Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Emikk

11.2.2023 11:38
Emikk

XXX.XXX.32.152

Ahoj, na toto jaro si budu pořizovat auo a chtěla bych s ním barfovat...mám vybraný vetamix, ale napadlo mě, že třeba jste někdo řezník (okolo praha 2) a třeba každý měsíc(den, týden) vyřazujete, okrajujete, krájíte kusy masa, který by šel dát na barf(kosti, atd...). Který už nevyužijete, jo? Napište

Epna

12.2.2023 05:56
Epna

XXX.XXX.54.88

Emikk napsal(a):
Ahoj, na toto jaro si budu pořizovat auo a chtěla bych s ním barfovat...mám vybraný vetamix, ale napadlo mě, že třeba jste někdo řezník (okolo praha 2) a třeba každý měsíc(den, týden) vyřazujete, okrajujete, krájíte kusy masa, který by šel dát na barf(kosti, atd...). Který už nevyužijete, jo? Napište

nebo myslivec

12.2.2023 11:16
Varaxi

XXX.XXX.137.233

To si spíš zjistěte ta řeznictví a oslovte je přímo. Ale moc šancí bych tomu nedávala.

12.2.2023 20:11
Alkonost

XXX.XXX.254.247

Emikk napsal(a):

Všechno má svoji cenu, pokud se někde bourá, tak se bourá tak aby se nic nemuselo "vyhodit" protože to z pravidla de z kapes zaměstnanců.... proto to co se obvykle vyhodí aniž by šlo do prodeje je fakt humus. Nemám zkušenosti s tím jestli by to psi "skousli"
Ořezy, vývarový kosti nebo B kvalitky dou pořád sehnat příznivě

12.2.2023 20:20
Varaxi

XXX.XXX.137.233

No tak jasně, zadavatelka snad myslela, že si to koupí - jako že některá řeznictví ořez nemají v nabídce a prodávají ho do barf shopu, tak že by toho trochu nechali pro zadavatelku, že by si třeba pravidelně chodila kupovat.
Nebo že by ne? Mně vůbec nad tím nenapadlo přemýšlet tímto způsobem.

12.2.2023 21:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

počítám, že min 98 % řezníků nakupuje z jatek a bourají tak max půlky prasat a části hovězího a z těch nezbyde NIC - vše se zdělá ...
takže idea zadavatelky nevyjde

15.2.2023 23:34
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Taky se zeptám, kde kupujete maso? Já pro kočky zatím u řezníka, ale časem bribude pes, tak jestli se dá někde levněji? Vím, že jsou různé e-shopy s barfem, ale nevím, jaká je kvalita. Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2023 07:12

kuřecí skelety po kartonech v makru - nejlépe v akci, pak narvu mrazák... Hovězí maso ve velkých kusech tamtéž (a pak si sama opracuji - nám zabalíčkuji čistou hezkou svalovinu a psík dostane blány, šlachy... a maso pochopitelně taky). No a celá kuřata v akci - to se taky dá. Neřeším pak, jestli je maso "psí" a nebo "člověčí" - prostě polívka lze udělat z obojího...
Pro případ nouze (zapomenu vyndat z mrazáku) mívám doma štangli vetamixového "salámů" a pár konzerv... Většinou to nepoužiji a sní to na cestách

16.2.2023 10:09
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
kuřecí skelety po kartonech v makru - nejlépe v akci, pak narvu mrazák... Hovězí maso ve velkých kusech tamtéž (a pak si sama opracuji - nám zabalíčkuji čistou hezkou svalovinu a psík dostane blány, šlachy... a maso pochopitelně taky). No a celá kuřata v akci - to se taky dá. Neřeším pak, jestli je maso "psí" a nebo "člověčí" - prostě polívka lze udělat z obojího...
Pro případ nouze (zapomenu vyndat z mrazáku) mívám doma štangli vetamixového "salámů" a pár konzerv... Většinou to nepoužiji a sní to na cestách

Děkuji, no skelety kupovat me nenapadlo, kuřecí nejím a nedávám ho ani kočkám, tak to nekupuju, ale zase vývar, to jo. Budu to muset nějak nastudovat. Mrazák máme veliký a do obchodu daleko, tak to jen nějak nakombinovat

16.2.2023 10:20

Kupuji také kuřecí skelety,čtvrtky,játra,hovězí žebra apod. pro lidi. Buď v akci nebo výprodej před koncem ZL.Ale kupuji i od Falca ať už mletiny nebo kusovky.Kupuji už řadu let a ještě se mně nestalo,že by bylo maso špatné.A to pes je vybíravý.Stalo se mně,že nežral kuřecí čtvrtky a hovězí žebra pro lidi,ale od Falco sežral maso vždy.

