Dobrý večer, můj Dorouš začal večer klepat hlavou a drbat si ucho.
Uvnitř ucha takový tmavě hnědý maz.
Druhé ucho v pořádku.
Na veterinu už teď večer nepojedeme, koupila jsem v noční lékárně Trauma pet kapky se stříbrem, ucho vyčistila a nakapala.
Nemáte někdo zkušenost?
Nikdy jsem u psů problém s ušima neměla.
Včera se ráchal hlavou v řece, když lovil klacek.
Dovolím si přiložit trochu nechutnou fotku toho, co v uchu má.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ekl ušní. Nechala bych zitra na veterině udělat rozbor, ať máte cílený případný atb kapky a sluchovod nechat prohlédnout zevnitř. Můžou to být kvasinky, svrab, začínající zánět, osina někde hlouběji píchlá, všechno znám, vše jsem zažila.
Jo, zamezte nějak přes noc drbání ušiska, límec je krajní alternativa, postačí udělat ze zadní příslušné drbací nohy bambuli s ponožek, ať si ucho víc nerozdrápe. Být to moje ucho, taky bych tam měla prst strčenej a snažila se si ulevit.
Děkuju moc za radu:)! Šlo to strašně rychle,
večer najednou hlavičku na stranu, třepání a drbání.
Nezdá se mi, že by ho to bolelo, to čištění mu bylo spíš příjemný. Teď se mu to těch kapkách ulevilo a spí.
Ten rozbor je dobrý nápad, řeknu si o to.
A kvasinky by to taky být mohly, ty měl druhý pes na pacce.

Doron
napsal(a):
Děkuju moc za radu:)! Šlo to strašně rychle,
večer najednou hlavičku na stranu, třepání a drbání.
Nezdá se mi, že by ho to bolelo, to čištění mu bylo spíš příjemný. Teď se mu to těch kapkách ulevilo a spí.
Ten rozbor je dobrý nápad, řeknu si o to.
A kvasinky by to taky být mohly, ty měl druhý pes na pacce.
Viz plaka. Má pravdu.
Zrovna minulý týden jsem dětem vyprávěla, že v případě zánětu zvukovodu je potřeba nejdřív zjistit původce - baktérie, parazit, kvasinka. Protože na tom záleží způsob léčby.

Řekla bych, že to budou snad jen ty kvasinky, ale určitě víc řekne vet. Na ty kvasinky dobře zabírá to koloidní stříbro v kapkách, co jste koupila, mám takovou osobní zkušenost.
No a udělat na příslušné noze bambulku z ponožky, namísto límce, je dobrý nápad pro příště pro mne 🙋♀️ jak prosté a účinné!
napsal(a):
Řekla bych, že to budou snad jen ty kvasinky, ale určitě víc řekne vet. Na ty kvasinky dobře zabírá to koloidní stříbro v kapkách, co jste koupila, mám takovou osobní zkušenost.
No a udělat na příslušné noze bambulku z ponožky, namísto límce, je dobrý nápad pro příště pro mne 🙋♀️ jak prosté a účinné!
Ty kapky zabraly přímo zázračně:)!
Žádné drbání, žádná hlavička nastranu:))!
Na zadní nohy jsem tedy dala botičky, ale nebyly ani potřeba.

nemusí být každé klepání hlavou hned zánět.