Štěňátka bo Groenendael s PP

Prodám Belgického ovčáka Groenendaela - Chovatelská stanice Stříbrný kahan...
DohodouEmilyanddogs
XXX.XXX.172.48
Ahojte, hledám někoho kdo má zkušenost s Groenendaelem, moc se mi toto plemeno líbí, něco jsem si zjišťovala a měla bych zájem si ho koupit, ale ještě mi chybí nějaké info. Hodí se do bytu? Určitě by měl dost pohybu, vycházky, chtěla bych dělat obrany, popřípadě další psí sport. Štěká? Mám spoustu starších sousedů, kterým by to vadilo. A jaký má vztah s ostatními zvířaty? myslím ostatní psy, kočky ale i koně. Na koních jezdím a bylo by super, kdyby pes mohl semnou. Máte s tímto plemenem zkušenosti? Můžete mi klidně o tomto plemeni napsat vaše postřehy a zkušenosti. Jinak nebyl by to můj první pes. Měla jsem ještě 2 zlaté retrivery. za jakékoli info budu ráda. díky e.
Emilyanddogs
napsal(a):
Ahojte, hledám někoho kdo má zkušenost s Groenendaelem, moc se mi toto plemeno líbí, něco jsem si zjišťovala a měla bych zájem si ho koupit, ale ještě mi chybí nějaké info. Hodí se do bytu? Určitě by měl dost pohybu, vycházky, chtěla bych dělat obrany, popřípadě další psí sport. Štěká? Mám spoustu starších sousedů, kterým by to vadilo. A jaký má vztah s ostatními zvířaty? myslím ostatní psy, kočky ale i koně. Na koních jezdím a bylo by super, kdyby pes mohl semnou. Máte s tímto plemenem zkušenosti? Můžete mi klidně o tomto plemeni napsat vaše postřehy a zkušenosti. Jinak nebyl by to můj první pes. Měla jsem ještě 2 zlaté retrivery. za jakékoli info budu ráda. díky e.
Belgičáci jsou obecně z uštěkanějších plemen a gréni jsou navíc že všech variet nejvíc labilní v povaze, takže muže mít sklony k separační úzkosti - to je do bytu docela limitující.
Je zvířatům jsou v pohodě, ale obrany maximálně na rekreační úrovni - gréni jsou na sebe hodně opatrní.
Dobrý den, 4 černé dámy s námi žijí doma (v bytě) :-D věnovali jsme se různým aktivitám, od sportovní kynollogie (stopy, poslušnost, obrana), dogdancing, pasení, canisterapie a tedy také výstavy. U obran asi záleží, jaké máte ambice, pokud na hobby kousání a nižší zkoušky, nevidím u vyrovnaného zvířete problém, pokud máte ambice vrcholové, hledala bych trošku jinde. Většína grénů se s dalšími zvířaty kámoší a na koně si v pohodě zvyknou. Jeden odchov bydlí spolu domácí s husou, domácí slepicí, prasetem, kočkama, ovečkama... a vše funguje skvěle :-) Další běhá na vyjíždky s koněm... Sklony ke štěkání - na zahradě se snaží hlídat. Doma pouze když někdo šramotí za dveřma či pod oknem štěká jiný pes. Za mě to není rozhodně pes pro každého, je to přece jen tak trochu diagnoza :-D Pro mě však obrovská srdcovka. V případě zájmu o štěně doporučuji rozhodně se seznámit s matkou štěňat a ideálně ne v domácím prostředí, ať vidíte, jak se chová. ;-) Při dobré socializaci u chovatele a dobré socializaci u nového majitele to mohou být skvělí parťáci. :-)
bribiadai
napsal(a):
Dobrý den, 4 černé dámy s námi žijí doma (v bytě) :-D věnovali jsme se různým aktivitám, od sportovní kynollogie (stopy, poslušnost, obrana), dogdancing, pasení, canisterapie a tedy také výstavy. U obran asi záleží, jaké máte ambice, pokud na hobby kousání a nižší zkoušky, nevidím u vyrovnaného zvířete problém, pokud máte ambice vrcholové, hledala bych trošku jinde. Většína grénů se s dalšími zvířaty kámoší a na koně si v pohodě zvyknou. Jeden odchov bydlí spolu domácí s husou, domácí slepicí, prasetem, kočkama, ovečkama... a vše funguje skvěle :-) Další běhá na vyjíždky s koněm... Sklony ke štěkání - na zahradě se snaží hlídat. Doma pouze když někdo šramotí za dveřma či pod oknem štěká jiný pes. Za mě to není rozhodně pes pro každého, je to přece jen tak trochu diagnoza :-D Pro mě však obrovská srdcovka. V případě zájmu o štěně doporučuji rozhodně se seznámit s matkou štěňat a ideálně ne v domácím prostředí, ať vidíte, jak se chová. ;-) Při dobré socializaci u chovatele a dobré socializaci u nového majitele to mohou být skvělí parťáci. :-)
Vy máte ale povahově hodně nadstandardní grény👍.
