Mayouch

XXX.XXX.45.179
Fenka má opakovaně problematickou falešnou březost, a cysty v mléčných žlázách. Uvažuju proto o kastraci, má ale 13 let. Jinak je její zdravotní stav výborný. Doporučíte dobrého veterináře v okolí Olomouce? děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tery56
napsal(a):
Co je to za plemeno
Ve 13 letech je to dost jedno. Hledala bych veterinu, kde mají inhalačku.

Já bych už třináctiletou fenu netrápila operací, pokud by to nebylo nezbytné. A tady si myslím, že není. Nechala bych ji v klidu a snažila se, abychom si spolu užily společný čas.
napsal(a):
Já bych už třináctiletou fenu netrápila operací, pokud by to nebylo nezbytné. A tady si myslím, že není. Nechala bych ji v klidu a snažila se, abychom si spolu užily společný čas.
Zbytečné to rozhodně není. Pokud je to menší kříženec, nemusí to v tom věku být žádný kmet, ale čupr pes. Zvlášť, když zadavatel /ka píše, že zdravotní stav je výborný.
Čtu tam o problematické falešné březosti - přesně proto já jsem před léty nechávala kastrovat fenu v podobným věku, možná i starší - byla nalezenec. Ty falešky už prostě byly nesnesitelný a nekonečný, fena se prakticky denně pásla jako koza, trpěla nevolnostmi, mléčný žlázy nalitý. Pokud je to u zadavatele podobně, není co řešit. Když jsem viděla, jak se feně ulevilo, byla jsem moc ráda, že jsem do toho šla. Takže rozhodně to nebylo žádné trápení operací...trápení by to bylo bez operace.