16.2.2023 10:53

Rezzzy napsal(a):
Děkuji, no skelety kupovat me nenapadlo, kuřecí nejím a nedávám ho ani kočkám, tak to nekupuju, ale zase vývar, to jo. Budu to muset nějak nastudovat. Mrazák máme veliký a do obchodu daleko, tak to jen nějak nakombinovat

kuřecí skelety jsou pro mě základ potravy rostoucího mamuta. Málo masa a hodně chrupavek a měkkých kostí doplní vápník pro růst v míře dostatečné. Většinou krmím tak půl napůl granule a "normální" - granule používám jako přílohu - v každé misce se tak potkávají obě "protichůdné" složky a nikdy to potíže nedělalo. Ale já obecně nejsem příliš zodpovědná - nevadí mi, když pes "přeorá" kompost a najde si nějaké staré dobře uležené šlupky z jablek, když se napije z louže, sežere srnčí bobek a zají to lesní tvrdou trávou... Zažívání fungovalo (a funguje) všem doguším normálně.

16.2.2023 11:16
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

kuřecí skelety jsou pro mě základ potravy rostoucího mamuta. Málo masa a hodně chrupavek a měkkých kostí doplní vápník pro růst v míře dostatečné. Většinou krmím tak půl napůl granule a "normální" - granule používám jako přílohu - v každé misce se tak potkávají obě "protichůdné" složky a nikdy to potíže nedělalo. Ale já obecně nejsem příliš zodpovědná - nevadí mi, když pes "přeorá" kompost a najde si nějaké staré dobře uležené šlupky z jablek, když se napije z louže, sežere srnčí bobek a zají to lesní tvrdou trávou... Zažívání fungovalo (a funguje) všem doguším normálně.

Já psa krmila před lety granule a maso, přílohy. On byl co se týká granulí jako kočka, měl je celý den a jen uzobaval. Já o tom tehdy nijak nepřemýšlela, když jsme ho přitáhla domu, byla jsme student, to moje mamka, holka z vesnice, mě naučila dávat psu pestrou stravu a jsem za to ráda. Taky dokopala dost sousedů na chalupě do kastraci svých koček.

16.2.2023 12:37

Tak to je jako u nás.Bobky králíčí,kozí sem tam nějaký slepičák,zahrabaná dobře uleželá kost,brambory se šrotem pro slepici,ale nesnáší potvora nebo střeva při zabíjení.Občas sebere kočkám myš,no zeleninu nemusí jen kukuřici se slepicema.

17.2.2023 09:08

Čím viac som o kŕmení premýšľala tým viac pes vymýšľal ☺Idem cestou Xerxovej - pol na pol. Naše teliatko si pochutná aj na slepačej strave. Keď naberám kyslú kapustu zo suda tak to asistuje a vždy samozrejme dostane túto mňamku - fakt to má rada. A tú polovicu granúl čo dostáva sú samé tie "zlé" - chappi, pedigie, friskies ... Výberové, prémiové a neviem aké nezožrala - normálne ich vypľúvala spomedzi mäsa. Tak som sa zaradila medzi "nezodpovedných". Mäso (ak kupujem) tak normálne akciové - my však máme dosť vlastných zdrojov (sliepky, kačky, zajace, husy, divina od suseda...) Všetky orezky z nášho a v čase "biedy" teda kupujem mleté, kuracie trupy, žalúdky Dávam aj dosť veľa varenej zeleniny aj s vývarom. Záleží aj od toho pre akého psa. Pri kŕmení dogy alebo iného mamuta je to iné ako pri kŕmení niečoho menšieho. Ale teda tu u nás niet veľmi kde kupovať špeciálne "barf" a tak si musím vystačiť z ľudskými mäsiarstvami.

17.2.2023 13:02
janaa

XXX.XXX.174.242

A to vám fakt nevadí,že do psa dobrovolně cpete chemický konzervanty a jiný dobroty?

kikionka

20.2.2023 18:39
kikionka

XXX.XXX.123.44

Vetamix nemá dobre reference - já od tam kupuji jen sušené pamlsky, ale lidé si celkem často stěžují, ze je maso špatné.
Mám dobre zkušenosti s do psí misky a krmimmasem. Krom toho kupuji ještě maso ze supermarketu.

20.2.2023 19:01

Mně Vetamix vyhovuje, nestěžuju si, maso nesmrdí, vozí vždy v určenou hodinu, bezva domluva.

20.2.2023 20:40

Mně Vetamix vyhovuje, nestěžuju si, maso nesmrdí, vozí vždy v určenou hodinu, bezva domluva.

My taky bereme od Vetamixu a zatím opravdu vše v pohodě. Domluva paráda, závozy každý týden a mívají i super akce. Třeba po telecím hrubomletém se kluci můžou utlouct a v akci se dá pořídit za 55/kg. Jejich salámy jsou taky v pohodě a mražené rybky taky, hlavně my na konci světa, máme výběr trochu omezený.

20.2.2023 21:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Mně přijde, že Vetamix se dělí na ty, co nikdy víc, a na ty, co žádný problém neměli a nic mezi . Řekla bych, že je to tak trochu o štěstí .

Jednu dobu jsem tam brala pravidelně, maso bylo ok (v tu dobu jsem brala pouze hovězí svalovinu a hovězí hrubomleté, plus nějaké kosti), ale komunikace s nimi byla od začátku příšerná, nic se nedalo vyřešit, tam nebyla ani snaha nějak komunikovat z jejich strany. A to mi teda jako pravidelnému zákazníkovi, s pravidelným odběrem, docela vadilo, čekala bych trochu větší vstřícnost. Jako řešit s nimi nějaký problém musí být fakt něco. A vím, že to v minulosti psal někdo i tady - myslela jsem, že vy, Sarah, ale musel to být teda někdo jiný, už nevím kdo...Že ta komunikace děs. Ale nejspíš bude záležet na lokalitě... U nás ta komunikace byla děsná i v kamenné prodejně ve městě, chaos, zmatky (když jsem zvolila osobní odběr na prodejně)... Ale problém s komunikací jsem měla i přímo s eshopem..

No mě odrazovala ta komunikace hodně, asi bych to možná i nějak zkousla, ale pak jsem od nich dost masa fakt i vyhodila. Tuším, že to byl králík mletý celý, nevím už přesně, ale to maso bylo takový suchý, hnusný, samá kost, smrdutý... Nedokážu si představit to s nimi řešit, jako reklamaci, a to třeba s jiným dodavatelem jo. Poslední kapka byl losos, po kterém se mi oba psi nehorázně zeblili (a to jsou na lososa normálně zvyklí), a tím jsem s Vetamixem skončila ..

No a pak jsem ještě viděla na FB ve skupině, co všechno lidi v mase z Vetamixu našli, a už tam neberu fakt ani z nouze...

20.2.2023 21:24

marcelaamax napsal(a):
Mně přijde, že Vetamix se dělí na ty, co nikdy víc, a na ty, co žádný problém neměli a nic mezi . Řekla bych, že je to tak trochu o štěstí .

Jednu dobu jsem tam brala pravidelně, maso bylo ok (v tu dobu jsem brala pouze hovězí svalovinu a hovězí hrubomleté, plus nějaké kosti), ale komunikace s nimi byla od začátku příšerná, nic se nedalo vyřešit, tam nebyla ani snaha nějak komunikovat z jejich strany. A to mi teda jako pravidelnému zákazníkovi, s pravidelným odběrem, docela vadilo, čekala bych trochu větší vstřícnost. Jako řešit s nimi nějaký problém musí být fakt něco. A vím, že to v minulosti psal někdo i tady - myslela jsem, že vy, Sarah, ale musel to být teda někdo jiný, už nevím kdo...Že ta komunikace děs. Ale nejspíš bude záležet na lokalitě... U nás ta komunikace byla děsná i v kamenné prodejně ve městě, chaos, zmatky (když jsem zvolila osobní odběr na prodejně)... Ale problém s komunikací jsem měla i přímo s eshopem..

No mě odrazovala ta komunikace hodně, asi bych to možná i nějak zkousla, ale pak jsem od nich dost masa fakt i vyhodila. Tuším, že to byl králík mletý celý, nevím už přesně, ale to maso bylo takový suchý, hnusný, samá kost, smrdutý... Nedokážu si představit to s nimi řešit, jako reklamaci, a to třeba s jiným dodavatelem jo. Poslední kapka byl losos, po kterém se mi oba psi nehorázně zeblili (a to jsou na lososa normálně zvyklí), a tím jsem s Vetamixem skončila ..

No a pak jsem ještě viděla na FB ve skupině, co všechno lidi v mase z Vetamixu našli, a už tam neberu fakt ani z nouze...

Jo, byla jsem to já, to bylo tuším kolem Vánoc 2020, měli nějaký problémy s rozvozem, asi nebyli řidiči nebo co. Tehdy jsem hledala jinýho dodavatele, ale nakonec se to zlepšilo, asi jim rozváží i nějaká jiná firma, soudím dle nápisů na těch dodávkách.
Jinak teda ty mletiny odjakživa doslova pitvám, právě z toho důvodu, že se tady o tom psalo, co v tom může být, a nikdy jsem tam nic špatnýho nenašla, kusové maso taky v pohodě. Prostě poměr kvalita/cena mně připadá naprosto v pořádku a popravdě ve své nynější situaci si ani dražšího dodavatele nemůžu dovolit a že bych už brát jinde mohla, v Bruntálu prodávají maso pro psy už přímo ve zveráku. A pořád to teda vychází o hodně líp než granule, který sice mám v zásobě pro nenadálý události, ale pravidelně je nekupuju.

20.2.2023 21:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Jo, byla jsem to já, to bylo tuším kolem Vánoc 2020, měli nějaký problémy s rozvozem, asi nebyli řidiči nebo co. Tehdy jsem hledala jinýho dodavatele, ale nakonec se to zlepšilo, asi jim rozváží i nějaká jiná firma, soudím dle nápisů na těch dodávkách.
Jinak teda ty mletiny odjakživa doslova pitvám, právě z toho důvodu, že se tady o tom psalo, co v tom může být, a nikdy jsem tam nic špatnýho nenašla, kusové maso taky v pohodě. Prostě poměr kvalita/cena mně připadá naprosto v pořádku a popravdě ve své nynější situaci si ani dražšího dodavatele nemůžu dovolit a že bych už brát jinde mohla, v Bruntálu prodávají maso pro psy už přímo ve zveráku. A pořád to teda vychází o hodně líp než granule, který sice mám v zásobě pro nenadálý události, ale pravidelně je nekupuju.

Chápu, já to nemyslela nějak špatně.

Já za sebe taky můžu říct, že x závozů bylo v pohodě, co se týče masa, a kdybych neměla problém s tou komunikací, a nezkusila tam vzít jiné maso než předtím, které ok nebylo, tak bych možná ani nezjistila, co kdo v tom mase našel (to jsem totiž pak záměrně hledala) a brala bych tam třeba pořád dál taky

20.2.2023 22:59
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Já bych se ráda zeptala zarytých negranulářů. Jak řešit v létě vandry, cesty do divočiny, chaty bez elektriky. Pro mě tady vždycky bylo jednoduché brát granule, jezdila jsme dřív, pak i s dcerou, ráda bych v tom pokračovala i nadále. Tahat sklenice se zaváděným masem nebo konzervy se dost pronese

20.2.2023 23:02

marcelaamax napsal(a):

Já za sebe taky můžu říct, že x závozů bylo v pohodě, co se týče masa, a kdybych neměla problém s tou komunikací, a nezkusila tam vzít jiné maso než předtím, které ok nebylo, tak bych možná ani nezjistila, co kdo v tom mase našel (to jsem totiž pak záměrně hledala) a brala bych tam třeba pořád dál taky

Já to dvakrát (tuším) zkusila od nás z barf shopu a katastrofa. Asi žádná náhoda, už od Vetamixu neberou.

20.2.2023 23:13

Rezzzy napsal(a):
Já bych se ráda zeptala zarytých negranulářů. Jak řešit v létě vandry, cesty do divočiny, chaty bez elektriky. Pro mě tady vždycky bylo jednoduché brát granule, jezdila jsme dřív, pak i s dcerou, ráda bych v tom pokračovala i nadále. Tahat sklenice se zaváděným masem nebo konzervy se dost pronese

Já mám pro tyhle případy granule

20.2.2023 23:21

Rezzzy napsal(a):

Nejsem zarytý negranulář. Sušené maso, brit salámy, granule to vždy jistily. Přičemž je dobré vše nejdřív ozkoušet doma, jak to psovi vyhovuje.

21.2.2023 08:45
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Nejsem zarytý negranulář. Sušené maso, brit salámy, granule to vždy jistily. Přičemž je dobré vše nejdřív ozkoušet doma, jak to psovi vyhovuje.

Já jsme měla psa,co byl zvyklí na vše, granule, maso vařené syrové, ovozel, tak nebyl problém, tak nějak bych to viděla i do budoucna.

21.2.2023 09:34

marcelaamax napsal(a):

Jasně, však já to tak brala, prostě každý můžeme mít jinou zkušenost, možná danou i lokalitou. K nám teď vozí z Olomouce a právě mám pocit, že dříve to bylo odjinud, ale přesně si to už nepamatuju. Mně se třeba nedávno stalo, že něco zrovna v době expedice neměli skladem a já vždycky platím kartou předem, tak mi sami zavolali a peníze mi vrátili na účet hned v den rozvozu. Akorát co teda od nich neberu, tak konzervy. Vzala jsem jednu asi dvě, když jsem nebyla doma a psy krmil syn a říkal mi potom, že pes se z nich poblil. Jenže je otázka proč, spíš to rychle zhltnul, jak to u nás tak bývá, když psi dostanou něco jinýho voňavýho a pak to šlo ven. Jinak co od Vetamixu opravdu hodně ráda beru, jsou hovězí ocásky, jsou pěkně naporcovaný a na to hlodání fakt super.

21.2.2023 09:36
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

https://www.falcokrmiva.com/mrazene-maso-pro-psy/kat14.html
Tady to znáte? Vím, že konzervy má moc dobrý

21.2.2023 09:43

Rezzzy napsal(a):
https://www.falcokrmiva.com/mrazene-maso-pro-psy/kat14.html
Tady to znáte? Vím, že konzervy má moc dobrý

Už jsem zde psala.Maso od falco kupuji léta.Meletiny,kusovky,konzervy nikdy nebylo špatné.Pes ho vždy sežral,což se nedá říci u masa pro lidi.

21.2.2023 09:46

Už jsem zde psala.Maso od falco kupuji léta.Meletiny,kusovky,konzervy nikdy nebylo špatné.Pes ho vždy sežral,což se nedá říci u masa pro lidi.

Jj, s Falcem mám taky výborný zkušenosti, ale brala jsem teda spíš konzervy, na psí tábor.

21.2.2023 09:47
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Aha, to mi nějak uniklo.Me se to líbí, konzervy znám, zkusím teda i to maso

21.2.2023 09:53

Teda to jsou ceny... mají to dobře vymyšlené. Koupím tam hovězí, protože to je v krámě pro lidi trochu drahé, a k tomu už rovnou i kuřecí, které tam mají drahé jak kdyby zlatem plněné to bylo.
Asi si otevřu barfshop. Kuřecí v krámě pro lidi v jiném státě 30 Kč, vepřové 60. A budu to tu prodávat jako barf, na tom nemůžu prodělat, ani jméno si zkazit, horší jak vetamix nic není.

21.2.2023 10:08
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Teda to jsou ceny... mají to dobře vymyšlené. Koupím tam hovězí, protože to je v krámě pro lidi trochu drahé, a k tomu už rovnou i kuřecí, které tam mají drahé jak kdyby zlatem plněné to bylo.
Asi si otevřu barfshop. Kuřecí v krámě pro lidi v jiném státě 30 Kč, vepřové 60. A budu to tu prodávat jako barf, na tom nemůžu prodělat, ani jméno si zkazit, horší jak vetamix nic není.

Já se do jiného státu moc nedostanu, i když se to tam vyplatí, a jak říkal švagr kuchař, maso super. Přes týden je muž v práci a o víkendu je to masakr. Já sama s dvojčatama si netroufnou ani u nás do samošky. Na túru,výlet nebo zoo v klidu, ale obchody s nima nedávám, leda s mužem nebo se starší dcerou, takže hledám pro mě pohodlnější cestu.

21.2.2023 11:05

Taky nemám možnost vyjet do cizího státu. A zase si říkám lepší Vetamix, než granule, který jsou teď úplně totálně předražený. Jako brát pro 4 psy na měsíc granule za 8 tisíc je pro mě fakt nemyslitelný, to mám zaplacenou splátku na hypotéku.

21.2.2023 12:03

Taky nemám možnost vyjet do cizího státu. A zase si říkám lepší Vetamix, než granule, který jsou teď úplně totálně předražený. Jako brát pro 4 psy na měsíc granule za 8 tisíc je pro mě fakt nemyslitelný, to mám zaplacenou splátku na hypotéku.

Taky už nekupuji granule. U 4 psů vůbec.
Mně jen ty ceny v barfshopech přijdou úchylné. Esi koupíte za lepší ceny při větším odběru...

21.2.2023 12:07

Taky už nekupuji granule. U 4 psů vůbec.
Mně jen ty ceny v barfshopech přijdou úchylné. Esi koupíte za lepší ceny při větším odběru...

Teď aktuálně jsem nakoupila na 2 týdny dopředu, přivezou to v pondělí, cena cca 2065 Kč, plus kuřecí skelety si koupím normálně v supermarketu, kupuju je i pro nás lidi na vývar.

Přidejte reakci

Přidat smajlík