Shaarina

XXX.XXX.245.209
Dobrý den, před týdnem jsem si dovezla z útulku domu psa, křížence Německého ovčáka a špice, cca prý rok starého. Pes žere stravu jak má, při venčení kaká i čůrá ale máme problem s tím že nepije vodu. Mléko když se doma nechá tak vyblíže po tom mléce i misku ale když se jedná o vodu tak jen tak zavadí koukne se, čuchne si ale odmítá pít. Co si myslíte že by to mohlo být a kdyby mu voda nechutnala (což je prý také možné), jak ho pít donutit?
Jsem z toho docela nervní a budu ráda za jakoukoli radu.
Předem děkuji.
Shaarina
napsal(a):
Dobrý den, před týdnem jsem si dovezla z útulku domu psa, křížence Německého ovčáka a špice, cca prý rok starého. Pes žere stravu jak má, při venčení kaká i čůrá ale máme problem s tím že nepije vodu. Mléko když se doma nechá tak vyblíže po tom mléce i misku ale když se jedná o vodu tak jen tak zavadí koukne se, čuchne si ale odmítá pít. Co si myslíte že by to mohlo být a kdyby mu voda nechutnala (což je prý také možné), jak ho pít donutit?
Jsem z toho docela nervní a budu ráda za jakoukoli radu.
Předem děkuji.
Zaprvé bych mu mléko vůbec nedávala.
Zdravotně je na tom v pořádku? Ptali jste se v útulku, jestli s tím měla problém i tam?
Moje fena (venkovní pes) třeba vodu vůbec nepije přes zimu. Místo toho žere občas sníh, což ji zakazuju, když už mi to přijde moc. A protože venku voda v misce rychle zmrzne, tak ji už ani nenalívám. Místo toho dostává vodu ráno a večer do žrádla a přes den ji dám do misky maličko konzervy na ochucení a do toho naliju vodu, kterou díky konzervě vypije. Takhle ji zavodnuji každý den a jsem v klidu.
Zkuste to taky. Ochutte vodu trochou konzervy. Znám lidi, co psům dávají i vývary. A jsou i psi, kteří jsou na barfu a taky tolik nepijou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psa pít nedonutíte. Ale jak je psáno výše, můžete vodu něčím zatraktivnit. Vývar, špetka medu, trošička podmáslí/kefíru/kyšky, případně do vody nadrobit třeba piškot.
Určitě bych nedávala mlíko.
Někteří psi jsou fajnovky a když je voda cítit jinak než byli dosud zvyklí, tak ji nechtějí. Mně se takhle třeba feny nenapijou z kohoutku ve stáji anebo z misek, kde cítí, že pili jiní psi.
A pokud pes není na granulích (což nevíme) tak může pít o dost míň než granulář.
Jedna z mých fen pije každou chvíli, ale malá množství - jen si pokaždý trochu smočí hubu. Druhou vídám pít málokdy, ale zas, když už, tak se vydatně nachlemtá.
Mně Malina doma taky málo pije. Raději na procházkách chodí pít z potoku. Misku na vodu musí mít čistou a vodu odstátou a asi se napije doma jen když má opravdu velkou žízeň. Už jsem i zkoušela jí dávat balenou vodu, protože my máme vodu poměrně hodně tvrdou, ale tím to nebylo.
U Maliny ještě nevím, ale předešlí psi se také nikdy nepapili z misky, ze které už nějaký jiný pes pil. Takže na výlety jsme vozili a stále vozíme vlastní skládací misku a dáváme pít z ní.

Muze byt jen nejisty z noveho prostredi.
Pokud pije mleko - pridejte mu do nej vodu a postupne zmenite pomer

s tim mlekem je to trosku jako u dospelych lidi.
nekdo mleko nemuze ani citit -je mu z nej/po nem zle ( ma to urcity duvod) a jiny ho muze pit po litrech.
U psu, kde mleko nedela zadny problem - se pouziva na zchutneni vody -kdyz je treba psa cilene "napojit"
napsal(a):
s tim mlekem je to trosku jako u dospelych lidi.
nekdo mleko nemuze ani citit -je mu z nej/po nem zle ( ma to urcity duvod) a jiny ho muze pit po litrech.
U psu, kde mleko nedela zadny problem - se pouziva na zchutneni vody -kdyz je treba psa cilene "napojit"
Souhlasím a to stejné i kočky. Třeba moje tři exempláře velmi mohou i smetánku a průjem nikdy nikdo neměl. Nebo jiné problémy. Takže občas dostanou na přilepšenou.