kesaa
XXX.XXX.220.135
Emilyanddogs
napsal(a):
Dobrý den,
my máme již skoro 13ti letého Groenendael z CHS. Můžu potvrdit, že opravdu se trochu projevují labilně. Párkrát v začátcích (než jsem pochopila co je zač )jsem na něj zvýšila hlas, a pak lozil skoro po pupku. U nás ovšem se v půl roce projevila epilepsie, kterou startoval zvýšený pohyb. Takže hned jsem zabalila jakékoliv zkoušky a výlety.
Náš neštěká téměř vůbec, jen výjimečně, ale první rok hodně nepříjemně vyl. Jen pro zajímavost, v létě nám ze dvora ukradli kolo a museli překročit spícího psa .
Svou boudičku sdílí s kočkou, která je majitel a on nájemník. Ne vážně, záleží na Vás jak ho naučíte, máme na dvoře volně kačenky, není problém. Kočky v domě, se kterými normálně nepřijde do kontaktu taky super. Ale když jsme hlídali známým želvu nebo morče, tak tam jsem neriskovala kontakt. Číhal na ně.
Jinak je náš Hiro (Hirohito) neskutečně oddaný, udělá co vám na očích vidí, jak uvidí volnou ruku, tak do ni okamžitě napasuje svůj dlouhý čumák, 2 dny jsme neměli bránu u domu kvůli opravě a ani se nehnul za pozemek. Na rozdíl od našého SBT, který by okamžitě vzal čáru a šel na procházku.
K cizím lidem se sám nevnucuje, ale jakmile ho pohladí, tak se nechá.
Taky bych za sebe nedoporučila k hodně malým dětem, jsou citiliví (aspon ten náš) i na omylem lehké přišlápnutí na packu když se motá pod nohami, to máte slyšet ten jekot, ale doslova a zároveň jako reakci se chtěl ohnat. Na to jsme si museli zvyknout, protože u SBT je to úplný opak, tam je ten práh posunutý až kamsi......
Učí se velice rychle a rád. Za sebe doporučuji opravdu prostudovat zdraví, protože až zpětně jsem se dočítala, že u nich to tam lítá docela dost.
Grenika bych brala zase hned, ale už mám obavy. K epilepsii se pak přidalo autoimunní onemocnění, které se projevuje kožně kolem písků, houby nosu a koutků oka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
rapotacka11
napsal(a):
pýcha, pytel , PYSK
Kdepak mají
pisky ptáci, drůbež?
Pisk = základ ptačího pera
tam má "písků" - určitě automatická oprava. Jasně, člověk by si to po sobě měl číst, ale...
Drůbež má písky v popelišti
Jiní ptáci mají třeba grit v podobě písku :-)
napsal(a):
tam má "písků" - určitě automatická oprava. Jasně, člověk by si to po sobě měl číst, ale...
Drůbež má písky v popelišti
Jiní ptáci mají třeba grit v podobě písku :-)
Já jsem tady slovo " pisky" naučila nedávno.
Moje slépky si ozobávaly lalůčky ( taky nevím, jestli je to správný výraz) , já tak nějak myslela, že se tomu odborně říká pysky a lidi to špatně píšou:)))
Trochu trapásek...:(.
Vidíte, teď jste mi připomněla, že jsem se to dozvěděla společně s vámi, a zase jsem to spokojeně zapomněla
Takže já zůstanu sladce nevědomá.
kesaa
XXX.XXX.220.135
Děkuji za upozornění, ale nevím jak opravit.