Mám to nesčetněkrát ověřeno v praxi. Oni ti psi s kikánských vesnic bývají docela čuňata. Takže plastový pelech, klidně ze začátku nechat bez deky. Neleží v nascaným, neleží v mokru, protože pelech je ve výšce. Jak to začnou chápat, přidám malý ručník, který se lehce případně opere. Až to pochopí úplně, teprve přidám deku a časem klasický pelech.

Podle mého názoru učit psa chcát do vyvýšeného pelíšku rovná se učit tam psa chcát na celej život.

29.1.2023 13:06
fikovnice

XXX.XXX.63.0

impact napsal(a):
Mám to nesčetněkrát ověřeno v praxi. Oni ti psi s kikánských vesnic bývají docela čuňata. Takže plastový pelech, klidně ze začátku nechat bez deky. Neleží v nascaným, neleží v mokru, protože pelech je ve výšce. Jak to začnou chápat, přidám malý ručník, který se lehce případně opere. Až to pochopí úplně, teprve přidám deku a časem klasický pelech.

Podle mého názoru učit psa chcát do vyvýšeného pelíšku rovná se učit tam psa chcát na celej život.

"Neleží v nascaným..."
Já nemůžu...

29.1.2023 20:26
GEJITKA

XXX.XXX.209.4

impact napsal(a):
Zkuste pořídit plastový pelech a do něj dát jen kousek deky. Aby z něj musela vyskočit a jít čůrat bokem. Kolem bych zatím dala savé podložky. A samozřejmě co nejvíc učit ven.

Nebylo by tedy nejlepší, dat jen ten plastovy pelech tedy bez ničeho. Ale ale zároveň nedávat ani žádné podložky okolo aby ji to prostě nutilo se vycurat normálně na podlahu a nezvykala si na nějaký měkký povrch ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík