Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aaa1

14.2.2023 15:16
Aaa1

XXX.XXX.15.104

Dobrý den všem zkušeným chovatelům velkých pracovních plemen.
Můj pes má špičkové prvotřídní přivolání. Nikdy si nedovolil neposlechnout. Pozitivní motivace na prvním místě. Ale dnes se stalo něco, po čem už mu nikdy věřit nebudu.
Poradíte, co jsem posrala?
Jsme venku v lese, aportujem a najednou mi vyběhne z lesa. V dáli jde žena nejspíš z práce. Vyběhl, neslyšel, neviděl a šel prostě po ní. Neposlechl ani jednou. Doběhla jsem ho a seřezala jak psa. Nebylo na výběr, co udělat. Nažrat odpoledne po téhle povedené procházce nedostal a nedostane. Co myslite, že jsem před tím mohla udělat špatně, že tohle udělal? Nikdy dříve to neudělal. Ženu nenapadl, jen ji vyštekal, ale na mě takhle vyběhnout pes z lesa, tak jsem nejmíň na infarkt.
Mám pocit, že nás chtěl s dcerou prostě chránit a ženu se snažil zahnat. Ale... Do piče, ten mě vytočil, že už ho ani v tom posranym lese nepustím na volno. Píšou že mě hodně nasrane emoce. Za hodinu bych byla asi klidnější, ale už by to ztratilo tu autenticitu momentu.
Každopádně, doma mám stopovačku, kterou jsem dodnes nemusela použít. Takže bez ní už ani ránu na "volno".

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2023 15:23

Kolik mu je?
Nevím nevím, jestli ten trest bude mít dobrý efekt na chování psa. Možná vám to pomůže upustit emoce, ale psa to asi nic moc nenaučí. Stala se chyba a na vás je hledat nápravu, ale držet si nasrání nepomůže vám ani psovi.

14.2.2023 15:25

1) nechápu, co je "nedovolil neposlechnout"
Ale to má souvislost s tím výpraskem, že.
Nenaučili jste ho ani jeden povel pořádně (stopovačka je na učení, ale tady je to marné s vámi) a za to dostal přes hubu
a také za to, že upozornil na nebezpečí, v jakém je jeho smečka.
A aby toho nebylo málo, ještě ho budeme trápit hlady
za to, jak se o nás postaral.

2) no vy jste kok.ot.

14.2.2023 15:29

"Mám pocit, že nás chtěl s dcerou prostě chránit a ženu se snažil zahnat"

to je dost pravděpodobné

věk psa?

předpokládám, že mlaďoch, který to ještě nemá zcela v hlavě ujasněné
kdy je třeba hlídat a zasáhnout a kdy ne
a od toho má psovoda, aby mu v tom pomohl
psovod musí mít úvahu a psa mít pod kontrolou, tedy pokud nemám přehled o okolí, v dostatečné míře, tak psa musím mít jištěného
a cvičit a cvičit a cvičit
je to dobrman....

"Nažrat odpoledne po téhle povedené procházce nedostal a nedostane."

tohle je ale stupidní úvaha, že.......?

14.2.2023 16:10

Koukám, že ty roztleskávači už neví, co by si vymysleli...

lisa333

14.2.2023 16:37
lisa333

XXX.XXX.161.232

Je to dobrman, dela jen to na co je urceny. Hlida. Moje dobrmanka to delala taky, jak sme byli v lese, nebo nekde a vylez, zjevil se nekdo cizi, sla po nem. Nikdy nekousla, jen stekala. A teda byl to muj prvni pes a chvili mi trvalo, nez sem to vychytala. Proste oci na stopkach a jakmile se nekdo zjevil povel nesmis a nebo stuj a sla na voditko. Ono s vekem uz tak nejak pochopila, ze ja urcuju a nemusi hlidat kazdy suchnuti. Je potreba s tim pocitat a podle toho jednat. Ono kdyz uz pes leti je problem ho stopnout, takze prevence je nutna.

14.2.2023 17:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Po přečtení toho zadání jsem dočista ztratila řeč. Jediné, co mi vyvstalo na mysli je "pane bože, do čehos to duši dal ..?"🤔

14.2.2023 17:17
Rezzzy

XXX.XXX.15.85

Jedna věc je potrestat psa v afektu, i když pro toho psa to nebylo fér, druhá věc je nedat psovi nažrat? To jako fakt? Já jen doufám, že to celé byl jen hloupý žert

14.2.2023 20:55
lupus4

XXX.XXX.205.61

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Po přečtení toho zadání jsem dočista ztratila řeč. Jediné, co mi vyvstalo na mysli je "pane bože, do čehos to duši dal ..?"🤔

mě vyvstalo něco úplně jiného daleko horšího (Jitkou počínaje)

paní nemá ani ponětí, že nemá ponětí , zřejmě "krotitelka" nejhrubšího zrna..
chudák pes

Pes nikdy nedělá chybu. Je pouze pes a dělá, co dělá, protože je pes a myslí jako pes. Jste to vy, kdo dělá chybu, protože jste jej nevycvičil, aby dělal to, co chcete, aby dělal, když chcete, aby to dělal. Nebo jste špatně posoudil, co je schopen dělat, fyzicky nebo mentálně. Tak jestliže byla udělána chyba v týmu, jste to vy, kdo jí udělal, ne pes...

trestáte psa za svoji neschopnost
odepřením krmení jste tomu dala korunu a jen potvrdila , že NEVÍTE NIC
tudíž byste na sobě měla urychleně zapracovat a nechovat se jako deb.il.ní hovado

14.2.2023 21:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Koukám, že ty roztleskávači už neví, co by si vymysleli...

Evidentně to roztleskávání funguje na 1*

14.2.2023 21:11
lupus4

XXX.XXX.205.61

Terven napsal(a):

kéž by to byla jen roztleskávačka

14.2.2023 21:28
Doron

XXX.XXX.162.50

Terven napsal(a):

Taky mi ten příspěvek přijde takovej nedůvěryhodnej.

15.2.2023 09:09
assil

XXX.XXX.225.195

Doron napsal(a):
Taky mi ten příspěvek přijde takovej nedůvěryhodnej.

No nevim, tohle já už viděla mockrát zmlátit psa když něco provede a nedat mu nažrat, aby si to pamatoval.

16.2.2023 02:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Aaa1 napsal(a):
Dobrý den všem zkušeným chovatelům velkých pracovních plemen.
Můj pes má špičkové prvotřídní přivolání. Nikdy si nedovolil neposlechnout. Pozitivní motivace na prvním místě. Ale dnes se stalo něco, po čem už mu nikdy věřit nebudu.
Jsme venku v lese, aportujem a najednou mi vyběhne z lesa. V dáli jde žena nejspíš z práce. Vyběhl, neslyšel, neviděl a šel prostě po ní. Neposlechl ani jednou. Doběhla jsem ho a seřezala jak psa. Nebylo na výběr, co udělat. Nažrat odpoledne po téhle povedené procházce nedostal a nedostane. Co myslite, že jsem před tím mohla udělat špatně, že tohle udělal? Nikdy dříve to neudělal. Ženu nenapadl, jen ji vyštekal, ale na mě takhle vyběhnout pes z lesa, tak jsem nejmíň na infarkt.
Mám pocit, že nás chtěl s dcerou prostě chránit a ženu se snažil zahnat. Ale... Do piče, ten mě vytočil, že už ho ani v tom posranym lese nepustím na volno. Píšou že mě hodně nasrane emoce. Za hodinu bych byla asi klidnější, ale už by to ztratilo tu autenticitu momentu.
Každopádně, doma mám stopovačku, kterou jsem dodnes nemusela použít. Takže bez ní už ani ránu na "volno".

že jste ho seřezala za to, že vás bránil..., ale proč to udělal vám vysvětlit nedokážu. Já mám psa, který má také sklony takhle reagovat, ale není to už tak moc nečekané. Když to udělala poprvé, tak ano. Nešla jste třeba v místech, kde chodítě běžně a potkali jste tam tu paní poprvé? Mé fence to nejvíc dělá v místech, o kterých si asi myslí, že nám "patří", protože je to "naše" trasa. Nešla jste náhodu poprvé takhle s dcerou? Tuhle tendenci měl i předešlý pes, tedy bránit dceru. Můj pes hodně dceru hlídá a pořád jí brání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík